Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ahogy mondod!
![]() Idézet: „Tehát akkor vegyek egy olcsó házat, meg egy drága tápot?” Erre az tmondom nem, mert van olyan hely ahol mindent drágán kapsz meg, és lehet nem olyan jó. Minnél többet tudj meg a műszaki paramétereiről. Példának okáért, én az ipon(pont)hu -n vettem, de ott pl, nem szeretnek sok adatot leírni, ilyenkor "kigoglizom", és máris rájöttem mit tudhat. Amikor megkaptam a tápot a futártól, öt percig csak nézelődtem. (Soha ennyire igényes tápom nem vol mégt, és a súlya is meg volt a dobálózáshoz. ![]() Annyi biztos hogy az újjaimat nem sajnálom, mert a számítógép az agyammal összekötetésben van. ![]() Minden jót.
Témaindítónak:
Éppen a youtube -t nézegetem, és éppen zenéket hallgattam, és közben erre is rátaláltam, nem semmi, egy tehetsége van ennek a 15 éves srácnak annyi biztos. Ja link itt hirtelen ez volt az első amire ráakadtam, és mivel lapos a téma, mint a szomszéd pajszere, ezért gondoltam írok egyet. ![]()
Tudom, de aki indult, viszont kíváncsi a szavazás eredményére...?
Felőlem lehet ez is: De hát én indultam! ![]()
Nekem amúgy egy FSP típusú tápegység van itthon, 2 gépet szolgál ki 1-1 ilyen tápegység. Passzív PFC-s, 350W-os és ennek is van súlya
![]() Mikor az első ilyen tápot a kezembenyomták a boltban én is csak lesni tudtam... Szóval radocziandras! Ennél a márkánál ne nagyon add lejjebb, ez az igazság. Amit ampervadasz írt nemrég, hogy a tápegység, annak minősége, terhelhetősége és védelmi rendszerei határozzák meg egy gép alapvető stabilitását, abban kizárólag egyetérteni tudok és alá is tudom támasztani saját tapasztalattal. Nekem Codegen tápegységem volt az asztali gépben, hála Istennek nem tette tönkre egyik akkori winchester-emet sem (pedig majdnem sikerült neki!), amikor elszállt amiatt, mert nem volt benne egy alapvető mértékű rövidzárvédelem sem, vagy csak épp nem volt hajlandó működni! Azt mellékesen hozzáteszem, hogy mindez úgy történt, hogy kb. félévente ellenőriztem a Codegen tápban lévő elkókat és volt olyan, hogy a "biztonság" kedvéért kicseréltem benne 1-2-szer minőségibb gyártású elkókra a kissé púposodott tetejűeket. Én az FSP márkát ajánlom, mint induló márkát, ennél csak jobbakat keress a gépedhez.
Köszi a megerősítést.
![]() Nekem az első tápom is Codegen volt 300W -os. Egy MSI lapot hajott meg, 512 -es memóriával ATI 9550 -essel, 320Gb -os wincseszterrel DVD iróval. Akkor volt nagy ujdonság erreflé a SATA I -es port. A lényeg hogy elvitte a winyómat, és vele 20GB -nyi rengeteg fontos adatot. Az új gépemnél, CHIF$TEC -et használtam, nem is rossz márkájú, de ami hozzám került az egy közönséges hamisítvány volt. Megette 4 videokártyámat 3 memóriámat, és majdnem a wincsesztereim egyikét is. Lerobbant rólla a védődióda, 16V nál! ![]()
Erre nem igazán tudok mit mondani, anyunak is ilyen tápja van és semmi baj nincs vele.Mikor meleg van akkor szokott kikapcsolni, de az inkább a processzor miatt van.És ha vennék egy túlfeszültség- védelmet a gépbe?Vagy nem érdemes?Csak az a baj, hogy sajnálom a sokpénzt a tápra.És az lcpower? Az milyen?Én erre a házra gondoltam.Bővebben: LinkSajnos ami tápok vannak, azok nagyon drágák.
És az LC Power az milyen?
Ha jó cuccot akarsz venni, mérlegelned kell meajd az utólagos károkat is.
Elagyarázom: Szóval ha egy kicsit számíti a gépedben lévő nem olcsó hardwerek épsége minősége, akkor egy kicsit áldoznod, kell és türelmesnek kell lened, hogy megtudhasd venni a jobbat. Megjegyzem alig tudtam már én is kivárni ezt az időt. 2 évig mellőztem mindent, és "szoros gatyaszijjal jártam az utcát" mire megtudtm a gépem venni. Ami nem sikerült olcsóra. . A linkelt háztól inkább óva intenélek. Ha megvszed, akkor félévtől akár egy évig terjedően, működhet. Utána már bizonytalan lehet a működése, annélkül hogy észrevvennél bármit. Egyszer bekapcsolod a géped, és aszt veszed észre, hogy valamit nem lát a gép, agy nem indul el, fekee képernyő. TEhát a döntés rajtad van, mi csak tanácsot adhatunk.
És ha valahogyan beleműteném a mostani tápomat a házba?
Az milyen tápegység?
Ha megbízható, miért ne.
Ez egy fekvőházba való Newton Power tápegység.Ez is kinaji, de jó.meg megbízható is.A megfutástól nem kell félni,mert kisebb a fesz, mint amekkorának lennie kéne.11,94 volt van rajta, meg 5,05 amit az everest muat.
Már csak azért kérdezem, mert csak egy szűkítő lemezt kellene csinálni neki és kész.
Értelek. Én rád bízom ,Nem mondom 100% -ra hogy jó lessz, de az se hogy rossz lessz, de azért idővel próbálj valami normálisabbat beszerezni, mert nem lessz hosszúéletű a géped.
Annyi biztos, hogy több gépben kutakodtam, mint nőben, szóval biztos vagyok abban amit állítok! ![]() ![]()
Idézet: „Annyi biztos, hogy több gépben kutakodtam, mint nőben” Ez úgy tízéves korig még bocsánatos bűnnek számít... ![]()
Tápegységek tapasztalatok...
Akkoriban én is nagy dilemmában voltam a tápegységekkel kapcsolatban. Nem akartam holmi pár alkatrészből összetákolt tápegységgel hajtani a vasam, ezért gondoltam egyet és vettem egy Asus tápegységet, az volt a legjobb akkoriban abban az üzletben. Az ára kb ~11e Ft volt 2004-ben. Egy hete szétkaptam azt a gépet mert azóta nem bajlódtam vele, gondoltam kifújom a port belőle kompresszorral, kicsitt tisztába teszem. Sokat filóztam azon, hogy megnézzem a táp belét, de nem akartam szétszedni. Majd gondoltam egyet hát mi a szösz, csak nyolc csavar tartja, hát lekaptam az oldalát, és csodák csodájára minden kondi épségben tündökölt. Boldog is voltam nemkell tápcsere, de amint elöntött volna a nagy boldogság megláttam egy kis 470µF kondit 6.3v -ra aminek a teteje kicsitt ugyan de pupos volt. Na gondoltam nem vacilálok vele többet hívtam is a céget ahonnan rendelgetni szoktuk a dolgokat, mondom neki, hogy egy tápot, hozták is rá negyed órára majd gondoltam mielőtt beszerelem megnézem annak is a belét lássuk mi rejlik benne. Hát őszintén első ránézésre a táp szuper volt, két cooler, de minden örömöm szertefoszlott mikor megláttam, hogy a 200w -al nagyobb tehát 600w -os rendelt táp, fele annyi alkatrészből van felépítve mint az Asus ami csak 400w -os. Tehát az újj tápot be a sarokba (kb ~5500Ft volt), és azzal a lendülettel kicseréltem az Asus-ban a kondit. Szerintem, ha nincs lehetőséged egy kb ~25e Ft tápra akkor egy bármilyen átlagos táp megteszi. De meglehet nézni a régi gépeket, példának okáért a Dell, Fujitsu Siemens, és társaik. Olyan tápok vannak benne, hogy némelyik szinte öregebb mint én, de most is olyan műszaki paraméterekkel fut, hogy a mostaniak csak gyerekcipőben járnak, vizet se vihetnek (az alacsonyabb kategoriára gondolok). (minőségre pedig Corsair, Turbo-Cool, Gigabyte és társaik)
Én nekem is egy gagyi Codegen 400W-os tápom van..
2-3 havonta szét szoktam szedni kondiellenőrzés céljából.. Már 2 éves (vagy 3?) De még nincs egy elkó sem megpúposodva (kopp-kopp) Igaz hogy gagyi, de nem is volt össze ragasztva egy kondi sem induktivitással se hűtőbordával.. A hűtése is jó mert egy 12Cm es ventilátora van.. A megszaladástól én bevédtem a gépet. Építettem egy tirisztoros panelkát ami az 5V és a 12V ot figyeli, ha megszalad rövidre zár és a táp tilt..
Sziasztok! Megvolt a hangosítás.
Volt ott egy jó kis kommandós bemutató is. Volt ám lövöldözés, meg kapd el Hektor, fogd meg csibész! No meg szirénázás is. ![]() Most lépek le, este majd leszek, most megyünk rokonékhoz.
Most viszont én is megyek egyet sétálni, aztán visszatérek a jövőben.
Megtaláltad a kedvenc zeném!
![]()
Nemrég ment haza tőlünk Tomi20. Örülök, hogy itt volt, beszélgettünk egy jót, odaadtam neki az AVR programozóját, mostmár ő is belemélyedhet a technika szépségeibe!
![]()
12 asztali PC-m van, egy kivétellel codegen táppal. '96 -óta használom (és forgalmazom) ezt a típust, amikor egy, már "nemtudomhogyhívják" táp belepiszkított egy alaplapomba. Ekkor ismerkedtem meg a ma használt táppal. Túlterheltem, rövidrezártam a stab IC-ket, kiállt minden próbát. 2 évet simán elmennek, utána meg amúgy is ki kell cserélni a gépet.
Az a PC amelyik mellett ülök, egy 450W-os ventillátor nélküli táppal rendelkezik, de ez közel 70e Ft. Jó darab, de az ára is jó. Kizárólag a "hangja" miatt szerettem bele. ![]() Nem tudom, hogy ez mennyivel fog többet bírni, de gyanítom, hogy mire 2 éves lesz, addigra lesz még egy fajta feszültség az akkori eszközökhöz, és már csak dísznek fogom használni. Más... Vigyázzatok a sertés influenzával! Nehogy ilyenek legyetek!
kÖBÜKI! Jövő vasárnap megyek felétek! (Lehet, hogy helyem is lesz, ha akarsz valakit látni közülünk!
![]()
Nekem is elsőre nagyon tettszett, most hirtelen nemtudom kitől, de valaki nekem Köbzoli -nál átküldte telefonra, de a minősége nem volt jó, és az én hallásom nem szereti a rossz minőséget. A poén kedvérét még az eredeti címe is eszembejutott, és gyorsan "kijutubiztam", és máris a SoundTax -al leszedtem HQ minőségbe, és most ez rongálja az ablakokat éppen!
![]() Húú azanyatérdekalácsát, mekkora fútózápor volt itt. Éppen a mcskát sétáltattam meg, mert már nagyon amortizálta a lakást. Kiemntem vele a d Dunapartra. Végig a válamon ült, mindenki nézett, de annyira, hogy ennél jobban már akkor néztek volna ha a macsek megszólal: Idézet: „Gyurrrrrrika vagyok! Gyurrrrrika okos macska! Gyurrika sajtot kér!!!” ![]()
Mert akár el is tudlak hozni pestre. De ha itt vagy, akkor meg oda tudlak vinni. Csak a sorrend kötött, először megyek, hogy aztán jöhessek.
Visszafelé rengeteg helyem lesz! (cca 50 ![]() Aztán csütörtökön ugyanez, fordítva.
Annyi biztos, hogy pihent vagyok!
![]()
Miért pont sajtot kér?
![]() Úgy látom a macsek, nem valami fotószkodó típus ![]() Én nekem lassan gyűlik a TV falam ![]()
Helló!
Valaki nem tudja, hogy légpuskára kell-e valami engedély vagy simán tarthatok otthon és ha például betörő van, akkor használhatom is ellene? ![]()
Idézet: Mert ezen jobban megepődtek volna azok akik kigúvadt szemmel néztek. A papagáj az szokványosabb! „Miért pont sajtot kér?” ![]()
A légpuska engedély nélkül tartható, de utcára nem viheted felismerhetően...
Betörőre nem lőhetsz mert aztán mehetsz bíróságra..
Ismerősöm apja rálőtt gázpisztollyal a betörőre és mehetett a bíróságra.. Én úgy tudom hogy nem kell engedély a légpuskára csak 18 év alatt nem lehet használni.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |