Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   154 / 731
(#) honyike válasza zoka hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Az általad leírt tulajdonságok alapján 2 reflex csövet találtam:

1, olcsóbb

2, drágább

Ezek szerinted jók? Vagy tudsz ajánlani olcsóbban?

Te miot tervezel? Megtartod ebben a dobozban, vagy csinálsz neki másikat?

U.I.:

Találtam még egyet. ez tetszik...
(#) pl13 válasza zoka hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Kéne neki a 100-hoz közeli átmérő... és az se baj, ha tölcséres a cső mindkét végén.
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Azt mindig levonhatod ahhoz hogy megkapd a nettó hasznos térfiogatot.
(#) honyike válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

A
Idézet:
„a 100-hoz közeli átmérő”
alatt mit értesz? És milyen hosszúság szerinted?
(#) pl13 válasza honyike hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Általában reflexcsőnél a minél nagyobb átmérő, annál jobb elv érvényesül. Persze figyelni kell, hogy az adott átmérővel még behangolható legyen a kívánt frekvenciára.
(#) honyike válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Zoka itt azt írta, hogy 110-esből 40-50cm kéne... Az meg elég sok... De találtam a HeStore kínálatában 81mm átmérőjűt, és egész jó árban!
(#) pl13 válasza honyike hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

pvc csőből is lehet készíteni, vagy rövidebb csövet is lehet toldani, mindkét megoldást használtam már.

http://logotech.hu/index.php?module=termekek&sub=termekek.php&akt_m...id=106[reflexcsövek még][/url]

Egyébként sztem egy ilyen hangszóróhoz ilyen kis dobozban, ekkora lin. kitéréssel, 30Hz-re hangolva kevés a 80mm körüli csőátmérő.. Kivéve, ha nem használod 50W fölött.
(#) zoka válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Igazából a láda olyan 67 liter, ebből a hangszóróra és a cső által kiszorított levegőre levontam egy 5 litert. Bár ez így butaság, de ha nem vonok le semmit, akkor főleg . Lehet, hogy többet kellett volna, most ezzel nem számolgattam, bár sokat jelenthet, főleg a cső hosszánál.

Még nem sikerült T-S-t mérnem, nem volt rá időm, de azonnal beszámolok róla, ha jutok valamire.

Köszi!
(#) zoka válasza honyike hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Szerintem fogadd meg, amit pl13 tanácsolt, a 100 mm átmérőjű cső vagy akár a 110 is jó, amit írtál.
Nekem ami van az 95, de a nyílás 140, nagyon szép, tölcsér alakú.
Viszont valóban hosszú kell, és ha azt a dobozt csinálod, amit mutattam, akkor az előlapi oldalra téve nem fog elférni, és be kell kanyarodni vele
Én így elsőre valami vízvezetékcsőre gondoltam
Szerintem juss el a kanyarig, onnét meg lehessen még variálni
(#) zoka válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Van valami hátránya, ha be kell kanyarítani a csövet 90°-al ? Azon kívül, hogy nehezebb betenni
Növelve az átmérőt nagyobb hossz is kell egy adott frekihez, egy adott dobozban viszont így egyre kisebb lesz a hasznos doboztérfogat. Tehát olyan, hogy ideális cső átmérő létezik ehhez a dobozhoz, vagy ez egy ilyen "kompromisszumos valami", ha egyik kezemmel adok, a másikkal elveszek...
(#) honyike válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Ismerem ezt az oldalt, csak nem tudom, hogy mit jelent a D1, D2, D3....

TE mit szólsz zoka dobozához? Szerinted is a lehető legjobb választás? Bővebben: Link
(#) ptesza válasza honyike hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

D=Átmérő.
L=Hosszúság.

Egy kicsit jobban megnézed az adott csövet teljesen egyértelmű lesz melyik mekkora átmérő.
(#) honyike válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

OK, köszi!

Neked mi a véleményed a zoka által tervezett ládáról?
(#) yanika86 válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Helló. Akkor terveznél nekem pl13 egy kétutas hangdobozt?
(#) ptesza válasza honyike hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Zoka már meg is építette ,és használja is,egy párhuzamos TDA 7293-al, 200W ig. Ő elégedett vele , de minél jobban belássa magát valaki ebbe a témába ,annál magasabbra kerül a léc. Nyugodtan magánépíttető ,azt itt leírtak alapján, esetleg ha autóba lesz akkor a külméreteken lehet variálni ,de a térfogat megtartásával.
(#) ptesza válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Bővebben: Link

Illetve ha jól nézem mégsem bírta ki.

220 V - 96.4 A
(#) ptesza válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 30, 2009 /

Bővebben: Link

Na ez dúrva , röhögő görcsbe állt a szám. :
(#) Directors hozzászólása Ápr 30, 2009 /

Üdv!

Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Egyik ismerősömnek csinálni akarok egy 2.1-es hangrendszert házimozihoz.Ti mit ajánlanátok hangszóróknak?(sal vagy mnc hangszórók közül)
Én ezeket néztem ki de nem tudom mennyire lenne jó.
A mélynek SBV2530 a két kisebb hangfalba pedig sr1315 magasnak pedig DTF20.
Szerintetek?
(#) ptesza válasza Directors hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Szia.

SAL vagy MNC közül egyiket sem. Az a fő baj velük ,hogy 30-50% eltérés is van köztük ,és a ráírt teljesítmény töredékét képesek elviselni.

Nézelődjél inkább itt.

HA25-672

HA15-1544-618
HG1.9-623

Ezeket is nézegessed meg. Az adatlapok a valóságnak megfelelnek ,külön méricskélés nélkül is lehet dobozt tervezni hozzájuk. A gyártási szórás nagyon alacsony a , a minőség eléri a Vifa és a régi SEAS hangszórókét.(persze az ár töredékért)
(#) yanika86 hozzászólása Máj 1, 2009 /

Heló!
vagy egy Quadral 3 utas hangdobozom, és fel szeretném ujítani a hangszórókat benne. Szerintetek milyen hangszórókat vegyek bele?
(#) Directors válasza ptesza hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Hali!

Akkor ezeket rakom bele ahogy te is írtad bár kicsit drágább.

Mélynek:HA25-672

A két kisebb hangfalba pedig:HG25-623
HA15-618

Azt,hogy érted,hogy külön méricskélés nélkül is lehet neki doboztervet csinálni?
(#) ptesza válasza Directors hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

A hozzájuk adott adatlapok hitelesek, és teljesek. Az MNC és Sal hangszóróknál úgy lehetne jót ,hogy kb 20 db közül kimérsz magadnak kb egyformát, és beletörődsz a gyenge paraméterekbe.Pl érzékenység.(dB).

(#) ptesza válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Miért van valami bajuk? Az bal oldalon ott egy nagy lyuk?
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Hjaja, végülis hangszóró helyett talán próbálkozhatna ventillátorral is.
(#) pl13 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Ha valamelyik hsz rossz, inkább javítani kell. Egy háromutasba nagyon nehéz belenyúlni utólag és kicserélni egy, vagy több hszt.
(#) pl13 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

hát, ha nem sietsz nagyon, az alapokat megtervezem neked. Mire is használnád? És hol? Milyen erősítővel...
(#) pl13 válasza honyike hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Már nem nagyon emlékszem, de azt hiszem, én is hasonló térfogatot ajánlottam ahhoz a hangszóróhoz az alapján, amit látni lehet az adatlapján.
(#) pl13 válasza zoka hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Hát középtartományban lehet hogy érdekesen viselkedik egy hajlított reflexcső, de mivel ez szub, és nem lényegesek a 600Hz fölötti történések, ezért valószínűleg meghajlítható.

Ideális biztos nincs, maximális, még behangolható átmérőjű viszont van. Szerintem
(#) yanika86 válasza pl13 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Nem sietek vele. zene hallgatásra a szobába. Erősitőt majd veszek ha meglesz a hangfal.
(#) yanika86 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Az igen egy lyuk de az a reflex nyílás rajta. Igazábol a mélyet kellene kicserélni csak mert be van horpadva és egypárszor ki lett húzatva már meg a membrán is cserélve lett.
Következő: »»   154 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem