Fórum témák
» Több friss téma |
igazán feltölthetnéd, mert én speciel letöröltem, de újra érdekelne, meg különben is nagyon sokan kérik!
Sziasztok!
Feltöltöttem ide is. Deniel
Nektek működik 12v-os relével?Behúzza a relét az 5v-os kimenet?Csak mert ilyenem van 1 pont otthon.
Én szilárdtest relét raktam bele.
Deniel
Ja és jut eszembe.a 74LSxxx típusú Ic-k is jók?Mert nemtalálok olyat amibe ez a jelzés ne lenne benne.Pl a 74123 helyett 74LS123.
Igen, az jó lesz helyette...
A típusjelzésben az L betű arra utal, hogy sokkal kisebb áramot vesz fel, mint többi L betű nélküli társai... ...az S betű pedig arra mutat rá, hogy Schottky diódák találhatóak bennük, ennél fogva gyorsabb a működésük...az pedig csak jó lehet
Akkor szuppa.Már csak a relével vagyok meglőve.
Szilárdtest reléből sem találtam 5V-osat.
Hello!
A szilárdtest relének szinte mindegy hány voltot adsz, úgy van kialakítva. Én OMRON G3MB-202P-t használok. Hqvideóban vettem. hqvideo Deniel
Az van ráírva hogy input 12V DC.De ha azt mondod hogy müxik vele, én hiszek neked.
Bár az is lehet hogy csinálok hozzá.Még alszok rá egyet
Daniel.Nemtudnád véletlenül nagyobb,vagy jobb felbontásban berakni a nyák beültetési rajzot (5-ös ábra).Nem látom egyes részeken hogy melyik alkatrésznek mi a számozása.Előre is köszönöm.
Ja és észrevettem mégvalamit.A szövegben azt írja hogy 7db áthidalást kell beforrasztani először.Én viszon 8-at számoltam.Csak elírták, vagy én nem látok.
Hello!
Itt van nagyobb felbontásban. Nyolc átkötés van nekem a kész cuccon. Deniel
Nem tudtam megrendelni egyvalamit.
Ez pedig a BC 212C típusú tranzisztor.Viszont találtam BC 212B típusút.Ezzel is működne majd?
az csak asszem a "erősítési tényező" (béta)
sztem jó lesz
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/52c7681bcdac36f97b00ad17...62.gif
A fenti kapcsolást megépítette már valaki? Működik?
ndavid87 által belinkelt kapcsrajzban az LM3900 IC-t nem lehet valamilyen más IC-vel helyettesíteni, mert nincs ilyen az üzletben?
És most hogy működik ez a dolog: Ha egyet tapsolok, akkor beránt a relé és úgy is marad? És aztán hogy kapcsol vissza? A következő tapsolásnál a relé megfordítja a beérkező jel/áram irányát, hogy taszítja relében a kapcsolót? Amúgy 1-et kell tapsolni? Valakinek tapasztalat? Nem látok a kapcsolásban potit, akkor már előre be van állítva/hangolva a taps frekvenciájára?
Senki sem próbálta még ki ezt a kapcsolást?
És akkor a relé hogy van(ki és bekapcsolás)?
Szia !
LM3900 müveleti erősítő, igy helyette jó az LM385 is. Kapcsolás működik rendesen, annyi változtatást azért én tettem, hogy az R3 -t kicseréltem 800K -ra mivel alapban bebillenti a 4027 -et, és az R1 helyére trimmert tettem, hogy még lehessen finomítani . ----- Érdemes megmérni az LM3900 2 - 3 lábát összeszerelés után, hogy mennyire van közel feszültségben a kettő. R3 -t érdemes úgy megválasztani, hogy minél kisebb legyen a különbség, ezzel az érzékenység eléggé jól kihegyezhető. Nekem kicsi hangszoróval, és 3cm-es piezóval is megy a kapcsolás. Idézet: „A következő tapsolásnál a relé megfordítja a beérkező jel/áram irányát, hogy taszítja relében a kapcsolót?” Egyáltalán nem ! Működés röviden: Mikrofon ad egy kb 10mV -os jelet, ez kapcsolja az LM3900-at, ami ad egy impulzust az 555-nek ami a 4027 IC-t billenti be, ez pedig kapcsol egy relét. Akárhányszor tapsolsz...adsz egy jelet a kapcsolás az 555 -ig mindig ugyan úgy működik. Lényeg az IC 4027 mert az egy flip-flop. Tehát konyhanyelven fogalmazva úgy működik ez az IC, hogy az első jelre bekapcsol és addig vezet át a kimenete amig nem tapsolsz mégegyszer, mert akkor kikapcsol. és igy tovább. Üdv!
Szia!
Az ndavid87 elötti rajzok a feladathoz bonyolultak és felesleges alkatrész temető. Ha építesz ilyen kapcsolást ezt építsd meg ! Üdv!
Hallod, de tényleg nincs nekik, mert megnéztem annak a nagyraktárnak a weboldalát, ahonnan árujuk van és sajna nincs. És LM324? Vagy mondj még típusokat és megnézem hogy van-e. Köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |