Fórum témák
» Több friss téma |
Ha az USB jol van telepitve, akkor pl. egy pendrájv rádugásakor a /var/log/messages -ben latszania kell.
Ha a kijelzöt dugod, akkor is kell valamit mutatnia. A libusb-t telepiteni kell. Az lsusb parancs kell, hogy ilyesmi sort produkáljon: Bus 003 Device 002: ID 0403:c630 Future Technology Devices International, Ltd lcd2usb interface Aztán -gondolom- az lcd4linux-ot akarod használni, azt le kell tölteni, leforditani (ritkan van meg csomagban). Be kell konfigolni, aztán hajrá. Ha nem megy, ünnepek után jelentkezz,most nem vagyok a szerver mellett, hogy további részleteket tudjak irni.
Üdv mindenki!
Olyan problémám van hogy az én lcd kijelzőm 31 lábas és nem is találtam a neten hozzá semmi kötési rajzot egy Fisher stereo synthetiser tuner fm226-ból szedtem ki és fel akarom még használni elfogadok minden segítséget előre is köszöntem!
Helló!
Köszönöm a segítséget, azt hiszem, hogy rájöttem a megoldásra. A két 3,6V-os zener volt a bűnös. Miután kicseréltem egy másik típusra, az lsusb-vel meg tudtam nézni, és azután az lcd4linux, és az lcdproc is megtalálta, bár elmolyoltam egy darabig a beállításokkal. Most már azt hiszem minden ok, még egy kis finomhangolás kell. Egyébként az XBMC-vel akarom használni, ami az lcdproc-cal dolgozik. Még egyszer köszönöm! morist
Hello!
Picitől vásároltam régen a 2x24es hd44780as lcd-t és volt róla 1 kép a lábkiosztásról,de már nem találom.Valaki el tudná küldeni vagy valami hasonló?
így látatlanban...
szerintem szabványos 14, v. 16lábú lehet (+2 láb a háttérvili) google: hd44780 pinout , első találat ![]() bekötésre tippek: Seiko - L2032, vagy Powertip: PC1601-G,
Ez mind szép és jó csak ez 10pin-es
![]()
SZiasztok!
Kellene egy kis segítség! Nem tudom lehetne egy SE K320i kijelzőjét pcre kötni? Egyelőre nem találtam róla semmit ezért kérek segítséget. A kijelző típusa: RB342-AG 740G vagy RB342-AG 636G. Köszönöm előre is! Üdv! a 3310 kijelzője szuperál szépen. Bővebben: Link
Sziasztok! Én nem vagyok egy nagy szaki ilyen téren, de ha valaki tudna nekem ajánlani vagy csinálni egy programot hd44780 20*4soros lcd kijelzőhöz ami megy vistán vagy windows7-en mert xpn ment, szoval az nagy segitség lenne. Előre is köszi a válaszokat!
Szerintem te az LCD Smartie nevű progit keresed
![]()
Szia már probáltam az az 1 ami csinál valamit,de összekeveri a sorokat meg a betüket.
hello
valki megtudná mondani nekem hogy a hd44780 as kijelzö lábkiosztás meg egyezik e a ks0065 vagy ks0061 el? 14 lába van be lehetne ugy kötni ugy hogy a winap hoz lehessen csatlakoztatni? Elöre is köszi
Nekem valamiért nem megy ez az ATMEGA8-as verzió!
Meg tudnád mondani, hogy melyik driver-t, hova kell tenni? A diódákat pedig muszáj kivenni?
Van LPT az alaplapodon, csak tüskesoron érhető el bent az alaplapon az S-PDIF mellett!
Sziasztok! :integet2:
Vettem egy Wayton MG1206B-SYL grafikus kijelzőt. Korábban egy Bolymin BC1604A YPLEH$ típusu volt. Az alábbi link alapján átépítettem, de nem akar működni. ![]() ocinside.de glcd 128x64 A jelenlegi amit, kitudtam róla deríteni, hogy NT7108 kontrollerrel rendelkezik. LCDStudio-val próbáltam. Az LCDSmartie nem tudja kezelni?! ![]() Elméletileg ez kompatibilis a KS0108-as driver-rel, gyakorlatban viszont nem működik. Az LC7981-es driver használatával annyit sikerült elérnem, hogy kitöltötte a képernyőt, de a "Welcome" üzenet helyett csak össze-visszaság jelent meg egy kb. 12-15 pixeles sorban. Segítsetek, ha tudtok! :help: A kötési rajz, szerintetek jó? Nem kellene a kijelző 18-as lábára 5V-ot adni? Próbáljam meg hosszabb kábellel? Most kb. 70 cm-essel van összerakva, mivel a korábbi 4x16-os kijelzőm, nem működött a 150 centissel, ami szintén a fenti oldal szerint készült. Minden segítséget köszönök! ![]() ![]()
Valaki, valami ötlet?
Az LCD2USB-m nem akar feléledni! Az avr el kezd rajta melegedni, ha 4x20 karakteres kijelzőt dugok rá csak az 1. és 3. sor jelez, az LCDSmartie.exe pedig ezt írja induláskor: Failed to open device: DLL Initialize error: no USB2LCD-Device found Az LCD2USB.DLL-t már bemásoltam szinte az összes mappába, ami a gépen létezik (Windows/system32 és smartie), de akkor is ezt írja! A libusb is fent van mint hardver. Itt a témában olvastam, hogy a diódákat ki lehet kötni belőle, ez igaz?
addig kár a pc-s kapcsolattal próbálkozni amig bekapcs után meg nem jelenik a kijelzőn az LCD2USB V* felirat.
rosszul lehet besütve, esetleg configbit, vagy valami hw hiba lesz, zárlat stb. A panelon a forrszemek körül elég pici a szigetelési távolság a földfóliához, nagyon könnyű zárlatosan forrasztani, erre gyanakodnék mivel melegszik is
Köszi a választ A Fusebit-ben pl egy hibát már találtam, mégpedig az oszcillátor volt belső 1MHZ-re állítva, még ott szétnézek valami van-e még!
Hellotok!
Ma sikerült guberálnom egy kicsit, és találtam egy projektort, amiből kiszedtem valami kijelzőt. ![]() Segítséget szeretnék kérni, hogy hogy tudnék életet lehelni bele? LPT portra (vagy VGA-ra) lenne a legjobb, ha meg lehetne oldani. ![]() Azt hittem, nem fogok találni róla semmi információt, de tévedtem. Egy egész jó adatlapot találtam hozzá, remélem sokat fog segíteni. ![]() Képeket most nem volt időm készíteni, de ha gondoljátok, csinálok... Köszönöm! ![]()
Hali!
printerportról nem tudsz 25MHz pixelclockot adni ![]() vga-ról sem tudod meghajtani. próbálkozhatsz régi pci vgakártya feature csatijáról meghajtani, olvass vissza a fórumban, vagy a google segít. mezei mikrokontrollerrel sem tudsz ekkora frekit kicsiholni, esetleg a parallax propeller chipjével trükközve meg tudod hajtani, lásd a weboldalamon
hali
hogy lehet megcsinálni az lcd-t LPT portra úgy, hogy az lcd smartie-val vagy jalcd-vel be lehessen állítani a kontrasztot és a háttérvilágítást
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni,hogy a GPS-ből kivett LCD-t hozzá lehet tenni PC-hez. Előre is köszönöm.
persze, csak kell közé egy jó kis hardver, ami ugye attól függ hogy milyen az lcd vezérlése, és a PC-n hová akarod dugni
![]()
Hali!
az lpt-n nem tudom, de az lcd2usb verzióval a smarti kezeli. nem bonyolult, ha érdekel találsz infókat a weboldalamon, tudok nyákot is adni
Gondoltam, hogy nem egyszerü,de meglehet csinálni.
Mert Olyan LCD-he hozzá tudnák jutni. Ki tud valami olcsó és egyszerübb LCD-t amit egyszerübb hozzátenni. És nem tul kicsi.
hello
megnéztem az oldalad és nagyon tetszik de még egy kérdésem volna: windows 7-re nem tudod hogy milyen program lenne jó lcd vezérlésre? mert már kipróbáltam minden progid de egyikkel se akar rendesen működni az egyik lefagy a másik el sem indul mert hibát ír ki viszont amíg xp-t használtam tökéletesen működött tudnál segíteni?
Sziasztok!
Van két darabb LCD kijelzőm és kellene hozzá valami kapcsolási rajz. Hogy hozzá tudjak rakni a számitógéphez. LM213B 97-44088-8 A másik egy: EPSON P30000140 EA-Y40080AT 324D4
és LPT portról nem használtad?
az LC smartie 5.5-ös verzióját el tudnád küldeni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |