Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Monster,
Van 300 darab PCL86-om, terveznél nekem egy pofás kis OTL-t mondjuk oldalanként max 50 darabból? A teljesítmény nem számít! PERSZE CSAK VICC VOLT ![]() A teljesítmény igen is számít! ![]() ![]()
Igen mondjuk találkoztam már hibás JJ adatlappal is, volt is egy vitám egy másik fórumon, sehogy sem akarták elhinni, hogy a KT-66, 77 és 88 sugártetrodák ...
Igazából roppant egyszerű a megoldás, szét kell törni egyet (lehetőleg rosszat), és mindenre fény derül.
![]()
Az a vicces, hogy volt már a kezemben még összesezreletlen PL500, mindenféle fázisban, de nem figyeltem meg az elektroda elrendezéseit
![]() Ja, hogy a KT-ra gondoltál! Hát azt megfizetni sem tudom, nemhogy még széttörjem ![]()
Ezen most elgondolkodtam mert épp 40-50w körüli OTL képzeltem a lehetőségeimhez. Ha ebben a szegmensben a minőséget és a látványt még elérhető áron elképzelhetőnek tartanám, belevágnék. Az öncélú kisérletezgetésnek valami mást keresnék.
Idézet: A szívinfarktust hozod rám! még jó hogy odaírtad, hogy csak vicc volt. „Van 300 darab PCL86-om”
Én szedtem szét egyet meg is vannak a darabok de nem figyeltem meg én sem.Egyébként én is olvastam olyat hogy az anód és a segédrács kialakítása a sugártetródáéhoz hasonló, ha jól emlékeszem a Plachtovics György írta ezt.
Akkor neked annyi, mert TÉNYLEG VAN 300 DARAB PCL86-om + néhány ECL :smoke:
Nem vicc az a mondat valóban van neki 299 darab ? 1 darab már az enyém .
![]()
Rendes helyen ekkora készletnél már vagy elkoboznak néhányat vagy köteleznek a nickname megváltoztatására MrBrown-MrPCL86!
![]()
Arra gondoltam, ha beleönteném mindet a fürdőkádba talán tudnék benne tempózni párat :eek2:
Próbálok felocsúdni. Nekem nemsokára olyan 30-40 darab PCL86-om lesz csak, viszont PL504-ből 100db felett, PL500 pedig 40db körül, de lehetne 200db-nál is több, de nem akartam már olyan sokat költeni rájuk.
Barna neked akad 290 darab PCL86 ! Nekem meg nincs egy normális sem bár már a panelem kész lett ma nagy nehezen ? Csak csövet még nem látott , de reméllem holnap már megszólaltatom .
![]()
Éppen akartam kérdezni, hogy végül te is maradtál az ECL-nél mint CHZ vagy nagyobb fűtőfeszről járatod...?
Azért nem mertem a forumon kérdezni, mert nem tudtam hogy tart-e még a hírzárlat! :yes: Ami a négy darab normális PCL86-ot illeti nos Lacikám, az elmúlt 1-2 hónapos pájafutásunk során mi az amiben nem segítettük egymást ![]()
Te is úgy vagy akkor mint én!
![]() ![]()
Hát gyakorlatilag a hálózati trafóm az úgy lett kialakíva hogy mindkét csövet tudjam alkalmazni . Első nekifutásra a PCL86 -ok lesznek bevetve , viszont van talán ECL86 ból is nehány darabom amit betudok dugni azokba a szép foglalaltokba , próba majd mindent megfog mutatni ! / Ja csak csendben mondanám hogy a nyákot megint kézzel pacsmagoltam / Kellene már egy fokkal tova lépnem ebben az ügyben - is ?
![]()
Nincs annyi mint a Barnának meg az enyém mind használt példány de azért akad belőle közel egy 100 -as.
![]()
Hej! Tök jó lett!
![]()
Sosem állítottam hogy nekem mind új!
Kb 15-20 új, olyan további 20 amiröl tudom hoy használt de jó, a maradékot pedig még le sem portalanítottam! Lehet hogy van 200 darab szakadt fűtőszálú PCL-em. Azt látom hogy egyik sem törött és mindegyiken ép a getter, de ennyi! Tudjátok mi az több mint 200 csövet egyenként lemosni-szárítani-fűtést mérni rajta-visszacsomagolni? ![]() ![]() Ha végre elkészül a PCL86 SE-m napi tizet beledugok-megvizsgálok...
Hát sajna nincsen forrás, de mindig akad egy csöves TV valahol az utca sarkán. Talán találok valamit, bár nemrég volt lomtalanítás.... Az viszont tök jó volt, hogy a suliban elektroszemetet gyűjtöttek...
![]() ![]() ![]()
Nagyon szép lett, én is azt mondom, hogy szépen rajzoltad.
Kimentem az alsóépületben huzaltrimmert kutatni az alkatrészbányámban (végülis találtam, de nem ez most a lényeg
![]() ![]() ![]() ![]()
Hát pedig lehetett volna szebb is ha vasalva van ? De így kézzel rajzolva azt hittem hogy annyi idő alatt kell megrajzolni mintha vasalnám !No jó nem mentem igazán a szépszégére mert ha szépet akartam volna akkor még most is rajzolnám . Ez egy 1/2-3/4 órai meló és kész a maratás az hagyományosan vaskloriddal 8-10 perc. Én azt mondanám inkább hogy türhető minőség , nagygázzal elmegy . De a panelt ugyis csak addig nézegetem még benem építem eltakarom és többé nem is látom remélhetőleg ebben az évszázadban ?
![]()
Ne mondd, nekem nagyon tetszik! De ne is lásd az évszázadban, ne kelljen javítgatni!
[OFF]Én mindig elteszem a rajzokat a dobozba, ha kell, akkor szétszedésnél egyszerre legyen ott, ne kelljen keresgélni.
Én is épp ma kotorásztam a mamáéknál, a sufniban, mit ad isten, szegény megboldogult papának előkerültek a rádiói, 4 kisebb csöves és egy hatalmas nagy, lemezjátszós rádió, tiszta aranybánya. A 4 kicsit már hazahoztam, de a nagyon még rágódik a mama, mert hát tudjátok milyenek az öregek. Bár az is igaz, hogy azt kár lenne szétbontani, szép darab.
Milyen cső van benne? EL41?
Nem mindíg a nagy dolgok a legértékesebbek. Most nem az alkatrészforrásra gondolok, hanem a bontandó dolog muzeális értékére. Orion, Videoton TV-ket lazán kiberhel az ember, de egy Kékest? Rádióknál is lehet pici, de nagyon értékes modell. Egy-két cső, meg trafó miatt, ami érhet 500-1000 forintot, kár szétbombázni egy mondjuk 30000 forintot érő modelt. Nekem van egy Philips 648A, amit restaurálni fogok. Hogy mennyit ér? Nem tudom, de biztos többet 2000 forintnál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |