Fórum témák
» Több friss téma |
Ehhh, bakker, jpg-t minek wmv kiterjesztéssel felrakni ?!
Arról nem is beszélve hogy ilyen homályos fos minőségnek minek 5 Mpixel ? Amúgy valószínűleg 25MHz-es quartz.
Tiszteletem,elnézést kérek, hogy ennyire elszúrtam a fotót, nem tudom, h. mi lett a kamerámmal. Ezt még nem csinálta, mindig jpg formátumot hoztam ki vele. Megnézem a beállításait... :eek2: Köszönöm a segítséget...
Tiszteletem, igen az a fémtokos dolog. Kicsit rossz lett a fotó, eddig jpg formátumban dolgozott a kamerám, de most nem tudom mi lett vele... megnézem a beállításait. Nagyon köszönöm a segítséget... :kalap:
Csak ügyesen a fotókkal, ne hozz szégyent a Canon PowerShoot -ra, nekem is az van, lehet azzal szép képet is lőni. Bővebben: Link
Már megvan a bekötése. Kitaláltam magamtól. Felteszem a bekötést, hátha kell egyszer valakinek. Típus:UMSH-3061anv-w
Hát erre nem gondoltam volna, köszi!
Csak akkor tudnám melyik a multiplexer IC... Mert általában az szokott meghalni. (általában)
Hello!
Az, az MPX amire egy csomó egyforma dolog (jel) megy és egy kimenete van (máshová megy). Vagy fordítva ha DMPX. De honnan tudod, hogy egyáltalán van benne ilyen üdv! proli007
Hello!
Szerintem az optót ki lehet próbálni, 24..48V váltóval, meg egy ellenállással. Munka ellenállásnak egy 470ohm, a bemenetét, meg tápról (egy ellenállással sorba) működtetni. Szkóppal, vagy ha nincs műszerrel mérni a váltót a 470ohm-on. Én így próbálkoznék, bár soha nem volt még ilyen vacakom. De valami álruhás lehet, mert ha a kapcsolás jó volt, akkor miért tette volna tönkre az "ál" transzil? Nem logikus számomra, mert legfeljebb a Triac sértődhetett volna meg a félperiódusú gyújtástól. (A trafó, a "DC-től" kajálhatott rendesen) Bár a jó ég tudja, ha a triac nem gyújtott, de az optó igen, akkor biztos hogy beteg lett az optó. Minden esetre a gyújtókörrel sorban én biztos tettem volna ellenállást. Ha a tápfeszek között, csak félvezetők vannak, akkor az a legtöbb esetben biztos halál.. Persze ezek csak lamentációk... üdv! proli007 Idézet: „Persze ezek csak lamentációk...” Azért már kezd idegesitő lenni ez a makacs probléma.... Az emberfia már úgy kézbevenné, méregetné...
Csak azért görcsölök vele, mert egy öreg bácsi négykerekűjét tölti.Reggel kipróbálom ezt az ellenállásos megoldást.Tehát a 470ohm a terhelés?Betáp ac24V előtéttel?Mit mérjek?Egyébként megnéztem, van uni és bipoláris transzil.Talán,...nekem először egy unipolárt adtak.Elvileg az sem csinál bajságot.
ja, ezt prolinak akartam... hegusp Idézet: „Szkóppal, vagy ha nincs műszerrel mérni a váltót a 470ohm-on” Idézet: „A trafó, a "DC-től" kajálhatott rendesen”
Heló!Ez itt mi akar lenni?Négy kivezetésű poti?Vagy mi?Segítsetek! Előre is nagyon szépen köszönöm.
Üdv Mindenkinek!
Mi lehet ez az alkatrész? Egy fénymásolóból szedtem ki, egy szenzor lehet. A vékony drótok a tokon lévő kiemelkedésbe mennek. Kellemes Húsvétot! Ui: radocziandras: igen, ez egy megcsapolásos poti, a fiziológiai hangerőszabályzáshoz. Ha lecsökkented a hangerőt, kiemeli a mélyeket.
Ha jól értelmeztem, a tonerből kikerülő pormennyiséget érzékeli, azaz a töltöttségi szintjét.
Az adatlap innen van.
Hello!
Ez a csúszka pályán egy plusz leágazó kivezetés, az ortofónikus (loodnes) hangerő szabályozás részére. A fül halláskarakterisztikája különböző hangerőnél más és más. Azonos relatív hangérzet eléréséhez, kis hangerőnél a mély hangokat emelni szükséges. Fletcher és W. A. Munson üdv! proli007
Abetyárját! Köszi. Nem mintha pont erre vágytam volna, de ma is okosabb lettem! )
Akkor megpróbálok olyan potit szerezni.Köszönöm a segítséget medvének is!
Köszönöm lacibácsi a válaszát. Most már működik a töltő rendesen.
Szerintem villogót 1 LED-re, vagy invertert is érdemes. Kicsit drága, de el kell kezdeni valahol.
A kérdés kb. annyi, mint mit kezdhetek egy BC182-vel, vagy van egy 1N4003 diódám, mit lehet vele kezdeni, rajzokat kérek. Szerintem keresd meg az adatlapját, a gyártónál ingyen letölthető. Ha megnézed nem véletlen többszáz oldal egy ilyen eszközé, lehet hogy tud még mást is.
Üdv!
Van két ilyen tápegységem. Sajna sehol nem találtam róla feszültségeket, meg terhelhetőségeket. Sehol nem írják, hogy hány V/mennyi A. Tud valaki segíteni?
Csak bekapcsolnám, aztán megmérném, - ha nincs jobb.
Bocsi, két infó:
-hátoldala kártyás csatlakozású, kb 40 kimenettel. (mint egy PCI) -kapcsolóüzemű és ezek kb 3-20A-t tudnak kimeneten. Emiatt a mérés jogos, azt kéne, de hogy mérem meg hány ampert tud leadni melegedés nélkül? Munkatársamnak kéne 12V/10-12A amit lehet hogy le tud adni 1 percig és bumm, de lehet hogy 5 perc és füst, vagy az is lehet hogy bírja tartósan. Tönkretenni nem szeretném.
Azért, ha belekukkantasz, a végső félvezetőkből csak megítélhető, hogy mi körül lehet a maximum! Aztán lehet terhelni, (fokozatosan növelve a terhelést,) és figyelni a hűtőbordák melegedését, vagyis pontosítani a saccolást.
Hello!
Szereztem egy Vermona Regent 2022-t. Fel kell kicsit javitani A kérdésem az hogy a B390E (IC formája van hasonlit a TBA810) tipusu alkatrész mire jo? és mivel lehet helyetesiteni? vagy hol lehet kapni? Köszi elöre is a segitséget
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy alkatrész beazonosításában. A gyártó: St tip.: Z9M Y932 ez van rá írva két sorban. Nem találom sehol. Köszönöm. Üdv.
Triak: Bővebben: Link
600V, 1A, 10mA érzékenység.
Hello!
Nekem van NDK katalógusom, de a B390E nincs benne. Viszont a B380E benne van, ebben négy tranyó van, ami a hűtőzászlón keresztül van hűtve. Szerintem ebben is az van (ha nem írtad el a számot), csak esetleg más paraméterekkel. (mindenhol a sarkon van a kollektor, aztán a bázis, majd az emitter jön) A szubsztát, aztán vagy közös a 3. tranyó emitterével, vagy nem.. üdv! proli007
Sziasztok!
A következő problémát szeretném megoldani: Adott egy hordozható DVD lejátszó. Tipusa: Lazer PD-501. Nem egy nagy márka, de nem is ez a lényeg Tökéletessen lejátsza a DVD-ket, azzal az apró hibával, hogy nincs hangja. Vagyis csak nagy sustorgás és nagyon halkan kihallani a film hangját. Szétszedtem a készüléket (már nem garis) és észrevehetően látszik, hogy egy alkatrész elszállt. A problémám az, hogy olyan szerencsétlenül halálozott el, hogy nem lehet rendessen leolvasni a tipusát Az tuti hogy 202 a vége, de még van két karakter elötte, ami lehet 76, 75, Z6, Z5, stb... Ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném! Egy másik fórumban tettem fel képeket, de mivel most nem otthon vagyok, így csak belinkelem: Bővebben: Link
Helló!
Egy discman végfok IC-je tönkrement. Valami adatlap kellene a bekötéséről, hogy tudjam helyettesíteni. Egy 10 lábú smd iC és ez van rá írva: 12001 alatta 247. Teljesen zárlatba ment, be sem indult a discman, csak miután kiforrasztottam belőle. |
Bejelentkezés
Hirdetés |