Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Köszönöm szépen ManGroove! És akkor ezzel a nyáktervvel működni fog a mérő?
![]()
Szia!
Volt még egy hiba az 555-nél, a 50K poti nem jól volt bekötve, ezt is javítottam. Átnéztem a huzalozást, kapcsolás technikailag ennek jónak kell lennie. Én szívesebben használok fektetett ellenállásokat, de nem akartam belenyúlni az általad tervezett panel elrendezésébe. ARRA FIGYELJ, HOGY MOST AMIT FELRAKTAM, AZ A BEÜLTETÉSI OLDAL FELŐLI NÉZET! Üdv!
Megoldottam joshua nyák-ját, (pár órás munka:bonk
![]() ![]() ![]()
Azt hiszem sikerült megoldanom a javított nyák-ok feltételét joshua-nak. Remélem másnak is tetszik a pár befektetett óra eredménye.
"Bérmunkát vállalok PIC programozásért cserébe." ![]()
A "Sin" felirat zárlatot csinál. Nekem speciel nem tetszenek a görbe vonal vezetések. De természetesen ezek teljesen szubjektív dolgok.
![]()
A joshua „Fordulatszámmérő.lay”-t én így fejeztem be. A „Sin” felírat már nem csinál zárlatot. Mivel nálam nincs átkötés, megszüntettem körbe a GND vastag vonalat, átdolgoztam a +5V vastag vonalát is. Hogy szemre, kinek mi tetszik, az egy dolog. Görbe vonalakat nem csináltam, csak íveseket. Bennem még a nyákkészítés régi szabályai vannak (Dr. Szalay Miklós: Nyomtatott áramköri lapok amatőröknek 1984), melyekkel én egyet is értek, és alkalmazom is. Szerintem, a szubjektív megítélésen kívül a vonalvezetésnek nagy a jelentősége nagyfrekvenciás áramkörnél. Ez nem az, de így mindig csak egy szabályt alkalmazok.
- a nyák vonal lehetőleg egy irányba haladjon, ne legyen elágazás, mert a hibakeresésnél követhetőbb az áramkör - kerüld az éles sarkokat, derékszögű találkozásokat - ha nem muszáj, ne legyen átkötés - növeld a vezetősávok, forrpontok méretét a még megengedhetőre Jó lenne, ha joshua is jelentkezne. ![]()
Köszönöm szépen bujan, hogy te is segítesz, de szerintem maradok ManGroove tervénél... De azért tényleg köszi!!!
![]()
Hello!
Még kezdő vagyok terveztem egy nyákot egy két ledes villogóhoz (kapcsolási rajz mellékelve) És arra szeretnélek titeket kérni, hogy ellenőrizzétek már le nekem, hogy jól csináltam e! Köszi előre is ![]()
Szia!
Kis hibák voltak a nyáktervben amit kijavítottam. Azokat pihent szemmel te is biztosan felfedezted már. Apró észrevételek az elvi rajznál is vannak. De ez az áramkör működőképességét nem befolyásolja. 1: Az 555-ös kimenete olyan, hogy nem kell felhúzó ellenállás a kimenetére. Egyedül akkor van értelme, ha az 555-ös IC a tesztek idejére kikerül az áramkörből. ![]() 2: Mivel az a 4017-es számlálónak mindég csak egy kimenete aktív "H" szintű, ezért egy áramkorlátozó ellenállás is elég a közös katódok és a test közé. Ezzel bizonyos esetekben helyet lehet spórolni. ![]() S, hogy a kérdésedre is válaszoljak! PL.: Ezzel az lerendezéssel MAX 10*10 LED-et lehet vezérelni. A kapcsolás 50 LED-re mutat példát. Remélem nem vettem el a kedved a kísérletezéstől ezzel a bonyolultnak tűnő kapcsolással. Sok sikert a kapcsolás megépítéséhez! ![]()
sziasztok!
valaki tudna nekem ehhez a kapcsolási rajzhoz egy nyákot tervezni? link: http://www.aaroncake.net/circuits/alarm1.asp előre is köszi! mraton
Szia!
Az nem annyira bonyolult kapcsolás, hogy akár papíron ne lehetne "megtervezni". Mert ha jó végeredményt akarsz, akkor legjobb ha magad készíted el. :yes: Csak nekifogni nehéz! De ha megvannak a szükséges alkatrészek akkor hidd el, hogy kis gyakorlással elég jó eredményt lehet elérni. Ha papíron már van egy jónak mondható huzalterv, akkor akár Spint-Layou (5.0)-tal is gyorsan megtervezhető a PCB. Persze ha kell akár én is szívesen segítek. Csak szeretnélek az önálló munkára bátorítani. ![]()
Szia!
Természetesen majd én is megpróbálnék tervezni, de nekem ez lesz az első, és kicsit bonyolultnak tűnik. Ha tudnál nekem segíteni, azt nagyon megköszönném! mraton
Persze! El is készül egy változat.
![]()
[OFF]Az
Idézet: a nyákot, forrasztási oldalról ábrázolja. „alarm1_pcb_.gif”
Azt az asp-t valaki átkonvertálná jpg-be???
Tessék.
Csak a kis kép volt asp. Ha rá kattintasz, a nagy méretű az már gif.
ezermillió köszönet
egyébként hogy riaszt ez a cucc ![]()
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy nyák terv ellenőrzéséhez. Mellékeltem az én tervem és a kapcsolási rajzot. Előre is köszönöm a segítséget! Tomi44
Szia!
Szerintem a tápot felcserélted. Nézd csak meg még egyszer! A LEDeknek a az anódja megy a táp pozitív felére a kapcsolásban, ellenben a nyáktervben ott a negatív van. Mivel a tápot felcserélted, így a tápkondikat is meg kell fordítani, ill. a többit leellenőrizni. Beültetésnél figyelj majd a diódák polaritására, és a tranzisztorok helyes beültetésére! A bal legfelső sorában az micsoda? Ami ott van bal oldalt 2-es csatlakozó, az rövidre van zárva, ha az lenne a bemenet. Esetleg feliratokat is elhelyezhetnél rajta, hogy minek mi az értéke.
Hát igazság szerint nekem az a rész nem túl világos hogy pl hova megy a bemenet mert a kapcsolási rajz se olyan egy értelmű legalábbis nekem nem. Ha van egy kis szabadidőd megkérhetlek arra hogy segítesz nekem ezt a tervet megcsinálni működőképesre? Köszi
A bemenetnél, a középső pötty a meleg pont, ahol jön az analóg jel. Ami körülveszi kör, az az árnyékolás, testpont.
Kijavítgattam, a tranzisztorok beültetésénél majd nézd meg, hogy melyik láb melyik, és a diódáknál is. Mindent rátettem a nyákra, szinte eltéveszthetetlen. A táp bal alul van. A bemenet bal felül. A potméternek a lábainál 1mm-es furatok kellenek, a többinek mehet a 0.8mm-es. Egyszer én is elkezdtem ezt csinálni, csak véletlenül az összes ledet fordítva tettem bele, így meg sem moccant, lehet, hogy most nekiállok még egyszer, így, hogy van nyák is ![]() ![]()
Én is csináltam egy ilyen "izé"-t, még nincs kész, de nemsokára kész lesz...
A rajzon való, eligazodás: Ez egy sztereó mérő, Bal oldali csatlakozók: - Fenti: Bal hang bemenet, - Középső: Bemenet, föld, - Lenti: Jobb hang bemenet, Jobb oldali csatlakozók: - Fenti: Táp + - Lenti: Táp - Remélem segítettem... Amúgy ennek >>ITT<< a helye...
Sziasztok!
Megcsináltam egy hangszínszabályzónak a kapcsolási rajzát.Átnéznétek nekem,hogy van e benne hiba? Ja és még annyi kellene,hogy elmondanátok nekem,hogy hogyan kössem be a Balance potit majd?
Futólag átnéztem de nekem nagyon zavaros a nyákterv! A kapcsolási rajz szerint a 4-es lábra megy a -12V a nyákterv szerint pedig az IC-k 1-es lábára megy. Az IC körvonalát jelölő piros keret egyik sarkában lévő háromszög jelöli az 1-es lábat.Van benne vezetősáv ami lóg a levegőben (az alsó 39k egyik végén) a jobb oldalon fenn lévő 1k lába hozzáér a GND-hez. Nézd át még párszor!
Meg is van miért volt rossz helyre kötve.A képen látható nyákrajzról néztem és rossz oldalról.Kijavítottam a hibát. Megnéznéd nekem ismét?
Szia
Bocs, hogy belevauzok, de szerintem olvasd el Alkotó mester leírását a sprint layoutról. (T.i. a tervedben zölddel beírt alkatrész értékek rövizárlatot okoznak. Tedd át alkatrész oldalra, ami nálad piros és B1) A vezető sávokat meg kiegyenesíthetnéd és az egészet összébb tolhatnád. Egyenlőre ennyi. Jó lesz az, csak gyúrjál még rajta! ![]() Alkotó, Sprint Layout ismertetője
Szia!
Így? ![]()
A kék a felső réteg színe a zöld az alsó rétegé. A piros színt az alsó rétegen használt alkatrészek körvonalának jelölésére, értékmegjelölésre stb. a sárga színt ugyanerre használják de a felső rétegen. Van még egy két hely ahol majdnem összeérnek a vezető sávok (van elég hely hogy szét tudd húzni) Valamint ahogy vicsys is írta összébb lehet még nyomni a nyákot csak egy példa: a bemenetnél lévő 1k és 100k ellenállásokat kicsit jobbra az IC alá helyezed (a másik bemenetnél az IC fölé a csatolt képen a pirossal körrel jelölt területre.
Ne add fel! Alakul ez!
Összébb húztam ahol tudtam és akartam.
![]() Akkor működőképes most már a nyákrajz? Meg erre "Ja és még annyi kellene,hogy elmondanátok nekem,hogy hogyan kössem be a Balance potit majd? "a kérdésemre tudnál válaszolni?
Azt nem tudom vállalni hogy 100%-ra átnézzem neked a rajzot ezt neked kell megtenned! Amit még mindig nem javítottál ki: az alsó 68nF-os kondi bal oldali forrpontjához majdnem hozzá ér a 39k ellenállástól az IC felé menő fólia (a kettő között kb 0,03mm távolság van) ha nyomtatni és vasalni akarod akkor ez nagyon kevés!
A balance potméter bekötése: a három láb közöl a szélsőket a bemenetekre kötöd ( egyiket az egyik a másikat a másik bemenetre) a középsőt pedig a GND-re, ahogy a kapcsolási rajzon is látod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |