Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop LCD
Bocsi kifelejtettem a tipusokat.
Az egyik MPT N052 a másik CXA-KIOL-FS2
IC-t mondj róla, ne típust . A cső kimenetét meg fogod ismerni, tápágon szokott lenni biztosíték vagy tekercs, testpont evidens, a másik kettő meg kontraszt és engedélyezés szokott lenni. Tápfeszt, két vezérlőláb szintjeit az IC adatlapja határozza meg. Vélhetően lesz az egyiken OZ960, vagy valami más O2micro vezérlő (pfuj), meg szokott lenni Ti, LT, Matsushita is.
Üdv. Mindenkinek
Szeretnék érdeklödni hogy esetleg tudna-e segiteni valaki abban hogy hol találnék leírást a SANYO LM-FH53-22NEK tipusu lcd panelhez.Mert sajnos csak fizetös oldal találtam. Előre is köszönöm a segitséget.üdv gilu
Szerintem az az 5322-es es mindenhol fent van.
Az egy kb 10-11 collos, sima VGA felbontasu DSTN-es panel. Kell hozza clk, vsync,hsync,es ketszer nyolc bit szinadat valamint egy kb +35V-os kontrasztfesz, 5V es fold. Mit szeretnel vele csinalni?
Köszönöm a választ egy másik forum oldalon olvastam hogy egy veza vesérlös video kárnyával meg hajtotta és egy program segitségével a gépbelsö adatait megjelenitette.Ezt szeretném megépiteni.
Csaknem teljesseggel kizarhatonak tartom.
A DSTN technika lenyege, hogy PARHUZAMOSAN adja ki a kepernyo also es felso reszehez tartozo ertekeket, magyarul egyszerre frissul a 0. es a 200. sor. Az vagy speci videokartya vagy fel kepernyo volt egyszinu uzemmodban. A szininformacio is maskeppen megy, mint a normalis esetben... Vagy adj linket es megnezem, mert az is lehet, hogy en neztem el valamit...
Én itt találtam képeket és beszélgetést erröl http://prohardver.hu/tema/lcd_kijelzo_keszitese/hsz_2351-2400.html
A forummotor lenyelte az elozot, szoval lehet, hogy duplazom...
A lenyeg, hogy az a kijelzo ranezesre egy Sharp lq0911, az egy TFT kijelzo. Felepitese is mas es a meghajtasa is. Az a kijelzo erre akalmas. 9 collos, kb 9 bites szinmelyseg, VGA felbontas, ketcsoves meghajtas. Nekem is volt, szep kis darab. De ezek ellenere sem egyszeru osszekotni, plusz program is kell hozza es a szin is max 4 lehet (feketevel egyutt!), stb,stb. Siman koss hozza egy 16x4-es vagy 20*4-es LCD-t, jobb,olcsobb,egyszerubb.
Én atft panel meghajtása vezás kártyával lévöt szeretném megépiteni a progit márlletöltötem hozzá.
De az nem fog menni az LM-es sorozatu kijelzoddel.
Hát amit sikerült kideritenem rolla az 11,5 col 800*600 és tipus jelölésnel valami CCFC volt írva.
Valoszinü butaságoz kérdezek de van mégegy 600*240-es mátrix kijelzöm is ezt lehet video kártyárol vezérelni vagy csak sed1223 vezérlövel? Fórum ť Pontra menő témák ť Grafikus LCD ť (#392209) gilu a képeket ide raktam fel rolla.
Az a lampa hattervilagitas tipusa, a CCFT vagy CCFL (Cold Cathode Fluorescent Tube/Lamp).
Magyarul fenycsoves. Van-e rajta Vee jeloles vagy van-e rajta H0-7 es L0-7, tehat 2x8 bemenet? Akkor az DSTN-es. A felbontas nem sokat jelent. Ha viszont 3x6 vagy 3x8 bemenet van, nincs Vee, akkor TFT. Egyebkent ha a notin volt kontrasztallitasi lehetoseg, akkor DSTN-es (akar a billentyuzeten). A noti aljan altalaban oda van irva. De a kijelzo tipusa is erre utan, szoval az LM-esek azok DSTN-esek. Azt a kijelzot nem ismerem, de ha SED-es,akkor valoszinuleg nem, mert ott maga a sed allitja elo a megfelelo jeleket. Azt valamilyen soros vagy parhuzamos modon kell feltolteni adatokkal, altalaban offline is megy.
Hát nem sokminden van rajta fel írva küldök egypár fényképet.
Masodik kepen latszik a tipusa. Ha beirtad VOLNA a keresobe, elso oldalon legelso talalatnal oda van irva, hogy SVGA 11.3 collos, DSTN.
Hali mindenkinek.Multkor nyitottam egy témát lcd szalagkábel javításrol,na arrol letettem Most szereztem egy Lcd-t toshiba tecra s1ét kicseréltem méretre csatlakozásra stimmel de a kép nem jo felébe el van csuszva mi lehet az oka?Eredeti laptopba tökéletesen működik am a kijelző.
Sziasztok!
Van egy hordozhato dvd-böl egy kb. 320x240 es kijelzö szeretném rákötni a gépre mert keresztapám projectort akar belöle csinálni Pvi1004d ic van benne és 8+3 vezeték jön ki belöle . hogy lehetne bekötni?
Sziaszztok!
Kis segítség kellene. Volna egy regi acer laptopból kiberhelt kijelzöm amit szeretnék a pc-n másodlagos monitorként használni. megoldható ez? Ha minden igaz akkor 640x480-as.
Elvileg megoldhato, kell hozza egy speci kartya. De sima madzagolassal nem.
A régi videókártyákon volt egy ún. vesa feature csatlakozó, amin megfelelően gyorsan lehetett nagy adatot fájdalommentesen mozgatni.
Itt olvashattok róla: Bővebben: Link Itt írnak némi buktatóról a szinkronjelek tájékán: Bővebben: Link Hivatkozások javítva, használjuk már azt a LINK gombot, ha lehet... -- kobold
A szintelenség nem gond. Csak az a gond, hogy nem értem a külfőldit és az LCD-t sem tudom beazonosítani ki gyárthatta meg hol és mikor. Van neki 15-16 vezetéke abból 1 piros. plussz van két vastagabb ami az invertertől jön. Ha valaki tudna segíteni az azonosításban az nagyon jó lenne.
Üdvözletem.
Nekem is pont ilyen lcd panelom van (LM-FH53-22NEK). Találtam leírást, na nem pont ehhez, hanem a 22NAW-hoz. Elvileg a kettő kiosztása ugyanaz (legalábbis egy számomra idegen nyelven beszélő fórumon erre utaló jeleket láttam ) Tudtok abban segíteni, hogy mit lehetne ezzel az lcd-vel kezdeni, illetve hogy párhuzamos porton keresztül vajon meg tudom-e hajtani? (programozásban inkább otthon vagyok mint elektronikában... célom egy számítógéphez készített egyéni kijelző készítése lenne) Kérésre énis csatolok képeket.
Nagy nehezen egy mikrovezerlovel meg lehetne hajtani eppenhogy, de sokmindent nem lehet vele kezdeni. Ezeket speci cel-videochipek hajtottak meg (pl a Chips65535).
Parhuzamos portrol eselytelen. Kulon bajuk, hogy DSTN-esek, szoval dupla adat kell neki a felso es az also felere is egyszerre. Kell nekik segedfesz (altalaban +35V korul) es a hattervilagitas is bonyolult az eredeti inverter hianyaban, szerencsere nem tul erzekenyek ezek meg, azonos csohossz eseten masik kijelzo invertere is jo.
Köszönöm a válaszod...
Minden eredeti alkatrésze megvan, így még a meghajtó laptop is... (működőképes) Mivel jobb ötletem nincs, erre a laptopra fogok inkább programot írni Csakhát ugye ez egy win95-öt épphogy futtatni bíró laptop... |
Bejelentkezés
Hirdetés |