Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PDA+soros port
Lapozás: OK   1 / 1
(#) puzzafutár hozzászólása Jún 19, 2009 /

Sziasztok! PDA-val szeretnék vezérelni egyenlőre ledeket vagy először 1 db ledet. A problémám az, hogy a PDA-ra fizikailag nem tudok rákapcsolódni, mert nem tudom mi a neve annak a csatlakozónak. Mellékeltem képet, ahol 1-es számmal jelölik azt a bizonyost. Ebben szeretnék segítésget kérni, hogy hogyan hívják azt a csatlakozót, mert szinkron kábelt nem szeretnék venni, hogy szétszedjem. A google-ön kerestem már, de nem találtam. Légyszives segítsetek!
köszönöm mindenkinek!

pda_alul.jpg

(#) Bassmester válasza puzzafutár hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Ez minden tipusnál más. A PDA-k nál sajnos még nincs erre szabvány ami egységessé tenné az interfészt. Talán a gyártóknak nem érdeke a dolog...a fene tudja. Ha akarták volna, akkor simán átvehették volna egységesen az USB-t. Milyen jó is lenne.
(#) pako válasza puzzafutár hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Üdv!

Itt elég sok HTC PDA-hoz van csatlakozó lábkiosztás, service manuálok, JTAG bekötés, néhány memóriacím is, ami hasznos lesz programozás közben.

Programfejlestő szoftvert google-ban biztos találsz, én régebben BASIC nyelvű fordítót használtam, de van C és Delphi is.
(#) Topi válasza puzzafutár hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Létezik CF és SD tehát SDIO kártya, ami lehet sorosport is. Ezt lenne a legcélszerűbb használni ha nem akarod a készüléket (és valljuk be az integráltság miatt nem is lenne értelme) megbontani.
Egy CF cagy SDIO kártya, ami kivezetett sorosport. Esetleg ha kényelmesebbre vágysz, léteznek bluetooth modulok (Pl. ő is ilyen) amiben már eleve benne a teljes firmware minden.
PDA egy sorosportként fogja látni és TTL vagy 3V3-as sorosport a modul kimenete. Ennél egyszerűbb nincs.
Ha a bluetooth mellett döntesz, akkor programozni kell nem keveset hozzá, de cserébe nagyon univerzális eszközt kapsz.
(#) fenyvesi hozzászólása Jún 19, 2009 /

Ez milyen tipusú PDA?
(#) puzzafutár hozzászólása Jún 19, 2009 /

Ez egy HP IPAQ H3970 tipusú PDA. A szóban forgó csatira ki van vezetve a soros port, csak valahogy ki is kéne szednem a csatlakozóból lehetőleg megbontás nélkül. A bluetoothon is gondolkoztam már, de elég drága a modul, plusz nem is pc-re lenne kötve, hanem maximum mikrovezérlőre. szóval a bluetooth eleve elvetve. Programozni már elvileg tudok komm. portot, basic4ppc nevű eszközzel, ami teljes fejlesztőkörnyezet ppc-re, ebbe be lehet importálni még dll-eket is. szóval a progi ELVILEG meg van oldva már. Még utánnanézek azoknak a kártyáknak, mert ha olcsóbb, mint egy "adatkábel" és azt szétszedni akkor lehet, hogy tényleg kártyát fogok használni.
(#) pako válasza puzzafutár hozzászólására (») Jún 19, 2009 / 4

Csak egy csatlakozót kell hozzá szerezned. Itt a bekötés: Bővebben: Link
(#) puzzafutár válasza pako hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Na, igen ezzel kezdtem az új témát, hogy ilyen csatit szerezni, mert ma boltban nem kaptam(nem is láttak ilyet) és azt sem tudom mi a neve. Köszönöm a bekötési rajzot
(#) pako válasza puzzafutár hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Akkor bontani kell, ha nem kapható. Pl bölcsőből, vagy adat kábelből. Ha a töltés is ezen a csatin keresztül történik, akkor talán jó lehet az is. De ez utóbbi nem biztos, gyakran csak a tápfesz érintkezői vannak beletéve a töltőcsatiba.
(#) kobold válasza pako hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Ezen a lapon pont azt írják, hogy a linkelt kapcsolás 100%, hogy rossz...
(#) pako válasza kobold hozzászólására (») Jún 19, 2009 /

Idézet:
„I belive pin S5 goes to pins C0, C1, C8 and C13 and not to pin C18”

Ezek szerint csak annyit kell módosítani, hogy az S5-öt a C0,C1,C8 és C13 kell kötni?

Mindenesetre ki kelllene mérni, hogy a C15 nem-e Gnd, mert a szerző szerint ez a földre húzza a PC TXD vonalát.

(#) fenyvesi hozzászólása Jún 20, 2009 /

Nekem hasonló csatlakozójú 5450 van.
A csatlakozó (HP) leírása mellékelve.

Maga a csatlakozó töltő csonkból alakítható át, ezt szerintem még lehet olcsón venni:

Bővebben: Link

22pin.zip

(#) fenyvesi hozzászólása Júl 2, 2009 /

Találtam itthon egy csatlakozót. Ha érdekel, neked adom.
(#) puzzafutár válasza fenyvesi hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Helló, Bocs az ideigleines offért.. Fenyvesi, ha még áll az ajánlatod kérlek keress meg privátban és megtárgyaljuk a részleteket.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A témát lezártnak tekintem.
Adok a csati bekötési rajzáért 50 pontot, de mindenkinek köszönöm.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem