Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ha szabad megtudnom (csupán ismeretgyűjtésből) miért szűnik meg a gerjedés a kimenő szekunder tekercsvégei felcserélével?
Üdv!
Azért, mert a jel polaritását ilyenkor megfordítod. Ezáltal a pozitív visszacsatolásból negatív lesz. ( Pozitív visszacsatolást - többek között - az oszcillátorokban alkalmazunk---> rezgéskeltésre.)
Megforditottam és müködik..
Ez viszont érdekelne hogy is miért is van igy? Öszeségében csak egy gyors felmérést csináltam,kinn a mühelyben egy pc tápról beüzemelt cd játszó van amiben audio lemez van.. Nincs tul nagy hangereje kb háromnegyedig szépen szól aztán elfogy az erő,és olyan érzet van mintha a hangszóró besült lenne és alig birna mozogni.. Mi a tapasztalatok vele?itt is fontos a feszültség pár volnyi eltéréssel is mint a többi erősitőnél? A kimenő elég kicsike talán egy jó gyufásdoboznyi a mérete,,gondolom ez se lenne baj ha nagyobb lenne.. Mivel lehet emelni igy a teljesitményét?(lehet csak nálam ilyen kevéske a teljesitménye) És elnézést a kusza képekért,,gyorsba ment ,de igyekszek mindenről fotózni mig felépül.. Üdv
Közben elolvastam a segitséged és megértettem a forditottságot..
Köszönet érte..Rendesek vagytok nagyon :yes:
Sok függ a hangszórótól is. Ha kis érzékenységű a hangszóró, akkor nem fog úgy szólni. Ha a kimenő olyan kicsi, akkor az is közbeszólhat. Én egyszer próbáltam egy nagyon kicsi hiperszil hálózati trafót légrésesen és légrés nélkül, majd bekötöttem a gyári kimenőt. Nem sok különbséget hallottam, de mérve biztos rosszabb volt.
Hát igen,,az érzékenység bizony fontos dolog.Ez nemépp az érzékeny kategória de holnap még megnézem az eredeti videoton hangszrórójával..
Minden infó jól jön..
Szóval megtaláltam a cső határait,,bárhogy is első csövesnek és sikerélménynek nagyon tuti,,főleg igy hogy enyien segitetek.. Ha találok még egy ecl86ost megcsinálom sztereo-nak ide a pc hez,,(godnolom mindenképp két kimenő kell,,de vajon a hálótrafója elbirna 2 csővel?)Közben ma találtam egy szintén régi de nagyobb teljesitményü rádiót,,igaz a csöveket kigubizták de a kimenő és a foglalatok benne vannak..Vajon beletehetem e a kimenőjét minden gond nélkül?Hogyan határozhatom meg egy kimenő bekötését ha egy nem müködő régiségből sikerül kimenteni?...
További szép késő estét..
De jó lenne eljutni
Debrecen közelben szokott lenni valamerre? Hol lessz vajon a 10.ei?
Üdv ! Segitségre lenne szükségem, az elektroncső oldalon lévő (6c33c) erősitőt szerettem volna megépiteni,de itt a fórumon tudtam meg ,hogy nem tudja kihajtani a végcsövet,ezért kerestem másikat.Ennek nincs valami gyengélye, ami miatt nem lenne érdemes megépiteni?
Rendben,,Kitalálok a kicsiknek valami dobozt és beépitem.Igyekszek mindenről képet adni..De kár hogy itt nincs ilyen börze a közelben Hátha találok valakit aki innen feljár börzézni. .
Köszi szépen mindenért!
Látom sikerült életet lehelni a csövecskébe. Jó érzékenységű hangfalakkal (enyém 90 dB-es), sztereóban nagyon jó kis háttérmuzsikusok Sok sikert a továbbiakhoz is!
Megtaláltam a 2009es börze időpontjait,,(aki nem tudja esetleg)Bővebben: Link
Igen :yes: .Sok tapasztalat begyüjtése közben öszeált a kép..
Köszönet is érte mindőtöknek! Bedobozolom és teszek képeket...
Ezen az oldalon is van rajz, ezt is nézd meg.
Még mindig LE A KALAPPAL! Szép lett, megy a fiókos szekrényhez Én sajnos még mindig monoban hallgatom itt a PCL86-ot Bár egyre jobban tetszik a hangja, viszont egyre több hibát fedezek fel a hangfalaimon Egyébként egy ventillátor lehet, hoyg nekem is kell majd a trafókhoz, mert zárt helyen leszenk, és már így monoban kézmelegek ...
Jó, de azok adó csövek! több száz wattot disszipálnak nagyfrekin!
A csöves TV-knek álló sasszija volt, "lyukacsos" hátlappal, és a káva alja is perforálva volt. Tökéletes kéményhatás!
Én most bontotok egy nagy "hűtőgépszkópot", akkora ventillátor van benne, mint a fejem
Az én választásom erre esett: 6C33C SE (A visszacsatolás némi módosításával.)
GU-nál a hűtésben szerepet játszik a nagy tányérsapkája, meg a direkt hozzá tervezett spiáter fémház! Ezt nem elfeledni! Így nyitottan nem tökéletes a hűtése! Mondjuk mi nem is adót építünk belőle
Fémházra hővezetőpasztát, aztán jó nagy hűtőbordát rá
Köszönöm szépen.
Nem szándékosan a bútor színéhez készült csak véletlenül alakult így. Amúgy én sem vagyok igazán megelégedve a hangfalaimmal de egyenlőre nem tudok komolyabbat venni.
Én Ezzel szemezek egy ideje! Karcosabb állapotban már egy 10-essel olcsóbban is láttam! Igaz, ez bookshelf doboz, de az albérletbe tökéletes lenne Van valakinek tapasztalata ezzel a ládával?
Nem akarom elsőre leszólni és senkit megsérteni. Nekem ez elég kommersznek tűnik. Már a gangfalcsatija is 100Ft-os kategória. Nem tudom hogy szólhat de lehet hogy csak a neve miatt ennyi és nem jobb mint egy vidi. Vannak azok a kisebb olcsóbb Jamo-k azokat már volt szerencsém kipróbálni, hát a somogyival egy szinten volt. Remélem ez nem olyan. Szívesen meghallgatnám.
Hát igen a Jamo az .... De én a Bose-tól még rosszat nem hallottam, igaz ilyen "olcsó" cuccait sem , csak több százezres, és milliós kategoriát, bár nem HIFI-t, hanem PA cuccot, de kirstály tiszta hangzást produkált még 2x 4000 W-on is !
Sajnos még nem volt alkalmam meghallgatni ezt a márkát.
Jelenleg milyen hangfalat hallgatsz?
Itthon egy Videoton DC2510/A-t, albérletben meg egy supraphon lemezjátszó műanyag hangdobozába épített távolkeleti mélyközép, és Videoton 1,9 cm-es műanyag dóm kombinációjú hangfalpárt, a PCL86 SE-vel, meglepően jól szól ... Jobban, mint lakótársam 2.1-es "super" Genius Hifi Systems-e (a supraphon az eredeti ovál hangszóróval iszonyat orrhangú volt)
Szóval elég kiábrándító "rendszer"
Vegyel inkabb egy jo allapotu VT Preludium dobozt, olcsobb es szvsz a bose a nyomaba se erhet!
Ezt a postást ideszerzem a mi Postánkra! Meg kócosét is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |