Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Az általad leírt tulajdonságok alapján 2 reflex csövet találtam:
1, olcsóbb 2, drágább Ezek szerinted jók? Vagy tudsz ajánlani olcsóbban? Te miot tervezel? Megtartod ebben a dobozban, vagy csinálsz neki másikat? U.I.: Találtam még egyet. ez tetszik...
Kéne neki a 100-hoz közeli átmérő... és az se baj, ha tölcséres a cső mindkét végén.
Azt mindig levonhatod ahhoz hogy megkapd a nettó hasznos térfiogatot.
A
Idézet: alatt mit értesz? És milyen hosszúság szerinted? „a 100-hoz közeli átmérő”
Általában reflexcsőnél a minél nagyobb átmérő, annál jobb elv érvényesül. Persze figyelni kell, hogy az adott átmérővel még behangolható legyen a kívánt frekvenciára.
Zoka itt azt írta, hogy 110-esből 40-50cm kéne... Az meg elég sok... De találtam a HeStore kínálatában 81mm átmérőjűt, és egész jó árban!
pvc csőből is lehet készíteni, vagy rövidebb csövet is lehet toldani, mindkét megoldást használtam már.
http://logotech.hu/index.php?module=termekek&sub=termekek.php&akt_m...id=106[reflexcsövek még][/url] Egyébként sztem egy ilyen hangszóróhoz ilyen kis dobozban, ekkora lin. kitéréssel, 30Hz-re hangolva kevés a 80mm körüli csőátmérő.. Kivéve, ha nem használod 50W fölött.
Igazából a láda olyan 67 liter, ebből a hangszóróra és a cső által kiszorított levegőre levontam egy 5 litert. Bár ez így butaság, de ha nem vonok le semmit, akkor főleg . Lehet, hogy többet kellett volna, most ezzel nem számolgattam, bár sokat jelenthet, főleg a cső hosszánál.
Még nem sikerült T-S-t mérnem, nem volt rá időm, de azonnal beszámolok róla, ha jutok valamire. Köszi!
Szerintem fogadd meg, amit pl13 tanácsolt, a 100 mm átmérőjű cső vagy akár a 110 is jó, amit írtál.
Nekem ami van az 95, de a nyílás 140, nagyon szép, tölcsér alakú. Viszont valóban hosszú kell, és ha azt a dobozt csinálod, amit mutattam, akkor az előlapi oldalra téve nem fog elférni, és be kell kanyarodni vele Én így elsőre valami vízvezetékcsőre gondoltam Szerintem juss el a kanyarig, onnét meg lehessen még variálni
Van valami hátránya, ha be kell kanyarítani a csövet 90°-al ? Azon kívül, hogy nehezebb betenni
Növelve az átmérőt nagyobb hossz is kell egy adott frekihez, egy adott dobozban viszont így egyre kisebb lesz a hasznos doboztérfogat. Tehát olyan, hogy ideális cső átmérő létezik ehhez a dobozhoz, vagy ez egy ilyen "kompromisszumos valami", ha egyik kezemmel adok, a másikkal elveszek...
Ismerem ezt az oldalt, csak nem tudom, hogy mit jelent a D1, D2, D3....
TE mit szólsz zoka dobozához? Szerinted is a lehető legjobb választás? Bővebben: Link
D=Átmérő.
L=Hosszúság. Egy kicsit jobban megnézed az adott csövet teljesen egyértelmű lesz melyik mekkora átmérő.
OK, köszi!
Neked mi a véleményed a zoka által tervezett ládáról?
Helló. Akkor terveznél nekem pl13 egy kétutas hangdobozt?
Zoka már meg is építette ,és használja is,egy párhuzamos TDA 7293-al, 200W ig. Ő elégedett vele , de minél jobban belássa magát valaki ebbe a témába ,annál magasabbra kerül a léc. Nyugodtan magánépíttető ,azt itt leírtak alapján, esetleg ha autóba lesz akkor a külméreteken lehet variálni ,de a térfogat megtartásával.
Üdv!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. Egyik ismerősömnek csinálni akarok egy 2.1-es hangrendszert házimozihoz.Ti mit ajánlanátok hangszóróknak?(sal vagy mnc hangszórók közül) Én ezeket néztem ki de nem tudom mennyire lenne jó. A mélynek SBV2530 a két kisebb hangfalba pedig sr1315 magasnak pedig DTF20. Szerintetek?
Szia.
SAL vagy MNC közül egyiket sem. Az a fő baj velük ,hogy 30-50% eltérés is van köztük ,és a ráírt teljesítmény töredékét képesek elviselni. Nézelődjél inkább itt. HA25-672 HA15-1544-618 HG1.9-623 Ezeket is nézegessed meg. Az adatlapok a valóságnak megfelelnek ,külön méricskélés nélkül is lehet dobozt tervezni hozzájuk. A gyártási szórás nagyon alacsony a , a minőség eléri a Vifa és a régi SEAS hangszórókét.(persze az ár töredékért)
Heló!
vagy egy Quadral 3 utas hangdobozom, és fel szeretném ujítani a hangszórókat benne. Szerintetek milyen hangszórókat vegyek bele?
Hali!
Akkor ezeket rakom bele ahogy te is írtad bár kicsit drágább. Mélynek:HA25-672 A két kisebb hangfalba pedig:HG25-623 HA15-618 Azt,hogy érted,hogy külön méricskélés nélkül is lehet neki doboztervet csinálni?
A hozzájuk adott adatlapok hitelesek, és teljesek. Az MNC és Sal hangszóróknál úgy lehetne jót ,hogy kb 20 db közül kimérsz magadnak kb egyformát, és beletörődsz a gyenge paraméterekbe.Pl érzékenység.(dB).
Miért van valami bajuk? Az bal oldalon ott egy nagy lyuk?
Hjaja, végülis hangszóró helyett talán próbálkozhatna ventillátorral is.
Ha valamelyik hsz rossz, inkább javítani kell. Egy háromutasba nagyon nehéz belenyúlni utólag és kicserélni egy, vagy több hszt.
hát, ha nem sietsz nagyon, az alapokat megtervezem neked. Mire is használnád? És hol? Milyen erősítővel...
Már nem nagyon emlékszem, de azt hiszem, én is hasonló térfogatot ajánlottam ahhoz a hangszóróhoz az alapján, amit látni lehet az adatlapján.
Hát középtartományban lehet hogy érdekesen viselkedik egy hajlított reflexcső, de mivel ez szub, és nem lényegesek a 600Hz fölötti történések, ezért valószínűleg meghajlítható.
Ideális biztos nincs, maximális, még behangolható átmérőjű viszont van. Szerintem
Nem sietek vele. zene hallgatásra a szobába. Erősitőt majd veszek ha meglesz a hangfal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |