Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Írtam PÜ-t.
Ha így számolsz, akkor az üresjárási feszültségét fogod megkapni a trafónak,ami terhelés alatt csökkenni fog értelemszerűen.
Nem akarom bonyolítani a dolgot, biztos vannak erre képletek, vagy akár a vas adatai között is megtalálod, de én kicsivel több menetet tennék rá, hogy névleges terhelés esetén álljon be a kívánt feszültség.Majd a többiek kiigazítanak, nem vagyok nagy trafótekerő.
Szia Márk!
Idézet: „Mennyiért dobnál meg egy AZ1, vagy 4-gyel?” Előbb lefotózom a készletet, aztán majd jól megbeszéljük... Idézet: „ A kettőnek ugyan olyan alakja van?” Igen! Idézet: „Kivezetés ugye, nincs felül?” Nem! Síma uborka, körmös csatlakozással.
És az az árva 6C33C ?
Élőre is nagyon szépen köszönöm!
Azt is lefényképezem, felfűtve!, jó? Aztán egyezkedünk...
Így van, de azért függ a vaskeresztmetszettől is, mert hiába a vastag drót, ha a mag nem viszi át a kívántakat...
Annó trafóméretezésnél, pont ezért kellett 1v-al többre tekernünk minden trafószekundert...
Szia, úgy tudom csak a kisebb trafóknál tér el nagyon az üresjárási és a terhelt, ekkora trafóknál nincs jelentős különbség. De javítsatok ki ha rosszul tudom.
Értem, Indul a huzal szerzés akció.
Rendben van, köszönöm!
Bárcsak már nálam fűtene
SE tápjában a fojtó alkalmazása a kapott hangzást is kissé meghatározza . Picit még hangolgathatunk is vele , ha a fojtóval párhuzamosan kötünk néhány u nagyságú MKP kondit . Így kialakíthatunk egy zárókőrt , ami 100Hz- re is belőhető (más frekire is)
, ezzel lényegesen megnöveli ezen a frekin a zavarok kiszűrését . Hátránya , hogy magasabb frekvenciájú jelekre csökken az elnyomása , de GND-re kötött 100n-os kondik megoldják ezt .. Az elkézült erősítőben érdemes játszadozni vele , észrevehető változást okoz , közép és magas tartományban . Hasznosságát persze a meghallgatás dönti el .
Erről én is olvastam, de még élnek bennem a félvezetős reflexek az induktivitások kezelhetőségével kapcsolatban.
Úgy tűnik Mate78 megkegyelmez a kimenőknek, így nem ezekből lesz a fojtó. Maga a fojtó mennyire jelent zavarforrást a kimenőknek? Már dolgozok a másik két erősítő dobozolásán is. Elkészültek a keményfa-keretek hasonló elrendezésű hátlapi kivágásokkal mint a Te erősítőiden. A szerelőlap 3 mm-es alumínium lemez (ezt sikerült szereznem). A hálózati toroidok a szerelőlap aljára kerülnének középre a 230V-os csati közelében "lógnának bele a dobozba". (Ezeket körbefurkálnám a jobb hűtés reményében.) A kimenők a szerelőlapra kerülnének (no ezeknek még nem találtam ki a burkolását). Egyenlőre csak könyvekkel alápolcolva próbáltam ki az elképzelt geometriai elrendezést, de úgy tűnik mágneses árnyékolás nélkül sem szórja meg a kimenőket a toroid.
Sajnos csöves erősítők többségében nem megkerülhetőek az induktivitások , ezzel együtt kell élnünk és megpróbálni negatív tulajdonságuk ellenére hasznossá tenni . Fojtó használata kicsit megnehezítheti a táp kialakítását , rosszul méretezett szűrőtagokkal belengéseket is okozhat . Szkóppal ez láthatóvá tehető . Volt erre egy progim , ami segítette a méretezést , sajnos nem találom .
Dobozolási elképzelésed nem rossz , már nagyon várom a végeredményt .
Hát még a család mennyire várja
Még nincs meg a színe, de talán fényes feketére fújná legegyszerübben az autófényező ismerős. Ahhoz meg valamilyen vöröses árnyalatú lazúr menne, mahagóni esetleg teak...
Az alut szépen lehetne polírozni is , de nem egyszerű.
Nem próbálod meg ? Ebből is lehet ötletet meríteni .
Szép a kép, de ez inkább a Te megoldásod. Itt amit látunk az egy kölön borítólemez, mint Nálad a réz.
Nekem a szerelőlapot kell felülről "csinosítanom" mert az már nem kap más burkolatot. Gondoltam valamilyen bronz hatású festésre is, mivel bármit kikevernek ilyen kis tételben is, csak a pénztárca elbírja. A polírozással nekem lenne sok munkám, ezért azt rögtön elvetettem. Akkor már inkább az ezüstmetál festés ami eltakarná az esetleges hibákat. Ebben az esetben viszont nem állna jól a tölgyfából készült fakeretnek a színes lazúr, csak lakkot kapna. Te mit javasolnál?
Ennek a doboznak a szélei nem félig átlátszóak. Vagy középen nem a varázsszem fűtése látszik?
Igen szép goboz .
Szerintem az nem varázsszem (be sem férne egyik sem ilyen magasságú dobozba, meg nem is volna látványos mert csak fölé hajolva látnád) hanem becsillan a vaku a lakkozáson!
Szerintem ugyanazt a módszert alkalmazta mint én a PCL-nél! Nézd csak meg deprez műszer-alatta kapcsoló amivel kiválasztod melyik végcsövet akarod vizsgálni-mellette két oldalt potméterek a katódellenállás vagy előfesz beállítására... szerintem
Már értem. Köszi! Én is furcsállottam, hogy ilyen kis helyen elférne egy varázsszem.
A festése sem rossz választás , csak a meleg miatt szerintem 2 komponensű lakkal kéne + védeni .
Fa színezését pedig hozzá megválasztani .
Szerintem nem tartalmaz varázszemet .
Nagyon szép doboz , ilyet házilag már nehéz összehozni , de hasznos ötleteket lehetne meríteni belőle.
Eleve valami tartósabb és ellenállóbb festési megoldásban gondolkodva jutott eszembe az autó festő-fényező ismerősöm. Egyébként akkora hőt nem termelt a G807-sem, hogy kiolvadjon a "kenyérkosarából", (mint Sturbi jósolta), még mindig abban muzsikál Igaz most nem fűti alulról a hálózati trafó meg az áteresztő tranzisztor hűtőbordája...
Hát igen, hozzá választani a fa színét... De sötét vagy világos legyen, ezüst vagy fekete?
A többször is emlegetett Tesla katalógusom a PL500-ra 19s felfűtési időt ír. A késleltetőm jelenleg 40s késleltetést ad. Véleményetek szerint elegendő ez az idő?
(Szerintem) elég. A napokban nem szóltál róla. Hogy állsz vele?
Még nincs hálózati trafóm, ezért "mankókra" szorul még. Már többször is mondtam, hogy ez nem az enyém lesz, nem akarok túl sok munkát belefektetni. Jelenleg egy parafázisú fázisfordító van rajta, egyetlen ECC85-össel, csatornánként. A PL-ek állapota használt, azt sem tudom némelyikről, hogy 500, avagy 504. A két csatorna között volt ez miatt 10W teljesítménykülönbség, az egyik cső gyengesége miatt. Jól mutatja az eltérést az előfeszek beállított értéke.
Zolee1209 járt nálunk, és meghallgatta. Neki nagyon tetszett.
Ezt írta:
Idézet: „Késő délután visszaindultunk Imiékkel, majd náluk ismét meghallgattam egy csodát! Majdnem magam alá...”
Azt nem tudtam, hogy nem magadnak építed. Mekkora kimenőkkel van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |