Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Gratulálok a levilágítódhoz. Nagyon szuper lett! Szép munka! Üdv
Szép lett az álmod, Kedves Barátom! Nagyon igényesen kivitelezett levilágító.
A napokban én is készítettem egy tesztet, a csöves világítóval. A4-es NYÁK-ot készítettem, és sikerült szépen legyártani.
Köszönöm a dicséretet, remélem neked is sok örömed leled majd a csöves levilágítódban .(Én csak a súlya miatt nem szerettem a csövest ) De azt el kell ismernem hogy nálam is nagyon szuperül teljesített !
Matt : ha letelik a vizsgaidőszak szertnénk látni tőled is egy két nyákot ! Remélem a te levilágítód is jól teljesít majd !
Hello!
Az f8t5blb típusú UV csövet hol lehet kapni? Ehhez milyen fojtó kell? 2db 8W-osat rá lehet tenni egy 20W-os fénycsőtrafóra? Valaki tudna egy rajzot küldeni hogyan kell kötni a csöveket?
Helló. f8t5blb uv csövet a Tungsram márkaboltban tudsz venni, Google-ban a második találat. (1890 Ft.)
Ebben a témában a 4. oldalon van kép a csövek bekötéséről.
Ha valakit érdekel ujra van az "öregnél" F4T5 BLB cső.13.5 cm 350-400huf.
Nekem 2db sorba kapcsolt Cree Led a levilágítóm, bedobozolás nélkül! Sima LM317es áramgenerátorral. Mikor nyákot maratok, lerakom a földre a fotoérzékeny nyákot, rá egy sík üveg (amit éppen találtam), és a nagyítós csipeszes segédemmel megfogatom a nyák felett a "levilágítónyákot", kb. 7cm magasan. 10perc múlva megy az előhívóba, és a maratóba. Legegyszerűbb, legjobb, és már legalább egy éve meg van. Bővebben: Link
Üdv!
Sziasztok!
A közeljövőben nekem is tervemben áll csinálni egy nyák levilágítót de egy problémába ütköztem. Ti egy 6 wattos 20cm-s UV neonnal csinálnátok vagy kb 20 UV LED-del? Szerintetek melyik a nyerőbb ötlet. Az UV neon ismerős de itt a LED is mellékelve. Ilyen ledet tudok csak beszerezni, nem valami bivaly erős azthiszem, de az adatok magukért beszélnek, nekem van pár darab már, de nemtudom mi számít erősnek s mi nem. Mind a két megoldás kb 4000 Ft-ból jönne ki, mert nem ebben az árban tudom beszerezni ezt a tipusú LED-et, hanem drágábban Foggalmam sincs hogy esetleg egy 6W-os UV csöbet hány ilyen tipusú UV LED póról és fényeloszlás meg stb. Köszönöm előre is válaszotok, ma kéritek esetleg csinálok pár képet erről a LED-emről működés közben, sajnos a neonról nem tudok, és semmi kedvem sincs potyára venni 20-30 LED-et vagy épp egy UV fénycsövet.
Én változatlanul a csöves megoldást ajánlanám. És nem csak egy darab 6W-os csővel, hanem legalább öttel, hattal, egymás mellett. Én ezt javaslom.
Ledekről: Ha ez az ár (vagy amin szerzed) drága, akkor keress másik boltot, vagy válassz másik led típust! pl CREE ledek. Az sem egy rossz megoldás! És nem kell belőle sok! Én 10*16cm-s nyákokat csinálok max, arra 2 db cree led elég.
Fénycső: abból is több darab kell! És oda kell még pár kellék is.
Szerintem a "sima "5mm -es ledekből kéne legalább
100 db Ha följebb megnézed az én levilágítómban 24db 5 csipes 100mA os led van ,így 7-8 perc a levilágítás és 20x30cm es nyákot tud . ha kisebb méretű levilágító is elég akkor arányában kevesbb ledet is használhatsz de biztos hogy a levilágítási idő is több lesz a 20mA -os ledekkel
Köszi a felvilágosítást. Nagyjából kivettem hogy az általam linkelt led ilyen célra messze nem jó. Amúgy egy kb 15*25-ös levilágítandó felületben gondolkodok én is. De ezek szerint ilyen ledből 20-30 darabbal rámegy egy napom is. Megnéztem a CREE ledeket is és a HE-store-n kaptam jó árban de ugyancsak kis teljesítményűt mert ami már nagyobb teljesítményű volt annak darabja 1500 forint körül volt Arra s rájöttem hogy 4000 forintból se lehet kihozni normálisat. Lehet a LED-es megoldást feladom két okból is, 1) mert Romániában élek és átnyaltam az összes honlapot de csak ilyen kategóriájú led van mit linkeltem, és átszámolva nem 50 Ft hanem 150 2) már rendeltem volt Magyarországról és nagyon maceráns dolog volt. Esetleg 2 db 6 wattos egymás mellett képes lenne megvilágítani a 15*25-ös felületet? Tegyük fel a hossza az elég de szélességbe képes lenne levilágítani ekkora területet? És lehet hülye kérdés de egy 6W-os neon lényegesen erősebb mint kb 20 ilyen led mit linkeltem? Mondjuk mint mondtam ezek alapján eléggé eldölt a választás mert amilyen LED-eket leirtatok az ha van is horribilis áron és a neon az annyi mint Magyarországon. Köszönöm a válaszotokat.
5db -6w os csővel már egy 20x30 as levilágítót tudsz csinálni szerintem ilyen pici ledekkel kár kisérletezni
(hacsak nem akarsz 100-120db ot beletenni a levilágítóba (egyébbként egy német oldalon láttam ilyen ledekkel levilágítót) kb 1cm en-ként voltak a panelon a ledek !
Hali!
A ChipCad-nál lehet kapni ilyen UV CREE LED-eket. (Bővebben: Link) XR7090UV-L1-UV8-11 ez a típus ha jól tudom. - 1 230 Ft A Meghajtására van több megoldás is, bár szerintem a legtisztább ha veszel egy meghajtó panelt hozzá. Jah, és ChipCad a GLS csomagküldő szolgálattal küldi a csomagot, ami ha jól tudom kiszállítja külföldre is.
A kaqkk példája eléggé elrettentett ezekkel a ledekkel való kisérletezéstől gydanee-hoz meg annyi a válaszom hogy igen, kiszállítja de nagyon a tárcámba kell nyúlni érte és ami a legkomplikáltabb az a fizetés. És tegyük fel veszek pár ilyen ledet (elegendő mennyiségűt a 15*25-ös panelemhez) és még ha én is csinálom a meghajtó modult még úgyis úgy saccolom hogy messze drágábban jövök ki mint pár neonnal. Egy ilyen led, megnéztem, tényleng 1230 forint s egy neon kb 1800 forint és akkor már szerintem tényleng egy 6W-os neon a győztes 1 led-del szemben. Jó, tudom a neonnak is kell meghajtó elektronika, ezen is gondolkoztam hogy egyszerűbb, mert led-nél egyszerűbb lenne, gondolkoztam már LCD monitor inverteren mert az lenne itthon és trafó is kikerülne a 12V-hoz, és gondolkoztam már a megszokott stalteres, folytós megoldáson is, bár e téren elég hadilábon állok ha nem kapok direktbe már kész öntvénymodult mi tartalmazza gyárilag mindkettőt. Köszönöm a felvilágosítást mindenki részéről és az én körülményeimhez képest azthiszem a neon győzött, nem gondoltam volna, mert nem így álltam hozzá Mégegyszer köszönök mindent mindenkinek.
Ha segítség kell keress nyugodtan (akár privátban vagy e mailban is)
Ok, köszi hogy felajánlottad. Azthiszem egyelőre holnap elmegyek az egyetlen helyre a városban hol elfogadható áron betudják szerezni a 6W-os UV csövet, ez is egy zeneüzlet és 2 hét mig beszerzik Németországból, de meglepő módon sokkal olcsóbb még így is mint a helyi Magyar Tungsram-os cső. Egyelőre 2-re futja anyagilag és majd előbb megpróbálom így reménykedve hogy a két cső 15cm szélességre elég. Az a baj még nemtudom mikorra tudom elkészíteni. Még elkészítéssel nem is lesz akkora baj, hanem a pozitiv 20 lakk beszerzésével. De majd csak lesz valami, az biztos hogy a por belepi majd a készüléket mire a lakkot is beszerzem. Már kezdtem nagyon megunni a filcel való rajzolást, mikor az ic-k lába ér össze vagy a vékony filcréteged a vasklorid kikezdi, úgy hogy muszály valamit újítsak.
Ha enyire nehéz beszerezni a dolgokat a világításhoz miért nem próbálod meg a vasalást ??
Sokan csinálják és az is jó eredményt ad ha ráérzel .
De úgy néztem az csak lézeres nyomtatóval működik, és most vettünk nemrég egy új csúcsminőségű tintasugarast, és nincs kedvem mégegyet venni. Ez a megoldás jó lesz mert mostmár felvilágosítottatok hogy mi kell hozzá és ennek függvényében tervezek tovább, lehet csak 1 hónap múlva áll össze az egész de szerintem megfogja érni, me ha úgy vesszük akkor a jövőben bármit tervezek annak a fontos része lesz ez az eszköz, "végig kísér egy életen át".
Abszolút igazad van (nem is akartalak lebeszélni a
fotó eljárásról ) én kb 25 éve csinálom így a nyákjaimat
Ha nem zavar a picit tovább tartó levilágítás, akkor használhatsz sima mezei UV csövet is, 6w-os= F6T5BL vagy F6T5BLB, ezek már 21cm-esek és erre felénk ugyanannyiba kerülnek mint a 4W-osak (900ft). Szerintem jobban megéri gyárilag kezelt panelt használni, ha az előhívást nem gyári előhívó folyadékkal csinálod hanem pl. lefolyótisztítóval, akkor összességében kb. ugyan annyira jön ki egy 10x10-es nyák, mintha te fújnád és gyári előhívót használnál. Ilyen nyákot meg rendelhetsz viszonylag olcsón pl. a Hestore-ból. (Minnél nagyobbat veszel, annál jobban megéri)
Amúgy csak most néztem meg a levilágítód és gratulálok, sok gyárit ver mind kinézetre mind felépítésre. Gondolom azok a ledek se apró pénzt érnek. És még egy hülye kérdés, ha már veszek pozitiv 20-at a közeljövőben akkor néztem hogy két kiszerelésben kapható. Egyik kérdésem hogy megközelítőleg hány m˛-re elég 100 ml lakk úgy hogy se nem pocsékolok se nem sajnálom, és szavatosságból ki tud-e menni pl 1 éven belül és nyakamon maradni, vagy elál az 1-2 évig is?
Az a baj mint előbb írtam hogy itt Romániában szinte már minden luxus, mi kicsit is eltér a szokásostól, legyen az pl egy UV fénycső vagy épp egy "modernebb led". Egyelőre a legjobb ajánlat mit kaptam az kb 1800-1900 Ft/db Németországból származó diszkokban használt UV neon, azthiszem megmaradok ennél a megoldásnál mert akármit változtatok már csak drágábban jön ki. A mezei UV csővedre én is gondoltam de azt is pl csak kozmetikai gépekben ha kaphatok. És hihetetlen vagy sem tényleng nincsenek ilyen termékek, pedig sokat rendelek aránylag netről, de ilyen dolgok hiányoznak.
Aha, azt mondjuk nem olvastam hogy romániában laksz, mert bár igaz hogy a hestore-ban küldenek külföldre is, de azt már nem tudom hogy mennyiért, és akkor már lehet hogy nem is éri meg. Viszont ha veszel p20-at, akkor 200ml-est vegyél ha tudsz, mert az sokal jobban megéri. Sok sikert, remélem sikerül szerezni hozzávalókat! (Bár a levilágítóval még őszig ráérsz, mert most amúgy is nagy az UV sugárzás nyáron, csak kiteszed a napra és kész )
Hát ez a beszólásod nagyon jólesett a nyári UV sugárzásról :nevetes1: Itt nállunk kaptam 200ml pozitiv lakkot kb 4500 Ft-ert, csak nemtudom meddig tart ki s végképp nem szeretem ha drága termék marad a nyakamon. És mondom nem azzal van a baj hogy postaköltség külföldről hanem a pénz kijuttatása, mivel magán személy vagyok tapasztalatból mondom hogy elég maceráns. Ha esetleg neked is van tapasztalatod hogy hány négyzetméterre elég 100ml lakk pl normál fedettséggel akkor megköszönném és hogy mennyire van szavatossághoz kötve.
Most jutott eszembe ! Vegyél egy arc szoláriumot
3 uv cső és egy mechanikus időkapcsoló van benne ! Tuti jó levilágítónak !
Hát már régen használtam, de azt tudom, hogy a szavatossági időt ebben az esetben nem kel olyan komolyan venni. Van még mindíg egy 2 éve lejárt félig tele flakonom, ha gyorsan kell nyák azt használom, de még mindíg nem köpköd és tökéletesen terül. Egy 100ml-es flakon azért elég sokáig kitart ha nagyon pontosan fújsz. De 3 év alatt, ha nem is csinálsz sok nyákot, biztos hogy elfogy Hú, az tényleg drága, itt nálunk gyöngyösön van egy drága bolt, ott 3300ft a 200ml-es p20, nálatok meg 4500, nem semmi.
És azt még nem is mondtam hogy legolcsobb helyen 4500 ft, mashol 5500 körüli + posta Amúgy ha "lassan" kell nyák akkor mit használsz (írtad hogyha gyorsan kell akkor ezt használod)?
Akkor mint írtam rendelem a Hestore-ból mert a belföldi postaköltség kicsinysége miatt itt a leg olcsóbb, mivel a megyénkben sehol nem kapni, ezért vagyok kénytelen innen rendelni (nem mintha rossz lenne, mert ekkor általában jó sok mindent rendelek, gyakran többen is egyszerre, így még tovább osztódik a postaköltség).
Sziasztok!
Újra én vagyok. Nagy boldogságomra hirtelen minden gond kezd megoldódni. Sikerült beszerezzek nagyon jó árban Németországból UV neoncsöveket (ezeket egy LCD monitor magas feszültségű paneljével működtetem és lehet hagyom is így és nem keresek direkt hálózati megoldást), ugyanakkor pár napon belül megyek ki Magyarországra és akkor ott megtudom venni a pozitiv lakkot is jó árban. Még egy kérdésem maradt. Szeretnék csinálni egy szárító kemencét is. Mellékelek egy képet min 3 szárító kemence van, mind hármat én képzeltem el ezért szeretném ha véleményt mondanátok róluk. Mindegyikhez egy hátrányt például ha van, vagy melyik az amelyik eleve ki van zárva. Köszi eddigi segítségeteket is mégegyszer. |
Bejelentkezés
Hirdetés |