Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem a gyufásdoboznyi van, hétszáz valahányas a száma. Csak azért ilyen nagy , mert egy Nokia aksi van benne.
Teló, PDA, bármi lehet, amin elfut a progi. Az importálás két lépcsőben történik: A Garmin és társai által használt (fizetős) vektoros térképet raszterossá konvetáljuk, plusz lesz mellé egy kalibrációs fájl. Utánna ezt a raszteres képet tovább konvertáljuk egy tömörített raszterképpé. A kalibrációs fájlt csak másoljuk. Mindkét program ingyenes vezióját használom. Az előbbi fizetős verziója még műholdképet is képes térképként kezelni. Így még az úttalan utakon a fákat, bokrokat is látod, amik közt mész. A túra track-et hazaérve, már csak fel kell tölteni a netre. Idézet: Ez így van. Semmi sem adja vissza azt az érzést, pláne olyannak, aki még nem is érezte. „Át kell élni ezeket a dolgokat.”
Sziasztok!
Egy laptopon keresztül szeretnék PLCt programozni, amihez sorosportra lenne szükség de sajnos ezen nincs. Na most nekem van egy USB-RS232 átalakítóm, de nem tudom használni. Tipusa:UC-232A. Tudtok nekem segíteni, hogy hogyan tudnám használni, mert elég fontos lenne. Köszönöm szépen. Gergő
Szia!
Feltelepítéskor létrejön egy virtuális COM port, pl.: COM5. A programozóval ezt kell kiválasztani. Ha csak COM1-4-ig lehet, akkor gáz van. Talán lehet az USB-st áttrükközni, vagy talán port átirányítást alkalmazni. Ezek már bizonytalan esetek.
Szép délutánt mindenkinek!
Most jöttem haza a Megyei kórházból, amit tapasztaltam valami eszméletlen.. A jobb kezemen a mutatóujjam 10-15 kilónyi lendületből való behatásából kifolyólag nem tört el.. (Azaz ráesett egy 10-15 kilós kalapács és nem tört el csak megzúzódott) :yes: Kaptam rá egy kötést, meg jobb vállba egy tetanuszt.. Nagyjából ennyi.. Ezek szerint erős a csontozatom?
...nem tudom így első behatásra megmondani. Talán próbáld meg mégegyszer
Hát persze
valamivel az ónt is akarom fogni
Jó arra a kampós kéz is. No meg nem kell rá télen kesztyűt húzni, nem viszket, nincs tőle újlenyomat a frissen polírozott sasszin...
Kampós kézzel bankot rabolhatsz,talán még zárat is törhetsz fel vele...ha börtönbe csuknak könnyen meglépsz,és még meg is tudod védeni magad,sőt hamár nincs újlenyomat,akkor a NYÁK sem lessz újlenyomatos
És...megúszod a további tetanuszokat (Jó a fantáziám,mi?)
Hasonló esetem nekem is volt,csak nekem levágta egy számitogéptáp a fél ujjamat
2 hétig volt bekötve,nem mentem el vele orvoshoz,pedig fennált az elfertőződés veszélye(naprol-napra rondább lett,gennyesedett ),meggyógyult,és megmaradta a nyoma máig is. Zoly! Most heggeszted magadnak a kapóskezet?
Ja, most hegesztem meg kovácsolom hogy legyen szép is, no meg hőkezelem..
mutcca róla képet!
Légy oly szíves... Amúgy fájt??
Ugye nem azt akarod mondani, hogy a számítógéptáp ventilátorlapátja vágta le? Azt valahogyan nem tudnám elképzelni, csak ha Gillette pengéből lévő fém-lapátjai lettek volna
Üdv mindenkinek! Kutyaharapásokkal gazdagabban - a kiskutya elég durván játszik megütni nem akarom, csak rákiabálok. 20 másodpercig van foganatja, aztán minden kezdődik előröl. A tegnapi egész napom az adatmentésre ment el. Petivel kínlódtunk a crosslink kábelen kerezstül összekötni a két gépet. Erről pár napja írtam. VAlahogy nem látták egymást a gépek, na mondom Totalcommander. Érdekes, ott tökéletesen ment minden. Illetve majdnem. A mentendő gépen töredezettségmentesítés, másolandó file-ok egy mappába hozása, amit megosztottam. Atribútum változtatás az egész mappára kiterjedően. Erre "válaszként" a gép mit csinál? Véletlenszerűen akár egy alkönyvtárból is megtagadja a file-ok másolását hozzáférés letiltva indokkal (Némely wav, ppt, de csak egyes példányok). érdekes módon az egész documents and settings mappát átmásoltam a "menteni" alkönyvtárban a c gyökérben. Attribútumváltás, majd áthelyezés. Minden ami fontos volt átment. Ami maradt a menteni könyvtárban az hónapokkal előtte oda készített fájlok, pendrive-ról! Azok voltak megtagadva! Pedig kínomban mappánként osztottam meg! Úgyhogy áthelyezés 2 gigabájtos pendrive-ra és átmásolni a másik gépre... A dolog pikantériája: számtalan apró fájl, és 45 percig másolta mire megtelt a 2 gigabájt. Közben egy lemezt akartam átvenni a jól megszokott beállításokkal - fél-egy éve még működött. A felvétel csak pattogott, de a wav már ki-kihagyott. Mondom, mi lehet a baj, fél éve még működött... Csak nem az AD kapott egy sztatikus kisülést? 16 bit 44100 Hz mono-ban sem vett fel pedig a 96000 @ 24 bitet stereoban is kibírta régebben! A hardverkonfigurációban semmi változás... Erre burgdávid koma megnyugtatott mintha megtelne a memória és azért hagy ki! Természetesen igaza lett, újratelepítés után újra tökéletes hangminőség. Tényleg a kívülálló jobban látja a problémát, főleg, ha a szenvedő alany (én) kétségbeesik és nem tud logikusan gondolkodni. Kívülállóként én is ezt mondtam volna, valószínűleg. Milyen jó, hogy a barátaira mindig sámíthat az ember... Az igazsághoz hozzá tartozik, az xp 3 azaz három éve volt ujratelepítve, mert nem vitt rá a lélek. egy firefox megnyitás minmum fél perc volt, most meg szinte száguld... Ricsi meg sebtiben felajánlotta, hogy térjek át ubira. Még egy apróság: Már hanglemez digitalizálásakor is hallatszik a különbség 44100 @16 bit és 96000Hz @24 bit mintavétel között. Kérdés megéri-e. 3 perc 100 Mbyte.
Üdv újra itt. Hatalmas vihar van nállunk, minimum 18mm ami most hírtelen leesi kegyszerre, akkora orkánerejű szélel, hogy csak nézek lesni.
Itt vannak a képek a Peugeot 104-es ről amit még pénteken ígértem.
Van kép a motorról is. Teljesen széria. Az összes motor tunning a kék festék a merevítőn. Na jó a gyújtókábeleket és a gyertyákat kicseréltem. A komoly szerelés, átalakítás a fékeken és a műszerfalon esett. Pluszban van még pár kép a kedvencekről is. Pl. Zsiguli zúzás, Big foot Zil. Jó kis móka volt.
Érdekes,egyájtalán nem fájt!
Egyszerüen átmentem feltartott kézzel egyik szobábol a fürdőbe hogy bekösem,utána fölnyaltam még a linót,az elcsöpögtetett vér miatt Képet,felőlem Nemtudom mennyire lehet majd látni...
Basszus,már itt is esik
Pedig meglocsoltam a virágokat...akkor most egy hétig nem locsolok...tuják kibírják
Én meg füvet vágtam már megint ma. Egy jó hete vágtam és most megint kellett. A sok eső és most meg sütött a nap, így nő, mint a gomba.
Én a hajammal vagyok így
már lehalább 2Cm ,és dús Idézet: „már lehalább 2Cm ,és dús” Szóval akkor te nem vagy kopasz-hosszú hajú? Itt szép nyugodt az idő.. Kezd hűvösödni de jó is
Én ismerek egy hosszú hajú kopasz embert.
Kedves családtagjaim azzal ugratnak, ha megyek zuhanyozni és mondom, hogy hajat is mosok: Naaa, ne legyél nagyképű... Akik láttak már, tudák miért írom :hehe:
A haj hiányára - Hajat mosok ami nincs lassacskán
Óóó
Kopasz vagy? Miért baj az? Apu a kolegáját szokta ilyesmivel ugratni(Ő is kopasz) Csak Ő azt mondja "Figyelj,Kölcsön kérhetném a fésűdet?
Már kopaszodsz?
Ne már :no: Én nyáron a 3mm-es hajammal szoktam szórakozni hogy "áááá belekapott a szél" |
Bejelentkezés
Hirdetés |