Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép! Ismerős a kapcsolás. Jó lett a nyákterv, akárki is csinálta. Szép rendezett. Bár az ellenállások állva való beültetésével még kisebbre összelehetett volna hozni, nem beszélve az SMD-ről.
Amúgy jól működik?
A beágyazott rendszerek nagy rajongója vagyok. Régen a Wiznet modullal csináltam kapcsolásokat, most a Microchip ENC28J60-as Ethernet vezérlőjére találtam rá, így ezzel is építettem egy prototípust, hogy legyen min programoznom ezt az új chipet.
Az érdekesség az, hogy most nem gyártattam a nyákot, hanem saját magam fotótechnikás módszerrel próbáltam elkészíteni. Majd ha kész lesz a szoftver és összeáll az egész, akkor gyártatok profi nyákot hozzá. Amúgy ez az első komolyabb kapcsolásom SMD kivitelben! A programozáshoz meg csináltam egy saját STK500V2-es programozót, ami szintén saját nyákterv alapján készült el. /remélem egyszer rájövök, ill. elmondja nekem valaki, hogy lötstopot, forrasztásgátló felületet hogyan tudok felvinni a nyákra, mert így elég nehéz volt forrasztani, hogy szép is legyen/
...és a webszerverről pár kép, ami lemaradt az előző hozzászólásomból
tetszik a munkád!
a védőréteget meg meg lehet csinálni a fototechnikás levilágításnál elvileg egyszerűen. bár én még nem csináltam, de sok helyről halottam, hogy meg lehet csinálni, ha pl layouttal dolgozol, akkor biztos, hogy csak egy maszkot nyomtatsz, ezen csak a forrszemek "átlátszóak" a többi fénytől takar. na és miután előhívtad a nyákot, lemaratod, de nem szeded le a lakkot, hanem ezzel a maszk-kal még egyszer levilágítod, és újra előhívod. így a forrszemeknél lejön a lakk. ezek után berakod a sütőbe úgy 200 fok körül, és rásütöd a lakkot. ezek után ez a rásütött lekk állítólag tök jó védelmet nyújt az vezetősávoknak, meg miegyéb. de ha pontosabban szeretnél utánnaolvasni, akkor a nyák készítéses topic ban szinte mindent megtalálsz. remélem tudtam segíteni. üdv: lewi
Udv
Persze,hogy hivaloan mukodik csak valamer az elenalasok hamar felforosodnk de mukodik ez a leneg nemde?
Lézer szkennerhez készült LPT portos vezérlő DAC0832-vel.Nagy lelkesedésemben megépítettem mindent a lézer szkennerhez még Decemberben, azóta meguntam az egész lézeres témát és bekerült a bukott projektek közé.
üdv. Aki figyelmes észrevehet egy hibát a kettes képen.
Wartburgba készült belső világítás, nagyfényerejű kék ledekkel.
Azóta kiegészítettem, hogy automatikusan elhalványodjon az ajtó becsukódása után. Csak arról nem készült fénykép. üdv.
Jobbról a 3. ellenállás felső fele nincs beforrasztva. Most nézem az automatikus méretezés miatt nem nagyon lehet kivenni.
Itt már jobban látszik.
Ezt láttam én is
De már késő volt írnom..
Szia!
Szép ez a (marózott??) alumínium előlap! Az az egy-egy TO-220 tokozású alkatrész miért van kidrótozva? tudtommal annak a panelban a helye, vagy rossz az infóm... Üdv!
Jobbról a harmadik ellenállat nincs beforrasztva az alkatrészoldal felől (és csak egy rögzítőfurat van kifúrva, az is kicsivel).
Most nézem, hogy elkéstem... :no: Mentségemre legyen mondva, hogy nagyon álmos vagyok...
Szia. A Rögzítő furatot még én sem vettem észre (kapsz egy virtuális pontot)
Szia.
Köszönöm. Az előlap csiszolókoronggal készült, kicsit el is csúszott . Az a kivezetett alkatrész egy IRF530 az 555 tápját állítja elő. De mivel nálam 55V ról jár elég forró volt amire allergiás vagyok ezért kivezettem a hűtőbordára. Idézet: „Szép ez a (marózott??) alumínium előlap!” Az eljárást pikkelyezésnek hivják. Forgó filcpogácsa homlokfelületével csiszolják a körives mintát köszörűpor és némi olaj segitségével állványos fúrógép segitségével. Régebben egész méretű (1000x2000) rozsdamentes táblákat kellett igy kikésziteni. Unalmas munka volt....
Szép az előlap, meg maga a táp is, de nem zavaró ha nagyobb fény éri? Tudom a fényképező vakuja tükröződik vissza a képen, mennyi idődbe telt megcsinálni így az előlapot?
Köszönöm a dicséretet. Annyira nem vészes, vaku sokat dob rajta. A kijelzők kivágása, méretre reszelése volt elég sok idő, a pikkelyezés viszonylag hamar megvolt, osztálytársam kezelte az állványos fúrót, én pozicionáltam. Nem tudom feltűnt e kicsit elvan csúszva a minta, de elsőre jó meg nem is olyan feltűnő.
Leírhatnád a technikát, bár már leírták de ha valami más verzióban csináltad érdekelne.
A technikája borzasztóan egyszerű. Célszerszámot oszlopos fúróba befog. Kis ideig kell az alumínium lapon tartani kis nyomással. Az eredmény egy szép fényes kör. Ezután a lemezt úgy kell mozdíthatni, hogy az első kör közepét a második kör érintse. Ezt kell eljátszani sokszor , az eredmény a képen is látható.
Van ettől egyszerűbb célszerszám is ! fogok csinálni róla képet mert most hirtelen nincs kéznél ? Ezt az eljárást mi a szakmában "pikkejezésnek" hívjuk ! ime EZ-is így készült ! Meg ez is a mi a képen látható.
Lehetséges. Ezt cégnél csináltam ahol gyakorlaton voltam, náluk ilyen volt. Itthon sajnos oszlopos fúróm sincs :no:. Várom a képet kíváncsi vagyok rá. Ja és az erősítőd nagyon szép!
Helló! Nagyon jó a szuper makró ! Egy off erejéig milyen géppel csináltad.És milyen világítással ?
Üdv :nagy hoho
Helló ! Kezdem meg szeretni a csöves erősítőket. Nagyon szép munka. A Hartman Cardon-lehet ,hogy nem így írják- még nem keresett meg ?
Ha nem tévesek az infók akkor Sony DSC-W80 -al csinálta.
Szia. Sony DSC-W80 Igazából nem is makró, mert az egész képből vágtam ki ezt a kis részletet, hogy csak három ellenállás látszódjon. A kép vakuval és egy 18w-os fénycsővel volt megvilágítva ami az asztal felett van.
üdv.
Hello!
Grat szép munka. A tekercsek adatait meg tudnád adni?(milyen magra milyen drótból hány menet)
Szia ! Köszönöm ,mindig gondban vagyok ha este készítek makrót ,hogy mivel világítsak mert a vaku az pont nem oda világít.
Sziasztok!
Végre elkészült a levilágító időzítőm. A kapcsolás kaqkk barátom fejlesztése. Ezúton köszönöm neki a sok sok segítséget! Ez az első bedobozolt, komolyabb kapcsolásom, ezért van még egy kis káosz a dobozban. (Gondolok a hosszú kábelekre. ) De azért remélem tetszik nektek is! Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |