Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Na ennyi cső van most bent és vannak közte ilyen amerikaiak is Egy Trav-ler rádióval együtt kaptam egyenesen az USA-ból. Egyébként 1948-as és kb ugyanaz mint a néprádió csak ez nem fix, hanem hangolható.....A kép Videoton Saphir hangfalat meg ma vettem, nem voltak drágák, de a mélynyomó mindkettőbe rossz
Szia!
Idézet: „A kép Videoton Saphir hangfalat meg ma vettem” De jó neked.. Én nem találok dobozokat a Sharpirba való hangszóróimnak Van 2 vadonat új (még 2 órát se szólt) hangszóróm, de doboz nincs De a Dobozod nagyon szép.. Én remélhetőleg ma fogok régiségeket gyűjteni (holnap lomtalanítás)
Ezek azok a csövek amiket imént kínáltál?
Nem, ezek a pótcsövek, de a rosszak még azthiszem többen is vannak Valamikor a napokban előszedem már azt a dobozt és majd küldhetsz mail-be egy címet és elküldöm!
Egyébként van egy Videoton Melodyn-om, kicsit megbontva, nem működik.... Ha valakinek kell szóljon, ingyen elviheti! Ezért is nem raktam a keres-kínálba, mert nem kérek érte semmit se! Nekem csak útban van és nem is tetszik....
Szia! Merre felé laksz? Hátha közel Esztergomhoz.
Hódmezővásárhelyen lakok, sajnos az nincs hozzá közel!
Rendben! Amúgy találtam egy Szimfónia de Luxe dobozt! Ezt és a Melodyn-t ingyen el lehet vinni!
Mennyire van rossz állapotban az a Melodyn?
A belseje nagyából egyben van csak pár dolog lett kiműtve(pl csövek), a hátulja megvan és a doboz is szép, nem pörgött le a funér
Ezt ma találtam a hegyünkön. A föld alatt volt kb. 15 cm mélyen, fát ültettünk és ez is ott volt. Valami csöves rádióból való van rajt csőfoglalat, meg néhány csiga, szerintem a skálahúr lehetett rajtuk. Jó ideje ott volt látszik is rajta.
Szépállapotu FM tuner.DE hogy melyik rádióé?
Aha értem. Esetleg ha posta megoldható lenne, mert messze van, akkor érdekelne. Persze a postát én fizetném.
Én elkezdtem elekrtoncsöves előerősítőket gyártani,a 6SL7 és 6SN7 főleg ahhoz kell,a többi meg restaurálásra van.Szerencsére van ismerősöm,akitől mindig tudok vásárolni.
Végre megtaláltam a fotóját a felújított Vörös Szikra magnómnak,megosztanám veletek:
Sziasztok! Lehetséges az, hogy a Standard gyárból kettő volt anno, vagy az hogy két különböző emblémája volt? Az adótornyosat ismerem, de volt neki földgömbös is? Ez utóbbi rádiót nem találom a 15 év alatt gyártott modelljei között. (Miskolci Galéria)
Közben kiderült a rejtély. Egy EKA Reformról van szó, ami ugyebár Standard Darling belsőt rejt.
Az eladó rádió állapota eléggé siralmas: Beszakadt, elázott (foltos) hangszóróselyem, hiányzik az egyik gombja, felpattogzott lakkozás (ez is az ázástól lehet). Belseje hiánytalan (bütykölésmentesnek tűnik), viszont vastagon poros, koszos, s nem kizárt, hogy rozsdás az ázás részénél. Hátlapja szintén elázva. Elhiszem, hogy 1936-os modell lehet, meg hű-de régi, de azért 20 ezerről indítani, meg 40 ezer a villámár
Helló! Na az szép rádió, szerintem megéri felújítani, de az ára tényleg elég magas az állapothoz képest.... Reméljük tudsz majd alkudni! Apropó alkudás: én ezt a Szimfóniát ma "alkudtam" Akartam egy régebbit is a múltkori mellé Ő 1967-es és még EZ80 hajtja Egy baja van: a trafójának kiégett a primer tekercse és nemtudom hogy hogy javítsam meg
Az alkuból egyenlőre semmi. Addig megmutatom gyűjteményem legújabb, s egyben legöregebb (még) darabját. Sajnos csak egy káva, de szép állapotban van. A skálaüvegről sajna kopik le a felirat. Nemhiába, 1942 - 1944-es darab. Szerzek hozzá két rádiógombot, s építek bele valamit, hogy azért működő legyen A skálaüveggel még nem tudom mit kezdjek.
Most gyarapodtam egy ruszki kollega jovoltábol ezzel a készülékkel (ez a felujitás utáni állapota egyenlöre):
Tyű a mindenit! A varázsszem nincs kicsit ferdén benne? Ezt már csak az irigység mondatja. :hide:
Ez nagyon szép! Én sajnos iylen gyönyörűségeket nem tudok mutatni, de ezt a Harmóniát ma vettem, egészen tetszenek ezek a rádiók Jól megy a másik Harmóniámhoz! (a sötét skálájú) Szimfóniából is például 3 darab van ezek közül egyik se egyforma.... Ilyen sok változat volt? Ha valakinek van Harmóniája vagy Szimfónia de Luxe-a akkor tenne fel nekem képet róla? Megpróbálom összegyűjteni, hogy hány fajta külsővel léteztek ezek!
Gyönyörű darab! Ebben magán a térképen is vannak izzók, amik az adott városnál világítanak, ahol veszel épp, ugye?
Ma elkezdtem egy Orion AR306-ost felújítani. Sajnos nem készültek előtte képek, mert gyorsan nekiestem. A fehér előlap sötétbarna volt a kosztól, nem győztem csodálkozni, mi lejött róla. Sajnos az egyik nyomógomb törött, de majd lesz másik, vagy megpróbálom megragasztani. Ragasztással próbálkozott valaki eredményesen? Ha igen, mivel érdemes ragasztani? Amúgy nyugati URH-s, ez a típus az 1958-as brüsszeli világkiállításon aranyérmes volt. kép (nem az enyém de ilyen)
AR301 nyomógombját(ami szerintem ugyanolyan)ragasztottam:sasszi fejreállítva,nyomógomb a helyén,az üreges részt kitöltöttem EPORAPID-al.A darabok hiánytalanul jó, ha megvannak, persze az ideiglenes rögzítést(pl.gumival)is meg kell oldani.Az is igaz,hogy ez már csak roncsolással bontható(de miért is kellene?)Kapcs.rajzot tudok adni, ha szükséges.
Üdv:gkari
Kapcsolási rajz van, köszi! Nem maga a gomb nyomó része van eltörve, hanem a tengelynél, amin billen. De szerintem ott is használható a kitöltéses módszer. Keresek általad ajánlott ragasztót. Amúgy cafatokra szétszedtem a tisztítás miatt, hogy a műanyag részek úszhassanak egyet.
Üdv. Még van tartozékom. A pontos méreteket küld el. Öreg T
Most döbbentem rá, hogy lassan már én is múzeális darab leszek. Ővele idén ünnepeljük mindkettőnk 40. születésnapját.
Én még messze vagyok attól..... Tényleg, nem te mondtad hogy van egy Harmóniád?
Csatlakozom a társasághoz a saját Harmóniával Ez már késői '71-es kiadás. Már Videoton néven, szelén egyenirányítóval (sajnos). Mostanában kaptam egy fórumtársunktól (Imi65) egy Velence de Luxét '67-es évjárat EZ80 egyenirányítóval. Kicsit helyre kell hozni de szól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |