Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   63 / 579
(#) bfreak hozzászólása Máj 26, 2009 /

Na ennyi cső van most bent és vannak közte ilyen amerikaiak is Egy Trav-ler rádióval együtt kaptam egyenesen az USA-ból. Egyébként 1948-as és kb ugyanaz mint a néprádió csak ez nem fix, hanem hangolható.....A kép Videoton Saphir hangfalat meg ma vettem, nem voltak drágák, de a mélynyomó mindkettőbe rossz
(#) zoly15 válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Szia!
Idézet:
„A kép Videoton Saphir hangfalat meg ma vettem”

De jó neked..
Én nem találok dobozokat a Sharpirba való hangszóróimnak
Van 2 vadonat új (még 2 órát se szólt) hangszóróm, de doboz nincs
De a Dobozod nagyon szép..
Én remélhetőleg ma fogok régiségeket gyűjteni (holnap lomtalanítás)
(#) newman92 válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Ezek azok a csövek amiket imént kínáltál?
(#) bfreak válasza newman92 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Nem, ezek a pótcsövek, de a rosszak még azthiszem többen is vannak Valamikor a napokban előszedem már azt a dobozt és majd küldhetsz mail-be egy címet és elküldöm!
(#) bfreak hozzászólása Máj 26, 2009 /

Egyébként van egy Videoton Melodyn-om, kicsit megbontva, nem működik.... Ha valakinek kell szóljon, ingyen elviheti! Ezért is nem raktam a keres-kínálba, mert nem kérek érte semmit se! Nekem csak útban van és nem is tetszik....
(#) Action2K válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Szia! Merre felé laksz? Hátha közel Esztergomhoz.
(#) bfreak válasza Action2K hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Hódmezővásárhelyen lakok, sajnos az nincs hozzá közel!
(#) newman92 válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Küldöm a címem!
(#) bfreak válasza newman92 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Rendben! Amúgy találtam egy Szimfónia de Luxe dobozt! Ezt és a Melodyn-t ingyen el lehet vinni!
(#) Ricsi89 válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Mennyire van rossz állapotban az a Melodyn?
(#) bfreak válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

A belseje nagyából egyben van csak pár dolog lett kiműtve(pl csövek), a hátulja megvan és a doboz is szép, nem pörgött le a funér
(#) newman92 hozzászólása Máj 26, 2009 /

Ezt ma találtam a hegyünkön. A föld alatt volt kb. 15 cm mélyen, fát ültettünk és ez is ott volt. Valami csöves rádióból való van rajt csőfoglalat, meg néhány csiga, szerintem a skálahúr lehetett rajtuk. Jó ideje ott volt látszik is rajta.
(#) masi1 válasza newman92 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Szépállapotu FM tuner.DE hogy melyik rádióé?
(#) Ricsi89 válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Aha értem. Esetleg ha posta megoldható lenne, mert messze van, akkor érdekelne. Persze a postát én fizetném.
(#) Malfox válasza bfreak hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Én elkezdtem elekrtoncsöves előerősítőket gyártani,a 6SL7 és 6SN7 főleg ahhoz kell,a többi meg restaurálásra van.Szerencsére van ismerősöm,akitől mindig tudok vásárolni.
Végre megtaláltam a fotóját a felújított Vörös Szikra magnómnak,megosztanám veletek:
(#) Action2K hozzászólása Máj 27, 2009 /

Sziasztok! Lehetséges az, hogy a Standard gyárból kettő volt anno, vagy az hogy két különböző emblémája volt? Az adótornyosat ismerem, de volt neki földgömbös is? Ez utóbbi rádiót nem találom a 15 év alatt gyártott modelljei között. (Miskolci Galéria)
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Közben kiderült a rejtély. Egy EKA Reformról van szó, ami ugyebár Standard Darling belsőt rejt.
Az eladó rádió állapota eléggé siralmas: Beszakadt, elázott (foltos) hangszóróselyem, hiányzik az egyik gombja, felpattogzott lakkozás (ez is az ázástól lehet). Belseje hiánytalan (bütykölésmentesnek tűnik), viszont vastagon poros, koszos, s nem kizárt, hogy rozsdás az ázás részénél. Hátlapja szintén elázva.
Elhiszem, hogy 1936-os modell lehet, meg hű-de régi, de azért 20 ezerről indítani, meg 40 ezer a villámár
(#) bfreak válasza Action2K hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Helló! Na az szép rádió, szerintem megéri felújítani, de az ára tényleg elég magas az állapothoz képest.... Reméljük tudsz majd alkudni! Apropó alkudás: én ezt a Szimfóniát ma "alkudtam" Akartam egy régebbit is a múltkori mellé Ő 1967-es és még EZ80 hajtja Egy baja van: a trafójának kiégett a primer tekercse és nemtudom hogy hogy javítsam meg
(#) Action2K válasza bfreak hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Az alkuból egyenlőre semmi. Addig megmutatom gyűjteményem legújabb, s egyben legöregebb (még) darabját. Sajnos csak egy káva, de szép állapotban van. A skálaüvegről sajna kopik le a felirat. Nemhiába, 1942 - 1944-es darab. Szerzek hozzá két rádiógombot, s építek bele valamit, hogy azért működő legyen A skálaüveggel még nem tudom mit kezdjek.
(#) bfreak válasza Action2K hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Nagyon szép! Gratula hozzá!
(#) masi1 hozzászólása Máj 30, 2009 /

Most gyarapodtam egy ruszki kollega jovoltábol ezzel a készülékkel (ez a felujitás utáni állapota egyenlöre):
(#) Action2K válasza masi1 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Tyű a mindenit! A varázsszem nincs kicsit ferdén benne? Ezt már csak az irigység mondatja. :hide:
(#) bfreak válasza masi1 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Ez nagyon szép! Én sajnos iylen gyönyörűségeket nem tudok mutatni, de ezt a Harmóniát ma vettem, egészen tetszenek ezek a rádiók Jól megy a másik Harmóniámhoz! (a sötét skálájú) Szimfóniából is például 3 darab van ezek közül egyik se egyforma.... Ilyen sok változat volt? Ha valakinek van Harmóniája vagy Szimfónia de Luxe-a akkor tenne fel nekem képet róla? Megpróbálom összegyűjteni, hogy hány fajta külsővel léteztek ezek!
(#) kisgeri válasza masi1 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Gyönyörű darab! Ebben magán a térképen is vannak izzók, amik az adott városnál világítanak, ahol veszel épp, ugye?

Ma elkezdtem egy Orion AR306-ost felújítani. Sajnos nem készültek előtte képek, mert gyorsan nekiestem. A fehér előlap sötétbarna volt a kosztól, nem győztem csodálkozni, mi lejött róla. Sajnos az egyik nyomógomb törött, de majd lesz másik, vagy megpróbálom megragasztani. Ragasztással próbálkozott valaki eredményesen? Ha igen, mivel érdemes ragasztani?
Amúgy nyugati URH-s, ez a típus az 1958-as brüsszeli világkiállításon aranyérmes volt.
kép (nem az enyém de ilyen)
(#) gkari válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

AR301 nyomógombját(ami szerintem ugyanolyan)ragasztottam:sasszi fejreállítva,nyomógomb a helyén,az üreges részt kitöltöttem EPORAPID-al.A darabok hiánytalanul jó, ha megvannak, persze az ideiglenes rögzítést(pl.gumival)is meg kell oldani.Az is igaz,hogy ez már csak roncsolással bontható(de miért is kellene?)Kapcs.rajzot tudok adni, ha szükséges.
Üdv:gkari
(#) kisgeri válasza gkari hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Kapcsolási rajz van, köszi! Nem maga a gomb nyomó része van eltörve, hanem a tengelynél, amin billen. De szerintem ott is használható a kitöltéses módszer. Keresek általad ajánlott ragasztót. Amúgy cafatokra szétszedtem a tisztítás miatt, hogy a műanyag részek úszhassanak egyet.
(#) oregtamas0202 válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Üdv. Még van tartozékom. A pontos méreteket küld el. Öreg T
(#) Action2K hozzászólása Máj 31, 2009 /

Most döbbentem rá, hogy lassan már én is múzeális darab leszek. Ővele idén ünnepeljük mindkettőnk 40. születésnapját.

MM kondi.JPG

(#) bfreak válasza Action2K hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Én még messze vagyok attól..... Tényleg, nem te mondtad hogy van egy Harmóniád?
(#) djhans hozzászólása Jún 1, 2009 /

Csatlakozom a társasághoz a saját Harmóniával Ez már késői '71-es kiadás. Már Videoton néven, szelén egyenirányítóval (sajnos). Mostanában kaptam egy fórumtársunktól (Imi65) egy Velence de Luxét '67-es évjárat EZ80 egyenirányítóval. Kicsit helyre kell hozni de szól.

kép 010.jpg

Következő: »»   63 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem