Fórum témák
» Több friss téma |
Újra ittvagyok az oldalon, eddig inaktív voltam itt...
Régen, pontosabban 1 éve feltettem ezt a kérdést, de alig volt az elektronikához tapasztalatom, tudásom. Na szval adott ez a TV Tuner kártya, amiről hiányzik 1 alkatrész... Készítettem több képet is a saját cuccomról, jó minőségben, így ha jobban ért valaki ezekhez a mikroprocikhoz vagy nemtommivan ezen , milyen órajel kell neki stb A kártyám pontos típusa: Hauppauge Win/TV-PCI 60124 Rev C1V A hiányzó alkatrész száma: Y2 A képeket mellékeltem, remélem segítenek. Előre is köszönöm a segítségeteket
Megnézem egy másik Bt848 alapú kártyán, de várnod kell, mert a hűgom gépében van, aki párszáz km-re lakik,
csak ezért most nem rohanok oda. Ha elfelejteném, irj.
Feri007, megtudnád mondani hogy mikor mész megnézni?
Annyira nemfontos csak megint berakom a szekrény tetejére a kártyát és elfelejtem hogy van nekem iylen is Kössz az eddigi segítséget is.
Szisztok! A segítségeteket kérem. Adott egy avermedia tv box, (számítógép bekapcsolása nélkül lehetőség nyílik tévét nézni), ami tegnap este úgy tűnik megadta magát. Egyik pillanatról a másikra, el kezdett pattogni a hang. Átváltottam (távir.) egy másik csatornára, ott is ugyanez történt. Pár perc múlva már át sem tudtam váltani másik csatornára, mivel nem reagált. Azt gondoltam a távirányító megadta magát (először a távir.-ban elem csere, majd a készüléken próbáltam váltani csatornát, de nem reagált.). Sajnos nem ez volt a hiba.
Tovább kínlódtam. A készüléket kihúztam a hálózatból, majd újból visszadugtam. Bekapcsolt a készülék, de egyetlenegy gombra sem reagált. Se távra, se a készüléken lévő gombokra. Szétszedtem, de sajnos nem találtam, sem megpúposodott kondit, sem leégésre mutató jeleket. Túlfeszültségvédőről üzemelt, vigyáztam rá, mégis a made in China- nak köszönhetően elromlott! Érdemes vele küszködni, vagy mehet a kukába. Mi lehet a hiba? Minden hozzászólásnak örülök. kÖszönöm Még annyi szeretnék mondani, hogy bekapcsolás után hang nem volt, a gombokkal a fent leírtak szerint semmit sem lehet kezdeni, de tuner-ja valószínüleg jó, mivel azon az egy csatornán, ahol előzőleg megadta magát, képet ad.(tv2) Sajnos 3 éves a készülék, és anno 25000 Ft-ba került. Most is ennyiért lehet venni egy ilyen tv box-ot.
A mellékelt kép talán segit, szerintem a 28,63636Mhz-es kvarc hiányzik.
Hali!
Esetleg nézd át a forrasztásokat, lehet hajszálrepedés van valahol...
Köszi!
Este rakok fel pár képet, hátha többet látsz abból, mint én. Mégegyszer köszi.
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy hol kellene keresnem a hibát? Köszi előre is. Képek:
kép (nagy méret)
Elnézést kérek a moderátortól, hogy nem tudtam egy hozzászólás alatt elküldeni a képek miatt a kérésemet. (Nem tudtam a képek miatt szerkeszteni.)
Első lépésként én a tápkört nézném át.
A jobb oldalon lévő alacsonyabb zöld kondikon mérhető feszültséget mérd meg. Esetleg nézd meg szkóppal, hogy nem e zajos mert kiszáradtak az elkók. Összességében annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha összetettebb a hiba, akkor senki (szerelő) nem fog nekiállni egy dokumentálatlan vas vizsgálatához, kb. azért mert az órabéréből veszel egy újat. Mindenesetre, ha van türelmed akkor tudunk mondani pár tippet, de csak mindent szépen sorjában és ésszel.
Köszi
Elég nehéz lesz rájönnöm felszerelés hiányában a hibára. Amennyiben segítenétek abban, hogy milyen hibaforrásokat kell keresnem, az sokat jelentene. A munkatársam tud csak segíteni, aki ért az ilyen műszaki dolgokhoz. Én sajnos nem. Először a kondi jöhet szóba. Utána,még milyen hiba forrásra lehet gondolni? Köszi Kép.:
Felszerelés nélkül valóban nehéz lesz.
Én nem arra próbáltam utalni, hogy a kondi jöhet szóba, hanem, arra, hogy mérd meg a stabilizált feszültséget. Ha ez zajos (ugrál), akkor nagy valószínűséggel a kondik haltak el. Ja még annyit, hogy az AMS1084 IC jobb lába és a hátlapja közt is célszerű lenne mérni.
Milyen feszültségmérőt vegyek? Segítsetek.
Úgy gondoltam nagyon is érdekel ez a téma, sok olyan elektronikai cucc van, amit ha szerelőhöz vinnék, megenné a hajam szálát is. A munkatársamra számíthatók, de mindig őt sem kérhetem segítségül. Gondolom a pisztoly forrasztó (hagyományos) sem felel meg ilyen célra. Egy egyszerű feszültségmérő, ill. panelokhoz való forrasztó kb. milyen árban kapható? Köszi
Ilyen vagy ehhez hasonló, megfelelő erre a célra?
kép:
Elnést kérek megint a moderátortól, mivel nem tudom mégegyszer szerkeszteni a hozzászólásomat.
Eszembe jutott ismét valami. A mérések alapján csak a feszültséget fogom tudni megállapítani. Hogyan fogom megtudni, hogy hány uF, és hány voltos kondi kell nekem? Amennyiben a feszülségszabályzó AMS1084CM 0603 (a mérés után rossznak bizonyul), hogyan tudom bemérni, hogy itt is milyen paraméterek kellenek. Mivel ha az előírtál több feszültséget kapna a lapka, elszállhatna minden. Köszi
Úgy tűnik a capxon kondi lesz a ludas.
Sajnos élettartama 2000 óra közül mozog. Napi 2-3 óra tévézéssel bőven el lehetett érni ezt az óraszámot a tvbox vásárlása óta. Sajnos mióta Taiwan gyártja a capxon-t, gagyi lett a minősége is.(privi vélemény) Van olyan kondi,ami csak 1000 órát bír ki. (Régen, 30 éve egy elektronikai cucc, nem 2-3 évre készült hanem 20-30-40 évre.) lsd Grundig!!!) Légy szíves segítsetek abban, hogy valóban (a képek alapján) a ehhez való kondit találtam meg. Köszönöm Kérem, ne törölje a moderátor ezt a hozzászólásomat sem. Köszönöm (Sajnos pár óra elteltével mindig akadnak újabb kérdéseim.)
Úgy tűnik, hogy már csak a pontos feszültség mérés van hátra.
És a cserével újjá éledhet (remélhetőleg) a tvbox: 1 db 47uf 25V, 2 db 470µF 25V, 3 db 470µF 10V, 2db 220µF 10V, 3 db 47 µF 10V
Sajnos nem kondi hiba volt.
Most a feszültségszabályzó ic AMS1084CM 0603 adatait keresem. De sehol sem találom ezt a típust. Addig rendben van, hogy AMS1084CM, csak a további változatok között nincs az általam keresett 0603-as. Tudtok segíteni? Köszi
Előbb mérünk, utána cserélünk alkatrészt.
Mérd meg a GND (negatív) és az AMSC1084CM bal lába közti feszültséget.
Segítséget szeretnék kérni.
A problémám az, hogy ha a gépembe benne van a tv tuner kártya akkor nem lehet kikapcsolni mivel mindig újra indul csak ha kinyomom akkor kapcsol ki, ha viszont kiveszem akkor gond nélkül kikapcsol. Előre is köszönöm a válaszokat.
Tippem szerint ez driver probléma. Én még megpróbálnám a Sajátgép->Tulajdonságok->Speciális fül->Rendszerindítás és helyreállítás/Beállítások gomb->Rendszerhiba alatt az Automatikus újraindítás jelölőnégyzetből kiszedni a pipát. Így előfordulhat, hogy leállításkor kéket hal (ha bent van a kártya), de ad némi infót annak okáról.
A fenti feliratokat angol rendszeren néztem, és abból fordítottam, így lehet, hogy nem minden feliratnak ez a neve, de el fogsz igazodni. Egyébként meg egy God-nak igazán nem kéne, hogy gondot okozzon egy ilyen kis semmiség...
Kipróbáltam, de sajnos nem írt ki semmit csak simán újra indul.
Mégis gondot okoz.
Még azt nézném meg a helyedben, hogy teljesen leszedném a drivert és úgy betenném a gépbe a TV kártyát, aztán jól nem telepiteném fel. (És az XP-nek se hagynám, hogy magától feltelepitse, mert akkor nincs még leszedve teljesen a driver.) Ha driver nélkül is jön a hibajelenség, akkor igen valószinű a hardveres ok, tehát ebbe az irányba kell próbálkozni.
Sziasztok! van nekem is egy leadtek tuner kártyám. A hiba az lenne hogy ha bedugom a tv kábelt a kártyába, a monitor hullámozni kezd. sztem valami jelzavar lehet a tv rendszerben. több szűrő is van, mivel kábeltévén jön az internet. minden jól van bekötve, a gépet mégis zavarja. szerintetek?
Sziasztok!
Van egy tuner kártyám. Pixel view station a neve. Bár régi, XP-n is jól működik driver, software frissítéssel. Most kint van Angliában. Akárhova állítom a hangnormát, nem akar megszólalni. Max. serceg.Valami ötlet? hegusp
Üdv!
Angliában PAL-I rendszer van, ha ide Európába szánták, a tunert, akkor lehet, hogy nem támogatja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |