Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   588 / 2208
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Jún 2, 2009
No Kóci!
Tudod mit vettem ma 2000HUF-ért? 2db Vidi 2010-es 4ohm-os 12VA-es 20cm-es tölcsér közepű hangreprodukáló elektromágneses átalakítót!
Gyári állapotban! Végre van értelme elkezdeni a 6db PCL86-os PP-t!
(#) Mate78 válasza retrolabsaudio hozzászólására (») Jún 2, 2009
Budapesten gyakran járok, el tudom hozni Zolinak.Kézfogást átveszem/átadom.
(#) Mate78 válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 2, 2009
Gratula, jó vétel volt.
(#) retrolabsaudio válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 2, 2009
ok.egyeztetünk,17.-e után leszek itthon,küldj mailban telószámot.üdv
(#) Mate78 válasza retrolabsaudio hozzászólására (») Jún 2, 2009
Elküldtem a számot emailen.
Jó nyaralást!

üdv
(#) retrolabsaudio válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 3, 2009
megkaptam!
(#) lpcollector hozzászólása Jún 3, 2009
A hétvégén volt generátorom így a gyakorlatban is kipróbáltam néhány Tőletek tanult fogást.
Először az EL84/EF86-al kapcsolatban vizsgálódtam.
Imi azt írta erről a kapcsolásról: "a 700 ohmos katódköri ellenállás, az csak a meleget termeli". Utánnanéztem tehát, hogy csökkenthető-e. Nem csak hogy csökkenthető, de egyenesen úgy jó ha 508 ohm az katódellenállás (510ohm 5W), így is nagyobb mint a szokásos, de így szimmetrikus a vágás (amikor összeraktam, erre még nem ügyeltem, ezt itt CHZ mestertől és Sturbitól lestem el.)
A másik, amit kipróbáltam a katódkondi értékének változtatása, erről a fórumon ezt találtam: "Djhans végzett ez irányú kísérleteket, 100-470 mikrós katódkondi vonatkozásában (a saját EL84 SE-jén). Semmi különbséget nem hallott a két érték között - nyilvánvalóan a mély tartományban." (Írta szintén Imi)
Hát fülre nem volt időm kísérletezni, de amikor 100µF-ot mellé betettem az 1000µF-ot párhuzamosan, 30 Hz-en kb.4,8Veff kimeneti jelnél a "horpadt oldalú szinusz úgy kirugta magát", hogy az még a vállam fölött bámészkodó páromnak is azonnal feltünt.
Ezen felbuzdulva kipróbáltam ugyanezt a G807SE-nél is, de annál ez semmi változást nem hozott szemre...
A másik amire volt időm, hogy a 6C33C-B SE-vel is haladjak, megkerestem a 6E5P-nél is azt a beállítást amikor már tökéletesen szimmetrikus a vágás, és itt is mértem néhányat.
A munkaellenállás 2db 20 Kohm 5W párhuzamosan (mérve: 9,75Kohm) a katódellenállás 220 ohm 5W (mérve: 218 ohm). anódfesz 385V, a nyugalmi áram 19mA. Így 1KHz-en 2Veff bemenőjelre a kimeneten 57Veff adódik. A vágás 5,2 Veff környékén indul, ekkor a kimeneten mintegy 130Veff mérhető.
És még két szép jel ...
(#) mark.budai válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 3, 2009
Ezek tényleg szép eredmények.
(#) rhesus23 hozzászólása Jún 3, 2009
Mai szerzemény: valami R 926 nevű kis piros rádió. Csőkészlete: ECL82, EBF80, EZ80. Jó állapotú, csövek jók. És még ingyen is volt...
(#) kocos hozzászólása Jún 3, 2009
SM102b, és SM102a hipersil vasakat keresek megvételre, vagy cserére, vagy olyan helyet, ahol ezeket lehet kapni! Köszi!
(#) Robid válasza kocos hozzászólására (») Jún 3, 2009
Eximtrade 1006 Bp. Csengery u. 53.
Tel.:06-1-302-1307
De elég horror árak vannak.
(#) kocos válasza Robid hozzászólására (») Jún 3, 2009
Köszi! A horror kb mennyit takar?

Ezeket a Weisser trafóvasakat ismeri valaki?
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 3, 2009
Takaros ha egyszer az enyém is elkészül ....
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 3, 2009
A fotózási távolságod kb.: 50cm. Oda már makro üzemmód kell. Kis virág szimbólumot keress a gépeden. No meg a megvilágításból adódóan a fehéregyensúly is halovánnyit elbillent a vörös felé.
Egyébként szép lett.
Az exponáló gombot ha gyorsan tövig nyomod nincs ideje élességet állítani. Szép óvatosan nyomd kb. a feléig, akkor a kis motorka hangját hallod is, ahogy fókuszál, majd utána nyomhatod tovább.
Ugye nem telóval fotózol? :hide:
(#) Robid válasza kocos hozzászólására (») Jún 3, 2009
Telefonon érdeklődtem a múlt héten, azt mondták igy kapásból nem tudnak árat mondani, utána kell nézni,kérdeztem hogy nagyságrendileg mégis egy pár trafó mennyi lenne? Harminc, negyven az ötvennél megáltunk, és nem biztos hogy beleférne.Ez a Német Waasner sm 102b-re vonatkozik.Van valamilyen Török vas is az kb. a felébe kerülne.
Akkor szerintem az lehet a baja, hogy a kevés fény miatt, nem tudja jól bemérni a fókusztávolságot. Egy 60-as lámpával világítsd meg a fényképező mellől, hátha jó lesz neki. No de ne offoljunk tovább. Meg nincs is több ötletem.
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 4, 2009
Ha azzal a géppel készítette Köbzoli a képeket, amiket láttam nála, akkor azzal nem fog tudni makró képet készíteni! Sajnos nincsen benne makró, vicc, hogy még a fókuszt is megkockáztatom, hogy fix! A börze topikban látható képek tudtommal azzal készültek...
(#) Imi65 válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 4, 2009
Idézet:
„"Djhans végzett ez irányú kísérleteket, 100-470 mikrós katódkondi vonatkozásában (a saját EL84 SE-jén). Semmi különbséget nem hallott a két érték között - nyilvánvalóan a mély tartományban." (Írta szintén Imi)”

Így igaz, ezt maga Djhans mondta el nekem. De ez - szubjektív - meghallgatásos eredmény. Ezért érdekes feltételezés - egy másik topikban olvasva - hogy 0,1% torzítást meghall (az a valaki), miközben a szkópon még az 5% sem biztos, hogy nagyon feltűnő.
Én akkor elmondtam neki, hogy: Lehet, hogy nem hallható a különbség, de 100-200 Ohm -os ellenállást nem tud alacsony frekvencián hidegíteni egy 100 µF -os kondi. A képletből adódó impedancia értéke szerint legalább 470 µF -os kondi tudja itt tökéletesen ellátni a funkcióját. Én ide 1000 µF -ost szoktam beépíteni.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 4, 2009
Nekem is 1000µF / 63V és 10, vagy 150 ohm-os ellenállás lesz a GU-ban.
(#) mark.budai válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 4, 2009
Nem 10, hanem 100 ohm. Van egy 7, meg egy kb. 9W-os.
(#) Mate78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 4, 2009
Szépek lettek! Középen az micsoda, az a fém lemez, az alatt van a hálózati trafó?
Hangja milyen?

üdv
(#) Mate78 válasza kocos hozzászólására (») Jún 4, 2009
Lehet, hogy ezt már ismered, én régebben itt vettem a 85B-ket:
Bővebben: Link

(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 4, 2009
A hangja igencsak kellemes, igazi "csöves" hangzás. Egyet kell értsek Zolival, az EBL nagyon szép hangú cső.
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Jún 4, 2009
Ha a Fastron vasak is megfelelnek, azokról pontos árral szolgálhatok:
SM 102 b komplett:
SM 102 b vasmag 3106 Ft/darab
SM 102 bilincs 230 Ft/darab
M 102 b cséve 284 Ft/darab
SM 102 b keret 480 Ft/garnitúra
(1 garnitúra tartalmaz 2 db keretet, 2 db szigetelő alátétet, anyát, alátétet és csavart)
A fenti árak nem tartalmazzák a 20 %-os ÁFA-t.
1 trafóra való SM 102 b garnitúra nettó 7.896 Ft+Áfa.
A rendelés összegének el kell érni a nettó 25.000 Ft-ot.
Szállítási készség: rendeléstől számított 3-4 hét
Szállítás belföldi futárszolgálattal.

A gond, hogy egy párral én nem értem el a minimális rendelési összeget, de ha ketten összeállnánk?
(#) lpcollector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 4, 2009
Szépek ezek a csövek így együtt.
(#) lpcollector válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 4, 2009
Eddig hittem a rajzoknak, (tudod én csak "szolgai módon utánépítek" ), de megint okultam, nálam is 1000µF lesz a favorit.
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 4, 2009
Meg kell hallgatnom ezt az EBL21-et, annyi jót olvastam már róla. EL84 kimenővel tudom kipróbálni, 5,2k-ra van tekerve, majd lejebb megyek a tápfesszel.
Következő: »»   588 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem