Fórum témák
» Több friss téma |
igazán feltölthetnéd, mert én speciel letöröltem, de újra érdekelne, meg különben is nagyon sokan kérik!
Sziasztok!
Feltöltöttem ide is. Deniel
Nektek működik 12v-os relével?Behúzza a relét az 5v-os kimenet?Csak mert ilyenem van 1 pont otthon.
Én szilárdtest relét raktam bele.
Deniel
Ja és jut eszembe.a 74LSxxx típusú Ic-k is jók?Mert nemtalálok olyat amibe ez a jelzés ne lenne benne.Pl a 74123 helyett 74LS123.
Igen, az jó lesz helyette...
A típusjelzésben az L betű arra utal, hogy sokkal kisebb áramot vesz fel, mint többi L betű nélküli társai... ...az S betű pedig arra mutat rá, hogy Schottky diódák találhatóak bennük, ennél fogva gyorsabb a működésük...az pedig csak jó lehet ![]()
Akkor szuppa.Már csak a relével vagyok meglőve.
Szilárdtest reléből sem találtam 5V-osat.
Hello!
A szilárdtest relének szinte mindegy hány voltot adsz, úgy van kialakítva. Én OMRON G3MB-202P-t használok. Hqvideóban vettem. hqvideo Deniel
Az van ráírva hogy input 12V DC.De ha azt mondod hogy müxik vele, én hiszek neked.
Bár az is lehet hogy csinálok hozzá.Még alszok rá egyet
![]()
Daniel.Nemtudnád véletlenül nagyobb,vagy jobb felbontásban berakni a nyák beültetési rajzot (5-ös ábra).Nem látom egyes részeken hogy melyik alkatrésznek mi a számozása.Előre is köszönöm.
Ja és észrevettem mégvalamit.A szövegben azt írja hogy 7db áthidalást kell beforrasztani először.Én viszon 8-at számoltam.Csak elírták, vagy én nem látok.
Hello!
Itt van nagyobb felbontásban. Nyolc átkötés van nekem a kész cuccon. Deniel
Nem tudtam megrendelni egyvalamit.
Ez pedig a BC 212C típusú tranzisztor.Viszont találtam BC 212B típusút.Ezzel is működne majd?
az csak asszem a "erősítési tényező" (béta)
sztem jó lesz
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/52c7681bcdac36f97b00ad17...62.gif
A fenti kapcsolást megépítette már valaki? Működik?
ndavid87 által belinkelt kapcsrajzban az LM3900 IC-t nem lehet valamilyen más IC-vel helyettesíteni, mert nincs ilyen az üzletben?
És most hogy működik ez a dolog: Ha egyet tapsolok, akkor beránt a relé és úgy is marad? És aztán hogy kapcsol vissza? A következő tapsolásnál a relé megfordítja a beérkező jel/áram irányát, hogy taszítja relében a kapcsolót? Amúgy 1-et kell tapsolni? Valakinek tapasztalat? Nem látok a kapcsolásban potit, akkor már előre be van állítva/hangolva a taps frekvenciájára?
Senki sem próbálta még ki ezt a kapcsolást?
És akkor a relé hogy van(ki és bekapcsolás)?
Szia !
LM3900 müveleti erősítő, igy helyette jó az LM385 is. Kapcsolás működik rendesen, annyi változtatást azért én tettem, hogy az R3 -t kicseréltem 800K -ra mivel alapban bebillenti a 4027 -et, és az R1 helyére trimmert tettem, hogy még lehessen finomítani . ----- Érdemes megmérni az LM3900 2 - 3 lábát összeszerelés után, hogy mennyire van közel feszültségben a kettő. R3 -t érdemes úgy megválasztani, hogy minél kisebb legyen a különbség, ezzel az érzékenység eléggé jól kihegyezhető. Nekem kicsi hangszoróval, és 3cm-es piezóval is megy a kapcsolás. Idézet: „A következő tapsolásnál a relé megfordítja a beérkező jel/áram irányát, hogy taszítja relében a kapcsolót?” Egyáltalán nem ! ![]() Működés röviden: Mikrofon ad egy kb 10mV -os jelet, ez kapcsolja az LM3900-at, ami ad egy impulzust az 555-nek ami a 4027 IC-t billenti be, ez pedig kapcsol egy relét. Akárhányszor tapsolsz...adsz egy jelet a kapcsolás az 555 -ig mindig ugyan úgy működik. Lényeg az IC 4027 mert az egy flip-flop. Tehát konyhanyelven fogalmazva úgy működik ez az IC, hogy az első jelre bekapcsol és addig vezet át a kimenete amig nem tapsolsz mégegyszer, mert akkor kikapcsol. és igy tovább. Üdv!
Szia!
Az ndavid87 elötti rajzok a feladathoz bonyolultak és felesleges alkatrész temető. Ha építesz ilyen kapcsolást ezt építsd meg ! Üdv!
Hallod, de tényleg nincs nekik, mert megnéztem annak a nagyraktárnak a weboldalát, ahonnan árujuk van és sajna nincs. És LM324? Vagy mondj még típusokat és megnézem hogy van-e. Köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |