Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   591 / 3599
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Nekem a gyufásdoboznyi van, hétszáz valahányas a száma. Csak azért ilyen nagy , mert egy Nokia aksi van benne.
Teló, PDA, bármi lehet, amin elfut a progi.
Az importálás két lépcsőben történik: A Garmin és társai által használt (fizetős) vektoros térképet raszterossá konvetáljuk, plusz lesz mellé egy kalibrációs fájl. Utánna ezt a raszteres képet tovább konvertáljuk egy tömörített raszterképpé. A kalibrációs fájlt csak másoljuk.
Mindkét program ingyenes vezióját használom. Az előbbi fizetős verziója még műholdképet is képes térképként kezelni. Így még az úttalan utakon a fákat, bokrokat is látod, amik közt mész.
A túra track-et hazaérve, már csak fel kell tölteni a netre.

Idézet:
„Át kell élni ezeket a dolgokat.”
Ez így van. Semmi sem adja vissza azt az érzést, pláne olyannak, aki még nem is érezte.
(#) Gery hozzászólása Júl 6, 2009 /

Sziasztok!
Egy laptopon keresztül szeretnék PLCt programozni, amihez sorosportra lenne szükség de sajnos ezen nincs. Na most nekem van egy USB-RS232 átalakítóm, de nem tudom használni. Tipusa:UC-232A. Tudtok nekem segíteni, hogy hogyan tudnám használni, mert elég fontos lenne. Köszönöm szépen.
Gergő
(#) Action2K válasza Gery hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Szia!
Feltelepítéskor létrejön egy virtuális COM port, pl.: COM5. A programozóval ezt kell kiválasztani. Ha csak COM1-4-ig lehet, akkor gáz van. Talán lehet az USB-st áttrükközni, vagy talán port átirányítást alkalmazni. Ezek már bizonytalan esetek.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Júl 6, 2009 /

Kezdenek megtelni a dobozkáim

Kép028.jpg

(#) zoly15 hozzászólása Júl 6, 2009 /

Szép délutánt mindenkinek!
Most jöttem haza a Megyei kórházból, amit tapasztaltam valami eszméletlen..
A jobb kezemen a mutatóujjam 10-15 kilónyi lendületből való behatásából kifolyólag nem tört el..
(Azaz ráesett egy 10-15 kilós kalapács és nem tört el csak megzúzódott) :yes:
Kaptam rá egy kötést, meg jobb vállba egy tetanuszt..
Nagyjából ennyi..
Ezek szerint erős a csontozatom?
(#) Slope válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

...nem tudom így első behatásra megmondani. Talán próbáld meg mégegyszer
(#) Action2K válasza Slope hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Vagy duplázd meg a kalapács súlyát!
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Hát persze
valamivel az ónt is akarom fogni
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Jó arra a kampós kéz is. No meg nem kell rá télen kesztyűt húzni, nem viszket, nincs tőle újlenyomat a frissen polírozott sasszin...
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

ÁáÁ de ke4dvesek vagytok
(#) scooby_ válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Kampós kézzel bankot rabolhatsz,talán még zárat is törhetsz fel vele...ha börtönbe csuknak könnyen meglépsz,és még meg is tudod védeni magad,sőt hamár nincs újlenyomat,akkor a NYÁK sem lessz újlenyomatos
És...megúszod a további tetanuszokat

(Jó a fantáziám,mi?)
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Hasonló esetem nekem is volt,csak nekem levágta egy számitogéptáp a fél ujjamat

2 hétig volt bekötve,nem mentem el vele orvoshoz,pedig fennált az elfertőződés veszélye(naprol-napra rondább lett,gennyesedett ),meggyógyult,és megmaradta a nyoma máig is.

Zoly! Most heggeszted magadnak a kapóskezet?
(#) zoly15 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Ja, most hegesztem meg kovácsolom hogy legyen szép is, no meg hőkezelem..
(#) kiskacsa2009 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

mutcca róla képet!
Légy oly szíves...
Amúgy fájt??
(#) Norberto válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a számítógéptáp ventilátorlapátja vágta le? Azt valahogyan nem tudnám elképzelni, csak ha Gillette pengéből lévő fém-lapátjai lettek volna
(#) DuMatyi hozzászólása Júl 6, 2009 /

Üdv mindenkinek! Kutyaharapásokkal gazdagabban - a kiskutya elég durván játszik megütni nem akarom, csak rákiabálok. 20 másodpercig van foganatja, aztán minden kezdődik előröl. A tegnapi egész napom az adatmentésre ment el. Petivel kínlódtunk a crosslink kábelen kerezstül összekötni a két gépet. Erről pár napja írtam. VAlahogy nem látták egymást a gépek, na mondom Totalcommander. Érdekes, ott tökéletesen ment minden. Illetve majdnem. A mentendő gépen töredezettségmentesítés, másolandó file-ok egy mappába hozása, amit megosztottam. Atribútum változtatás az egész mappára kiterjedően. Erre "válaszként" a gép mit csinál? Véletlenszerűen akár egy alkönyvtárból is megtagadja a file-ok másolását hozzáférés letiltva indokkal (Némely wav, ppt, de csak egyes példányok). érdekes módon az egész documents and settings mappát átmásoltam a "menteni" alkönyvtárban a c gyökérben. Attribútumváltás, majd áthelyezés. Minden ami fontos volt átment. Ami maradt a menteni könyvtárban az hónapokkal előtte oda készített fájlok, pendrive-ról! Azok voltak megtagadva! Pedig kínomban mappánként osztottam meg! Úgyhogy áthelyezés 2 gigabájtos pendrive-ra és átmásolni a másik gépre... A dolog pikantériája: számtalan apró fájl, és 45 percig másolta mire megtelt a 2 gigabájt. Közben egy lemezt akartam átvenni a jól megszokott beállításokkal - fél-egy éve még működött. A felvétel csak pattogott, de a wav már ki-kihagyott. Mondom, mi lehet a baj, fél éve még működött... Csak nem az AD kapott egy sztatikus kisülést? 16 bit 44100 Hz mono-ban sem vett fel pedig a 96000 @ 24 bitet stereoban is kibírta régebben! A hardverkonfigurációban semmi változás... Erre burgdávid koma megnyugtatott mintha megtelne a memória és azért hagy ki! Természetesen igaza lett, újratelepítés után újra tökéletes hangminőség. Tényleg a kívülálló jobban látja a problémát, főleg, ha a szenvedő alany (én) kétségbeesik és nem tud logikusan gondolkodni. Kívülállóként én is ezt mondtam volna, valószínűleg. Milyen jó, hogy a barátaira mindig sámíthat az ember... Az igazsághoz hozzá tartozik, az xp 3 azaz három éve volt ujratelepítve, mert nem vitt rá a lélek. egy firefox megnyitás minmum fél perc volt, most meg szinte száguld... Ricsi meg sebtiben felajánlotta, hogy térjek át ubira. Még egy apróság: Már hanglemez digitalizálásakor is hallatszik a különbség 44100 @16 bit és 96000Hz @24 bit mintavétel között. Kérdés megéri-e. 3 perc 100 Mbyte.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 6, 2009 /

Üdv újra itt. Hatalmas vihar van nállunk, minimum 18mm ami most hírtelen leesi kegyszerre, akkora orkánerejű szélel, hogy csak nézek lesni.

DSC02083.JPG

(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Itt vannak a képek a Peugeot 104-es ről amit még pénteken ígértem.

Van kép a motorról is. Teljesen széria. Az összes motor tunning a kék festék a merevítőn. Na jó a gyújtókábeleket és a gyertyákat kicseréltem. A komoly szerelés, átalakítás a fékeken és a műszerfalon esett. Pluszban van még pár kép a kedvencekről is. Pl. Zsiguli zúzás, Big foot Zil. Jó kis móka volt.
(#) scooby_ válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Érdekes,egyájtalán nem fájt!
Egyszerüen átmentem feltartott kézzel egyik szobábol a fürdőbe hogy bekösem,utána fölnyaltam még a linót,az elcsöpögtetett vér miatt
Képet,felőlem
Nemtudom mennyire lehet majd látni...
(#) scooby_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Basszus,már itt is esik
Pedig meglocsoltam a virágokat...akkor most egy hétig nem locsolok...tuják kibírják
(#) Ricsi89 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Én meg füvet vágtam már megint ma. Egy jó hete vágtam és most megint kellett. A sok eső és most meg sütött a nap, így nő, mint a gomba.
(#) scooby_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Én a hajammal vagyok így
már lehalább 2Cm ,és dús
(#) zoly15 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Idézet:
„már lehalább 2Cm ,és dús”

Szóval akkor te nem vagy kopasz-hosszú hajú?
Itt szép nyugodt az idő..
Kezd hűvösödni de jó is
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Én ismerek egy hosszú hajú kopasz embert.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Kedves családtagjaim azzal ugratnak, ha megyek zuhanyozni és mondom, hogy hajat is mosok: Naaa, ne legyél nagyképű... Akik láttak már, tudák miért írom :hehe:
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Elárulnád hogy mire mondják neked?
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Én is, sőt még csajt is
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

A haj hiányára - Hajat mosok ami nincs lassacskán
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Óóó
Kopasz vagy? Miért baj az?
Apu a kolegáját szokta ilyesmivel ugratni(Ő is kopasz)
Csak Ő azt mondja "Figyelj,Kölcsön kérhetném a fésűdet?
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Már kopaszodsz?
Ne már :no:
Én nyáron a 3mm-es hajammal szoktam szórakozni hogy "áááá belekapott a szél"
Következő: »»   591 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem