Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   162 / 731
(#) djyuri válasza pl13 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Szia

nem tudom sem megerősíteni,sem megcáfolni. Még nem állt módomban megépíteni. Pedig szeretném.
Ha találnék bele max 20-ért hangszórót,akkor már neki is kezdenék...

Addig marad az eddigi

ui.: nekem nem feltétlen a 22Hz érdekelne,hanem végre kapnék egy igazán szép duruzsolós mélyet.
Akár operettben,akár elvontabb hardcore hanganyagban.
A zaj stúdióban hallgattam pár hete bele egy-két ott lévő csodába és bíz beleszerettem a mély hangba. Nemsokára eljutok haverrel a zaj3-ba és meghallgatjuk a kiválasztott szettet,amit 220-ért ajánlottak nekünk.
Jelentkezek,ha már van eredmény...
(#) pl13 válasza djyuri hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Tényleg nincs 22, de attól még bőven elég, amit tud. Sztem a hangszóró a legkevesebb bele.

Ha jól emlékszem, még MNC-kkel is működött.
(#) djyuri válasza pl13 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Köszönöm
Ez azt hiszem jó hír
(#) honyike hozzászólása Jún 1, 2009 /

Köszi mindenkinek a terveket! Nagyon jól néznek ki, de ezek már tényleg nem szobába, hanem diszkóba és koncertekre valóak!

Üdv Mindenkinek!
(#) SALáta válasza pl13 hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Nekem negatív tapasztalatom van róla, kaptam egy ilyen ládát, rettenetesen szólt, talán ha normálisan van összerakva tényleg jól szól, de rosszul szólt, a fa önálló életre kelt. Persze stabilabb lett volna talán jól szól, amit pár éve építettem az nekem megfelel.
(#) bendoroland hozzászólása Jún 2, 2009 /

Sziasztok én mélyládát szeretnék építeni és azt szeretném megtudni hogy ilyen hangszóró jó lesz e hozzá?Meg milyen láda kellhet ehez? Ja és a hangszórór tudja a valós adatokat?
És a választ előre is köszi mindenkinek!!
(#) klemo86 válasza bendoroland hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Ha szobába akarod rakni, akkor felejtsd el...
Egy otthoni kisebb vagy akár nagyobb mélynél az a lényeg, hogy egy normális hangszórót egy hozzá való dobozba szerelj! A legfontosabb, hogy jó legyen az érzékenysége, alacsony a rezonancia-frekvenciája, és ne pici membránfelületű hangszóróból akarjuk kihozni!
Én személy szerint kinőttem ezekből a W-ládákból, meg ezekből a tölcséres vackokból... Nagy ágyúnak jó, de macerás mozgatni, meg ha tárolni kell, bazi nagyok (mellesleg nagyon nem mindegy, hogy teszed le őket).
Kiszerettem a jó kis W ládámból, pedig egy hitvány SPA vagy milyen 15"-os hangszóróból hozta ki a maximumot, de szabadtéren eléggé problémás volt egy keskeny, de széles téren zenélni vele... A legjobb a mai típusokból a Garry Thunder féle doboz, igazítva a hangszóró tulajdonságaihoz! Abba már csak egy minőségi hsz kell, és minden igényt kielégít!
(#) bendoroland válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

A garry thunder rajzát fel tudnád rakni?mert ha az meg lenne akkor ilyen hangszóró kerülne bele.
(#) szamóca válasza bendoroland hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Ez egy autóhifis mélynyomó, amely ráadásul F jelzésű un.Free-Air felhasználásra készült merev membránfelfüggesztéssel. Van C-s Closed variánsa az való "zárt" dobozba. Az elődjével építettem már hangdobozt, (301C) Mai napig használom.
(#) bendoroland válasza szamóca hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

most kaptam egy sal sxa 2540-es hangszórót még a régebbi fajta ahoz kb hány literes láda kell?

Fogalmam sincs, elfogult vagyok a SAL termékekkel kapcsolatosan, negatív értelemben. Szereltem be pár autóba a termékeiből, szint alatti a hangzása. :levele:
(#) bendoroland válasza szamóca hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Hát igen a SAL nem a legjobb dehát csak ez van sajnos

Az első mélynyomóládámban HA31-sek voltak, de sajnos ott nagyobb hangerőn (~40W felett ) súrolt a lengőcséve.
(#) pl13 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Miért nem igazíttattad meg?
(#) pl13 válasza bendoroland hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

A legközelebbi kuka hány literes?

SXA elég használhatalan fajtája a SAL-nak sajnos. Ilyen 40 liter körüli zártban használható maximum, de oylan a T-S-e hogy még abban is veszélyes.
(#) pl13 válasza bendoroland hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Keress inkább olyan hszt, amihez legalább adnak T-S paramétereket, és azok nagy eséllyel valósak is.
(#) Zupp87 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

El nem tudtam képzelni eddig, milyen mélynyomó is volt abban a ládában, amit a főnök hozott a sörözőbe. Most már tudom. Az említett SXA. 40 liter körüli zárt láda.. hát amibe a főnök fia beletette, az vagy 80-100 liter körül lehetett, és nem reflexcső, még csak nem is reflexalagút volt benne, hanem a hátulján egy téglalap alakú nyílás.. 80-100 körül igencsak kiemelt.
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Viszont azon a frekin hangos volt, szóval a célnak megfelelt.
(#) Zupp87 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Arra jó volt, hogy megtudjam: a TDA 40V-on is bírja huzamosabb ideig a 4 ohmot
(#) Buck Miklos hozzászólása Jún 3, 2009 /

Nemrég volt szó a Garry Thunder rajzáról, hát íme:
(#) klemo86 válasza Buck Miklos hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Uhh, köszi! Nem voltam a közelben, és nem tudtam felrakni a tervet... Most már Ő is látja! Ez egy doboz
Egy 98-102 dB-es olyan 32-36 Hz rezonancia-frekvenciás méllyel meg lehet ütősebbre csinálni, mint a Garry
Nem akkora teljesítményre, de ultra-SUB
(#) Buck Miklos válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Szia klemo86!
Ha jól tudom nemrég vettél 2 15"-os hangszórót...
Gyártóját és típusát meg tudnád mondani?
Meg hogy hol és mennyiért vetted?
(#) bendoroland válasza Buck Miklos hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Meg tudnád nekem mondani hogy honnan szedted le a garry thunder rajzát?
(#) Buck Miklos válasza bendoroland hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Egy helyi cég honlapjáról. Ők is ilyet használnak. Bővebben: Link
(#) szamóca válasza Buck Miklos hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Itt sok hasznos infó van! Köszi.
(#) bendoroland válasza Buck Miklos hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Köszönöm szépen!
(#) klemo86 válasza Buck Miklos hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Ő lenne az, de én még 26ért vettem, ilyen ez a válság
Lehet, hogy egy pár áráért 4 Refit kapsz, de a hangja fényévekkel jár előtte... Nem kopog, nem csattog, nem "lusta", pont olyan, hogy egy dobot, legyen az bármilyen, tökéletesen úgy ad vissza, ahogy kell! (nem MP3-ról teszteltem ) Egyébként amit visz frekit (én 2,5k-nál vágtam le), azon kristálytisztán szólal meg minden, nagyon jó vásár volt, és ezt nagyobb teljesítményen is tudja (nem nagyon hajtottam, még bejáratós) - egyetlen egy problémája van, ami elhanyagolható az előnyeivel szemben is, hogy nagy teljesítménynél olyan szinten elindul a láda, mint ha kicibálnád a szoba közepére (parkettán, W ládában - de nem bele való a hsz, túl kicsi a tere, azért építek neki Thundert egy kicsit átméretezve)
Nyilván, túl könnyű a hangszóró, nem 8-10kilós, jó azért a Neodínium mágnes hordozgatás szempontjából is, meg nem annyira sérülékeny a dobálásra (ha véletlen lekoppan, mert én vigyázok a dolgaimra), mint a hagyományos...

A linknél megtalálod az üzletet is, Pesten a Monacorék..

jav. szamóca
(#) klemo86 hozzászólása Jún 4, 2009 /

Köszi, így is jó
(#) pl13 válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Sosem a dobozhoz választunk hangszórórt, mindig fordítva működik a tervezés, a hangszóró igényeit szolgáljuk ki a dobozzal.
(#) pl13 válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Hát azért a Monacor által leírt adatoknak és rajzolt átvitelnek messze nem lehet hinni, az esetek többségében. Egy ellenőrzés mindenképpen kell használat és dobozkészítés előtt. Már csak azért is, mert a másik hangszórhoz készült tervet hozzá kell igazítani.

Egyébként nincs igazad, a hsz jó tölcsérbe, már ha stimmelnek az adatai (101dB).

Idézet:
„túl kicsi a tere”

Az mit jelent? Valami új fogalom?
Következő: »»   162 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem