Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   542 / 3608
(#) Vacok hozzászólása Máj 25, 2009 /

Sziasztok!

Tudom, hogy ez nem informatikai fórum, de nem tudom máshová feltenni a kérdésemet, és hátha tud nekem valaki rá válaszolni.
Egy olyan programra lenne nekem szükségem, amivel be lehet állítani, hogy a gépet milyen idő intervallumban lehet bekapcsolni. Ha azon kívül kapcsolják be, akkor szól, hogy ez most nem fog menni, ha pedig üzem közben jár le az idő, akkor pedig kikapcsol. Létezik egyáltalán ilyen program? Ha tud valaki valami ilyesmit, akkor kérem szóljon.
Köszönöm
(#) radocziandras válasza Vacok hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Tán az öcséd eltulajdonította a gépedet? Arra jó megoldás egy lakat a bekapcs gombra. Elvégre mr.bean is tolózárral zárta az autóóját...
(#) Norberto válasza Vacok hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Ha jól tudom, létezik néhány, az átlagosnál kicsit speciálisabb BIOS, amelyben be lehet ilyesmiket állítani.
(#) Vacok válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Ráhibáztál, az öcsém eltulajdonította a gépet, és már kezd egy kicsit bosszantani, valami cseles megoldás kellene rá.
(#) tiggersoft válasza Vacok hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Leállitásra jó a Tittletime a hét minde napjára külön...
(#) Vacok válasza Norberto hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

hmmm... a BIOSra nem is gondoltam, kapásból valami windows alatt futó program jutott eszembe, de most, hogy mondod, mintha láttam volna valami beállítható időket a biosban.
Köszi a tippet.
(#) llaci56 hozzászólása Máj 25, 2009 /

Ezen ma kifeküdtem... Egy iskolába kellett ma mennem, és egy alsós tanító nénivel váltottam néhány szót. Odajött egy gyerek, és valami bődületes marhasággal vágta félbe beszélgetésünket, mire a kollegina:
- Fiam, te annyira nem használod az agyad, hogy a gondolatolvasó 50% -os kedvezményt adna.
(#) valve válasza Vacok hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Egy esetleges megoldás:

Bejelentkezési időszak meghatározása:

Például ha rendszergazdák vagyunk, akkor meghatározhatjuk, hogy adott felhasználók a nap melyik szakaszában vagy mely napokon jelentkezhetnek be a Windowsba. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a Start menü/Futtatásba beírjuk hogy CMD, majd a megjelenő ablakba a következőket írjuk:

net user Felhasználónév /time:M-F, 08.00-17.00

A Felhasználónév helyére természetesen a felhasználó nevét írjuk, az M-F a Monday-Friday (hétfő-péntek) időszak, ezt szabadon variálhatjuk. Az idő pedig jelen esetben 8-tól délután 5-ig. Ha például azt akarjuk, hogy a „Csabi” nevű felhasználó, csak hétfőn-szerdán, és csak déltől délután négyig tudjon bejelentkezni, akkor ezt írjuk be: Net user Csabi /time:M-W, 12.00-16.00
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 25, 2009 /

Ma jó napom volt. Infó érettségin voltam. Persze, hogy a legjobb géphez ültettek. A monitor elég defektes volt. bekapcsoltam a gépet, megláttam a képet a monitoron és csak röhögni tudtam. A kép a monitor közepén kb fele akkora méretű volt, mint amilyennek lennie kellett volna és volt egy jó nagy párnatorzítása is. Elkezdtem állítani és semmire sem reagált. Szóltam a tanárnak, bejött rátehénkedett a monitorra és jó lett a kép két percig. Utána mentem szóltam, hogy selejtezzük le, mert kihajítom azt a monitort. Szó nélkül mentünk és hoztunk egy jó monitort. Mondta is, hogy ezek a monitorok egymás után mennek tönkrefelé. Egy pár évesek csak és mindnek van valami hibája. Van olyan is, aminek csak úgy elmegy a képe és rá kell vágni egy jó erőset, hogy visszajöjjön. Tiszta kontakthibás mind. Kész öröm volt 3 órán át a 40 fokos melegben ülni és gondolkodni a feladatokon.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Én a múlkor oldalbafejeltem egy ilyen tetűgyors gépet, mire az elkezdett mindenféle hülyeséget csinálni, de olyannyira, hogy újra kelllett indítani azt a pókhálótároló kövületet.
Egyébként nem tudom, hogy csoda e hogy ez a op rendszernek nevezett vindóz xp hogyan fut el 128MB memóriával.
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Nálunk két terem van. Az egyikben az ilyen régebbi gépek, a másikban meg vadi új 3,6GHz-es gépek, lcd monitorral, optikai egérrel, stb. És persze, hogy a rosszabb terembe voltam beosztva. Régen ha jól emlékszem vagy két éve amikor még a jobb teremben voltunk, akkor kapták pont az új gépeket és mi avathattuk fel őket. Akkor még sima monitor volt ott is. Azóta nagyon tuti terem lett. A másikba meg a selejtet teszik.
(#) idlob hozzászólása Máj 26, 2009 /

Üdv!
ElektroTanya meghívót keresek, ha valaki tudna küldeni köszönettel venném.
(#) zolika60 válasza deguss hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Azért már átlagos IQ-val is csalás szaga van a dolognak ide pedig tán a jobbak járnak. Úgyhogy ne aggódj.
(#) zoly15 hozzászólása Máj 26, 2009 /

Úgy gondolom, bejelentem hogy elérkezett számomra a NAGY nap
Valaki kitalálja mit takar ez?
(#) hodbond hozzászólása Máj 26, 2009 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy Rc autóhoz ami elvileg 27,105 MHz-s távirányítót honnan tudnék szerezni vagy készíteni. Az autóról annyit, hogy egy marha öreg gépről van szó valószínűleg idősebb mint én (17 év) de marha jól meg pakán ugratok vele meg egy helyben megpörgetem csak a távirányító elkezdett sz...kodni.
válaszaitokat köszönöm.
(#) slogan válasza hodbond hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Esetleg egy fotót ?
(#) slogan válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Szülinap ?
(#) zoly15 válasza slogan hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Nem, de elárulom...
Holnap, lomtalanítás lesz
Ma éjjszaka meg bevetés

Üdv!
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

csak nehogy összetűzésbe kerülj azokkal, akiket a sötétben nem látni. lehet ők is elindulnak már éjszaka.
(#) hodbond válasza slogan hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

a Tvávirnyítóról meg mindjárt csinálok csak nem sikerült.
(#) hodbond válasza hodbond hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

És a távirányítóról is egy kép. Az autón azért vannak elől lukak, mert oda lámpák lesznek beszerelve.

100_3302.JPG

(#) Action2K válasza deguss hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

De még mekkora csaló!

Utána nyomoztam, hogy mire jó neki az SMS "kredit"-ek.

Bővebben: Link
(#) KTobi válasza Action2K hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Abból gazdagodik
(#) bankimajki válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Hol lesz a lomtalanítás, ha szabad kérdeznem ilyet, arra én is kíváncsi vagyok
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

ÁáÁáÁá...
Félek... :duma:
Inkább nem is megyek sehová...
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Most írjam le mindenki előtt a települést?
(#) bankimajki válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

ha nem Budapest, akkor ne, az engem úgysem érint
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Miskolctól 10Km 400m-re van Kazincbarcika felé
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Menjél csak addig amíg van miért menni. Nálunk már nem igazán lehet "kincset" találni. Már nincsenek régi használható dolgok kidobva, mert már régebben kidobták. Ilyenkor már csak olyan szemetet raknak ki, amit általában nem visznek el a szemétszállítás során. inkább vas és egyéb hasonló hulladékokat raknak ki. Múltkor volt ilyen lomtalanítás és ahogy mentem a suliba, néztem az autóból hátha van valami, mert akkor azt belököm a csomitartóba, de semmi nem volt. :no: Szóval hajrá menj gyűjteni míg van mit. Gondolom ott is vannak ilyenek, akik mindent kiszednek és viszik a méhbe.
Következő: »»   542 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem