Fórum témák
» Több friss téma |
Le tudnád fényképezni több oldalról?
Nekem nincs ilyen DVD-ém , így hozzáértő kezébe sem adhatom , nem én javítgatom , csak segíteni szeretnék .
Ha elárulod , hogy a motor kivezetéseit lekötötted-e , akkor megpróbálom elmagyarázni hol van az a kapcsoló .Képet csak te tudsz adni róla ...
Bocsi, tudom, hogy neked nincs, ahogy nekem sincs, én is szeretnék segíteni, de látom, hogy nagyon nem megy, mert hiába van meg a jóakarat, és az érdeklődés, ha nincs hozzá semmi technikai felkészültség.
Bizony a DVD nem egy egyszerű dolog, mégha annak is látszik.
Teljesen igazad van . Attól is tartok , hogy a motort bekötve táplálta meg és tönkretette az IC-t , pedig említettem , hogy kösse ki a forgatás előtt .
Az DSC01100-as képen van az ajtónyitó és záró motor. Ez zel lehet a baj.
A DSC01101-as képen a fej látható. A két ezüstszínű csavart csavartam el anno. A DSC01102-as képen a DSC01100-as képen látható ajtónyitó és záró motor másik oldala. A kis kerék csak 1 irányba forog, nem akar megállni.
Még 2 videó.
Elnézést a minőségért!
Tálcát mozgató motort forgattad ?
Nem azt kell ! Nem válaszolsz a kérdésekre , miért ? A kapcsoló ezen a képen látható . Szürke karja kilátszik , a többit a nyák takarja , de ha bekötve forgattad meg , akkor jobb ha több időt nem is fordítasz a hiba megkeresésére .!
Nem tudtam, melyik motort kellett forgatni. Akkor már nem is lesz jó soha többé?
Köszönöm a segítségeteket.
Egyépként mi a probléma vele, ha tudjátok?
Ezt valahogy nem értem, ha egyirányban forog, akkor a filmen miért ment be a loader?
Ha nem akar megállni, mindenképp a végálláskapcsoló körül van a gixer.
Miért nem tudtad , leírtam világosan .
Válaszolni nem akarsz arra a kérdére , hogy a motor rá volt-e kötve az elektronikára amikor rányomtad a 6V-ot . Amíg ezt nem tudjuk , addig nem tudunk segíteni .
Kihúztam a 220V-ból, de nem szedtem szét semmit benne. Se kábelt, se semmit.
Pedig ha visszaolvasol ezen az oldalon :
Bővebben: Link Akkor láthatod , hogy a motor is pontosan meg volt nevezve és arra is utaltam , hogy ki kell kötni . Elég lett volna az is ha a csatiját lehúzod . Így a motort vezérlő IC- re rányomtad a 6V-ot , ez is lehet az oka , hogy most csak egy irányba forog és nem kapcsol ki a motor . Ha szétszedted a tálca mozgató mechanikát , akkor lehetséges , hogy rosszul pakoltad vissza . Próbáld ki kézzel a fogaskereket forgatni ami kilátszik a kapcsolót tartó nyák szélénél és végiforgatva megcsinálni a lemez betöltését és a fej beemelését . Ha ez sikerül , nem szorul meg sehol , akkor sajnos az IC hiba nagyon lehetséges
Megjelöltem a fogaskereket , ezt próbáld forgatni , lemez nélkül . A lényeg , hogy a mechanika végig csinálja-e a feladatát .
A fogaskereket már megpróbáltam, az se segített. A tálcamozgató mechanikát nem szedtem szét.
Normálisan végig csinálja a mechanika, csak a motor a kinyitásnál az egyik irányba pörög, a becsukásnál pedig a másik irányba. Mikor a LOAD felirat jelenik meg, nem forog fel a lemezt pörgeő motor, hanem forog a dvd ajtajának motora.
Akkor a mechanika jó .
Képen látható IC -t ellenőrizd , mennyire melegszik , ha bekapcsolva tartod a dvd-t jó ideig , ( amikor forog a motor)
Sőt lehet, hogy a szervópanelen is megevett valamit a 6V "áram".
Valószínű ez a készülék a kukában végzi, de lehet még csinálni belőle bármi mást is, hiszen egy szép kis doboz.
Igen , én is szeretem ezeket a dobozokat hasznosítani .
Már csöves erősítőt is pakoltam DVD dobozba .
Ez melegedett fel 3 perc alatt, a másik nem.
Annak akkor annyi sajna annak az ic-nek nem szabad melegedni olyan hamar meg amúgy is csak langyi lehet max! Szerintem ereddetileg 100% a motor volt rossz de nem kötötted le mikor megtápláltad külsőleg a motort és tönkretette az egész panelt!
Sziasztok!
Ha egy dvd recorderben a meghajto hibas, hogy tudhatom meg, milyen tipusura cserelhetem, ami mukodni fog vele? Koszi!!
Hello!
Hát, valószínűleg csak ugyanolyanra...
Sziasztok!
Van egy Sony DVP-S735D típusú asztali dvd_m.A gond vele a következő:eléggé öregecske(már használtan vettem...),és az írott dvd_ket nem ismeri fel már,az 1x sebességgel írottakat néha még elviszi,de van,hogy kb. egy óra után elkezd a kép kockásodni,ezzel egyidejűleg a hang is akadozik,majd leáll az egész.... A gyári lemezekkel aránylag megy,de előfordult már,hogy azoknál is produkálta a fennti hibát... Még egy baj vele Az írott CD_t nem ismeri....de ez inkább firmware gond lehet.Gyári CD_t tökéletesen viszi hiba nélkül.DVD olvasási hibára visszatérve: mikor produkálja a fennti hibát,akkor füllel is jól hallhatóan el kezd zakatolni veszettül,mintha próbálna szinkronozni ,de nem sikerül.... Mi lehet a gond :fej,motor,firmware? Nagyon szívesen megcsinálnám,és áldoznék is rá,mert nem egy alap készülék...beépített AC_3_al,és iszonyat jó hangja,illetve képje van.
Szerintem fej, öreg már a lézer.
Lehet kicsit tudnál még állítani a lézeráramon, de az csak időleges. Ha lehet kapni hozzá fejet, érdemesebb lenne kicserélni.
Én gyanítom, hogy új fejjel sem menne az írott lemez, lehet hogy ez egy lézeres készülék, és mindkét lemezt ugyanazzal a lézerrel olvassa. Régen a Sony készülékek nem vitték az írott lemezeket. (Jogvédelem!)
A hiba leírásából pedig arra következtetek, hogy elöregedett a lézer. A gyári lemezek préseltek, tehát fizikailag a tracken a pitek tökéletes alakúak, így tökéletesen tükröznek. Írott lemezek soha nem tökéletesek ebből a szempontból. Mivel a hiba úgy jelentkezik, hogy idővel, ahogy a sáv kanyarodik kifelé, elveszti a fej a sávot. Ezért zakatol, keresi újra-és újra.
Mivel a sugárnyalábban az olvasást végző fősugáréhoz képest, a tracken tartó két szatellitsugár intenzitása amúgy is 1/17része, gyenge lézerteljesítménynél ezek a sugarak már nem "látják" a lemezt. Olyan mintha egy normál lemezjátszónál minduntalan kiugrana a tű a barázdából. Mivel írott lemeznél a pit nem tökéletes, nem elég mély, a be és kilépő éle nem elég meredek, így a satellitsugár eltéveszti hol jár. |
Bejelentkezés
Hirdetés |