Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   582 / 2208
(#) mayky válasza Müszi hozzászólására (») Máj 30, 2009
Hát valóban kellő lelkierő kell hozzá. Én van hogy 2-3 napot is el vacakolok egy trafóval mert van, hogy csak 2 sort tudok beletekerni "lelkesedéssel"
(#) rockersrac válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
De legalább te megcsinálod!(velem ellentétben)
(#) burgdavid válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Ez egy jó ötlet Legközelebb veszek pár műszert
(#) Imi65 válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 30, 2009
Ezért szoktam én is csináltatni. Nem kell beszerezni semmit, csak így jóval drágább.
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
Ez így igaz .
Tekercseléskor ügyelni kell a huzal egyenletes feszességére is . Amennyiben ez nem teljesül , akkor nem lesz egyforma a két kimenő DC R értéke sem , mivel lazább sorok hosszabb felhasznált huzalt eredményeznek . Hiába tartjuk pontosan a soronkénti szigetelések vastagságát .
(#) djhans válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Én 300V-ra akarom majd a végleges tápot. Akarok építeni hanggenerátort csak nincs kedvem belekezdeni.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Örülök, hogy jó lett a cucc!
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
! van szigetelés szél cakkozó szerkezeted? Ha jól látom igen, túl egyformák a vágások, meg minden második le van hajolva! Börzén volt ilyen szerkezet eladó, de meg sem mertem kérdezni az árát ... nem tudom egyébként mi a rendes neve
(#) Mate78 válasza kocos hozzászólására (») Máj 30, 2009
Én tudom, de majd mayky elmondja
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Máj 30, 2009
Félre is tettem, ezt kéne "letolnia" a PL PP-nek. Ma megépítem a tápot, holnap (vagy még ma) elkezdem az erősítő átépítését. Ez a parafázisú nem úgy szól(t), ahogy én szeretem.
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Hát szigetelésszélcakkozó.
(#) kocos válasza Kiss.hu hozzászólására (») Máj 30, 2009
Hát ... Van egy két elkeserítő dolog .. Ahogy a felettem szólók is írták , hiányzik a fojtó 3 poti cserélve, a hátlapi Jack-ek cserélve, de a "java" még csak hátra van : Az egész nyák nem eredeti! Lehet, hogy Marshall ( a szitázáson az van ), de a Marhall 74-ben még nem dolgozott nyákra, hanem ún. "turret boardra", valamint a filccel a kivezetések mellé írt betűk is arra utaltak, hogy valaki megjegyzésként írta oda őket. Magamból kiindulva, én akkor szoktam ilyet, mikor valamit kiveszek, de még vissza is akarom tenni, netán cserélni. A nyákon van axiális táp elkóknak hely, de a készülék nem nyákba ültethető elkókat tartalmaz ( szerintem ezek közül is cserélve lett kettő, de ez a korral jár ) Midnen esetre a csatolókondik ( ha jól látom "mustard" -"mustár" kondik ) és ellenállások jó minőségűeknek néznek ki, a trafók is gyáriak! csak az alaktrészára ennek az erősítőnek vagy 80-100 ezer Ft!
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
Igen, nekem is eltart sokszor egy hétig egy trafó. Hát na, ez van, egyszer össze keleltt csapnom egy trafót, mert szorított az idő, menetzárlatos is lett... szernecsére magamnak csináltam.. Azóta inkább több idő alatt készül el, de még így is jobb, mintha újra kellene tekerni
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Máj 30, 2009
Kis gyakorlat után már nem is feltétlenül kell látnod a drótot! csak tekered, és megy magától (0,2 fölött) a széleknél kell egy kicsit lassítani, meg odafigyelni!
(#) mayky válasza kocos hozzászólására (») Máj 30, 2009
Hát kicsit tele volt a t...m az ollóval való vagdosással és ki kellett valamit találni:
tésztagép kicsit átalakítva: Egy hátránya van, hogy igazán csak a 0,05-ös prespánt szereti
(#) mark.budai válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
Ez aztán ki van találva!
(#) kocos hozzászólása Máj 30, 2009
Azta rohadt .......**********************************
Ez ezsembe nem jutott volna! Nekem is van itt a műhelyben egy, én a kurblija miatt hoztam el nagyanyámtól, de lehet, hogy új értelmet nyer
(#) mayky válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 30, 2009
A célnak tökéletesen megfelel
(#) bave00 hozzászólása Máj 30, 2009
Sziasztok!

Csatlakozom a csövesek táborához, elkészült az első erősítőm! Itt lehet megtekinteni: képek
PCL86 SE, legegyszerűbb kapcsolás, egy csatorna, mégis gyönyörű hangja van! Gitárral és 6db normál hangfallal használom, szóval a frekvenciaátvitel kicsit összevissza. A doboz elég nagymama-sztájlosra sikerült, de nekem tetszik
Mivel táptrafót nem tudtam bontani, muszáj volt vennem, végül külön lett a fűtéshez és az anódfeszhez. Az egyenirányítást 2db PY88 végzi (ez volt itthon )
Egy ismerősöm megnézte, és persze rögtön egy rakás hibát talált benne (elrendezés, fa doboz, fűtésvezetékek nincsenek összetekerve, és még sorolhatnám), de nem baj, majd legközelebb...
Nézzétek meg és mondjatok valami bíztatót
(#) mark.budai válasza bave00 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Üdvözöllek Nálunk, Csövesek között. A fűtés vezetékét szerintem azért tekerd össze, az a 2 ki, megy 2 beforrasztás megér ennyit. A fadobozzal nincs semmi gond, én egy régi rádió dobozába építettem.
Ui.: Én is ezt a kapcsolást építettem meg.
A trafó középleágazásos, vagy hogyan van egyenirányítva?
(#) bave00 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 30, 2009
Oké, összetekerem, bár szerintem így se zavar sok vizet Az én vékony fadobozom azért más mint egy masszív rádióé, de legalább jó meleg a csövek fölött
(#) djhans válasza bave00 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Üdv közöttünk! Látom téged is megfertőzött ez a technika
(#) FiGe hozzászólása Máj 30, 2009
Helló! Lehet hogy már volt, de nem volt erőm az 1300 oldalt végigolvasni:

Ún. turret "panelt" lehet valahol itthon kapni? vagy van valami magyar megfelelője a szónak, mivel nem igazán találtam róla semmit magyar oldalak között.
(#) Action2K válasza FiGe hozzászólására (») Máj 30, 2009
Szia! Ha esetleg bővebben kifejtenéd, hogy mi is ez, mert a Google nem akar nekem segíteni.
Ez az a cucc amit ha jól értelmeztem még a nyomtatott huzalozású áramkörök elterjedése előtt használtak áramkörök építésére, és ahogy láttam leggyakrabban ilyenre építik az otthon épített csöves gitárerősítőket.

http://home.comcast.net/~daniel.souder/Turret_board.jpg
na persze kinézetre olyan mintha egy sima nyáklapról lemaratnám az összes rezet majd megfurkálnám
(#) Action2K válasza bave00 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Szia! Én is köszöntelek. Nem is olyan rossz kis dobozka. Nagyon jó megoldás a PY88-as egyenirányítás. Csak így tovább!
No akkor ez a forrléchez hasonló dolog. Bővebben: Link
(#) retrolabsaudio válasza FiGe hozzászólására (») Máj 30, 2009
szia! Úgyhivják:kalitléc,ésitt vehetsz
Nem oly korhű, de használhatsz próbanyákot is. Bővebben: Link
Következő: »»   582 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem