Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
helló. az ónozás nekem is tetszik, egy 450ml-es flakonból, kb mekkora felületű panelt lehet leónozni?, azt utána már nem kell kezelni semmivel igaz?
A weboldalamon írtam róla hogy hogyan kell használni. Nagyon sokáig elegendő egyébként egy flakon, mert nem csak egyszer lehet használni mint például a marató savat. Én kb fél éve már ugyan azt a 2-2,5 decit használom és mint látszik elég sok nyák születik nálam. Szóval sokáig elég.
Szépek lettek!
És ez azt jelenti, hogy hamarosan kész az új tápod , vagy ez még csak a tervezési fázis? (ha jól szűröm le a nyákokat) Üdv vtnagy
Köszönöm!
Nem, ebből csak 3db panel készült magamnak, a többit megrendelték. Van benne azt hiszem valami tápegység szerűség, de az nem az enyém. Ami magamnak készült ezek közül, az egy automata méréshatár-váltós, 4,5 digites precíziós árammérő. Erről már mutattam korábban itt képeket: Bővebben: Hozzászólás Ezek közül három nyák ennek a második verziója lesz (az elsőben egy marék hiba volt).
Sziasztok!
Itt a fórumon találtam ezt a végfok kapcsolást és gondoltam megépítem. Az eredmény kellemesen meglepett nagyon jó kapcsolás mindenkinek bátran ajánlom. (várom a véleményeket)
elég jól sikerült, de egy kérdés hány Wattos a szinuszos telj-e? Nekem legalább 2*200W-nak tűnik, nem kicsi ehhez ez a trafó, ha meg nincs ekkora tejl, akkor minek akkora hűtőborda?
Szerintem nagyobb mint 200w, +-60V-ól megy.
Hűtőbordám meg csak ez volt itthon,meg jól is néz ki,és bőven lehűti legalább. A trafó meg tényleg kicsi egy picit de a nagy fesz miatt tök jól viszi és kicsit sem melegszik. Nem fért bele nagyobb. Ezt a verziót csak kíváncsiságból építettem, szerintem el fogom adni, de még így is nagyot szól ám,pedig 170ft-os végtranyókkal nem vártam sokat tőle
Meg a sok puffer (80.000uF) kompenzálja valamelyest a trafó gyengeségét a nagy impulzusoknál.
miért ez valami szub erősítő vagy mi? Én csak azt mondtam, hogy szerintem nincs arányban a trafó fizikai mérete, és a hűtőborda, kivéve ha az erősítő nonstop nagy teljesítménnyel üzemel, de ezt kétlem. De amúgy amint írtam elég szuper lett
Köszönöm.
Egyébként nem sub, de attól még ugyanúgy vannak elég húzós mély impulzusok ,és igen direkt arra terveztem a túlzott hűtést hogy akár egy egész estés bulit gond nélkül elvigyen.
Sziasztok.Mar keszul a JLH-m.20Vtapfesszel es 1-1,5 nyugalmi arammal fog "futteni". A trafo kb.110W-veszteseg.puffernek 4darab 4700µF-os TESLA elkok aluminium kulsovel eleg nagyon lehet hogy kiteszem a doboz tetejere +2x 2200uf. Remelem a modibacsik nem buntetnek meg (megint),de azert a dobozt sajat kezuleg csinaltam. meg kap par sor lakkreteget elore egy kapcsolot es egy potit ami ha minden jol megy fabol lessz vagy alubol.
Es meg egy par kep.
én ezt nem értem, azt írtad, hogy készül, de én csak hozzávalókat láttam, szerintem ide csak akkor tegyél képet, amikor már működik is.
Nem értem a bünti tárgyát ! (?)
Azert tettem kepeket mert a dobozat en keszitettem. Baj hogy feltettem?
Szia
Azért -ha nem is tökéletesen -írhatnál helyesebben !
Bocsi de en mar nagyon kimerult vagyok am . Ejjel 2kor fekudtem le es reggel 6kor keltem.Es nagyon kimeritto napom is volt.Szoval most az 1x nezzetek el ezt nekem .
No de mar nem offolok tovab mert felek hogy kapok egy "havas" warn-t Szia.
Ha valaki, akkor én igazán "háklis" vagyok a helyesírásra, de mielőtt rászólok valakire, meg szoktam nézni az adatlapját, hogy nem határon túli e. Tőlük - azért - nem várható el az a helyesírás, amit magunktól meg kell követelnünk!
Haver klima töltéshez használt precíziós mérlegének befolyt a víz a kezelő gomb fólia alá, és megette a fólia huzalozást. Készítettem panelre egy testvérét, expresspcb-vel, majd printscreen, photoshop tükrözés, és wordbe kinyomtat, vasal, marás és ez let belőle ami a képen van.
Ez a drága készülék romlott el
csak egy ötlet, szerintem még kémiai ónozóval ónozd le, mert oxidálni fog, és nem lsz jó a kontakt
Ugy is lesz! Csak izibe menőzni szerettem volna! Meg kap kontaksprayt is rá.
Üdv! Így ránézésre eléggé hasonló a kettő, DE: 1. a fóliakábel csatlakozóját hová fogod így felforrasztani; 2. a billentyű-mátrix hiányzó vezetősávjait hogyan fogod pótolni ( esetleg ragasztószalag a nyákra és arra keresztbe egy szál rézvezeték )? Arra mindenesetre nagyon jó, hogy megfelelő-e a méretezés. A kontaktsprayt meg nem fújnám rá, de a Te dolgod...
Üdv.: SzervízMacska
A fóliakábel nem forrasztható, extra vékony kábelekkel lesz összeforrasztva a bill és a központi panel. Most is 2 szál vezeték lóg ki, az a be-ki kapcsolo míg el nem készül.
A hiányos részeken átkötés, vagy nagyon vékony vezeték szigetelt, pl a vékony árnyékolt hangkábel belső meleg ere, vagy átfurva a másik oldalon kerül 1 szál vékony vezeték. A kicsi lemezek megvannak, ami nyomás hatására átbillen a közepe, az megy a gyári első feliratos fólia hátsó részére ragasztva. Így is sok időm elmen vele, minden pont x-y méretét lemérni majd beállítani a progiba.
Ilyen feladatnál tipikusan kihagyható a nyáktervező program. Elég ha beszkenneled a panelt, vagy jól merőlegesen lefotózod. Kis PS retus és kész is. Szkennelés esetén egyáltalán nem kell bajlódni a méretezéssel.
Miért nem forrasztható a fóliakábel? Az enyém miért nem tudta ezt?
Lidi: elég durván rajta van ragasztó réteg alul felül ami homályosít, vegyszerrel próbáltam mosni, de a fóliát is megkapta. Amugy ezüst szélvédő fűtés javító készlettel bírta 1 hétig.
Laci56: A fóliát nem is próbáltam forrasztani, mert festett vezető réteges a szalagkábel is. Nem fémszálas, szerintem, meg a hő összekapja. Nem értem a kérdésed: (Az enyém miért nem tudta ezt?)
Sziasztok, én inkább most egy intő példát szeretnék bemutatni, amit a mai szerencsétlenségemben csináltam. Na így nem kell vasalásos technikával panelt készíteni. Kapásból 4 hibát csináltam.
Első hiba: kinyomtat rávasal, rájöttem hogy nem méreteztem át, lemos. Itt volt a Második hiba gondoltam alkohollal lemosom kicsit megdörzsölöm és ok. De így nem a legjobb, utána is rendesen meg kellet volna takarítanom. (kapkodás). Harmadi hiba: a vasalót nagy hőmérsékleten sokáig hagytam rajta, ezért kissé megbarnult a rézfólia. És végül Negyedik hiba hosszú ideig őrizetlenül hagytam, és alámart a maratószer. Tapasztalat: Ha csinálsz valamit akkor arra figyelj, és gondold előtte végig, hogy mit is akarsz. Nekem ennél a legelső panelom is jobban sikerült, tehát ez totál csőd. |
Bejelentkezés
Hirdetés |