Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Szia
nem tudom sem megerősíteni,sem megcáfolni. Még nem állt módomban megépíteni. Pedig szeretném. Ha találnék bele max 20-ért hangszórót,akkor már neki is kezdenék... Addig marad az eddigi ui.: nekem nem feltétlen a 22Hz érdekelne,hanem végre kapnék egy igazán szép duruzsolós mélyet. Akár operettben,akár elvontabb hardcore hanganyagban. A zaj stúdióban hallgattam pár hete bele egy-két ott lévő csodába és bíz beleszerettem a mély hangba. Nemsokára eljutok haverrel a zaj3-ba és meghallgatjuk a kiválasztott szettet,amit 220-ért ajánlottak nekünk. Jelentkezek,ha már van eredmény...
Tényleg nincs 22, de attól még bőven elég, amit tud. Sztem a hangszóró a legkevesebb bele.
Ha jól emlékszem, még MNC-kkel is működött.
Köszi mindenkinek a terveket! Nagyon jól néznek ki, de ezek már tényleg nem szobába, hanem diszkóba és koncertekre valóak!
Üdv Mindenkinek!
Nekem negatív tapasztalatom van róla, kaptam egy ilyen ládát, rettenetesen szólt, talán ha normálisan van összerakva tényleg jól szól, de rosszul szólt, a fa önálló életre kelt. Persze stabilabb lett volna talán jól szól, amit pár éve építettem az nekem megfelel.
Sziasztok én mélyládát szeretnék építeni és azt szeretném megtudni hogy ilyen hangszóró jó lesz e hozzá?Meg milyen láda kellhet ehez? Ja és a hangszórór tudja a valós adatokat?
És a választ előre is köszi mindenkinek!!
Ha szobába akarod rakni, akkor felejtsd el...
Egy otthoni kisebb vagy akár nagyobb mélynél az a lényeg, hogy egy normális hangszórót egy hozzá való dobozba szerelj! A legfontosabb, hogy jó legyen az érzékenysége, alacsony a rezonancia-frekvenciája, és ne pici membránfelületű hangszóróból akarjuk kihozni! Én személy szerint kinőttem ezekből a W-ládákból, meg ezekből a tölcséres vackokból... Nagy ágyúnak jó, de macerás mozgatni, meg ha tárolni kell, bazi nagyok (mellesleg nagyon nem mindegy, hogy teszed le őket). Kiszerettem a jó kis W ládámból, pedig egy hitvány SPA vagy milyen 15"-os hangszóróból hozta ki a maximumot, de szabadtéren eléggé problémás volt egy keskeny, de széles téren zenélni vele... A legjobb a mai típusokból a Garry Thunder féle doboz, igazítva a hangszóró tulajdonságaihoz! Abba már csak egy minőségi hsz kell, és minden igényt kielégít!
A garry thunder rajzát fel tudnád rakni?mert ha az meg lenne akkor ilyen hangszóró kerülne bele.
Ez egy autóhifis mélynyomó, amely ráadásul F jelzésű un.Free-Air felhasználásra készült merev membránfelfüggesztéssel. Van C-s Closed variánsa az való "zárt" dobozba. Az elődjével építettem már hangdobozt, (301C) Mai napig használom.
most kaptam egy sal sxa 2540-es hangszórót még a régebbi fajta ahoz kb hány literes láda kell?
Fogalmam sincs, elfogult vagyok a SAL termékekkel kapcsolatosan, negatív értelemben. Szereltem be pár autóba a termékeiből, szint alatti a hangzása. :levele:
Hát igen a SAL nem a legjobb dehát csak ez van sajnos
Az első mélynyomóládámban HA31-sek voltak, de sajnos ott nagyobb hangerőn (~40W felett ) súrolt a lengőcséve.
A legközelebbi kuka hány literes?
SXA elég használhatalan fajtája a SAL-nak sajnos. Ilyen 40 liter körüli zártban használható maximum, de oylan a T-S-e hogy még abban is veszélyes.
Keress inkább olyan hszt, amihez legalább adnak T-S paramétereket, és azok nagy eséllyel valósak is.
El nem tudtam képzelni eddig, milyen mélynyomó is volt abban a ládában, amit a főnök hozott a sörözőbe. Most már tudom. Az említett SXA. 40 liter körüli zárt láda.. hát amibe a főnök fia beletette, az vagy 80-100 liter körül lehetett, és nem reflexcső, még csak nem is reflexalagút volt benne, hanem a hátulján egy téglalap alakú nyílás.. 80-100 körül igencsak kiemelt.
Viszont azon a frekin hangos volt, szóval a célnak megfelelt.
Arra jó volt, hogy megtudjam: a TDA 40V-on is bírja huzamosabb ideig a 4 ohmot
Nemrég volt szó a Garry Thunder rajzáról, hát íme:
Uhh, köszi! Nem voltam a közelben, és nem tudtam felrakni a tervet... Most már Ő is látja! Ez egy doboz
Egy 98-102 dB-es olyan 32-36 Hz rezonancia-frekvenciás méllyel meg lehet ütősebbre csinálni, mint a Garry Nem akkora teljesítményre, de ultra-SUB
Szia klemo86!
Ha jól tudom nemrég vettél 2 15"-os hangszórót... Gyártóját és típusát meg tudnád mondani? Meg hogy hol és mennyiért vetted?
Meg tudnád nekem mondani hogy honnan szedted le a garry thunder rajzát?
Egy helyi cég honlapjáról. Ők is ilyet használnak. Bővebben: Link
Itt sok hasznos infó van! Köszi.
Köszönöm szépen!
Ő lenne az, de én még 26ért vettem, ilyen ez a válság
Lehet, hogy egy pár áráért 4 Refit kapsz, de a hangja fényévekkel jár előtte... Nem kopog, nem csattog, nem "lusta", pont olyan, hogy egy dobot, legyen az bármilyen, tökéletesen úgy ad vissza, ahogy kell! (nem MP3-ról teszteltem ) Egyébként amit visz frekit (én 2,5k-nál vágtam le), azon kristálytisztán szólal meg minden, nagyon jó vásár volt, és ezt nagyobb teljesítményen is tudja (nem nagyon hajtottam, még bejáratós) - egyetlen egy problémája van, ami elhanyagolható az előnyeivel szemben is, hogy nagy teljesítménynél olyan szinten elindul a láda, mint ha kicibálnád a szoba közepére (parkettán, W ládában - de nem bele való a hsz, túl kicsi a tere, azért építek neki Thundert egy kicsit átméretezve) Nyilván, túl könnyű a hangszóró, nem 8-10kilós, jó azért a Neodínium mágnes hordozgatás szempontjából is, meg nem annyira sérülékeny a dobálásra (ha véletlen lekoppan, mert én vigyázok a dolgaimra), mint a hagyományos... A linknél megtalálod az üzletet is, Pesten a Monacorék.. jav. szamóca
Sosem a dobozhoz választunk hangszórórt, mindig fordítva működik a tervezés, a hangszóró igényeit szolgáljuk ki a dobozzal.
Hát azért a Monacor által leírt adatoknak és rajzolt átvitelnek messze nem lehet hinni, az esetek többségében. Egy ellenőrzés mindenképpen kell használat és dobozkészítés előtt. Már csak azért is, mert a másik hangszórhoz készült tervet hozzá kell igazítani.
Egyébként nincs igazad, a hsz jó tölcsérbe, már ha stimmelnek az adatai (101dB). Idézet: „túl kicsi a tere” Az mit jelent? Valami új fogalom? |
Bejelentkezés
Hirdetés |