Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   17 / 199
(#) Norberto hozzászólása Aug 1, 2009 /

Egyelőre még nem bővelkedünk jelentkezők mennyiségét tekintve

A hétvégén (holnap) meglesz a webes változat (levy_k-nak köszönhetően), az sokkal kompatibilisebb lesz mindennel és átláthatóbb lesz talán és kényelmesebb mindenkinek...

Addig is minden mehet a továbbiakban így, kivéve a jelentkezési lapok beküldésének tempóját, mert az egyelőre olyan lassú, hogy jelenleg 1 lap/nap-ra jön ki... :eek2:
(#) Ballage válasza Norberto hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Akkor most megyek, és gyorsan javítok a statisztikán. Csak megakadtam ott, hogy előre fogok fizetni, de nem tudom, hogy mennyit.... Azért is kérdezősködtem.
(#) Norberto válasza Ballage hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Becsülni is sajnos, csak a jelentkezési lapokból lehet.

Ugyanis, ha abból a létszámból becsülnénk, ami aktivitás jelen topikban észlelhető néhány tag által az utóbbi 1-2 hónapban, szerintem nem menne a szám 30 fölé...
(#) Ballage válasza Norberto hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Most már 31.
(#) vicsys hozzászólása Aug 1, 2009 /

Kérdezném, hogy valakihez aki Székesfehérvár irányából vagy azon keresztül megy kocsival a találkozóra, hogy beférnék-e? :pirul:
Természetesen a benzin és sörköltségbe beszállnék! Jó lenne mihamarább tudni, hogy utalhassak belépési díjat.
Előre is köszi!
(#) deguss válasza Norberto hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Épp ki akarom tölteni a jelentkezési lapot, de látom hogy ne fér a boxba amit be akarok írni? Vagy ezt úgy gondoltad, hogy nyomtassam ki, töltsem be, és scanneljem be? Kicsit körülményes így.

MINDENKÉPPEN szükséges lenne, hogy ezt kvázi online lehessen kitölteni, és mindenki lássa a már jelentkezettek számát, ugyan is "senki nem akar első lenni", magamat leszámítva.

Vedd fel Topival a kapcsolatot, ennek itt az oldalon a helye. Én is meg tudnám csinálni, de hogy nézne ki az... Őt ismerve neki ez 10 perces munka.
(#) deguss válasza vicsys hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Lehet ezt reklámozni?

http://utazzunkegyutt.hu/
(#) Norberto válasza deguss hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Idézet:
„Épp ki akarom tölteni a jelentkezési lapot, de látom hogy ne fér a boxba amit be akarok írni?”

A zöld szövegmezőbe csak X-et érdemes, ha a "nagy" szövegdobozra gondolsz, azt pedig teljes nyugalommal át lehet méretezni és beírni, ami szükséges. De holnapi nap folyamán feltehetőleg már lesz netes kitöltési lehetőség, azt aláírom, hogy az jobb lesz/lenne mindenkinek.

Idézet:
„Én is meg tudnám csinálni, de hogy nézne ki az...”

Miért, hogy nézne ki? Vagy külön "csapatba játszunk"?

Idézet:
„Őt ismerve neki ez 10 perces munka.”

Ezt elhiszem és megerősíthetem, viszont Topi hetek, hónapok óta el van havazva kő keményen, és én ezt be is látom...
(#) Norberto válasza deguss hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Igen, köszi, ez jó ötlet, én is kerestem kb. egy órája ezt az oldalt, de nem találtam rá akkor.
(#) webinas hozzászólása Aug 2, 2009 /

Sziasztok!
Én is szeretnék hozzájárulni a találkozó költségéhez. Ehhez szeretnék nevet és Bszsz-t kérni.
(#) Norberto válasza webinas hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hello!

Nagyon szépen köszönjük a felajánlást!

Egyelőre még nem kéne fizetni a költségbe, amíg nem lesz egészen biztos a Találkozó megtartása (ez pedig ugye nyilván az alapvetően összegyűlt létszámtól függ).

Esetleg privátban néhány elérhetőséget kérek szépen, és akkor majd jelentkezem rajtuk, amint aktivizálódhat a hozzájárulás.
(#) szamóca hozzászólása Aug 2, 2009 /

Lenne-e igény tombolára? Azért kérdezem, mert tudok nyereményként felajánlani dolgokat.
Persze nem régi kondikra gondolok.
(#) MolnarG válasza Norberto hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hello!

A jelentkezési lap kitöltése, feladása kötelez engem fizetésre? Tehát lehetséges-e "szerződésbontás"? Csak, mert ugye amíg nem biztos, hogy nem 5000-ért kell beugrót fizetni addig nem biztos, hogy mennék . Elég kinyögni a Pesten kívüli és belüli közlekedés árát.
(#) Norberto válasza MolnarG hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Nem, semmire sem kötelez senkit! Ugyanis ez nem szerződés, ez csak amolyan felmérő jellegű formanyomtatvány.

Nyilván, ha lezárul, közelítő megegyezés alapján, augusztus 11-én éfjélkor a jelentkezés, akkor közzéteszem, hogy hány biztos jelentkező van, és így hány felé oszlik a belépő ára és hogy pontosan milyen összeg is adódik.

Addig senkinek semmit nem kell fizetnie!

Ha akkor úgy döntünk, hogy a kis létszám miatt az egekben lévő árat nem kívánjuk megfizetni, akkor sincs semmi probléma, le lehet fújni az összejövetelt és kész
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Ez közpark, ez tény. De viszont nem kötelez senki semmit arra, hogy itt tartsuk meg a Találkozót

Sőt!

Ha valaki tud olcsóbbat, természetes, hogy ott tartjuk meg az eseményt és márazonnal lefújom a Bókay-t!

Viszont a Bókay az egy zárt terület, annak ellenére, hogy "közparknak" hívják. Szervezőirodája van, jópár dolgozója, rendben tartják a helyszínt, takarítanak (WC-t is, nem csak 3 ágat raknak arrébb), meg minden, ami egy ilyen létesítmény üzemeltetéséhez szükséges.

Persze, egyfelől megértem, mert valóban még így is (kedvezményes áron ) soknak tűnik...

DE, mint ahogy sokszor említettem! Nyitott vagyok mindenre, mint a sarki ABC, ha valaki tud jobbat, olcsóbbat, azon nyomban módosítunk a terveken és le lesz fújva a Bókay! Nem lesz ezzel a részével semmi probléma.

Csak olyan helyet kell találni, ami szabadtéri, van sok pad, asztal, és van lehetőség eső esetén fedett helyre húzódni. Ja és ne érjen térdig a gaz, és legyen ivóvíz, és áram is és adjanak kölcsönbe 8-10 bográcsot.

Ha valaki tud ilyen helyet, akkor ott a helyünk, komolyan!
(#) Frankye válasza Norberto hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Bocsánat, egy ideig nem voltam netközelben,
"Természetesen" számíthattok rám, esetleg az asszonyra is, aki ugyan az elektronikához csak a távirányító kezelése szintjén ért (csak TV, csatorna-váltás és hangerő szabályozás, egyéb beállítások nélkül!), viszont jól főz. (Ez látszik is rajtam/rajtunk.)
A jelentkezési lapot kitöltöttem, elküldtem.
(#) Ballage hozzászólása Aug 3, 2009 /

Javaslat arra vontakozólag, hogy mit együnk a találkozó alkalmával: Pizzaburger. Nem csak egészségtelen, de még gusztustalan is... De biztos finom. Instant érelzáródás...
(#) Travolta hozzászólása Aug 3, 2009 /

Sziasztok!

Ha esetleg valakinek problémát jelent az utazás,és a környékemen lakik,szívesen felválalom a "Taxis" szerepét.

Üdv:Travolta
(#) Ballage válasza Travolta hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Csatlakozom a felajánláshoz, bár nem lakom túl messze.
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Kaja ügyben nem látok teljesen tisztán (mellesleg ez nem "kulináris" hanem "elektronikai" esemény...):

#1 Ha jól értem a Bókay kert ad pár bográcsot (elvileg tisztán) és állványt, ha jól értem és ebben lehetne főzni. Gondolom úgy is kell visszadni
#1.2 Ki fog mosogatni?

#2 Főzni abból amit hozunk.
#2.1 Benne van az árban? (Gondolom nincs mert az csak a "terem" bérlet...).
#2.2 Akkor kell majd a kajáért fizetni?
#2.2.1 Ha nem akkor alapanyag (bevásárlás) honnan?
#2.2.2 Vagy azok esznek akik hozzájárultak és mintegy büfében mindenki jár körben?
#2.2.3 Vagy visz mindenki mindent és megvendégeli mindenki a barátait.

#3 Mellesleg van a közelben jó és nem túl drága étterem (külföldi vendégeket (is) rendszeresen viszek oda).

Nem vagyok én semmi jónak az elrontója, szivesen főzök nektek akár, csak "pénzért adott ételt főzni" az kicsit más mint "bográcsolunk a haverokkal"...

#Csak főzni lehet, tárcsában sütni nem (sokkal kisebb a válaszideje...)?
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Én pedig azt gondolom, pont ennek kellene kulinárisabb és lazítóbb, agyilag kikapcsolóbb jellegű eseménynek lennie, hiszen az "elektronikai eseményeket" idestova 4 éve a fórum keretein beszéli és beszélheti meg bárki bárkivel. Ez az én személyes véleményem.

#1 Igen, adnak bográcsot és állványt, valószínűleg tisztán kell visszaadni, úriembereknek (s végülis nem ágról szakadtak vagyunk, talán egyikőnk sem) legalábbis nem illik maguk után trágyadombot hagyniuk.
#1.2 Gondolom, hogy mi, de holnap megkérdezem őket erről telefonon, hogy miként szokták ezt ott csinálni.

#2 Igen, főzni abból, amit viszünk, az alapanyagokat nem állják nyilván, pláne, mikor még a találkozó megtartása sem biztos jelen állás szerint (olyan irtózatos kevés az eddigi jelentkező...... )
#2.2 A kaja ára a belépővel együtt lesz szedve (utaltatva) valószínűleg, saccolásos alapon, amit a jelentkezők számából és a kitöltött kérdőívekből állapítunk meg, augusztus 11. éjfélt követően, miután az előzetes jelentkezés lezárul.
#2.2.1 Alapanyag bevásárlás célszerűen az egyik közeli bevásárlóközpontból lenne, a jel. lapon legtöbbet kiválasztott, elkészítendő ételhez
#2.2.2 Igen, azok esznek, akik hozzájárultak, illetve, kaját készíteni bográcsban nem hiszem, hogy lehet főre pontosan kiszámolva, szóval, ha valaki a helyszínen mégis úgy gondolja (természetesen a megfelelő anyagi hozzájárulással, mint a többiek esetében utalásnál), hogy bográcsos ételből szívesen ő is lakomázna, akkor az alapanyagok beszerzése ezek alapján történne meg.
#2.2.3 Mindenki mindent úgysem hozhat, pl. hús-alapanyagokat célszerű lenne minél frissebben venni.

#3 Értem, még az is lehet, hogy ez lesz belőle... ha egyáltalán összejön 10-nél több valódi jelentkező...

Idézet:
„#Csak főzni lehet, tárcsában sütni nem (sokkal kisebb a válaszideje...)?”

Hűha, erről mesélnél egy kicsit, ez mi ez? Hogy működik? Még nemigen hallottam róla

---

Egyébként úgy érzem, azért is halad úgymond kicsit görcsösen ez az ügy, mert egyrészt bizalomhiány van, másrészt pedig senki elképzelni sem tudja, hogy mi lesz ott a helyi program. Ötletek meg szinte, mondhatni, szökőévente érkeznek. Ezért gondoltam én arra, hogy egy ilyen bográcsozós party tök jó lehet, mindenki jól elvan a főzőcskézés közben / körül, besegít a helyszíni munkákba (pl. kaja előkészítés, ilyesmik főleg), közben néha börzézés, nézelődés alkotások között, stb.

Az nem fogja a bandát semmilyen szinten sem személyesen összekovácsolni, ha ott a helyszínen is 10 órából 9 óra 50 percet kizárólag elektronikáról beszélgetünk, mint itt az oldalon, 24-ből 24 órán keresztül. Ezért lenne szükséges, gondolom én személy szerint, egy ilyen közös, kikapcsolódásos időtöltés... persze, ha sokakban már most ott bújkál a para, hogy: "jézusom, akkor most hogy fogok ott eltölteni 10 teljes órát a többiekkel?" és nem tud kiereszteni egy kicsit, és könnyedén lazulgatni egy szép napon, akkor az egésznek már most, gyökerestül lőttek.
(#) MolnarG válasza Norberto hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Tárcsán sütés: ahogy én eddig láttam a rokonoktól: egy 40-50 centis cintányér szerű vas vagy acél korong amit, mint a bográcsot fel kell lógatni láncon az állványra, aztán megy bele a zsír vagy olaj, az összegyűlik a közepébe abba kell beletunkolgatni időnként a husit, majd a szélére kihúzogatni, hogy süljön. Lényegében ugyanaz, mint a "VOK" csak kinti változatban...

Egyébként lehet tudni valami statisztikai adatot a jelentkezők számáról?
(#) nagy hoho válasza MolnarG hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Helló ! A tárcsa egy mezőgazdasági gép alkatrésze. Ezzel porhanyósítják a földet szántás után. A jobb tárcsák átmérője meg van 70cm is. A közepe vastag és a széle felé vékonyodik. Így a hő egyenletesen eloszlik a felületén. A kaja ami benne készül nem hasonlítható a lábosban készült ételhez. Mellékelek képeket. Egyik lecsó másik flekken.
(#) Norberto válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Köszi mindkettőtöknek!

Mostmár tudom mi ez, illetve eddig is tudtam erről, csak nem voltam biztos benne, hogy ezt nevezik "annak".

Statisztika mindjárt jön!
(#) MolnarG válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Nekem nem kell magyaráznod, én már többször is ettem tárcsában készült kaját :finom:
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 3, 2009 /

Egy javaslat.
Szerintem ki kellene tenni a főoldalra valami hasonló bannerszerűséget, mint ami a videópályázatnál volt, mert így, hogy alul van egy hír, szerintem nem sokan veszik észre. Valami nagyobb reklámot kellene neki csinálni, hogy jobban szem előtt legyen. Vagy esetleg még olyat is lehetne, hogy kiküldeni egy üzenetet minden felhasználónak, hogy mi lesz és egy linket a hírről, hogy olvassák el. Amúgy mi hír van az online jelentkezési lapról?
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Idézet:
„mi hír van az online jelentkezési lapról?”

Már tegnap óta működik :yes:

Vagy más hírre gondolsz?
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Igen erre gondoltam, csak nem lett ide beírva, ezért azt hittem, hogy még nincs kész. A többi ötlethez mit szólsz?
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

A többi ötlethez Topi szükségeltetik, valójában csakis ő fér hozz ilyen mélységekben a rendszerhez.
(#) Moderátor hozzászólása Aug 4, 2009

Parancsoljatok, a megígért link az eddig jelentkezettek statisztikájához: LINK

Valamint, a Találkozóról szóló hírnél Göndör fórumtársunk felvetett egy jó ötletet a hírhez tartozó megjegyzés részlegben, kérdezném, hogy mi a véleményetek róla?
Következő: »»   17 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem