Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   275 / 1388
(#) szabi83 válasza slogan hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Nem tudom mennyi.
7 ezret ér, hosszú távon jobb lenne a másik.
(#) hbal válasza szamóca hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Igenigen pont erre gondoltam. Nagyon köszönöm!
(#) bgsf válasza hbal hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Szia!
Én is raktam fel ilyet!
Remélem ott eléggé kimerítő választ kapsz mindenre!
Az oldal még szerkesztés alatt van, de ha van jó ötleted akkor bele is írhatjuk, persze téged is megnevezve és az oldalad linkjével együtt! nyák készítése vasalaással
(#) bgsf válasza bgsf hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Már megint valamit bénáztam az URL beszúrással!
A link:vasalás
(#) SALáta válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Használható a tescos is, de nem nyákfúrásra, ennyiért egy jó pisztolyfúrót sem kapsz ez pedig egy kategóriával jobb, a másik és a 7000 res között ég és föld a külömbség. A tescos tényleg hobbi szint, a motor melegszik már pár perc után.
Amit viszont el tudok mondani róla pozitívumként az az hogy a pisztolyfúróhoz képest stabilabb, a negatívum hogy lötyög, hát nem tudom de én mégegyszer nem vennék ilyet.
1mm a legkissebb befogható átmérő, igaz patronos megfogással kisebb is lehet de nálam a mm es fúrót is törte, én maradtam a hagyományos kézi minidrilles fúrásnál.
(#) gulasoft válasza SALáta hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Nekem a tesós van, pont az ami a képen is van, 08-ast sem törtem vele, nem tudom hogy sikerült 1-est törni vele. Most van egy 05-ösöm azzal megpróbálok majd fúrni. Kicsit lötyög, de nem annyira mint egy tesóstól várja az ember.
Lehet hogy megvárom az ismerősöm gépét. Ő marni akart nyákot, de mikor láttam mit fotózok, akkor kitalálta, hogy inkább cnc fúró lesz belőle. A mostani az kb fél tized mm pontos, de akar még egy pontosabbat bordás szíjjal.

(#) slogan válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Bordás szíj nem lesz jó !

Menetes szár 200(400) lépéses motor.
Sokkal pontosabb.
(#) gulasoft válasza slogan hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Nem.
Most menetes szár van, de az egy idő után kikopik. Az ismerősöm elég profi, azt mondta, hogy bordásszíjjal meg tudja sokkal pontosabbra csinálni.
(#) slogan válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Ez volt az én kis gépem

Mondjuk ezen 2 bekezdéses spec. menet volt ....
Nem kopik el ,ha csinálsz hozzá bronz anyát.
(#) szabi83 válasza slogan hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Már nincs meg?
(#) slogan válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Eladtam

Csináltam ez előtt egy egyszerűbbet ( hobbycnc.hu 4-es mechanika) ,azzal is lehetett ilyet ,elég pontos volt !
És sokkal olcsóbban kijött.
20-as menetes szárral
(#) lidi válasza SALáta hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Nekem is a "tesco"-s változat van. Bár amikor régen vette faterom még nem is volt tesco. Arra nincs valami ötleted, hogy hogyan lehetne szétszedni a fel-le mozgó részét ? Mert nekem az kotyog picit. Tehát nem az orsó csapágya, hanem a fogasléces cucc az állványban.
(#) masterknave hozzászólása Máj 31, 2009 /

Üdv!

Erre való az apróhirdetési rovat! szabi83
(#) masterknave válasza masterknave hozzászólására (») Máj 31, 2009 /

Köszi!
(#) gulasoft hozzászólása Jún 1, 2009 /

Na itt van a nyák a lukakra kerül az ezüstnitrát, ha megvolt a második lötyis áztatás akkor csak a lukakra rakódik a plusz réz a galvánnál, így nem kell olyan sokat galvanizálni. Remélem sikerül.
(#) bankimajki válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Én Circuit Makert, és Trax Makert használok, de esetleg PDF ben feltehetem.
(#) gulasoft válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Mit akarsz felrakni? Én nem kértem semmit. Ezzel a panellel fogom a furatgalvánozást kipróbálni.
(#) bankimajki válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Helló, én még erre a hozzászólásra reagáltam, mert azóta még nem voltam gép előtt
(#444832) gulasoft válasza bankimajki hozzászólására (#444707) Válasz • Szo, 9:23

eagle fájlokat rakd fel.
(#) gulasoft válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Ja! Akkor vigyázz hogy ne raszteres pdf-et csinálj, hanem vektorosat és rakd fel.
(#) sefi hozzászólása Jún 2, 2009 / 1

A múltkor hálálkodtam, hogy az itt összeszedett infók alapján milyen egyszerűen és gyorsan sikerült fotózott nyákot csinálni. Akkor hiányoltátok, a képeket. Most készítettem egy párat a legutóbbi nyákról.
Készítési körülmények:
Gyári (HQVideo) lakkozott nyák
Samsung lézerrel nyomtatott fólia, oldalanként kettő.
Scanner dobozba épített 3db BL fénycső
Oldalanként 10 perc levilágítás (a gyári nyák bírja)
NaHO előhívó (100g/500mL)
Sósav+peroxid maratás
Az ónozást mostanában ki szoktam hagyni, mert úgy tapasztaltam, hogy sokkal egyszerűbb forrasztani, ha alkoholban oldott fenyőgyantával kenem le. Aztán a végén ha kész akkor lelakkozom.
(#) Ricsi89 válasza sefi hozzászólására (») Jún 2, 2009 / 1

Na ez szép lett. Gratulálok.
(#) gulasoft válasza sefi hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Igen, erről írtam egy csomószor. Sokkal egyszerűbb mint a vasalással kísérletezni. Nincsenek változó paraméterek.
Előérzékenyített nyák, adott levilágítás (itt lehet az idővel kísérletezni egyedül), jó tömény előhívó, gyári nyák bírja, és kész. Egyedül a levilágítást kell kikísérletezni, de az 20 perc alatt megvan, és csak egyszer kell megcsinálni.
(#) Norberto válasza sefi hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Szerintem ilyen lett az eredmény:
(#) gydanee válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Én direkt egy külön fél literes kis üvegbe tartok tömény előhívót (gyári lakkosnak), és egy másikban kevésbé töményet a P20asnak.
(#) bbalazs_ válasza sefi hozzászólására (») Jún 3, 2009 /

Nagyon szep lett! Es okosan takarekoskodsz a maratoval meg a maratasi idovel, hogy letakarod a felesleges teruleteket.
Mindig csodalkozom azokon, akiknel par hajszalvekony vonal megy a nagy ures NYAK kozepen...altalaban jol alamarva, mert a tobbi csak ugy jott le

(#) DuMatyi hozzászólása Jún 5, 2009 / 1

Sziasztok! Valaki régebben kérdezett a redisztollas technikáról. Körülbelül 12 éve azzal (is) dolgozom. Az egyszerűbb nyákok hipp-hopp megvannak. Csatolom a képet, mi kell hozzá. Azt hiszem magáért beszél. Ami lemaradt: P 1000-es csiszolópapír. (Azért tettem négyzetrácsos lapra, hogy látsszon az eszközök mérete.)

Munkafolyamat: négyzerácsos lapon a nyák megtervezése. Ha rögtön alulnézetben tervezünk, nem kell megfordítani. Ha mégsem: akkor átlyuggatjuk tűvel a szükséges pontokat. A lapot megfordítjuk 180 fokkal. Az 1000-es polírpapírral felpolírozunk folyó víz és a vége fele mosogatószer segedelmével (zsíroldás). Akkor jó, ha egybefüggő vízfilm van a nyák felületén. Szárítunk pormentes helyen. Átpontozunk. a redisztollal felvisszük a tust. Olvasólámpa alatt maximum 60 fokos hőmérsékleten rászárítjuk, majd szobahőmérsékletre hagyjuk hűlni. Ekkor maratjuk. Nitrohigítóval leoldjuk a tintát, majd a szokásos gyantaoldattal lekenés. Ennél egyszerűbb nincs!

Picture 4.jpg

(#) Attila86 hozzászólása Jún 5, 2009 /

Hol lehet kapni Pesten vastagított szárú keményfém csigafúrót? (1-es, 1.2-es, és 1.5-ös kellene nekem)

Vettem egy kis minidrillt: Bővebben: Link
Ehhez készül elvileg most egy állvány. Az oszlopos fúrómat még nem tudtam elvinni a szervizbe és az új állvány sincs még készen, így hát kézben tartva fúrtam ki pár nyákot.
Végülis nem is annyira rossz. Elég kényelmetlen, de ha havonta csak 1db nyákot készítenék akkor tulajdonképpen használható. Nagyobb mennyiségnél már elég kényelmetlen és fárasztó. Féltettem a drága keményfém fúróimat, de egyet sem törtem el vele eddig. De azért állvánnyal sokkal jobb...
(#) kaqkk válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Én is szeretem a teliföldes nyákot de nem mindig lehet
használni

DSC00002.JPG

(#) Hutty válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Perfor
esetleg:
Conrad
(#) Attila86 válasza Hutty hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Köszönöm!
Következő: »»   275 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem