Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Mondtam, hogy nem akarok vitát indítani. Egy párszor ez már ki volt tárgyalva.
1, Fóliát lehet kapni minden papír írószer boltban, még a legkisebb boltban is. Én itt helyben kb 4 boltban voltam egyikben sem hallottak még műnyomóról, de még tojáspapírról sem. :no: 2, A vasalásnál is úgy mint a fotózásnál egyszer ki kell tapasztalni a vasalási, illetve a levilágítási időt. A levilágításnál én ezt egy időkapcsolóval megoldottam 4 percre van beállítva, megnyomom a gombot és utána mehetek csinálni a dolgom. neked a vasalás közben ott kell állnod és nyomni a vasalót egy bizonyos nyomással, ami tudjuk nem mindegy mennyi. 3, Az előhívót egyszer kell bekeverni egy jó arányba és utána nincs gond vele. 4, ha előre fényérzékenyített nyákot használsz, akkor nem kell foglalkozni az elkészítéssel, csak lehúzni a fóliát és mehet a levilágítóba. Én magam fújom egy nagy darabot megveszek egybe és egybe le is fújom. Annyira nem érzékeny a fényre sem, mert én csak simán egy zárt fiókban tárolom és a vágás idején is kint van. Semmi baja. A lakknak amit használok, már lejárt a szavatossága és még mindig jó, nem köpköd. De mondom ilyen gond nincs a gyári nyákkal, ami nem sokkal drágább, mint a sima. Ezzel befejeztem a vitát. Csak egy megjegyzés volt az előbb, hogy azért nem csak olyan pofon egyszerű a vasalás sem. ott is vannak döntő tényezők. :yes:
Elmegyek megveszem a kész fényérzékeny panelt
a 20x30 cm es kb2500 ft csak lehúzom róla a fóliát és világítom . kb 15 perc alatt kész a panel és 100-ból 1 selejt ! Te menyit csiszolgatsz vasalgatsz ? Egyébként én 25 éve fotózok de amióta van gyári fotó nyák én csak azt használom . Ja és próbáltam a vasalást : Én abba őrültem bele egy hétvégét átvasaltam aztán eladtam a nagy csomag műnyomót ! Egy nyákom sem sikerült ! Neked a vasalás megy nekem a fotózás nagy ügy !
No meg hogy lézeres nyomtató kell hozzá Én is vasalással kezdtem, az első pár nyákom egész jó lett, de mivel senkinek nem volt a közelben csak tintás, ezért átálltam erre (addig boltban nyomtattam). Utólag visszagondolva jól is tettem Indulásnál azért kell bele egy kis pénz, ha az ember pl. levilágítót épít, de ha ezt leszámítjuk, egy 10x17cm-es nyák 400ft, mindennel együtt (legalábbis nekem) Mert ám itt is lehet elég szép pénzeket spórolni, pl vasalsánál nem műnyomó papírt veszek hanem fényes papírra nyomom, itt meg nem gyári előhívót veszek hanem lefolyótisztítót ami fele anyiba kerül de 5x tovább tart stb....
Ez egyáltalán nem vita tárgy, kinek ehhez van érzéke kin ek ahhoz. Az meg hogy melyikkel lehet olcsóbban nyákot gyártani az nagyon sokmindentől függ. Ennyi. Nem kell 200x is újra kezdeni ezt a vitát, kinek ez, kinek az.... (bocs ezt nem neked akartam írni, hanem csak "úgy")
Na elkészült, hát a hibákból tanul az ember, de megtanultam hogy még a 0,1mm-es vezetősávot ha ügyes vagy akkor le lehet "vasalásos technikával" maratni. Itt az eredmény, nagyon gyenge maratószerbe tettem a panelt, és ez lett a veszte, mert amikor már szélen rég szépen lemarta, középen még alig, de mire lemarta középen, addigra szélen (ahol a 0,1mm-es sávok voltak annyit alámart hogy szinte majdnem eltűnt a sáv. Itt vannak a képek. A felirat:0,25mm, az hibátlan a vezetősávok azonkívűl szélen a 4 pad között 1mm-es az IC környékén a szélesebb 0,2mm-es és az IC kiv. között áthaladóak 0,1mm-es. Ha nincs az a probléma, amit a hozzászólás elején írtam, akkor a 4 vezető átvitele sikerült volna, de az 5 az már akkor is egybefolyt. De talán nemsokára ismét megpróbálom. A következőt majd úgy csinálom, hogy a panel közepét bekarcolom, és akkor kb. egyszerre marja le kívűl,-belül.
eagle fájlokat rakd fel.
Handysem van, de az üt a leszorító anya miatt.Esztergálni kell neki egy másikat.Egyébként panelfúrásra tökéletes lenne.Én esztergáltattam másik anyát, úgyhogy most nem üt.
A fotó csak egy sima telcsivel készült. Kimaratva nem lesz csak gondoltam megmutatom milyen az a maratásálló fólia amit az egyetemen is használnak. Ez azért jó nekik, mert letakarja a furatokat amit nagy nehézségek árán begalvánoznak.
Luk meg azért nincs a pad-eken, mert a gerber nem rak rá, mivel nem kell, mert külön egy drill file van leadva, az fúr még mielőtt bármilyen fólia kerülne rá. Ezek persze profi fúrók több fejesek, és olyan gyorsan pörögnek, hogy amatőr viszonylatban ilyet nm látsz. 30.000.000Ft egy ilyen gép.
A leszorító anya miatt üt? Hol van az a leszorító anya amire gondolsz?
Egyébként ilyened: Bővebben: Link vagy ilyened van? Bővebben: Link A kettő nem teljesen ugyan az. Amennyiben ilyened van: Bővebben: Link Megtennéd, hogy lemérsz rajta valamit tolómérővel?
Helló!
Ezt a furatgalvanizálós doksit én is megtaláltam, csak nem igazán értettem. Mivel az illusztráción az látszik, hogy a furat belseje már fémes. Azt értem, hogy utána működik a galvanizálás, de nem értem, hogy hogyan kerül a furat falára a réz réteg. Egyébként néztem én is, hogy a paládium tényleg jó drága hozzá...
Erre gondolsz leszorító anya alatt?
Bővebben: KÉP Ez az alkatrész ENNEK a fúrónak a végén van. Erre gondoltál? Ide gondoltam hogy rakok egy normális fém anyát, amit mondjuk már oda tudok hegeszteni akármihez. Találtam is ugyan akkora méretű csavaranyát, de annak mintha meredekebb lenne a menetemelkedése. Nem is nagyon próbáltam rácsavarni a gép végére, nehogy szétnyírja a sárga műanyagot. Az azért jóval gyengébb mint a fém csavaranya. Szóval ide kellene egy ugyan ilyen menetemelkedésű csavar mint ami a fotón látszik amit belinkeltem. Lehet ilyet kapni? Vagy ezt tényleg esztergáltatni kell?
Az eddigi talán legfinomabb rajzolatú (vasalt) nyákom:
Bővebben: KÉP (Direkt hagytam meg 10 megapixelesnek a képet.)
Én arra az anyára gondoltam, amivel befogatod a fúróhegytartó patront.Amiatt üt az enyém.
Ja értem. És miért üt, lötyög rajta ez az anya? Nekem egyébként van egy ilyenem, ezt szándékozom rárakni:
Bővebben: KÉP Van egyébként valakinek PROXXON minidrillje?
igen, látszik a vonalakon a vasalás nyomásváltozásai miatti megfolyások a vonalakban. Ugyan ez laminálóval egyenletesebb lett volna.
Tegyétek már fel a teszt eaglet.
Úgy tudom Zoly15nek van PROXXON minidrillje.
Igen, visszakerestem és elvileg a névnapjára kapott egy ilyet.
Írok is neki... Köszönöm a segítséget!
Nekem is van Proxxon minidrillem, én pont olyan kis aranyos tokmány van a tengely elejére szerelve, mint amit mutattál képként.
Szuper! Akkor tőled is megkérdem; le tudnál mérni nekem két méretet?
1.- Mekkora a gép átmérője kb középen? 2.- A tokmány mögött a műanyag rész végét elvileg úgy tudom hogy le lehet tekerni és alatta egy menetes kialakítás van. (Mindegyik minidrillen szokott ilyen lenni, ezért kérdem.) Ennek a menetes részének mekkora az átmérője?
A gépem kb. 15 éves, nem tudom, hogy a ma kaphatóakkal mennyire egyezik méretileg.
1. A gép teste nem kör alapú, inkább kissé téglalap-jellegű, méretei átmérőben 45, illetve másik irányból 42 mm 2. A menetes rész átmérője ~7,9 mm, tehát egy 8-as tengelyről van szó
Köszönöm!
Azt hittem hogy ilyesmi géped van, ez a képről úgy néz ki hogy hengeres.
Sziasztok!
Valamelyik kedves fórumozó csinált egy leírást a "műnyomópapíros" nyákkészítésről, viszont sehogyan sem találom meg a weboldalát , vagy őt magát (nem a HE oldalon volt a cikk, csak a link). Esetleg segítenétek? Előre is köszönöm!
Attila86 rakott fel a Youtube-ra egy kimerítő videót róla.Bővebben: Link
Vásároltam egy HPlaserjet6L nyomtatót csináltam pár panelt vele sima féyes magazinlapra nyomtattam és vasaltam ezek lettek belőle két pic2 klón panel valószínű nem az smd épül meg de a panel kész gyakorlás képpen!
Az első, az a tesco szemete, kukába való.
A második a jó, van benne anyag. Szerintem
És mennyi a tecsoban ?
7000-et sem ér ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |