Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   546 / 2208
(#) zoly15 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 2, 2009
Ha szabad megtudnom (csupán ismeretgyűjtésből) miért szűnik meg a gerjedés a kimenő szekunder tekercsvégei felcserélével?

Üdv!
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 2, 2009
Azért, mert a jel polaritását ilyenkor megfordítod. Ezáltal a pozitív visszacsatolásból negatív lesz. ( Pozitív visszacsatolást - többek között - az oszcillátorokban alkalmazunk---> rezgéskeltésre.)
(#) jandark válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Megforditottam és müködik..
Ez viszont érdekelne hogy is miért is van igy?
Öszeségében csak egy gyors felmérést csináltam,kinn a mühelyben egy pc tápról beüzemelt cd játszó van amiben audio lemez van..
Nincs tul nagy hangereje kb háromnegyedig szépen szól aztán elfogy az erő,és olyan érzet van mintha a hangszóró besült lenne és alig birna mozogni..
Mi a tapasztalatok vele?itt is fontos a feszültség pár volnyi eltéréssel is mint a többi erősitőnél?
A kimenő elég kicsike talán egy jó gyufásdoboznyi a mérete,,gondolom ez se lenne baj ha nagyobb lenne..
Mivel lehet emelni igy a teljesitményét?(lehet csak nálam ilyen kevéske a teljesitménye)
És elnézést a kusza képekért,,gyorsba ment ,de igyekszek mindenről fotózni mig felépül..
Üdv
(#) jandark válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 2, 2009
Közben elolvastam a segitséged és megértettem a forditottságot..
Köszönet érte..Rendesek vagytok nagyon :yes:
(#) Ricsi89 válasza jandark hozzászólására (») Máj 2, 2009
Sok függ a hangszórótól is. Ha kis érzékenységű a hangszóró, akkor nem fog úgy szólni. Ha a kimenő olyan kicsi, akkor az is közbeszólhat. Én egyszer próbáltam egy nagyon kicsi hiperszil hálózati trafót légrésesen és légrés nélkül, majd bekötöttem a gyári kimenőt. Nem sok különbséget hallottam, de mérve biztos rosszabb volt.
(#) jandark válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 2, 2009
Hát igen,,az érzékenység bizony fontos dolog.Ez nemépp az érzékeny kategória de holnap még megnézem az eredeti videoton hangszrórójával..
Minden infó jól jön..
Szóval megtaláltam a cső határait,,bárhogy is első csövesnek és sikerélménynek nagyon tuti,,főleg igy hogy enyien segitetek.. Ha találok még egy ecl86ost megcsinálom sztereo-nak ide a pc hez,,(godnolom mindenképp két kimenő kell,,de vajon a hálótrafója elbirna 2 csővel?)Közben ma találtam egy szintén régi de nagyobb teljesitményü rádiót,,igaz a csöveket kigubizták de a kimenő és a foglalatok benne vannak..Vajon beletehetem e a kimenőjét minden gond nélkül?Hogyan határozhatom meg egy kimenő bekötését ha egy nem müködő régiségből sikerül kimenteni?...
További szép késő estét..
De jó lenne eljutni
Debrecen közelben szokott lenni valamerre?
Hol lessz vajon a 10.ei?
(#) Robid hozzászólása Máj 2, 2009
Üdv ! Segitségre lenne szükségem, az elektroncső oldalon lévő (6c33c) erősitőt szerettem volna megépiteni,de itt a fórumon tudtam meg ,hogy nem tudja kihajtani a végcsövet,ezért kerestem másikat.Ennek nincs valami gyengélye, ami miatt nem lenne érdemes megépiteni?

15w se.jpg

Rendben,,Kitalálok a kicsiknek valami dobozt és beépitem.Igyekszek mindenről képet adni..De kár hogy itt nincs ilyen börze a közelben Hátha találok valakit aki innen feljár börzézni. .
Köszi szépen mindenért!
(#) Action2K válasza jandark hozzászólására (») Máj 2, 2009
Látom sikerült életet lehelni a csövecskébe. Jó érzékenységű hangfalakkal (enyém 90 dB-es), sztereóban nagyon jó kis háttérmuzsikusok Sok sikert a továbbiakhoz is!
(#) jandark hozzászólása Máj 2, 2009
Megtaláltam a 2009es börze időpontjait,,(aki nem tudja esetleg)Bővebben: Link
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Máj 2, 2009
Igen :yes: .Sok tapasztalat begyüjtése közben öszeált a kép..
Köszönet is érte mindőtöknek!
Bedobozolom és teszek képeket...

(#) mark.budai válasza Robid hozzászólására (») Máj 3, 2009
Ezen az oldalon is van rajz, ezt is nézd meg.
(#) kocos válasza nyikolaj hozzászólására (») Máj 3, 2009
Még mindig LE A KALAPPAL! Szép lett, megy a fiókos szekrényhez Én sajnos még mindig monoban hallgatom itt a PCL86-ot Bár egyre jobban tetszik a hangja, viszont egyre több hibát fedezek fel a hangfalaimon Egyébként egy ventillátor lehet, hoyg nekem is kell majd a trafókhoz, mert zárt helyen leszenk, és már így monoban kézmelegek ...
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2009
Jó, de azok adó csövek! több száz wattot disszipálnak nagyfrekin!
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Máj 3, 2009
A csöves TV-knek álló sasszija volt, "lyukacsos" hátlappal, és a káva alja is perforálva volt. Tökéletes kéményhatás!
Én most bontotok egy nagy "hűtőgépszkópot", akkora ventillátor van benne, mint a fejem
(#) lpcollector válasza Robid hozzászólására (») Máj 3, 2009
Az én választásom erre esett: 6C33C SE (A visszacsatolás némi módosításával.)
(#) kocos válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 3, 2009
GU-nál a hűtésben szerepet játszik a nagy tányérsapkája, meg a direkt hozzá tervezett spiáter fémház! Ezt nem elfeledni! Így nyitottan nem tökéletes a hűtése! Mondjuk mi nem is adót építünk belőle
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Máj 3, 2009
Fémházra hővezetőpasztát, aztán jó nagy hűtőbordát rá
(#) nyikolaj válasza kocos hozzászólására (») Máj 3, 2009
Köszönöm szépen.
Nem szándékosan a bútor színéhez készült csak véletlenül alakult így.
Amúgy én sem vagyok igazán megelégedve a hangfalaimmal de egyenlőre nem tudok komolyabbat venni.
Én Ezzel szemezek egy ideje! Karcosabb állapotban már egy 10-essel olcsóbban is láttam! Igaz, ez bookshelf doboz, de az albérletbe tökéletes lenne Van valakinek tapasztalata ezzel a ládával?
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Máj 3, 2009
Nem akarom elsőre leszólni és senkit megsérteni. Nekem ez elég kommersznek tűnik. Már a gangfalcsatija is 100Ft-os kategória. Nem tudom hogy szólhat de lehet hogy csak a neve miatt ennyi és nem jobb mint egy vidi. Vannak azok a kisebb olcsóbb Jamo-k azokat már volt szerencsém kipróbálni, hát a somogyival egy szinten volt. Remélem ez nem olyan. Szívesen meghallgatnám.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Máj 3, 2009
Hát igen a Jamo az .... De én a Bose-tól még rosszat nem hallottam, igaz ilyen "olcsó" cuccait sem , csak több százezres, és milliós kategoriát, bár nem HIFI-t, hanem PA cuccot, de kirstály tiszta hangzást produkált még 2x 4000 W-on is !
(#) nyikolaj válasza kocos hozzászólására (») Máj 3, 2009
Sajnos még nem volt alkalmam meghallgatni ezt a márkát.
Jelenleg milyen hangfalat hallgatsz?
Itthon egy Videoton DC2510/A-t, albérletben meg egy supraphon lemezjátszó műanyag hangdobozába épített távolkeleti mélyközép, és Videoton 1,9 cm-es műanyag dóm kombinációjú hangfalpárt, a PCL86 SE-vel, meglepően jól szól ... Jobban, mint lakótársam 2.1-es "super" Genius Hifi Systems-e (a supraphon az eredeti ovál hangszóróval iszonyat orrhangú volt)

Szóval elég kiábrándító "rendszer"
(#) kocos hozzászólása Máj 3, 2009
hehe! MOst kaptam a szomszéd bácsitól két új 6P3Sz-t
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Máj 3, 2009
Én a postás bácsitól kaptam 4 új 6L6GC-t
(#) cruisher válasza kocos hozzászólására (») Máj 3, 2009
Vegyel inkabb egy jo allapotu VT Preludium dobozt, olcsobb es szvsz a bose a nyomaba se erhet!
(#) mark.budai válasza fleta hozzászólására (») Máj 3, 2009
Ezt a postást ideszerzem a mi Postánkra! Meg kócosét is!
Következő: »»   546 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem