Fórum témák
» Több friss téma |
Szertnék 0-25.30A mérni a 230V-on. Az 5let az lenne hogy a fázisra rátekerek néhány menetet és azon mérném de mennyit is hogyan?ez lenne a kérdés
Idézet: „Hello az Amper az mértékegység azt nem mérjük az áramerösséget érjük címet módosítottam, próbálj meg szakszerüen fogalmazni! Üdv Creative”
engem egy trafó terhelhetőségének mérése érdekelne... asszem 11V-os trafóról van szó...
Azt lehet számolni a vasmagkeresztmetszettböl és a vezeték átmérökböl.
he. kösz. nemtudom megbontani a trafót. de ha megmondod mit mérjek lemérem, és akkor megmondod hány A-es??
közben megnéztem a hozzátartozó egyenirányítást... 1N4001-es diódák... tehát 1A... dE ahoz képest rohadt nagy ez a trafó!
szerintem térjünk vissza az eredeti kérdéshez
Vannak Hall-szenzoros árammérők. Ilyen van a lakatfogós műszerekben is. Asszem a Lomexnél is lehet kapni.
Az ilyen árammérőn át kell vezetni a drótot, amiben folyik az áram, és a kimeneten ezzel az árammal arányos fesz. jelenik meg. Nekem olyan van, amivel 50A-ig lehet mérni. Ez egy 6x6x2 cm-es test, középen lyukkal, itt kell átvezetni a drótot. Van rajta 4 tüske: + táp, - táp, föld, kimenet.
Trafómérés: Hány ampernél csökken a feszültség jelenesetben 11V alá. Az ekkor mért feszt megszorzod az ekkor mér árammal, és közelítőleg ennyi lesz a terhelhetősége.
Ampermérés: Mindig rátekernéd? Nem úgy mint az akasztós műszereknél (vagy mi a neve) van?
van hozzá valami rajzod? És mennybe kerül?
Mihez kell rajz?
A Lomexnél úgy szerepel, hogy Current sensor.
Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam.
Amiről beszéltem, az egy olyan átalakító, ami az átdugott drótban folyó árammal arányos feszültséget ad ki. Ezt a feszültséget kell mérned sima fesz mérővel, és kész az árammérő. Lehet, hogy az átalakító kimeneti feszültségét erősíteni/osztani kell, esetleg DC -ben eltolni, ez az átalakítótól, meg a feszmérődtől függ.
Áramváltóval lehet biztonságosan mérni ilyen módon.
Olvass bele ebbe.
már végig olvastam de nem tudtam meg semmit
meg van a megoldás és nagyon egszerű és lineáris a karaszterikája. csak egy pár tized ohmos ellenállást kell berakni a fázis körébe és a kivezetésénél mérem az feszt. mert halterhelem akkor az egyik oldalon lesi a fesz a terhelés mértékében és akkor potenciál külömbség lesz. Ja várom a vélemyényt
A beiktatott - műszerrel párhuzamos - ellenállásnak sönt (shunt) a neve. A multiméterek nagy többsége így mér áramerősséget. Váltakozó áram esetén - ha nem lágyvasas, mutatós műszerrel mérsz - szükség van egy mérőegyenirányítóra is. Ezzel van egy kis gond: még a germánium diódának is magas a nyitófeszültsége (120...150mV) a feladathoz, ezért a mutatós műszerek váltakozófesz/áram skálája az egyenirányítóhoz volt rajzolva (hitelesítve).
Digit mérésnél ez az út nem járható, ezért műveleti erősítővel építik fel a mérőegyenirányítót, ami pár mV váltót is képes egyenirányítani. A másik - nem elhanyagolandó tény - hogy ellentétben az áramváltós kialakítással, sönt esetén az egész mérőműszer a hálózati feszültségen "ül", bármely pontjának érintése (a földhöz képest) életveszélyes, valamint csak telepről, vagy leválasztós DC-DC konverterről táplálható.
hát igen ez nagy baj minden hálófesz alatt van. A mérőegyenirányítóban tudsz segíteni? És esetleg az áramváltóban az jó lenne mert még eddig senki nem segített komolyabban ebben
és milenne ha raknék errea kisfeszra egy leválasztótrafót ami esetelg fel is húzhatnék 1 kicsit a feszültségen és akkor ki lenne köszöbölve az hogy 230V lenne az egész vagy nem?
Helló!
Gondolom ovis kérdés, de hogyan tudok mAh mérni egy aa méretü akkumlátoron multiméter segítségével? A mérő típusa DT830D digital multimeter
helló
azt szeretném kérdezni hogy egy hiperszil magos trafónak hogy tudom multiméterrel lemérni az áramerősségét hogy max hány ampert tud?
Kedves társak egy kis segitségre és infóra vágyok. Kaptam egy régi lakatfogós orosz árammérőt , de a benne levő műszert elrohasztották , a többi része nagyon stabil és jónak látszik.a mellékelt fénykép alapján meg tudjátok-e állapitani deprez müszer paramétereit a számlap írásai alapján?. mérni nem lehet mert teljesen szétrohadt a kis műszer.A készüléken semilyen tipusjelzés nincs , a számlapon levő C91 jelzésre rákerestem de sehol semmi. ha valaki tudna még mondani róla valamit , nagy örömmel venném , Milyen érzékenységü műszerrel tudnám helyettesiteni a régit stb.köszönettel Feri
|
Bejelentkezés
Hirdetés |