Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Köszönöm szépen!
Sziasztok
Tudom, hogy ez nem egy kérdezgetős fórum, de ennél megfelelőbb fórumot nem találtam. Venni szeretnék egy analóg forrasztóállomást és a tanácsotokat szeretném kérni, hogy milyet vegyek. Remélem tudtok jó analóg forrasztóállomásokat. Kösz.
Feltétlen venni akarsz vagy építenél is?
24 v-os weller tcp pákánál nincs jobb analóg szerintem! Ha neked nem jön be akkor a Solomon páka lesz a te barátod
Építeni nem akarok.
Inkább vennék.
Ha nem akarsz építeni és görcsölni vele, akkor egyértelműen 24V-os weller a legjobb választás, ez egy minőségi szerszám, ugyanúgy lehet SMD-t forrasztani vele mint hagyományosat, vagy veszel valami hőfok szabályzósat ebbe az árba, de az nem lesz ilyen minőségi. Én mindenképp a wellerre beszélnélek rá. Az egy kitűnő szerszám.
Jó a weller nagyon, nálam is van most egy kölcsönbe, amég nem készítem el az állomást. Csak nagyon drága, nem nagyon van 10.000 alatt
Ha nem akarsz építeni, én a helyedbe Solomon állomást vennék, ami hőfokszabályzós, és új. üdv
Hát ha engem kérdezel a solomon se egy rossz páka, nekem az is van meg weller is, mindkettővel jó forrasztani, bár nekem akkor is kényelmesebb a weller, ki tudja, talán a szilikon kábele miatt?
Milyen laptop?8,9es a kijelzője?
Akkora. Acer Aspire One. Azért szeretem, mert elfér a kocsiban a tetőpolcon. Három órát megy egy töltéssel. És a mobil-internet is csodás benne ( beépített modemmel ), nem kell folyton wifit keresgélni.
És neked ez az egy laptopod van?ha igen akkor néha nem zavar,hogy kicsi a képernyő?
Nemhogy laptopom, PC-m is ez az egy van jelenleg. Sajnos, az itthoninak még decemberben leégett a tápja. Azóta csak a port fogja. Nem túl nagy, az való igaz, de előtte másfél évig 2,8 collos kijelzőjű PDA-n neteztem. Ahhoz képest óriási. :yes:
Az nem gyenge ... most szándékozom a gépemet cserélni laptopra mert sokat mászkálok és az asztali gép elég kötött...és még nem tudom,hogy milyet vegyek istenigazából...
Nekem ahhoz nagyító kéne. Sajnos.
Ezt még viszonylag látom, de az egyre gyakoribb SMD javítások miatt a következő beruházásom egy komoly nagyítós lámpa lesz. Érzem, hogy romlik a szemem valamelyest, ebben biztos komoly része van a 16 éves számítógépezésnek, meg a 22 év éjszakai munkának.
Na meg gondolom te is elmúltál már 22.
fujitsu siemenst semmi pénzért ne vegyél, 2 hete rám tukmálták, de gyári alaplap hibás volt (aksiról nem ment) visszaadták a lóvémat és vettem MSI notit, tökéletes, az MSI notik XP és vista kompatibilisek.
Vistas gépre persze fel megy az xp, de mindenhez nincs driver, pl hang
Majdnem 2x.
Szerintem gyártó szerint nem kell nagy feneket keríteni a dolognak, azt viszont meg kell előre nézni, milyen az adott típus software és driver támogatottsága. A laptop használat sajnos még mindig kompromisszummal jár. Üzemidő, méret ( tömeg és mobilitás ), teljesítmény... Ezekből legalább egyet mindenképp fel kell áldozni, de a választásnál a legfőbb szempont az legyen, hogy az általad elvárt felhasználási feltételeknek leginkább megfeleljen. A szükséges portok, perifériák megléte szűkítheti a kört.
Kicsit talán off:
Régóta szerettem volna olyan minőségű fényképeket készíteni az áramköreimről mint amilyeneket többek közt Vicsystől, Topitól stb... szoktunk látni a "Ki, mit épített?" topikban. No meg a szkóp-ábrákkal is bajban voltam mindig. Most már nem lesznek ilyen gondok, mert beneveztem egy ilyenre: Bővebben: Kép Eddig ilyet sikerült készítenem vele: Bővebben: Fénykép
Gratula! Egy közeli makrót is láthatnánk műfénynél? Nekem egyébként ilyenem van azóta, amikor még újdonság volt. Számomra kielégítő a tudása és sok az extra funkciója.
Használd egészséggel, azt kívánom!
Viszont, Topi egyszer azt írta a fotós cikkében, hogy a leglényegesebb szempont fotózásnál ahhoz, hogy szuper minőségű képek készülhessenek, az a megfelelő mértékű és irányú megvilágítás.
Sajnos 100ezernél 1 máris fel van áldozva,mégpedig a teljesítmény
Hát nekem ilyen van,de legalább ingyen volt
Fujitsu-t nem is szándékozom.Vaterán kinéztem egy MSI-t ami jónak tűnik.Bővebben: Link.Ez még elég türhető mind teljesítményre,mind a többire.
ui.:Bocsi,hogy nem egybe írtam csak hát fentről lefelé olvastam .
Én pedig ezzel szoktam fényképezni manapság
Én ilyen gépet használok lassan egy éve és meg vagyok vele elégedve, sajnos én 2x ennyiért vettem, de már régen volt. Ha nem akarsz mindig a legújabb játékokkal játszani akkor tökéletes. 1080p Hd-t bírja , aksija jó.
Azért van egy két dolog negatívum is: Ha nincs benne az a védőszövet becsukott állapotban akkor sajnos összekarcolja magát a kijelző kerete. Most egy évesen sajnos megrepedt a kijelzőburkolat a bal oldali zsanér mellett és félő, hogy el fog teljesen törni, de majd ha már nem kell mindennap a gép akkor megy a szervizbe még úgyis van rajta 2 év gari, de sajnos nyárig nem tudom nélkülözni. Egyébként ha vigyázol rá akkor jó kis gép.
[OFF]Játék szinten Call of duty 2-4,de azért mégis csak tudjak valamit játszani,de még nem is boztos,hogy meglesz rá a 100e,mert még a mostani asztalit sem tudtam eladni 80ért kevesebbért meg sehogy sem akarom .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |