Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   69 / 579
(#) newman92 válasza Malfox hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Alphawolf! Mi a helyzet a BEAG erőlködővel? Már működik? Ja igen! Ez csöves?
(#) Malfox válasza newman92 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Hát ebben a dög melegben foglalkoztam vele szerinted? Ideiglenesen összehuzaloztam,működik,de gyártok hozzá új NYÁK-ot,mert ez így elég életveszélyes..
(#) newman92 válasza Malfox hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Az jó! Nem érdekel egy régi videó? 2 van nekem de egy is elég. Na?
(#) Malfox válasza newman92 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Ments Isten Max Betamax érdekelne,ha lenne.
(#) Quad hozzászólása Júl 16, 2009 /

Djmagoo!

Még új vagyok ezen a fórumon, ezért nem nagyon ismerem ki magam a hozzászólások rendszerezésén, de ha jól értettem, neked van Stellavox magnód. Ha nem titok melyik?
Nekem több mint 200 hordozható szalagos magnóm van, de Stellavoxból csak egy hibás SM-5-ös.
Ha esetleg megválnál a magnódtól, engem nagyon érdekelne. Más magnóritkaságot is tudok adni érte. Pl a Stellavox orosz koppintását.

Ha másvalakinek van "felesleges" hordozható szalagos ("riporter") magnója, ne kiméljen.
(#) petya54 válasza Quad hozzászólására (») Júl 16, 2009 /

Szia!

Képeket valahova légyszí töltsél fel én is szeretem ám az ilyen kütyüket, van is 1-2 db bár nekem az olyanok jönnek be amiken "hi-fi" felirat találhatóD
(#) Quad válasza petya54 hozzászólására (») Júl 17, 2009 /

Általában az Index szalagos magnó topicjában szoktam kitenni az új szerzemények fotóit. Azon kívűl az AVX orosós magnó topicban is megjelent néhány fotó, amit az egyik Indexes topictárs másolt oda át.

Az, hogy mi a hifi a szalagos magnók között, az elég relatív. sok olyan 60-as 70-es évekbe megjelent magóm van amit akkor hi-finek tekntettek, (esetleg rá is írták) de ma már a leggagyibb MP 3 játszó is többet tud.

Természetesen vannak a "riportermagnók" Perfectone, Uher, Nagra, Stellavox, a magyar R5, R6, valamint az orosz "stellavoxok" amelyem mai napig hifinek számítanak. Csak ez utóbbiból kb 20 db van

Izelítőnek ide rakom (megpróbálom)az orosz sztereó filmes/riporter magnót, a Ritm 320-at

RITM320.JPG

(#) oregtamas0202 válasza Quad hozzászólására (») Júl 17, 2009 /

Üdv. Fogadd nagyrabecsülésemet a felkészültséged és megszállotságod miatt ! Tisztelettel :Öreg T
(#) petya54 válasza Quad hozzászólására (») Júl 17, 2009 /

Szép és tetszetős darab a képeket keresni fogom. Hifi téren egyet értek veled, csak pár éve elkezdtem gyűjteni a "régi" hifi cuccokat, nekem ezek jönnek be, és én véleményem szerint lehet többet tud egy mp3 lejátszó, de az az mp3 lejátszó elbújhat akármilyen régi cucc mögött, még akkoriban minőséget gyártottak most már mennyiséget.

Ja ha már magnetofonoknál tartunk: Keresek működésképtelen B100-as magnót, aminek megvan a plexi teteje, potméter sapkák, és a fej takaró műanyag, ha bárkinek van ilyen és megválna tőle kérem jelezzen, köszönöm!

Üdv:petya
(#) gkari válasza petya54 hozzászólására (») Júl 17, 2009 /

Nekem van egy B100-működőképes,mindene megvan(hangfalak is),ha érdekel,csere(pl.rádió)!
Üdv:gkari
(#) petya54 hozzászólása Júl 19, 2009 /

Sziasztok Srácok! Ma működő képessé tettem a B93-ast, nagyon jó érzés, hogy szépen szól, de van egy kis problémám amiben szeretnék segítséget kérni vagy legalább ötleteket. Az előlapján a "kezelő felületen" ahol lehet álltani a hangerőt meg pörgetni jobbra balra stb. van 2 db lemez ragasztva rá, amin vannak a számok meg a nyilak, na nekem ezzel a lemezzel lenne bajom, csúnya kopások vannak rajta, nem a feliratok hanem a lemez valami ezüstös festékkel vagy mivel van kenve és az kopik, de tényleg nagyon csúnya és engem zavar. Mit lehet ezzel kezdeni? Ha kell képeket is tudok feltenni.
Köszönöm előre is a segítséget és az ötleteket!
Üdv:petya
(#) Malfox válasza petya54 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Emlékeim szerint eloxálva van,nagyon vékony a lemez,ezért nem nagyon tudsz mit kezdeni vele.

Újra elővettem a Terta Project-et
Az 528 MG-t már csak politúrozni kell és kész van
Tegnap vettem mindössze 1000 ft-ért egy Terta 526G-t ,az erősítője működik,a rádió meg se nyekken, a lemezjátszójából hiányzik a fej(de jó,hogy van új..)
És végül: egy orosz magnókazi
(#) Malfox válasza petya54 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Egy dolgot tudsz csinálni: lecsiszolod/polírozod fémtisztára és alkalmazod CHZ master feliratozási technikáját,amivel szerintem még szebb is lesz,mint az eredeti Bővebben: Link
(#) petya54 válasza Malfox hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Köszönöm mind kettőtök hozzászólását! Alphawolf ez oké, megnéztem neten mármint h hol tudok venni, aztán nem találtam csak betűket ill. számokat, és más jeleket szimbólumokat nem mint pl.: a basszuskulcsot, vagy a hangerő 3szögét. más módszer nincs, egyszerű falusi paraszt gyereknek?
(#) mackopajtas hozzászólása Júl 20, 2009 /

Sziasztok !

Mint ahogy megigértem, jönnek a képek
Orion 230A [csak búgás semmi más :S] kivételével mind müködik, saját magam hoztam rendbe őket, müanyagok pucolása, szövet tisztitás, kis polirozás

de ez csak egy része, majd folyt köv

Üdv Mackó
(#) petya54 válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Gyönyörűek, csak gratulálni tudok hozzájuk! Ügyes vagy!

(#) mackopajtas válasza petya54 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Köszönjük

később még pózolni fog 2 magnó és egy másik Orion rádió

Üdv Mackó
(#) Malfox hozzászólása Júl 20, 2009 /

Mai szerzemény + ennek a mono változata,de azt javítani kell. Kristályhangszedősek,de nagyon szép hangjuk van meglepő módon

DSCF3890.jpg

(#) petya54 válasza Malfox hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Ilyenkor mindig elkap az irigység és felmerül a kérdés honnét? egyébként ez is egy gyönyörű darab még kisebb voltam, apukámmal mentem dolgozni és egyik helyen a srác adott egy videoton rádió erőstőt, aiwa decket, pioneer tunert, a 4. egy hasonló valami volt, akkor hallottam először egyszerre a lemezlejátszót meg h kristály. de sajnos a faszinak az apja lebeszélte róla, hogy mivel hallgatod majd a lemezeket
(#) Malfox válasza petya54 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Ezt a felvételt már erről készítettem,egy háborús időkből való röntgen filmre vágott anyagot hallhattok.

Untitled1.mp3

"...a nemzetőrség felállítását rendelte el." szeretek ilyeneket hallgatni, de arról a röntgenfilmről is megnéznék egy képet

Ők azok,valahol még van pár darab.

faintos. nekem is kell

Elég körülményes beszerezni,nekem 1994 óta sikerült egyetlen egyszer...de pl. fonográfhengerem még nincs
(#) mackopajtas válasza petya54 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Helló

Ilyen lemkát még soha nem láttam, egyszerűen elképesztő miket látni a tarsolyodban

Cserébe én is mutatok 1 2 dolgot
(#) mackopajtas hozzászólása Júl 20, 2009 /

Második felvonás
(#) Malfox válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Nagykovácsi Ilona,Karády Katalin a kedvenceim
Van Caruso-m is 1906-ból..és elég sok századforulós akusztikus felvételem
Kb 12 év gyüjtőmunkája.
(#) petya54 válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

aha, szóval akkor ha jól értelmezem azzal a kb 50-60 db pepita lemezzel kitörölhetem a micsodámat ilyenek mellett? egyébként szépek

Egy része a gyűjteménynek..a többi a másik szekrényekben...összesen kb. 2000 db ,de nem kizárt,hogy több. Szalagokból is van.

egyre irigyebb vagyok hát szalag nekem is van. múltkor kaptam egy nagy zsákkal azt hittem a fele kuka lesz, de tévedtem kipottyant belőle 5db agfa 18centis kb 8db sony ulh meg egyéb apróság de viszont abban meg egyezhetünk lemezetek nektek van több de elektron csövem nekem
Következő: »»   69 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem