Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Na látszik ám, hogy nem olvasom végig a témát... Bocsi!
Szia Hp41C!
A 628A_16 verzióval minden rendben van. Mennek az új funkciók is mind a (4). A nap fel/le, stb. TWDay EQU EXIT WDAY_DN EQU SHA_DN ; Clear second SEC_CL EQU NUM_0 ; Set scrolling speed SET_SP EQU ADDR Most tartok ott, hogy a távim kódjai el is fogytak. (URC22B). Feltöltöm a hozzá tartozó képeket, és egy kis AVI-t is. Szia.
Szia Hp41C!
Egy kis gond merült fel a "Set scrolling speed" utasítás használatánál. A hiba úgy jelentkezik, hogy a távi paracsra a kiírást leállítja és minden újabb parancsra egy-egy karaktert ír a szöveg forgó üres mezejében. Pl. "F" vagy ":", stb. ha újra a szöveg kiírás parancsát küldöm, akkor szépen elkezdi azt scollozni rendesen, de a sebesség az marad. Ha kivárom amig az "üres" szöveg majd véget ér, újra renesen írja ki a szöveget. Szia.
Szia Hp41C!
A 628_18. verzió úgy néz ki, mindenben jól működik. Egyedül a scrollozás sebességét nem tudtam eldönteni, mikor gyorsabb a kiírás. A szövegek rendben, az álló is, a forgó is, az időzitett kiírás is. Megy a nap/fordulat "rejtése" is, ilyenkor csak a dátum látható. Fel is töltöm a hozzá tartozó képeket és egy kis AVI-t is. Szia, és elsőként gratulálok ehez a verzióhoz!
Szia Hp41C!
A scrollozás sebessége is látható, de nem olyan nagy a külömbség szemre, vagyis, ott sincs semmi hiba. Utólag még levízsgáltam az RTC működését is, azt is renben találtam, minden visszaáll ugyanúgy, mint kikapcsolás előtt volt. Itt természetesen a külső kör ki/be, be/ki kapcsolását is elvégeztem az állapotmentés biztonsága miatt. Legalább egy teljes percet kivártam a művelet végzeztével. Szia.
valaki tudna különböző hexeket küldeni a forgórészhez?
a neten keresgettem de nem találtam
Szia Hp41C!
Végig teszteltem a 628_19. verziót, nem találtam semilyen hibát a működésében. Minden funkcióban is megegyezett az előző verzióval. Feltöltöm a tesztelt anyagot, szia.
Sziasztok!
Majdnem egy hónapnyi munka után összeállt egy jól működő programverzió. A programtár megtelt, az alábbi bővítések fértek el: - A hét napjának kijelzése - Választható másodperc mutató: íves vagy pontszerű. - 12 óránál dupla vonás. - Fordulatszám mérés, kijelzés (9999 ford/perc-ig). - Az idő tárolása - kiolvasása a PCF8583 típusú Real-Time Clock áramkörből. - 256 byte adat EEProm memóriával rendelkező típuson két mozgó szöveg. - Álló szöveg kijelzése. A program 16F628(A), 16F684A, 16F87, 16F88 20MHz változataira fordítható le, de csak 16F628(A)-n volt tesztelve. Néhány esetben nem tartottam be a struktúrált programozás elvét, csak így fért bele a 2K-ba. Ez a verzió nem kompatibilis az eredeti kapcsolási rajzzal! A feltöltött állományban megtalálható a módosított kapcsolási rajz és a leírás. A leírás alapján elvégzett változtatással a program az eredeti kapcsoláshoz igazítható. Képeket, videót itt találtok.... Köszönet Janocsi társunknak a tesztelésért, a képekért. Sziasztok.
Szia!
Nagyon köszönjük Hp41C és Janocsi! Nekem még mindig nem lett a ventillátor kicserélve, azt hiszem most új verziót csinálok videómotorral és az össze-vissza forrasztott forgó részt ezzel csinálom újra. üdv.
Szia Hp41C!
Először is hálás köszönet az új programért, már nagyon kiváncsi voltam rá. SAjnos vannak problémáim a program fordításánál. Csak akkor fordul le hibátlanul, ha 16F628-at állítok az MPLAB-ban és nem nyúlok semmihez a prop628.asm-ben. 16F628A-ra sem fordul le. Megpróbáltam lefordítani a régi propellerhez a használati utasításod szerint, de BUILD FAILED-et kapok így is. Mit csinálok rosszul? Üdv: carpenter
Szia!
Megpróbáltam a lehető legkörültekintőbb lenni, de nem sikerült... A hibaellenőrzésben hiba maradt. Kitiltott RTC kezelésnél a portbitek konfigurációjának vizsgálatában sajon benne maradt az i2c vonalak ellenőrzése is. Javítottam, a 20. verziót használjátok. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérek... Szia.
Szia Hp41C!
A fordításokat én MPASM-el végeztem minden esetben. A 628_20. verziót is most teszteltem le, itt minden rendben lefordult hiba nélkül. Feltöltöm erröl is a szokásos teszt eredményeket Szia.
Szia Hp41C!
Elvégeztem az átírásokat, leforditpttam , és beraktam egy régi Propeller clock-ba. Minden jól működik, nincs eddig semmi észrevételem. (RTC nélküli hardver!) Az óra 350mm átmérőben készült, videofej-motor hajtja. Feltöltök néhány felvételt erről is, és egy kis AVI-t Szia.
Köszönöm a javítást Hp41C! Most már hiba nélkül lefordul.
Az meg már valószínűleg az én egyéni szocproblémám, hogy a távirányítómmal /Vicsys féle 16f628/ semmi nem megy, csak a MOTOR ON-OFF és a DISPLAY ON-OFF. janocsi! Neked melyik fajta távirányítóval megy a régi propeller clock?
Szia!
Ha a régi programodban a távirányító címének ellenőrzését a programból kikommentezted, akkor a prop628.asm 121. sorának elejére tegyél egy ";"-t . Ha a címellenőrzés bent volt a programban, akkor a címet kell ellenőrizni, átírni a key628.asm 4. sorában. Ha a parancskódokat egyénileg állítottad a távirányítóhoz a key628.asm -ben a kódokat szintén át kell írni. A motor forgásirányának beállítását se felejtsd el ellenőrizni a prop.asm 118. sor . Remélem segítettem... Szia.
Szia Carpentt!
A régi és az új verziókhoz én univerzális távit használok, (URC22B), mert jóval több funkció kezelése lehetséges. Már most több mint 24 funkció van használatban. A régi hardverhez is ugyanúgy jó, azokon nem is változtattam meg a kódokat. Megy gyári Philips távival is a vezérlés, ott még több lehetőség van a parancsok kiosztására. (TV-SAT-VCR-AUX). Ezek mind különböző,, de használható RC5 kódokat tudnak. Felteszem a róluk készült képet, egy Keys628.asm-et az URC22B-hez. A kódok kiosztása nem teljesen rendezett ugyan, de használható. (Az URC22B-t ajánlanám, mindössze 700Ft!). Szia.
Sziasztok!
Gratulálok a munkátokhoz Nekem folyamatosan távirányító gondok vannak. Pár oldallal ezelőtt részleteztem, most is ugyan az van. Lemondtam róla, és kértem kölcsönbe egy univerzálisat. Próbálgattam a Philips kódokat, de nem működik minden funkció. Milyen kódot használtok?
Szia ABU!
Egyet biztosan tudok, az URC22B az 552-es kóddal működik RC5 szabványban. Próbáld meg. Az előbbi hozzászólásomban van hozzá egy Keys.asm, azzal mennie kell. - Ha más tipusú távid van, akkor egy "girderrel" le kell kérdezned a kódjai, azokat beírni a Keys.asm-be, majd újra forditani a programot. Szia.
Sziasztok!
Talán sokatoknak ki volt kommentezve, le volt tiltva a cím ellenőrzés a programból, ebben a változatban alapesetben benne van, de a feltételes beállításoknál kikapcsolható. Ha az ellenőrzés marad, akkor a keys628.asm- ben a címet kell a sajáthoz állítani. Bővebben: Link Sziasztok.
Szia Hp41C!
Honnan lehet megtudni, hogy egy "idegen" távi milyen cimen küldi a parancsokat? Ezzel már többször gondom volt nekem is, nem tudtam megállapitani, így inkább a programból a távi cimzés figyelését kikapcsoltam. Pedig lehet hogy jobb lenne a cimet valahogyan mégis megtalálni, azzal lekezelni a távit. Akkor a különböző óráimat tudnám más-más távihoz rendelni, nem indulna be mindegyik egyszerre, stb. Most mindehol elindulnak,néha még a szomszéd helységben is, aztán ha valamit állitok, hát felborulnak a dolgok. Szia.
Valami ilyesmire gondolsz?
Bővebben: Link
Szia Vicsys!
Igen, ilyesmi is jó lenne, de ahogyan végignéztem, a cimet ez sem tudja megfejteni. Az RC5 kódokat azt egyértelműen meghatározza. Itt a cimzéssel vagyok még mindig gondban, mert azt a girderem sem állapitja meg, úgyanigy csak az elküldött kódokat tudom vele meghatározni. Szia.
Szia!
Már a kezdet kezdetén felmerült a probléma, többször írtam már róla. A bázist úgy építettem meg, hogy az uart RX lábat, az RB1-et felszabadítottam - átraktam az RB0-ra. Így az uart felhasználhatóvá vált. A programot módosítottam, a vett címet és parancs kódját az uart segítségével leküldi. Az uart kimenetét PicKit2 soros vonali módjában használva már meg is jelent a kívánt információ. A mellékelt képen jól látszik a cím és a parancs kódja. Az első sor pedig a bejelentkező szöveg "Propeller clock" A bázis így alkalmassá tehető az RC5 infra adatok megjelenítésére is. Szerintem a videon az első két digiten a cím a második kettőn a parancs kódja jelenik meg.... Sziasztok
Szia Hp41C!
Pontosabban nézek utánna ennek az eszköznek, mert én sem hiszem, hogy nem tudjuk a cimzés kódját megállapitani. Ha ez valóban igy működik inkább építek egy ilyen eszközt a cimzés pontos megállapitása miatt. Ezzel egy csomó dolog válna nálam egyszerűbbé. Szia.
Szia!
Ha működne az a bizonyos levelező, már menne a régi bázis programom. Addig is a következőt ajánlom: Ha van egy nem annyira használt bázisod, át kéne rakni az infra led-et az RB0-ra. Az RB1 -et 10k -val a tápra kéne húzni. Az RB1 ill RB2 -höz egy szintillesztőt kell összedobni (max232 vagy valami hasonlót).
Szerintem egyértelmű a cím... (az első 2 karakter), vagy tévednék?
Szia Hp41C!
Hamarosan hozzáfogok ehez a hardverhez, csak egyetlen MAX232 sincs kéznél e pillanatban. (Beépítve igen, de nem akarom kiforrasztani, inkább megyek kérek egyet). Ha megvagyok az áramkörrel, jelezni fogom. Köszönöm, és szia.
Szia Vicsys!
Jobban levizsgáltam ezt az IR kódolvasót. Valóban az első kettő lesz a cim, a második két karakter a kód. Megnéztem a honlapodon, de még csak most készül? Érdekel a dolog komolyan. Ha megvagy vele, el szeretném én is készíteni. _ Most lehet hogy buta dolgot kérdezek (de szoktam). Az RC5 távi is 4 karaktert küld ki. Lehet hogy ott is az első kettő lenne a cim? Pl.: (374C, vagy 300C)). Világosítsatok meg. Szia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |