Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Poloska avagy vezetéknélküli mikrofon
Lapozás: OK   15 / 48
(#) pucuka válasza Novak hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Üdv!
Nem hiszem, hogy jó ötlet a két db 9 V-os elem, mert annak a kapacitása kb. 100 - 150 mAh ami azt jelenti, hogy kevesebb mint félórát működik a vevő a 300 mA es áramfelvétellel. Én egy 12 V-os kamera , vagy valamilyen zselés 12 V 1-2 Ah t akkut javasolnék. (ha igaz a 300 mA felvétel) és akkor feszültségprobléma sincsen.
(#) chipi válasza dbase hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
A táp feszt stabilizáló IC: 7809CT
A vevő
(#) pucuka válasza chipi hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Ok. ha kihagynád a stab ic-t, akkor már akár mehetne is 1 db 9 V elemről.
De nem ez a baj, hanem a 9 V - os elemeknek viszonylag kicsi a kapacitása, a vevődnek az áramfelvétele meg viszonylag nagy. Meg kellene mérni a tényleges áramfelvételt.
A másik, hogy a 7809 stab IC - nek min. 1,5 V -al megasabb feszültség kell, hogy stabilizálni tudjon.
Ha az áramfelvétel valóban 300 mA, akkor 1 óra üzemidőhöz 12 V 300 mAh kapacitású áramforrás kell.
A stab IC miatt kipróbálhatod a két 9 V - os elemet, de nagyon hamar le fog merülni, és a stabilizátor egy kicsit melegedni fog
(#) Budai41 válasza chipi hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Látom ez a vevő egyszerű 2ic.vel 5-6tranzisztorral megy,de ha alul van Smd.akkor sem vesz fel 50-60mA.nál többet,stabilizátorral max.100mA.lehet.9Voltos elemről működne 1óráig kb.tartós elemek 100-120mA.kis kapacitás/kicsi méret.Zselés vagy Ni-mh akkuk használata javasolt.Adapterre rávan írva 300mA.az nem mond semmit.
(#) chipi válasza Budai41 hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Igen, igazad van.
Műszerrel megmértem és az áramfelvétele 57,8-65mAp.
Az adapter üresen 18.40V add le.
Ez terhelve 16.10V ra csökkentik.

Akkor egy 9V -s NI-mh aksis telepről mehetne?
Igaz nem kell olyan sokáig használnom, 45-50 perc max. Forgatáshoz kellene amúgy.
(#) pucuka válasza chipi hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Igen, kettőről sorbakötve jó lesz.
(#) chipi válasza chipi hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /
 
A panelon az a 2 pici potival mit lehet állítani?
(#) ferzoo válasza chipi hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /
 
budai41 nek sokmindenben igaza volt,frankó smd.adó mikrofonokat készített,láttam szinte bárhol működött nem hangolódott stb.Úgy tudom kitiltották őt.
(#) valaki_2 válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
Tényleg Budai41 sokmindenben segített. Nagy kár volt kitiltani.
(#) ArGoNAtti válasza dbase hozzászólására (») Máj 12, 2009 /
 
szevasz haver uj vagyok a site on es szeretnek egy poloskat kesziteni nem segitenel ki egy razjal esetleg par jo tanacsal? az elvarasaim h minell kisebb legyen es nagyobb a hatosugara :| segits ha tudsz pls
(#) Moderátor hozzászólása ArGoNAtti hozzászólására (») Máj 12, 2009
 
Üdv a fórumon!

Itt mifelénk virágzik a kultúra. Éppen ezért szeretnélek szépen megkérni, hogy a következőkhöz hasonló művészeti elemektől szabadíts meg minket, amennyiben lehetséges:

-
Idézet:
„szevasz haver”
(ezt nem igazán illik így kifejezni, hacsak nem régi jóbarátok vagytok már pár éve...)
-
Idézet:
„pls”

- írásjelek (a szmájli nem írásjel!), vesszők és ékezetek 100%-os hiánya

Igazából nem magam miatt írtam eme sorokat, sokkal inkább a te érdekedben, mivel ezen az oldalon kezdetektől fogva kialakulóban van egy olyan közösség, ahol a hasonlóan extrém stílusú emberekkel nemigen foglalkozik senki, mivel az alapvető tiszteletet sem kapjuk meg azzal, hogy értelmetlen, magyartalan mondatok áradnak az irányunkba...
Valamint azt sem szeretjük, ha valaki nem olvas, holott információk tömkelege található meg az oldalon, csak keresni kellene és persze olvasni a megfelelő topikokban... a sült galambos történet a Hobbielektronika.hu oldalra is vonatkozik!

Remélem, megértetted, mint az oldal tagjai alapgondolatainak képviselője, milyen egyszerű dolgokra kérlek téged.

További jó olvasgatást a topik elejétől fogva!
(#) Novak válasza ArGoNAtti hozzászólására (») Máj 12, 2009 /
 
Norbertoval teljes egyetértésben tudom neked ajánlani, hogy lapozd végig ezt a témát, olvasgass, nézegess. Már jó pár rajz és tapasztalat/vélemény felkerült ide. Nagyon új rajzokat már nem hinném, hogy tudunk adni.
Tényleg böngészgess, és ha esetleg megtetszik valami, akkor azt megvitathatjuk, biztos vagyok benne, hogy nem maradsz segítség nélkül.
Egyébként az, hogy mekkorában építed meg az adott áramkört, az szinte csak rajtad múlik. Megvenni ma már szinte mindent meg lehet SM kivitelben, a kérdés az, hogy tudsz-e hozzá megfelelő nyákot készíteni, illetve be tudod-e ültetni a hangyányi alkatrészeket.
(#) deguss válasza ArGoNAtti hozzászólására (») Máj 12, 2009 /
 
Én meg már csak annyit fűznék hozzá Norbertó kollégám és Novák úr hozzászólásához, hogy egy ilyen áramkör utánépítése nem egyenértékű pl. egy PIC programozóval, itt nem csak "össze kell dobni" a nyákot, az elektronika alapismeretei és némi ismerettség a rádiófrekvenciás hullámok terjedésére vonatkozóan sem árt, mert sokaknak tudsz kellemetlenséget okozni a környéken, ha egy rosszul megépített adót használsz.

Azt pedig feltételezem, hogy tisztában van a hatályos jogszabályokkal, és tudod hogy mit szabad, és mi TILOS.
(#) prst14 hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Hali!
Vagy csak én vagyok a teljesen vak(nem látom a fától az erdőt) vagy tényleg nincs a fórumban benne a kapcsolása ennek a kis kütyünek?#367915
a kapcsolás képe
Idézet:
„(#367915)”
számú hozzászólásról beszélek.
Legyetek szívesek segítsétek ki az öreg vak prst14-et...
(#) Novak válasza prst14 hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Csatoltam a rajzot. De szerintem sok értelme nincsen a dolognak. Kísérletezni esetleg jó, de többre nem nagyon.
(#) prst14 válasza Novak hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Egyszerűbb lett volna ha felnézek az oldaladra...de köszönöm
Még annyi kérdésem lenne ,hogy a 20 méteres hatótávot Te
zárt térben mérted ,vagy nyitott sík területen mért adat?
Mert a 20 méter nekem elég is lenne ,minél egyszerűbb és kisebb legyen ,mivel a NYÁK tervezéshez sem értek ,csak a házban akarok párat elhelyezni ,természetesen nem lehallgatásra...
(#) karpi hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Lehet keszen kapni FM transmiter-t aminek audio bemenete van .Digitalis frecvencia kijelzese van, es VU-meter is egy kis LCD-n, egyetlenegy AAA elemmel mukodik.Nem talalom a neten , nekem van egy en is filmezeshez vettem hogy a masodik mikrofont is felvehessem. Ez 88-108 MHz-en mukodik.
De van keszen azt hiszem mar feltettem ugyanebbe a topicba "galler mikrofon" kb 12 Euro arban vevovel egyutt.Kitunoen mukodik 40m-en is jol fogtam teglaepuletben.Ez 108MHz felett mukodik.
Most a bluetooth ado + vevot vadaszom MSI markaju, a vegen rendelek egyet gondolom sokkal zavarallob mivel "parosodik " a ket eszkoz egy kod szerint.Ez se tul draga kb 50Euro csak nem volt mar mire raakadtam hogy lehetett kapni.
(#) Novak válasza prst14 hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
A 20 méter az sajnos csak akkor igaz, ha az adó és a vevő rálát egymásra. Az említett kapcsolás inkább csak érdekesség, hogy egyetlen tranzisztorral is lehet működő adót építeni (azt talán kicsit túlzás lett volna írni, hogy használható).
(#) karpi hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Itt az forumon mar le van targyalva a :

Fórum ť Beszélgetős témák ť Fm transmitter! ť
Fm transmitter!

BA 1404 regibb es ujabb IC-kel.

Kinai radios fejhalgato plusz az ado egy BA1404 nagyon olcso .Ezt csak at kell alakitani a celnak megfeleloen.
En gitarhoz vettem aztan a baj az volt hogy egy bizonyos helyen kelet megaljak maskepp elveszgetett a jel , mivel az antenna maga a gitar lett .
De fixebb beallasnal jol mukodik.Persze a 88-108 MHz es sav egyes varosokban nagyon "telitve" van igy zavarhat ez az.

Amit en vettem abban nem volt Quartz de fel lehet jol javitani a kapcsolast.Rengeteg cikk van rolla a neten, valamint az ujabb minosegibb IC-krol .

Vevonek lehet ugyancsak keszen kapni miniatur FM radiot ket AA elemmel mukodik , egyetlen problema hogy olyat kell keresni ami nem digitalis hangolasau hanem potmeterbol folyamatossan allithato .A digitalis "scaner" soha se talalja meg az "adonkat" mindeg mas eros jelet talal es ara all be.Nagyon olcsok 1 Euro a kinaiaknal.
(#) hege44 hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Sziasztok.meg szeretnék kérni benneteket, hogy csinálnátok egy lehallgatott nekem. én nem értek az elektronikához.Sajnos.
(#) karpi válasza karpi hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Megtalaltam a nagy rumliba az adot , itt van valahol egy dobozba a miniatur vevo ( az 1 Euro-s kinai)is amit kiegettem mikor megprobaltam hogy folyamatos frekvencia allitasra modositsam ( CMOS es nem szerette hogy piszkaltam ).
Ennek a kepen lathato kapcsolasnak a vevoje be van epitve a fulhalgatoba , ami valahol othon van egy polcon.lenyegeben ugyanaz a miniatur radio van beszerelve es kitolasnak nem is sztereo pedig ugy vettem .
de gondolom mar mindenkinek van MP3 lejatszoja amiben van FM sztereo radio is, kicsi nem fogyaszt sokat legalabb 6 ora autonomiaja van.

A kepen lathato kek szinu huzal az antenna.A fekete 3mm-es csatlakozao az audio bemenet.Mikrofonnak kene egy eloerosito kompresszorral hogy biztonsagos nivoval lehessen felvetelt kesziteni.

Felvetelnek vegul is vettem egy ZOOM-H4 est szuper cucc , ket AA NiMh -val 5 orat mukodik. 4GB SD 96KHz/24bit majdnem 2 ora szteroot lehet felvenni , de kisebb bitmelyseggel es 44,1 KHz-el 5-6 orat , mp3 128kbps/44KHz kb 48 ora felvetel rogzitheto kituno minosgbe.

Kompresszor , limiter es Rumpli-szuro , valamint sajat electret microfonok sav atviel kivalasztasa ...stb.
(#) Novak válasza karpi hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
A kínaiak mindig is vitték a pálmát az igénytelenségben, de hogy a sztereókódoláshoz szükséges38 kHz-es kvarc helyett is LC kört rakjanak bele az adóba, azért az már egy kicsit meredek. Márpedig a képeden úgy látom, hogy a kvarc helyett bizony egy rezgőkör kukucskál ott
(#) prst14 válasza Novak hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
tehát akkor a SKORY félét építsem meg inkább?
(#) Novak válasza prst14 hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Jobban jársz.
(#) frrrrr válasza (») Máj 13, 2009 /
 
Hát elképzelni sem tudom, honnét kerültél te ide. Szerintem "nem volt gyerekszobád", ha egyáltalán tudod mit jelent. Ez a fórum hemzseg a jobbnál jobb olyan kapcsolásoktól, amilyet keresel. Ha jobban belenéznél a HE-be észrevennéd, hogy színvonala van. Ne kívánd, hogy miattad engedjünk a szakma színvonalából. Az ilyen megnyilvánulásaid után csodálkoznék, ha valaki segítene neked.
(#) karpi válasza Novak hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Hogy felreertes ne essek , nem akarok senkit se lebeszelni az erdekes kapcsolasok megepiteserol.De ha nem maga a kiserletezes es epites a cel akkor most lehet ilyen olcso nem tul profi cuccot kapni ami akarhogy jobb egy kezdo amator altal keszitett kapcsolashoz kepest.Ezeket aztan lehet "rontani" vagy "feljavitani" . Mikor hogy sikerul .

Haza jutottam lefenykepeztem az elobb emlitett FM mini adot az LCD kijelzost

I-POD hoz adtak el a tavaly tavasszal .Aztan nem lattam mar a polcokon mert megjelent a taviranyitos es az auto"ongyujto"-ba dugaszolhato mp3 lejatszok serege ami USB -falsh rol direkt lejatsza a zenet es leadja a 88-108 MHz-es savba.

De lehet hogy kaphato magyarorszagon itt latszik hogy is nez ki .Egy darsb AAA elemmel mukodik sokaig.


A BA1404 -bol rendeltem 4 darabot , valahol egy dobozba csucsulnek mert mar nem epitettem meg veluk semmit .
Majd.Van mikor az ido surget igy egyes dolgokat inkabb megveszek plane ha nem is dragak .

Nem "latom at" a kinai problemat DE abszolut mindent meg tudnak csinalni meg nagyon jo minosegbe is.
Rengeteg jo cuccot gyartanak pld ez az FM ado is WELL "marka" ez egy "uzlet" , megrendelhetem en is a komai cegtol mondjuk 3000 drb ilyen FM adot es rairatom KARPI mint "marka".Azt irjak ra amit a kliens ker.Ugyanigy van a TV-kel is es a tobbi cuccal.

Most 10 napja lattam a TV-be lejoppintottak egy Rolls-Royce-t es allitolag most ket eve egy nemet terepjarot .Mind a kettovel megjelentek az autokiallitasokon mint sajat fejlesztes.
The Chinese Clone of Rolls-Royce at Shanghai Auto Show 2009
(#) ferzoo válasza prst14 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Látom kezdődik minden elölröl,az 1tranzisztorost vagy a 2tranzisztorort építsem meg?Tök mindegy ugyanolyan sz..r gyenge mindkettő.Ezt már kitárgyaltulk a topicban.A kinai kisrádióknak van 1-2gyenge pontja pl.3Voltról +működik,de amikor a 2cer.elem merűlni kezd 2,8Volt alá a rádióban az smd. Ic.elhagyja magát.Érzéketlen lesz hangja lehalkul.Áthangoláskor fólia könnyen leválik, tapasztalat.
(#) Novak válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Ferzoo (vagy bringas2, mikor melyik...), akkor várjuk az ötleteidet, esetleg egy komplett kapcsolást fényképekkel, amely neked már bevált, neadjisten megtervezted, és kellően jól szól
(#) prst14 válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
1.:A HE és a TOPIC-ok lényege hoyg segítsük egymást...nem az hogy sok "okos" emberke idejöjjön és OFFolni kezdjen!!Adatlapodból kiderült régi tagja vagy a HE közösségének ,és eddig ezt nem vetted észre? ? ? ?
Már bocs de ez a stílus nem ide való!
2.:Novák Gábornak igaza van ,jöhetnek az általad belinkelt működő kapcsolások...
3.:Nem az volt a felvetett kérdés ,hogy tökéletes hangminőségű adót építsek ,hanem hogy Novak szerint a belinkelt kapcsolás jó lessz e arra a célra amit akarok ,amire meg is kaptam a választ ,aztán jött a következő kérdés hogy akkor a SKORI féle hogy muzsikál...arra is megkaptam normálisan a választ.
Ha nem lennének kérdések akkor a HE se lenne!!!
Ennyi volt a hozzáfűzni valóm.
Üdv
(#) ferzoo válasza prst14 hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Hát én nem rakok fel,mert Budai41 feltett pár rajzot én ezt ajánlanám.Megépítettem pár db.ot 2fetest és 4tranzisztoros változatot kvarcal,és mai napig működik.Ezek a rajzok fent vannak a topicon,akinek kérdése van írjon
Következő: »»   15 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem