Fórum témák
» Több friss téma |
Itt egy jó kis rajz .Ez vált be legjobban , zoka is ilyent használ.
A pufferekkel párhuzamossan , köss még egy-egy 100nF kerámia kondit. A hidak helyett rakhatsz diódákat is ,de akkor már válassz olyant ami gyors, és bírja az ampert is. Zoka 25Amperes hidat használ a 200W erősítőjéhez.kép
Szia!
Az 50 Hz-es tápegységhez miért ajánlasz gyors diódát?Van valami értékelhető előnye? Van egy marék bontott BYV29-200, 79-200-asom, ha tényleg számít valamit egy sima trafós tápnál akkor kipróbálom.
Bizony, 400W, 2x25 A híd és 2 x 20000 uF. És a két picike kerámiakondi is ott van :yes:
Szerintem ennyi puffer elég lesz, a terhelés úgyis megrángatja a trafó feszültségét, betehetnék még 4x ennyi kondit, de nem lenne jobb! Viszont ami még pozitív: a régi 10A-es híd helyett most van 50. Igaz, hogy amikor terheltem az erősítőt, akkor is csak 10A volt még bent, de bírta a dolgot. Viszont talán így "gyorsabban visszatölti" a kondikat, ez lehetséges ? Ami még megszűnt, a szekunder körben lévő bizti a kondik előtt, ez átkerül a primerre, mert ha valahogy kilazulna, vagy kioldana csak az egyik a szekunderben, nem biztos hogy díjazná az erősítő a félfeszültséget. . De a trafó így is védhető :yes:
most olvasom hogy az ic-n van a negatív tápfesz.Akkor azért melegedett nekem minden nagyon hamar mert az ic-t nem szigeteltem el a hűtőbordától?
Hogyne. Pontosan nem, tudom a magyarázatát , azt hiszem az adudioDIY fórumon olvastam , van egy tápos fórum. Meg láttam képen kész tápot 8db TO220 gyors diódával.
Jó kis kép.Esetleg tápügyben neked is ajánlhatom azt a fórumot amit az előbb Bassmasternek.
Ha nem volt elszigetelve akkor gyakorlatilag rövidzár volt a negatív tápfesz , és a test között. Simán egymagában a pozitiv tápfeszt nem szokták díjazni a tda7294-ek.
Sajnos vissza kellet bontanom. A dupla panel miatt bele kellett dugnom tovig az ic-ket, viszont igy meg egyszeruen nem tudtam odaeroszakolni a nyak szelere oket hogy elerjek a hutobordat mert annyira tavol vannak az ic-k a panel szeletol. Tudtal butykolni valamit az eredeti terven? Ha 2mm-rel kozelebb lennenek az ic-k a nyak szelehez, mar eppen elernek a hutobordat
Ja, ezt fogja kongatni, tegnap csinaltam neki a dobozt
Szia!
A szimpla 2 oldalas nyáknál még éppen megfelelő a távolság, mert ott lehet annyit állítani az IC-n hogy elég jól felfeküdjön a bordán. Természetesen néhány tizedmilliméterre pontosan kell megreszelni. Nálad valószínű tényleg az a gond, hogy tövig be kell nyomni szegénykéket. Ha jól meg van reszelve, szimpla nyáknál nem kell 2mm, de 2db összeragasztottnál már elképzelhető. Szerencséd van, mert éppen módosítottam a terven, de nem 2mm-t csak kevesebbet, viszont ha tudod, próbálj beszerezni 2 oldalas nyákot, hidd el, nem lesz nehezebb megcsinálni. És nekem most ennyi módosítással már tökéletesen felfekszik az IC a bordán. A 7294-es kit sincs jobban elkészítve Mindjárt megkeresem az új tervet
Na, meg is van.
Ezt egy az egyben nyomtathatod is Annyi módosítás van az eredetihez képest, hogy a clip jól van bekötve, illetve az IC oldalon a legkülső forrasztás beljebb lett hozva. De ez csak fél mm kb. Tehát nagy valószínűséggel ez sem lesz jó, ha tövig benyomod az IC-t. De 2 oldalas nyákon tökéletes lett, abszolút tapad a bordához. Ha komolyabb módosítás kell, az már áttervezést igényel. De ha gondolod, odaadom a bitképet is Azt a hangfalat meg lehetne vele küldeni rendesen
Mar rendeltem ketoldalas nyakot, csak nem akartam ezt kidobni mert annyit kinlodtam vele, de ugy nez ki csak emlek lesz belole
Kossz az uj tervet, amint megerkezik a nyakom, hozza is kezdek.
Én is elraktam emlékbe a legelsőt
Remélem így már jó lesz Neked is De az IC-t csak picit nyomd bele, és a reszelés pontos legyen :yes: Sikeres építgetést, és várom az újabb fejleményeket
Sziasztok!
Van egy ilyen végfokom és az előerősítőm 600mv-os.Elég ez hozzá vagy nemtudom rendesen kivezérelni?Tápfesz +/- 34v.Azt olvastam hogy kb 1v-os jel kell hozzá de lehet elég ezis.Szerintetek?
Szerintem kevés a 600 mV az 1 volt inkább igaz. Hangkártya nem hajtotta ki.
Hát a hangkártya tuti nem de szerintem az nincs 600mv sem....Amugy egy videoton ra6363 előfokja hajtja hát nemtudom mennyire elég szól azért de lehet jobban kéne neki.....
Keverő kell neki
Ágyúval verébre? Egy sima TL072-es előerősítő megfelel. Üdv!
Az mennyit tudhat kb? Amugy nem az enyém havernak raktam össze én lemondtam az ic-s végfokokról rengeteg bajom volt vele csak,én most 400w-osat építek annak viszont a keverő is kevés 2volt bemenő kell
2 V? Akkor a tda végfokkal kell kihajtani
Ahoz van előerősítőm ami tud olyan 5voltot azzal nincsgond,annál most a panel betegeskedik de ugysincs min hallgatnom mert a mélyem is vitte énmeg 6-8ezerért nemtekertetem meg újra majd kezdek vele valamit...A somogyinak mivel csak ezvan most annak elég a gyári videoton erősítőm is bőven
Milyen tipus pontosan az a gyári vidi erölködő?
Sziasztok !
A következő problémám lenne. A kapcsolási rajzon látható alkatrészeket be tudtam azonosítani kivéve egyet. A 15-ös lábra van csatlakoztatva egy kondenzátor az van ráírva hogy : "5mF" ez mekkora kapacitású lenne ? Mert a boltban ahol vásároltam ott adtak nekem 4,7 µF os kondit és hát amiket itt látok képeket azokon ezek a kondenzátorok nagyobbak. Valaki ha tud segítsen légyszi. Válaszokat köszönöm . Üdv : István
Szerintem az 5 mili farad lenne...
Azok 1000 mikro farad-os kondik mind a kettő +ágban és a - ágban is :yes: Ja és 50 voltosak
ITT a rajzon láthatod!
hello
Itt az emlitett cikk a HE-ból. üdv :Tiva
Köszönöm a válaszokat!
Az lenne az észrevételem, hogy ezzel az IC-vel több kapcsolás is működik . Vagyis ami nekem van azon 5mili Farád van írva röviden ez a kapcsolás ezekkel az értékekkel működne nem? Nem vagyok ilyen téren képben a dolgokról ( azt akarom mondani, hogy nem tudom kiszámolni ,hogy mekkora lenne jó hozzá) de szerintem nem mindegy ,hogy valahova 1000µF-os kondit vagy 5miliF-os kondit teszek. Vagyis ha ide 1000µF kell akkor miért írtak oda 5miliset ? Valaki valami ésszerű magyarázatot tudna nekem modnani. Bocsi ha ennyire nehéz eset vagyok csak amiben nem vagyok biztos abban biztos akarok lenni. Köszönöm a segítségeket előre is! Üdv: István
Szerintem az az 5mF egy hidegítő kondenzátor lenne. Annyi lehet a különbség, hogy a te rajzodon nincs rajta az 1000µF ami a táp puffer kondija lehet, a másikon meg rajta van, de ott hidegítő kondi nincs.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |