Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   86 / 609
(#) zoka válasza anonym1s hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Üdv!

Az eredeti terven fogok kicsit módosítani, hogy ne legyen a készítője ilyen szorított helyzetben a reszeléskor.
Tényleg nagyon észnél kell lenni, mert ha nem jó a hűtés, hiába az egész.

A kondenzátort innen rendeltem. Ez kényelmesen elfér. Nem igazán sorozatgyártásra terveztem a nyákot, hanem hogy legyen egy jó erősítőm, ami kis helyen elfér és nagyot szól. Az alkatrészek nagyon kötöttek, nem lehet akármit beletenni.

A kimeneten is "folydogál" áram, akár 10 Amper is végigfuthat rajta, gondoltam nem rossz, ha ott is vastag. De kizárt dolog, hogy probléma legyen, ha nem teszel rá semmit.

Ami nekem szétégett, az azért történt, mert a zárlati áram, 20-30 Amper arra sétált el, és leszabta. De normál esetben nem volt vele baj, szólt mint a csuda, amíg rövidre nem zártam, mindenféle drótozás nélkül is.

(#) anonym1s hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Tudom hogy ott vetted, de en ott nem tudok vasarolni.
Akkor ledrotozom a kimenetet is Szamomra a nyak nagyobb ertek mint az ic, szoval inkabb az ic egjen szet mint a nyak.
Kozze teszed majd a javitott tervet is?

Majd közzéteszem azt is .
(#) zoka hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Nekiálltam a dobozba szerelési hadműveletnek

A trafómból 4 szál jön ki a szekunderhez.
Az eddigi 10A-es hidat kicseréltem 2x25A-re.
Eddig a képen lévő fekete és fehér kivezetés össze volt kötve, és ez volt a GND, a másik 2 ment a hídra.

Na most az volna a kérdésem (nincs kedvem rajt gondolkodni, hátha valaki egyből meg tudná nekem mondani ), hogy a híd + és - részét ugye összekötöttem GND gyanánt és megy a pufferkondik közösére, a másik - és + mennek a pufferek "széleire", és maradt 4 db AC kivezetése a hídnak. Az nyilvánvaló, hogy ami egy tőből indul ki a trafón, fekete-piros az rámegy az egyik hídra, a másik 2 a másikra. De az számít, hogy egymáshoz képest a 2 hidon milyen sorrendben van bekötve az AC ?

híd.jpg

(#) anonym1s válasza zoka hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Na ugy nez ki sikerult szereznem az emlitett kondenzatort, illetve hasonlo meretut
Bővebben: Link

És közelebbről nem tudod beszerezni
Vagy ilyen távol vagy
Amúgy jónak tűnik
(#) cc_rider hozzászólása Ápr 5, 2009 /

A minap beszereztem egy TDA7294 KIT-et, hétfőn megkapom a 2*25V os toroidot mellé.A kérdésem, az lenne, h 2db 1000mF-os kondi van benne, az eladó azt mondta, h ez elég lesz bőven, namost én a fórumok nagyrészében ettől nagyobb kondikat látok a nyákokon csücsülni.Elég valójában nekem ennyi?Mert ha nem még vissza tudom vinni.....
(#) djyuri válasza cc_rider hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Üdv
A tápot ezen felül kell bufferelni. Ajánlott 10ezer oldalanként. A kit-es panelekre általában nem szoktak nagyokat tenni...
(#) zoka válasza cc_rider hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Üdv!

A nyákon természetesen jó lesz a 2db 1000uF, de a tápnak külön kell puffer, az legyen legalább 20000µF
Szóval nem kell visszavinned semmit

THX

Hétfőn nekilátok akkor, alig várom már h muzsikáljon!
(#) martin96 hozzászólása Ápr 5, 2009 /

egy tv trafóval működne?
(#) ptesza válasza cc_rider hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Fiuk!

1000 mF az nem 1000 µF !

(#) Amarton válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Biztos csak elírás.
Bár 1F +- ágban puffernek, az már a valami
(#) ptesza válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Kikapcsolás után még egy napig halgatod.
(#) zoka válasza zoka hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Hát válasz ugyan nem jött, de én válaszolok: teljesen mindegy, ahogy kiadja a vezeték
(#) cc_rider válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Igen csak elírás 1000 ľF-od akartam írni.

Jólvan feladom: ezer-mikrofárád!
(#) Zupp87 válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Pláne egy izmos trafóval.. bekapcsoláskor veri a 10es kismegszakítót mint a huzat
Nekem a TDA-hoz 250VA-es toroid és 2x10000µF van.. az is képes meghúzni a hálózatot: pislant egyet a villanykörte
(#) Gyimate válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Nekem 300VA-s toroidom van 2x20000 µF-al, hááát itt is pislog a neon amikor bedugom, de megy, és ez a lényeg!
(#) djyuri válasza Gyimate hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Itt 45-50ezer és két trafó tölti kb 1,5KW-al. És csak mióta újrakötötték az órát,azóta bírja stabilan a rendszer A neonok van,hogy be is alszanak
(#) bendoroland hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Sziasztok.Én most építek erősítőt és azt szeretném megkérdezni hogy ennyi hűtés elég e a 2 ic-nek?
(#) Bassmester válasza bendoroland hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Szerintem elég lesz neki az a hűtő. +/- 40 V-ról jól kihajtva, úgy saccra 50 és 70 fok között fogja tartani a hőmérsékletet, de az sem baj ha tovább melegszik. 90 foknál még nem szabályoz le az ícé. Vigyázz hogy a szigetelések tökéletesek legyenek.
(#) Ronin válasza bendoroland hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Ha nem, akkor azok az IC-k hibásak.
(#) bendoroland válasza Ronin hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

A szigetelés jó és köszi a gyors választ!
(#) Mzolee válasza bendoroland hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Bocsi, de ez a borda nem egy Telefunken erősítőben volt?
(#) cc_rider hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Hali!

Szintén hűtés kérdés.Ennyi hűtés 1 IC-nek?

Sajna középre nem tudom tenni csak alúlra, mert hibás a nyáklap és az IC nem a szélére van illesztve derékszőkben, hanem van ott 2mm kilógás.+ - 25V-ról megy majd, 150VA-es toroidról.
(#) kefe13 válasza cc_rider hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Milyen feszültségen járatod, milyen terheléssel ? Bár függ attól mire használod, mennyire van hajtva. Egyébként az elhelyezés jó, szerintem simán elég.

(jut eszembe, elszigetelni a bordától, hővezető pasztával kenni mint atom + szigetelőgyűrű, anyagilag nem megterhelő dolgok és szükségesek!)
(#) ptesza válasza cc_rider hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Igen ,igen igen.

Csillámlemez ,szilikonpaszta, szigetelőgyűrű az IC hez ,mert a hátlápja negatív tápfeszen van. Ha igy bekapcsolod akkor rotty neki 100 %.

Milyen szekunder feszültségű toroidot vettél? 2x17 voltost? Mert egyenírányítás után abból lesz -+ 25 V. Ha 2x25V AC=35V DC.

Táprajzot adjunk?
(#) cc_rider válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Nem, a tranyóm szekundere + - 25V váltóba, én is így számoltam, h kb 35V ra jön majd i egyenirányítás után.
A szigetelésre köszi, h felhívtátok a figyelmem!

kefe13:

a hangszoró az még nincs meg, az utolsó pillanatig variálok még , de nem lesz hülyérejáratva, normál szobai hangerejű zenehallgatásra és filmnézésre lesz használva.Utóbbinál mondjuk kicsit vastagabban szórva méllyel.
Valszeg a jelenlegi pénztárcám állapota miatt a 45l-es zárt ládába SAL v Videoton 25cm-es valami megy bele, a padló felé sugározva.
(#) cc_rider válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Táprajz...... ki leszek okosítva elvileg akitől kaptam a trafót, de ha nem nagy munka neked akkor megköszönném.

Több szem többet lát!
Következő: »»   86 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem