Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Majd' elfelejtettem: az idősebbek biztos emlékeznek a Markos-féle Esti mese című paródiára. Ez az egy mondat azt juttatta eszembe. :whistle:
Helló!
Tudnátok ajánlani valami egyszerű videó tömörítő szoftvert? Egy videónak a méretét szeretném egy picit csökkenteni, mely AVI kiterjesztésű. Tehát arra lenne szükség, hogy a program saját magának állítsa be a tömörítési mértékeket a fájlmérethez viszonyítva. Válaszotokat előre is köszönöm, Üdv!
Tudom ajánlani a VirtualDub nevű programot. Ingyenes, könnyű használni és csak 1.5Mb... (download)
Nem. A valóságban teljesen jól világít, csak nem lehet normális képet csinálni sötét alapon erősen világító képnél.
Kipróbáltam, de nem találtam arra lehetőséget, hogy beállítsam a kész fájl leendő méretét. Nekem nem is lenne szükségem semmilyen tömörítés során történő átalakításra, csak méretcsökkentésre. Ez amúgy egy 350mb-os sorozatrész, és csökkenteni szeretném a méretét 300mb-ra, hogy ráférjen az utolsó rész is a DVD-re.
Szét durran a fejem a dühtől!
Ma voltam Villany II. pótvizsgán. Első alkalommal nem tanultam egy árva szót sem. Írtam 56 pontos vizsgát, igaz, csak 65 ponttól kettes... Gondoltam milyen jó lesz, majd készülök rá, és írok egy hármas- négyest... 3 napot készültem a pótvizsgára, erre írok egy 43 pontos pótot... Inkább könyörögtem volna ki múltkor a kettest! Most bukok 4 tantárgyat, meg egy csomó kreditet...
Ma a suliban 1 órát voltam, mert utána osztfőm mondta, hogy megyünk egy helyre ahol cégek mutatják be a termékeiket.. (fűtés, meleg víz, víz, klíma)
Ott voltunk 1 től egészen 12:20-ig.. Nagyon érdekes volt.. Aztán az elején ki kellett tölteni egy papírt, aztán a végén meg sorsoltak ki kap ajándékot.. Végül is mindenki kapott, csak a sorrend a nem mindegy... Én még az utolsó pillanatban szakítottam egy 40Cm-es csavarhúzót.. Szilikon nyél, nagyon jó, még ekkora csavarhúzóm sosem volt Utána szermányoltam azt a gyújtót... A tollat a legelején adták.. Jól eltelt a pénteki napom... Üdv!
Háát, erre nem is tudom mit mondjak...
Fel a fejjel... Én eddig még sosem buktam (gondoskodtam róla) el sem tudom képzelni hogy milyen lehet.. De nem is szeretném.. Most is egész jó lesz az év vége.. Még kettesem se lesz Üdv!
Ne mérgelődj. Tanulni sosem felesleges. Amit megtanultál az már a tiéd marad, ha a vizsgán nem is sikerül bizonyítani. :yes:
Ez mind szuper de ez az előadás -40 percet tartott? -> 1 től egészen 12:20
Hehe...
Jól elírtam, valahogy evés közben lemaradt három darab nulla Szóval: 10:00-tól 12:20-ig tartott :yes:
Ilyen "pici" csavarhúzóm nekem is van, igaz sima műanyag nyéllel, no meg a vége sem mágneses. Az a jó benne, hogy mindig megtalálom, hogy hova tettem. Valamelyik vége tuti kilóg a kupac alól.
Ez jó
Gondolom, én is sok hasznát fogom venni
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy 400 wattos táp kibír -e két winchestert, egy p4 3,4Ghz processzort, egy dvd írót, meg egy ati radeon hd 3650 videokártyát?
Előre is köszönöm a segíségeteket!
Milyen tápról hajtod? 400W -osból van csúcskategóriás, meg van hamutartónak való is.
A teljesítmény már magában is egy kitcsit kevés (lehet). A processzor az eszik sokat, és a VGA -is. A wincseszterek meg már csak ráadásnak minősülnek. Itt a pillanatnyi terhelés változás, növekedés matt, érdemes fölé méretezni. Nem mindegy hogy milyen szériás az alaplapod ( mennyire van ellátva energiagazdálkodási lehetőségekkel, teljesitmény optipmalizáló, pld. SEE vagy hasnlóval amivel a proceszor fogyasztása drasztikusan csökkenne.) A tápodnak tudni kell a hirtelen áramfelvételt is "nyomon kvetni" és satablizálni a feszültéget, ennek hiányában indokaltlan fagyások is jelentkezhetnek, Game -lés közben. A videókártya meg aztán szereti lecsupaszítani a tápegységet. Vegyél példát róllam. Korábban én egy C$HIFFTE$C -et vettem 550W -osat, 13 ért, kisüzletben anno. Semmit nem ért, folyton vitt mindent. Azóta fogtam tönkretettem, úgy hogy ne látszódjon rajta beavatkozás nyoma, és visszakértem a pénzt a 3 napos cseregaranciára hivatkozva. Vettem egy 25 ezres tápot, ami nem kicsit méregdrágának bizonyult, de nem bántam meg. A mai napig tökélesen működik ezredpontosan adja le az értékeket, hirtelen terhelésre is alig változik, csak tized értékben mozdul ki egy pillanatra. Azóta se kékhalálom, se windows önállósodás, nem hibádzik, és nyaggat, a hibás cimhibáival, meg a kivétel történt ezen a modulon, mert a bájtok nemtudtak parkolni ebben és abban a cellában. Ebben a tápban, többfelé vannak szeparálva a tápfeszültségek, minden kontrollálható, és USB szoftwerből iránythatók, vagy akár be is avatkozhat, ha úgy állítom be. Jó tudom, ennyire azért ennyire drágát nemkéne vennem, de csak előnye van ezenkívül hogy drága: -A hűtés kiválló 200RPM ( nagy méretű ventillátor, halk) -A hűtőbordák rézből vannak kialakítva -az alkatrészek minőségiek, és a pufferkondenzátoron is látni hogy Japan minőség, gyártmány. -szoftwerből figyelhető a rendszer (PSU) értékek. ( A V értékek, hőmérséket mérése) - a szoftwrrel, be is avatkoztathatunk, a károsodás megelőzésére. -rendszerhűtés vezlése, hütésenkén egy PTC szenzor melékelve ( ösz. 4db) -túltehelés, rövidzár, túlmelegedés, hőmegfutás védelem - 4 felé szeparált 12V -és 5V -os ágak, azlalaplap is külön ágról kapja az ellátást. Különösen tuningosoknak kedvez, mert nyugodtan tuningolhathatjuk a CPU -t, de közben más eszközre nicsen hatással , mert külön tápkörröl kapja a feszültséget, és esetleges fagyást nem tud okozni a hirtelen nagy áramfelvételével, olyan eszközöknél, ahol erre kimondottan érzékeny lenne.) -burkolat stabil, nem nyaklik, stílusos, egyszerű, letisztult, a kéled világítás ad neki egy kis "dizájnt" is. Eredény: -cpu szorzót nem emelve, de az FSB értékét 800Mhz -ről 1066Mhz -re vittem fel. Tökéletesen megy. Mást nem is állítottam, mert nem érztem szükségességét. Így is mindeg "kokszon" elmegy. - nem zaklat a hibáival a windows; ergo egy, másfélévet kibir nállam, akkor is már csak a lassulkodása miatt, és hogy meghizik a mérte, szoktam újból telepítni. Azthiszem eléggé kimerítő választ adtam, remélem segített.
Tudom tulzásnak minősül, de egy jó tápegység mindennek azalapja, gondolj csak egy erősítőre.
Jóéjsazkát mindenkinek, mentem feltöltődni.
Nagyon kihalt ez a topic :no:
Valahogy be kéne indítani.. Esetleg valami ötlet?
Esetleg valaki nem tudná nekem megmondani az e heti 5-ös lottó nyerőszámait?
Valahogyan sosem találom el
De! Az e hetit tudom, csak a jövőhetit nem.
Mondok jobbat..
Osztálytársammal tegnap vettünk láncfűrészbe 1.5 méter berántózsinórt Az ötös lottó nyerőszámait én sem tudom.. Idézet: „itt van e'” Ez jó Kb néha mi is így beszélünk
Képzeljétek, sajnos ma megtörtént velem, hogy nem azt kaptam meg a csomagban, mint amit az eladó hirdetett a vat*rán. Igazából ugyan olyat kaptam, csak nem azt. Amiért bosszant a dolog, hogy rosszabb az állapota. Persze, írtam levelet az eladónak, kíváncsi leszek mit válaszol rá.
Sajnos Ők nem hallottak az optimalizálásról. A pro verziója 400mega. De minek
Mindenkinek további jó fórumozást! Megyek csicsikálni, mert holnap korán kelek, megyek hangosítani.
Te aztán nem sajnálod az ujjadat! Nekem most egy 230 wattos? táp van a gépben.Elméletileg.Maximális terhelhetőségre 260 watt volt írva.Házat szeretnék cserélni a gépen, mert ritka sz... hűtése van.A videokártya nem egy nagy durranás...csak egy 512mb-s radeon hd 3650 es.Amit én néztem az 9000-be került volna a ház 400 wattos táppal együtt.A winchesterek nem esznek sokat...700mA az 5 voltos ágon, 500 mA a 12 v-os ágon.Ez csak 1 darab winchester.A mostani táppal nincsen bajom, csak a házzal, ami fekvő, nem fér bele minden, rossz a hűtés.A táp meg természetesen nem a normál atx-es, hanem kisebb.Tehát akkor vegyek egy olcsó házat, meg egy drága tápot?
Vegyél Codegen -t, jó közép kategória. (6 700 Ft)
Két Winyó szépen elketyeg vele, még extra nagy VGA kártyával is. (400 W) |
Bejelentkezés
Hirdetés |