Fórum témák
» Több friss téma |
mivel 5 maratott panelom van nem sz*rozokk most azzal(lehet h a panel nem jó már...3-szor cseréltem benne végtranyót.. stb.. trimert, 1-2 kondit..), lehet h egy bc tranya szívat..most nem azzal szórakozok..
amugy a bemeneten van egy 100k-s poti ha leveszem a hangot akkor nem megy a hangszóró, ha fel tekerném akkor még jobban.., természetessen bemenő jel nélkül néztem így.. még 1-2 cucc és kész egy másik panel.. üdv
ezek a kritikus percek... 22 perce megy az erősítő..
![]()
nahát
![]() 58 perce..
...és a kondi benne van?
Én most állítom össze az új cikkemhez az erősítőt... (távszabályzós+digitális bemenetválasztó,stb...)
faja
![]() ![]() ![]() Idézet: „...és a kondi benne van?” benne a trimmer alatt nyákoldalt :yes: és a c7, c8 a tranyó lábán..110 perce megy.. apu 1 * már szólt ![]() ![]()
Persze!
De miért nem használsz műterhelést?
"De miért nem használsz műterhelést?"
mert olyanom sincs ![]() ![]()
A 8 ohmot összetudod rakni több elemi ellenállásból és akár 100W-os terhelést is tudsz csinálni több ell-s párhuzamos kapcsolásából (ezt aztán belemerítheted egy olajjal teli konzervdobozba, ami kellő hűtést ad). Bár én annó szereztem egy fémtokos 20W-os ell-st és azt felcsavaroztam egy nagyobb hűtőbordára....(ezzel szoktam tesztelni, és kimenő teljesítményt mérni)
Heló
Kicsit nézelődtem a neten nagyteljesítményű ellenállásért, és a HQVideo-nál találtam 50W-os ellenállásokat kb 700Ft/db áron, ami szerintem nevetségesen olcsó. Én itt Kecskeméten 100ohmos 10W-os ellenállásokat vettem ennyiért... ![]()
én a hqvideoba vettem 1ohm 9W-ossat ehhez a végfokhoz is
![]() ![]() üdv
~3 óra 40 perc után lekapcsolom, azt megyek csicsikálni.. sztem jó lecc így
![]()
A nyugalmiáram beállítása függ a teljesítménytől?
![]() Este 30mA-t állítotam, most reggel kb 1 órája(az óta megy így) emeltem 50mA-re még jobban szól, erőssebben üt :yes: :yes: .. ![]() ![]() ![]()
Persze! A nyugalmi áram beállítása hatással van a teljes rendszerre!
Most mia helyzet? Van melegedés a trafonál vagy a végfokon? A kilengés megszűnt? Idézet: „Most mi a helyzet?” üti a basszust 90 perce ![]() ![]() Idézet: „Van melegedés a trafonál vagy a végfokon?” a trafó cséve test alatt 27Cfokos.. a h.borda olyan kéz meleg(31Cfokos), de tettem mőgé egy 8 cm es ventit ~10v-ról tekeri a szelet.. Idézet: „A kilengés megszűnt?” 30mA -nél az erőssebb basszust eltorzította, de most nem ![]() ![]()
hátha ezt nem mondod
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
végre a thunderdome úgy szól, ahogy kell, meg a 3 step head is
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hi!
Úgy tűnik grat. Azóta is műxik jól? Milyen előfok került az erősítődbe? Milyen táppal hajtod? A rendszert? Hol vetted a tranzisztorokat? Köszi Idézet: „Azóta is műxik jól?” frászt.. ![]() kezd idegesíteni már... 4 pár tranyó ~ 2 eft.. gondolom más meg nem építi meg, had én szívjak vele ![]() ![]() ![]() ![]()
megnéztem az eredeti doksiban, az r6 és az r3 a negatívvisszacsatolás.
képlete: (r6+r3)/r3 3.3k+120 / 120 = 28.5 szeres a vcs-s. akkor a 10k nem lenne jó 5let igaz? raktam be újra 2 új tranyót:rinya:, gondolkozok azon h kellene az r6 helyére berakni egy 2,7k-st. ![]() vagy növeljem a trimer-en lévő 100n-t? pl 220n-ra? 470n-ra..? üdv :no: ![]() ![]()
Az a baj, hogy az alkatrész értékek cserélgetésével, csak kísérletezgetés...Sajnos be kell látnod, hogy muszáj beszerezned egy szkópot. Tudom könnyű azt mondani-mikor olyan drága 1-1 komolyabb darab, de egy orvos sem műthet alapvető műszerek-eszközök nélkül.
A másik: a végtranyák párba lettek válogatva? Idézet: „a végtranyák párba lettek válogatva?” nem mert neten rendeltem.. 1 sorozatból vannak és egy a gyártó is... a dióda vizsgálóval nézegettem: 500 +-5 az eltérés ált... (b+c, b+e) off: amugy érdekes a tip147 -esnek ált marad vmi nyitó fesze c és e között 70-100 (dióda mérővel..) még a 142-nek 0. üdv
össze raktam a tda7293-t, nem érzek/hallok különbséget a tda és a ez között..
nemáá
ebben biztos vagy? megcsináltad a cserélgetős próbát? Min hallgattad? Csak mélynyomónak ment vagy rendes szereó volt? milyen hangfalad van?
HI!
1. Olvasgattam a témát már rég óta és az lenne a kérdésem, hogy érdemes megépíteni az erősítőt? Mert én csak 1 sorozat tranzisztort akarok hozzá venne, nem 5öt, szóval működik az erősítő huzamosabb ideigv vagy nem. 2. HA jól működhet akkor milyen trafót kell venni hozzá(persze nemcsak erősítőt hajtana meg a trafó, hanem spektrum analizátort, előerősítőt meg mindent) ÉN 330W 2*30V néztem ez szerintetek elég? Ant
Hello!
Ha kezdő vagy, multiméteren kívül nincs műszered pl szkóp, akkor ez nem a te kapcsolási rajzod.. (enyémse..)felejtsed el ezt.. ott a tda7250(700-800ft) -es ic + 4 db végtranyó ez tud 2*100W 4 ohmon és 8ohmon 60W-ot +-35Vról.. pár külső alkatrész és muzsikál.. 100W 8 ohmot meg +-45V-ról éri el 4+4 tranyós változat meg: (gondolom +-45V-ról) 8ohmon 85W 4ohmon 160W üdv ![]()
Lehet, hogy ez túl nagy falat, de ha veszek egy ilyen végfok IC-t és elfüstölöm, akkor repül 800FT-m ,de ha hazavágom a tranyókat akkor csak 400Ft-m, a fele.
Meg én már építettem tda2030-as végfokot, de nem a legjobb volt, lehet hogy az olcsó ic hibája volt de fűtött mint az állat 24V-ról!(150FT) szóval ez nekem kinézetre is jobban tetszeik, meg nagyobb teljesítmény is ![]() DE ha nem, akkor nem. Tudsz más kapcsolát ami IC nélküli, és olcsó és minimum 60 W, ilyen tranzisztoros? Ha tudsz légyszi küld el! Ant Idézet: „Lehet, hogy ez túl nagy falat, de ha veszek egy ilyen végfok IC-t és elfüstölöm,” Figyu! elfüstölni csak úgy lehet mindent, ha nem jól rakod össze! fordított tápfeszt adsz neki satöbbi... ic, tranyók akkor mennének tönkre, ha nem jó valami az ák-rrel.. ha jó az áramkör, nincs rövidzár minden helyesen van benne (polaritás!), akkor égőn keresztül ráengeded a feszt, ha muzsikál jó.. égő kivesz mehet rá a szufla, lehet döngetni.. ennyi... Persze mindent én is 5* meg gondolok, mielőtt mohon hazavágnám a cuccot.. Ésszel kell csinálni, akkor nem lehet elrontani.. nekem azért ment tönkre mert nagyfrekin gerjedet, de az más tészta.. ennél a tda7250-nél nem lehet gerjedés... „Tudsz más kapcsolát ami IC nélküli, és olcsó és minimum 60 W, ilyen tranzisztoros?” tudok, a net hemzseg tőle, DE nem ajánlom, főleg ha nincs szkópod.. mivel nyugalmiáramot be kell állítani általában, ezzel együtt a nagyfrekis gerjedés szerepet kaphat itt is és ami vihet mindent, vagy csak a végtranyókat... fontold meg... üdv
1: mind jó, de szkóp nélkül felejtős a tranyós építés, ha meg, megépíted valamelyiket, lehet 6 óra működés után nagyfrekis gerjedés miatt elmegy a végtranyó.. (ahogy nekem is 4*)
2: melyik? tda7250-es ic-m még nincs. üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |