Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi!
Egyszerü,csak a PIC programozás nem,mert még ilyet nem csináltam.
Itt van a kapcsolások között egy:
Bővebben: Link
Itt pedig egy másik: Bővebben: Link
Elkészült egy másik munkám is, egy PIC-es kódzár. Ezt majd dobozba teszem, és szerzek hozzá egy elektromos zárat is.
Ez nagyon jól néz ki, szabad kérdezni milyen PIC-el működik?
Az egyik képen látni a PIC tetejét, ott van hogy 16F84A.
Értem, és mit tud a kapcsolás, gondolom egygombos zárás, és kód-ra nyitás, állapot kijelzése van?
Üdv.
A zárás automatikus, a nyitás után kb 5 mp múlva zár. Csak akkor világít egy led, amikor a kódot írod át. Ennek van egy PIC 16F628-cal működő, LCD kijelzős változata is. Ennek az elkészítését is tervbe vettem már.
628-am van is itthon valahol, az érdekelne, persze csak ha publikus lesz. Gondolom, HD44*** kompatibilis kijelző lesz abban.
Sziasztok!
Elkészült, és végre működik a villanypásztorom. Egy diak fogott ki rajtam, de a kedves fórumtársak segítettek, ezúton is köszönöm nekik. Működéséről annyit, hogy lényegében egy transzverter a 12 V-ot ~200V körülire transzformálja fel, ami egy kondit tölt, és én azt tirisztorral kapcsolgatom a gyújtótrafóra. Az áramkör különböző "maradványokból" épült, pl: a transzverter rész maradék nyákra, bontott ellenállások, kondik felhasználásával, a végtranyó is TVből van, a trafó egy PC tápé volt. A második rész új elemeket tratalmaz nagyrészt. Kíváncsi vagyok mit tud majd a szabadban. Azóta terveztem hozzá egy rendes nyákot, amin minden egyben van. És egy korábbi alkotásom. Az újabb PWM vezérlő, 555-tel, a leendő e-bringába. uli
Tényleg meleg van ma. 31°C, árnyékban... :zavart2:
Az igaz, hogy meleg van, de ugye tudod, hogy a Te mérésed így nem hiteles?
A tizedes számjegy a multilexelés és fényképezőgép miatt halványabb?
Nem is akarom hitelesíteni, csak tesztelgetek... (Amúgy a DS1621 meglátásom szerint elég pontos) Értem mire gondolsz! A dátum/idő... Igen, amiatt haloványabb.
Nem a mérő áramköröd pontatlanságára gondoltam, hanem a mérési körülményekre. Te most ott a szobában megrekedt levegőt mérted, ami valóban, ott annyi is. De a hivatalos léghőmérsékleti mérést egy ilyen állomáson kell végezni. 2m-re a talajtól, fehér lég átjárta kis házikóban.
Gondolom kap majd fain, csini kis dobozkát is.
Azért van az ablaknál a panel mert a bekötő huzalok végén, kint csücsül a DS. 110cm a földtől, házikó nélkül a tornác árnyékában. (már 31,5C).
Sziasztok !
Elokerult a korabban CPLD -vel epitett VGA test panel. Felre volt dobva, mert nem mukodott. Nagyon oxidos lett. Ma sikerult elinditani. (A resetre kellett egy lehuzo ellenallas) Ugyan azt tudja mint a linken lathato fpga-s valtozat (0.24 utan) Nem tudom mivel lehetne jol letisztitani a NYAKot, mososzerrel es alkohollal is probaltam, nem igazan sikerult. >> fpga -s valtozat <<
Jól néz ki! Talán egy finom csiszolás beültetés előtt?
Koszi. A csiszolas meg is volt osszerakas elott, csak nem volt le lakkozva es igy volt kb. egy evet.
Elkészült az UV ledes NYÁK levilágító kézi készülékem!
Még soha nem tettem közzé semmi művemet, de ezt kivételesen, mert sokat várok tőle. Meg ez az első PIC-es alkotásom. Remélem nem fogok csalódni benne. (nagyon) A tesztelés és a levilágítási idő kitapasztalása még hátra van, de a LED-ek szórása jónak tűnik.
Probald meg egy kis vaskloriddal attmosni pl.ecsettel.Es utanna valami lakkal levedeni.
Én ezt nem javasolnám, inkább csak valamilyen rézoxid eltávolító, esetleg a Sidol fémtisztító.
Koszi. Ha jol emlekszem a kensav is jol tisztitott, csak mar abbol nincs sajnos. A vaskloridtol feketedik, mintha regebben probaltam.
Idézet: .„De a hivatalos léghőmérsékleti mérést egy ilyen állomáson kell végezni. 2m-re a talajtól, fehér lég átjárta kis házikóban” Ha jól emlékszem 10 méter távolságra minden tereptárgytól..
Valóban!
Évek óta pakoltam jobbra-balra, de nem volt szívem kidobni. (Végül is semmi baja nem volt.) Szerencsére! Ezeknek a soros dolgoknak ez lesz a sorsa lassan... Ha kell a belseje, akkor szívesen átadom, jó lesz tartalék alkatrésznek. Ha jól látom, akkor a mechanikát és a hajtást meghagytad benne!?
Igen. Építettem egy led sort a kocsira és a léptető motort egy PIC vitte előre-hátra. Ezt végülis kiszedtem mert teljesen felesleges. 6db CREE led az egészet bevilágítja.
Bővebben: Link Bővebben: Link2
Hello!
Ezek az "UV" ledek tényleg UV-t sugároznak? Egy Epromot lehetne esetleg vele törölni? Nem próbáltátok? üdv! proli007
Bizonyám, tényleg UV-t sugároznak. Egy próbát megérne az epromtörlés. Mindenképpen a chipcad-es CREE ledet javasolnám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |