Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Egyik barátomnak van ilyen átalakítója... az 5000Ft volt, van benne egy nyák minden elektronika minden. Ő arról üzemelteti a PIC égetőjét ami RS232-re van tervezve és így alakítja át USB-re... gond nélkül tudja használni.. Neked is egy ilyenre lenne szükséged
Miért akarod külső táppal hajtani? ja és GND nem pedig GMD
Nekem is van ilyen átalakítóm én 4800-ért vettem és az STK500- amat használom vele... de nekem nem megy, a "nagygépen" veszi a jelet, de amint megnyomok egy gombot, jelzi, hogy vette ls újraindul, de legalább vesz... Viszont ha laptopra rakom az USB-s átalakítóval nem vesz, nem csinál semmit, pedig port 1-re van beállítva... Az a furi, hogy azt érzékeli a program, hogy rajta van, csak azt nem, amikor a jelet adja... Tuti hogy jól raktam össze, mert akkor a "nagygépen" sem működne, vagy rosszul raktam össze:?
Előre is köszi
Szerintem ne szenvedj az átalakítóval. Építsd meg az USB-s változatot. Bővebben: Link Van STK500-ad, a benne lévő AVR felprogramozása se lesz gond.
Nekem is újraindult ezelőtt...Van 1 kicsivel lejebb 1 kapcsolás most így nem tudom melyik az,de a 100nF-es kondi helyett 1µF-es van és az 1es meg 3as láb össze van kötve.Szerintem próbáld meg azt.Nekem bevállt.
ui: Bővebben: Kép
Köszi a tippet, csak 1 gond van nemigen tudok angolul Esetleg megtenéd, hogy a fontos tudnivalókat, letöltéseket, a c-filet, belinkeled nekem, vagy elküldödPM-ben? Illetve melyik kapcsit csinéljam meg? AZ "universal USB interface & USB computer Infrared Remote Control"-t vagy az"USB Computer Infraled Remote Control"-t, honnan tudom leszedni hozzá a drivert? (bocs de tényleg nem igen megy az angol )
NAGYON KÖSZI ELŐRE IS!
KÖszi kipróbálon
Nagyobb kondi mehet?
Service Pack 3at használsz,ha xp-d van?
Igen, gond?
Nem,nekem is amiatt nem működött,de ha megcsinálod a linkelt képen lévőt akkor működni fog
Köszi, már működik, így most az új kapcsival , sikerült betanítanom, csak az a baj, hogy nem érzékeli a program:S, Mit kéne csinélnim? Eddig azt csináltam, hogy betanítottam a Grindert és elmentettem, aztán megnyitottam a használni kívánt programot, de nem irányítja... Mit csinálok rosszul?
Már megoldottam működik, nagyon köszi
Esetleg azt tudod, vagy valaki tudja, hogy programot hogy lehet vele be illetve kikapcsolni?... (ha egyátalán lehet)
Programot így indítasz el:
Új parancs - Oprendszer fül - Legördülő listából kiválasztod a végrehajtást - tallózás: itt kiválasztod a programot, amit indítani szeretnél, utána meg beállítod a szokásos módon, hogy melyik gombbal akarod elindítani. Bezárás? Hát én a távirányítóra raktam egy állandó gombot, amihez az ALT +F4 bill. kombinációt rendeltem hozzá. Így mindig bezárja a jelenleg aktuális ablakot. Visszatérve.. Akkor ilyen gyári USB-s átalakítóval nem lehet megoldani, csak ha magát a hardware-t pic-kel csinálom meg?
köszi, működik
Igen ilyen USB-s átalakítóval nem működik viszont a nagygépen jó Sajnos meg kell csinálni az ATmegásat majd ha lessz időm megcsinálom
Nagyon szívesen!
Nekem olyan problémám lépett fel, hogy van egy Samsung távirányítóm, amin van kis LCD és kiírja, hogy épp mit irányít, mert tud TV-t, videót, beltérit és DVD-t. Na beprogramoztam a távirányítót abban a módban, hogy a szobába semmit se irányítson, tehát más készülékeket... Jól működik... nem irányít semmi mást... nade... Van a Samsung TV-m távirányítója, hát ott meg ha átkapcsolok a 4-es csatornára, akkor a másik távirányítón a 4. gombhoz rendelt weblap jön be.. viszont az a távirányító már nem kapcsolja át a TV-t a nyegyedik csatornára... érdekes. Majd be kell szereznem egy másik távirányítót... Az ATmegásba a mikrokontroller, az kb hány Ft?
A proci 300 (Itt a link) + a körítés kb 200 tehát 500 körül megvan
Nincs mit.Valaki nem tudja,hogy hol találom meg a Girder 5.0.8 Build 542 magyarositását?
ha a 1v5 ös diódát, egy ellenállással helyettesitem, az is jó lenne? mert ugye a infra led, az kb 30mA fogyaszt, és ha kiszámolom, akkor egy 750 ohm os ellenállásal akkor az 5 volt körül kapna, szerintetek jó lenne?
Nem!
Egyrészt a diódásnak teljesen más a szerepe mint egy ellenállásnak másrészt a dióda az 5V1, tehát egy 5V-os zener diódáról van szó. A dióda csak az egyik irányból vezet, a másikból nem
pont ezért kérdeztem, mert most hirtelen, nemtudom, hogy mekkora szerepe van annak, hogy csak az egyik irányba vezet... az a problémám amugy, hogy még ma szeretném használni, és nincs ilyen diodám, és nemtudom mivel lehetne helyettesiteni. ötlet?
A zener dióda korlátozza a soros portról kijövő feszültséget 5,1V-ra ,(a TSOP maximum 6V-ot visel el, a soros porton akár a duplája is kijöhet) tehát egy 78L05-el helyettesítheted, persze helyesen bekötve.
Ehhez még kellene puffer kondi is és melegedne is és ráadásul nagy és drága is...
Sokkal egyszerűbb, olcsóbb, praktikusabb egy 5V-os zéner dióda. muimui! Vegyél egy zéner diódát, sokkal jobban kijössz vele.
Az ok, hogy drágább (+20Ft) az is igaz, hogy kicsivel nagyobb ( TO-92 tokozású a78L05, 7805 pedig a TO-220, ez utóbbi tényleg nagy lenne) Szerintem ha már olyan sok helyen 78L05-el építik (közöttük én is, és nem melegedett) akkor használható : Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Nem vitát akarok indítani, távol áll tőlem!
Igen, ami annó nekem kellett 78L05, az TO-220 tokozású volt és valami 300Ft-ért jutottam hozzá. Csak azért írtam, amit írtam. Ha 12V-ot fog kapni, akkor melegedni fog, hisz 7V-ot el kell disszipálni, bár abban kételyeim vannak, hogy soros port 12V-ot adjon..
Helló,
Én is megépítettem a kapcsolást és majdnem tökéletesen működik. Egyetlen problémája, hogy ha a PC bekapcsolásakor az eszköz csatlakoztatva van, akkor ugy érzékeli, mintha nem is lenne csatlakozva. Ilyenkor kihúzom, újrapróbálok hozzá csatlakozni(F9-cel), majd visszadugom, utána jó lesz. De ha csak akkor dugom be, ha már beindult az XP, akkor kapásból működik. Nem tja vki, h ennek mi lehet az oka? Segítségeteket előre is köszönöm
Milyen operációs rendszert használsz?
Windows XP SP3-at
Akkor ő fog neked működni: Bővebben: KÉP
na hát hirtelenjébe most nemtudok venni, de találtam egy 7,5V os zenert, mellédobtam egy 250ohm ot, és igy ha jól gondolom müködöképes. szerintetek? Amugy kellemes húsvéti ünnepeket
-10V-ot mérek a 7-es és az 5-ös pont között. Próbáltam zener diódával (5.1V, 4.7V) próbáltam 7805-tel, a kicsivel és nagyal is, de semmi. Megépítés után, amikor rámértem, nagyon kicsi feszültség volt csak rajta. Szóval nem tudom, hogy mi a baj. Ezért lenne megfelelő egy külső tápos megoldás. (A GMD elírás volt, csak félrenyomtam )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |