Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Epp egy PIC -egeto/probapanel tervezesen dolgozok. Mivel probapanel igy szeretnem a ledeket es az infrat felrakni ra egyszerre.Igy az RB0 neha IN (INT infranak) ,neha OUT-nak(LED) van allitva. A kovetkezo kerdesem lenne hozzatok: HOgy lehet megoldani hardveresen,hogy az infrabol jovo jel(fesz.) es a az RB0 ( ha eppen out -ra van allitva) kozott ne legyen gond? Koszi.
A megoldás szerintem egy dióda beiktatása lenne...
Egy sima, mezei diódát válassz, pl. 1N4148-at. A katódja a PIC felé nézzen, az anódja meg az infra felé. Egy kis ábrácska mellékelve:
miért akarod 1 lábra a kettőt? a 16f84-nek van még 13 használható lába egyébként Norberto megoldása sztem jó lesz...
bár lehet, hogy a pic lábát le kéne húzuni a földbe... 10kval
Az nem lessz gond, hogy az infra piszkálni (villogtatni) fogja a ledet?
A 10K-s lehúzó ellenállásra szerintem is szükség lenne, hogy stabil, értelmezhető logikai jel keletkezhessen.
Koszi mindenkinek a sok valaszt.
Az RB0 es fold koze a 10k?
HElló
VAn egy kérdésem! PIC16F84 a programozandó IC! Szóval ennek ugye van egy 5, és egy 8 bites kimenete, párhuzamosan! MOVLW B'01000000' {a W regiszterbe teszi a bináris értéket} MOVWF PORTB {a W regiszterben lévő operandust kiküldi a b portra} Szóval az a kérsésem, hogy a b port az a nyolc bites, az a pedig, az 5 biteset jelöli??? Tehát ha azt írom be hogy: MOVLW B'01000' MOVWF PORTA Akkor az 5 bites portra küldi ki az adatot? ÉS ez minden mikorokontroller-re igaz??
gen az A az 5 bites port, a B pedig a 8 bites.
de a PORTA regiszter is 8bites, így ki lehet írni rá a 8 bitet, csak öt lesz kiküldve a lábakra, a többit figyelmen kívül hagyja. Hasonlóképp olvasáskor amikor beolvasod a PORTA-t, akkor a felső 3 bit mindig 0 lesz (asszem) Amugy a
mindegy melyiket használod
Bocsesz elírtam
MOVLW B'01000' ugyanaz mint MOVLW B'00001000' Hali!
LEnne még egy kérdés is!
Mi az az MCLR láb??? Hogy kell bekötni, és mit csinál ez a kivezetés??? Ez nem a RESET láb??? De miféle elv szerint kell bekötni az áramkörbe??
hasznos dologok tudnak lenni ám az adatlapokban! [link=http://www.microchip.com]http://www.microchip.com[/link]
nézd meg benne, ott van mit hogyan kell a mclr lábra kötni. egyébként reset láb.
Helló
Valaki mondja már el legyen szives, hogy hogyan működnek a PIC-es frekvenciamérők?? Az elejétől kezdve! Hogyan lehet az, hogy kevesebb mint 1 másodperc alatt is meg tud mérni 1 Hz-et??? Előre is köszi a magyarázatokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |