Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 184
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

A francnak kellett kíhúznom az RCA-t
Rossz helyre dugtam,bemenet helyett a kimenetbe...
Most a jobb oldal úgyan úgy recseg a működő deckben is
Én meghalok ha ez a deck meghal!!!
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Na most megjavult...remélem ígymarad...
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Nem is rajta van , hanem benne !
Bővebben: Link
(#) scooby_ válasza CHZ hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Na!
Szerintem az lehet a gond,valaki a magas jelszintü kábelt a bemenetbe dugta,így valami kicsit megpörzsölődött,és ezért receg...
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Ez nagyon merész gondolat .
Az imént még jó volt , azt írtad , ezért sem lehet jó ez a találgatásod .
Inkább dolgozz egy kicsit , tisztitsd meg azt a kapcsolót ..
(#) scooby_ válasza CHZ hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Melyiket?
A Timer Start feliratút?
-REC
-OFF
-Play
Felíratok vannak rajta.
Érdekes...DIN-en meg nem recseg,rádiórol veszek át.

És modosítottam egy picikét a magnón,van benne egy kazetta lefelényomó pööck,azt több pozícióba lehet felcsavarozni,nem pontosan a köépső lyukba volt becsavarozva,úgyhogy betettem középre,mostmár nem olyan torz.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

De az UHER CG-344-es deckemet még mindíg nem éri utol,és nem is hinném hogy utol fogja érni...
Az UHER deckem német gyártmány és 30 éves
A gond csak az,hogy az ORION HI-Fi -hez van,ez az AKAI meg a videotonhoz
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Na,most jól vesz fel!
Megtisztítottam a potmétereket,már nem recseg.
Szerintem bevan oxidálódva a poti
Rádiórol vettem fel,egész jó lett,de a hangja még mindíg nem a legjobb :no:
Lehet,csak azért,mert a saját rádiója,mármint a hifi saját rádiója,a VIDEOTON RT-8303
(#) hood39 hozzászólása Jún 22, 2009 /

sziasztok nem tud valaki R450-es pultos aiwa deckbe jó! állapotú fejet?
(#) Malfox válasza hood39 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Nem igazán lehet kapni hozzá,amikor volt nekem,akkor a fejtartó konzolt leesztergáltattam az új,sokkal magasabb talpú forgófejhez.üdv
(#) hood39 válasza Malfox hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

köszönöm Alphawolf te biztos sokkal ügyesebb vagy mint én és megtudtad másképp oldani azért én mégis ragaszkodnék eredeti aiwa fejhez nagyon kevés deck tudta a hangját felülmulni még évekkel később is fantasztikusan jó mechanikájáról nem is beszélve
üdv.
(#) hood39 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

küldd el a fotót légyszi
üdv:hood39
(#) Malfox hozzászólása Jún 25, 2009 /

Nakamichi 580-hoz nincs valakinek kapcsrajza?Üdv
(#) ikarusz hozzászólása Júl 4, 2009 /

sziasztok.segitsetek legyetek szivesek. Van egy Sony TC-k61 tip.magnodeckem.A felvétel bekrapált,kijelzés mindkét csatornán megvan felvételnél,de a kazin sercegő hullámzo hangfoszlányok rögzödnek.A meglévő hanganyagot nem tőrli uj felvételnél mindkettő szol.
A másik csévélésnél elég gyengén teker,nyekereg.Valaki válalna javitást megfizethetö áron?Székesfehérvári vagyok,100km körzetben ha valaki elválalná megköszönöm.
Üdvözlettel app Laszlo
(#) Tomi94 hozzászólása Júl 8, 2009 /

Helló!
Van egy Akai HX-A301W típusú kétkazettás magnódeckem. Évekig használtam, szépen szólt, megbízható volt. Azután először elkopott benne a fej, amit ki is cseréltem. Rádiómagnókat sokat javítottam már, ezért először bevállaltam otthon: kivettem a kopott fejet, szervizben bemérték és adtak egy újat. Beszereltem, de amikor bekapcsoltam, iszonyatosan elkezdett búgni, hangja viszont nem volt. Kiderült, gyári hibás fejet adtak, amit persze nem tudtam, és bevittem a szervizbe, próbálják meg helyre hozni. Végül sikerült, hazavittem. Minden rendben, de két hónap után hirtelen lelassult a magnó és elkezdett nyávogni. Visszavittem, kicserélték a motorokat, és az EGYIK görgőt( ui. nem volt több raktáron). Otthon aztán rájöttem, hogy még mindig nem jó, mert a bal csatorna jóval tompábban szól a másiknál (előmágnesezés jól van beállítva!). Visszavittem, de már nem tudtak vele mit kezdeni. Ekkor megint megpróbáltam magam, és kiderítettem, hogy a görgőt tartó műanyag alkatrész is ki van kopva (ferdén áll a görgő), ezért a csak lejátszó oldalból kiszedtem ezt és beraktam a másik mechanikába. Kipróbáltam, ez a hiba megoldódott. Összeraktam, kipróbáltam, és még mindig nem jó. Most ugyanis furcsa kattogást lehet hallani felvétel-lejátszás közben, és nyávog a magnó.
Ezek után egyik ismerősöm felajánlotta a saját Marantz magnóját baráti áron. Elhoztam, meghallgattam, jó hangja
van, csak a görgője annak is kopott. Viszont ugyanolyan, mint az Akaiban, ezért abból kiszedtem az alig használt görgőt, és beleraktam a Marantzba. Az most már tényleg jó lett, meg is vettem, de az Akai továbbra foglakoztat, mert a Marantz egykazettás, és másoláshoz így másik magnóra is szükségem van.
Bocsánat a hosszú előtörténetért, a kérdésem végül is a következő:
1. Hol lehet még ilyen deckekhez gumigörgőt venni? (Lehetőleg olyan tippet adjatok, ahonnan postán lehet rendelni, mert bajai gimnazistaként nincs lehetőségem egy alkatrészért Bp.-re felmenni! HQVideo-nál már próbáltam, de nincs a megfelelő méret.)
2. Mi okozhatta a magnó nyávogását (a szíjak újak)?
Üdv. Tamás
(#) Sebi válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

A nyávogást - az én gyakorlatomban - legtöbbször a kuplung okozta: a begyűjtött kosz miatt sokkal erősebb lesz a tapadása, így valahol máshol (is) alakul ki csúszókapcsolat a mechanikában. Ez lehet a közlőkerék (ha nem fogaskerék), vagy maga a meghajtó gumiszíj. E helyeken létrejövő csúszások nem állandó jellegűek, ezért a motorfordulat szabályzó elektronika a változó terhelést igyekszik kiegyenlíteni.
(#) newman92 válasza damien hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

A szíjat a kis gumis kerék másik oldalára tedd! Akk jó irányba forog majd!
(#) Tomi94 válasza Sebi hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Ilyet már én is tapasztaltam, de itt szerintem nem erről van szó, mert nagyon gyors ütemben nyávog, csak magas hangú hangszereken hallható. Amikor ez volt a hiba, akkor nálam szabálytalan időközönként jól hallhatóan lelassult, majd újra felgyorsult.
(#) titi válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Hali!
Nyávogást okozhat a tengely csapágyának kopása is...
(#) Laci2007 hozzászólása Júl 19, 2009 /

Hali mindenkinek! Sony TC-K770ES deck kapcsolási rajzot vadászok. Ha valaki tud ezügyben segíteni megköszönném.
(#) scooby_ válasza Laci2007 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Szia! Mingyárt megnézem a mgnósok évkönyvében!
Ma kaptam őket!
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Nem jártam sikerrel
Csak egy SONY hifit találtam,a magnónak a kapcsolását nem rakták bele.
Pont ahogy az én magnómét se
(#) Atyka válasza Laci2007 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Az indexen van egy hasonló förum, nekem is onnan jött a segítség service manuál ügyben.
(#) tnorbi90 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Nem csoda hogy nem találtad benne, mert a K770ES magnót '91-töl kezdték gyártani, az utolsó magnósok évkönyve pedig 86-os. Egyébként az indexes fórum tényleg segíthet.
(#) ikarusz hozzászólása Júl 22, 2009 /

Sziasztok.
Magnoba ékszijat/Aiwa.250, Sony Tc-k61/ Lemezjatszoba ékszijat Panasonic Sl-n15/ hol tudnék beszerezni?
Köszönöm.
(#) tnorbi90 válasza ikarusz hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

lemezjátszóba szíjat az O-Ring Kft-nél találsz o-gyűrű néven. nem kell megijedni tőle, sokkal tartósabbak mint a gyári szíjak, és hozzájuk képest fillérekbe kerül... ha szerencséd van még a magnóba is beleférnek a vékonyabbjai és azzal sem lesz gondod egy darabig. nekem igy van egy ideje a sharp magnóm, mert abba belefért, a sonymba pedig a sokkal kisebb mechanika miatt nem fér be amúgy már az is úgy működne...

persze ne felejtsd el bevinni az eredetit, mert úgy tudnak pont akkorát adni
(#) ikarusz válasza tnorbi90 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Köszönöm. Probálkozom.
Sziasztok
(#) Laci2007 válasza Atyka hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Mindenkinek köszi a segítségeket. Egyszer talán lesz valami ilyesmi gyüjtőoldal.
(#) tnorbi90 hozzászólása Júl 25, 2009 /

Hello mindenkinek!

Ismét egy kéréssel fordulnék hozzátok!!!

Nemrég vásároltam egy AIWA WX-888 tip. duplakazettás magnót, szinte új állapotban, csak 1 hibája van: a tetejének jobb alsó részéről hiányzik az aiwák jellemzője, az előmágnesezés-beállítási táblázat különböző kazettatípusokhoz. Mivel felvételre (is) használom a magnót, természetesen szeretném kihozni belöle (és a szalagból) a legtöbbet. Ha valakinek volna ilyen vagy WX-777-es (ugyan az a magnó, csak led-es kiv. mérővel) magnója, valahogy el tudná juttatni a táblázat képét, vagy begépelve is tökéletesen megfelelne!

Előre is köszönök mindent!!!
(#) proli007 válasza tnorbi90 hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Hello!
Nem ismerem ezt a készüléket és a táblázatot, de..
Ha tényleg a maximumot akarod kihozni belőle, akkor célszerűbb kimérni a megfelelő előmágnesezési áramot, tekintve, hogy a táblázatban biztos nincs benne minden gyártó, minden típusú szalagja.
üdv! proli007
Következő: »»   12 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem