Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jah, én voltam, meg bátyám Találkoztunk DZsolttal is, kicsit hízik a májam, mert nagyon tetszett neki a MERG es dekóder. Ja még, pár kérdés: mi lett a saját RS485 protokollos busszal ? Hogyhogy mégis XpressNet lett ?
A modulok leirása szinte sehol nem jó, pedig elolvasnám nagyon őket, hogy mit tudnak. Közben látom már írja hogy folyamatban....
XpressNet lett, mert a kézivezérlő elterjedéséhez elengedhetetlen, hogy ne kelljen központot cserélni. És így hogy teljesen XpressNet, így bizony Roco központra egy csatit kell bedugni és kész. Multimaus és HobbyDCC-s vezetéknélküli tökéletesen megférnek egymás mellett.
Azért volt először kukába dobva az XpressNet, mert a specifikáció sokkal bonyolultabb, mint amilyen az XpressNet a valóságban. Kiállítás előtti héten hétfőn éledt fel a központi vezérlőn az XpressNet HOST és kiállítás előtti nap csütörtökön éledt fel a kézi vezérlő. De vasárnap még ott tartottam, hogyha hétfőre nem sikerült üzembe helyezni az XpressNet-et, akkor egy óra alatt írok egy teljesen saját kommunikációt. De aztán végül rászántam magam és egy liter kávé után elkészült. Használatik: Készülnek a leírások, grafikai, nyelvi és nyomdai előkészítés. Addig nem kerülnek fel amíg nem komplett kész. Ez még pár napba beletelik biztos.
Tök jó! Egyedül a 0:41-kor induló vonat indulása életszerűtlen szerintem, meg a busz és a teherautó kanyarodása. Azért ilyen éles kanyarok előtt fékezni szokás, főleg egy ilyen jól megrakott teherautóval.
Tényleg, honnan tudja a busz és a teharautó hogy merre kell mennie? A vonatok világítása hogyan van megoldva, hogy a műanyag kasznin nem világít át a fény hanem csak ott ahol kell? Én anno a nagy Titanic makettembe tettem világítást, akkor alufóliát ragasztottam a hajótest belsejébe.
Kedves Topi!
Tisztelettel leveszem sapkámat és az öröm könnyekkel küszködve gratulálok a munkádhoz,engem lenyűgöztél! Nagyon szép alkotás és tisztelem a belefektetett tudást és munkát.További sok sikert kívánok!
Azért nem világít át, mert nem olyan anyagból van mint a makettek, és még festve is van kívülről. A közúti járművek onnan tudják hogy merre kell menni, hogy az útba le van süllyesztve egy vas huzal. Ezt követik egy, a kormányműre erősített mágnessel.
Nagyon tetszik a vasútmodelled!
A buszokban, autókban akksi van, vagy honnan kapnak feszt?
Szia
Gratulálok a vasút terepasztalodhoz, minden elismerésem, kisgyerekként én is álmodoztam, hogy majd egyszer építek én is egyet, de azóta sincs sem időm sem energiám foglalkozni ilyesmivel. Nagyon jó lett Bari
Sajnos mi sem sokat voltunk annál a résznél, de megnéztünk azért mindent
A SimSig-eseknél sok időt töltöttünk, de ott az ebédet is beiktattuk (és ugye nem tudtunk eleve sokat időzni, mert haza is kellett menni). Voltak szép műremekek a kiállításon, de jó néhány asztalon voltak "furcsa" dolgok, amikből tanulhat az ember! [az megint egy érdekes dolog volt, amikor bent pöccintették be a NOHAB-ot, szellőzés meg ugye 0]
Ja, és még annyit, hogy szomorúan vettem tudomásul, hogy minden terepasztalon volt legalább egy Taurus Olyan lett, mint a Suzuki... Így nem olyan érdekes, ha az embernek ilyen mozdonya van
Hiába ez a mai legnépszerűbb, de akkor is...! (vagy ÖBB, vagy MÁV) Szemtanúi voltunk egy balesetnek is (a hosszú "terepasztalon" ez egyik magyar srác állomása megtelt, így az egyik vonat utolérte a másikat) Nem nagyon van szándékomban többet OFF-olni
Halihó !
Remek a "termés" és jók lettek a jelzők is ! Gratulálok! Üdv : István
Hát igen... Jó volt a jelző alapanyag Ezúton is köszönöm.
Egyáltalán nem élethű! sehol egy gafitti a vonat oldalán ! Láttál már magyarországon ilyen szép tiszta
vonatot ? Egyébbként álomszép !
Elkészült a precíziós, automata és manuális méréshatár-váltós, 4,5 digites árammérőm harmadik tesztpanelje. Itt van róla egy videó:
Bővebben: Youtube
Jó cucc, nekem majd a "nemPICes" frekimérőhöz kell kitalálnom egy automata méréshatár váltót... Érdekes lesz
Érdekes cucc, van benne anyag rendesen. Azok a kapcsolók a panel szélén kattogósak ? Hasonlót vettem én is egy csomót (a nem kattogós fajtát) , de nekem nagyon nem vált be, telejen bizonytalanul kapcsolt, beragadt, szétesett. Végül újra kellett miatta csinálnom az egész vezérlő paneljét a dcc központomnak. :gonosz3:
Már csak azt kéne megoldanod, hogy az értékek ne ugráljanak...
Sziasztok!
Gondoltam én és megosztom veletek legfrissebb művemet. Optikai fordulatszámmérő és akkuteszter opcionális hőmérővel (mivel volt még hely a panelen, hagytam helyet egy TC77-nek. Fordulatszámmérés felbontása: 100rpm, 1,2,3,4 toll-hoz. Ez bekapcsolás után közvetlen a szenzor letakarásával, majd a megdelelő időben való felfedésével állítható be, így 1 nyomógombot megspóróltam. Fesz.mérés a tápellátásnál: 5V-ig és 1mV felbontással Fesz.mérés a teszter bememeten 25V-ig 10mV felbontással Hőmérő felbontása 1C fok. A mellékelt képeken látható a NYÁK ellenőrzés előtt (scannerrel készült kép). Sok éves Positive-20 fotolakal készült, ezért volt ahol felesleges pötty maradt, de volt ahol szakadást okozott. Annyit még érdemes tudni, hogy tintasugaras nyomtatóval nyomtattam a fóliát és kettő fólia volt egymáson a levilágítás alatt a jobb takarás érdekében. Sajnos a zsugorcső rászorította az LCD-t az alatta lévő alkatrészekre, így körbe kellett vágni, de még így is van ahol látszik a feszülés. A továbbiakban lehetséges, hogy tovább növelem a feszültségmérés felbontását. Jelenleg két bittel növeltem meg. A 12-es képen nem a növény fordulatszámát mérem.
Kicsit sötét, de azért kivehető a jobb alsó sarokan megjelenő feszültég, megyet az akkuteszter bemeneten mér.
Jó lett.
Modellrepülőhöz? :vigyor4:
Eszméletlen jó és hasznos kis kütyü, remélem lesz cikk belőle. Gratulálok.
Azért ugrál, mert a labortáp amelyről kapta az áramot, már az utolsókat rúgja...
Mit értesz "kattogós" alatt? Van arettálós meg nem arettálós is. Tudtommal ezt a két fajtát lehet kapni ebből a nyomógombból. Nekem eddig nem volt velük semmi problémám.
Köszönöm!
Igen, elsősorban modellekhez. Az első még PIC-cel volt megoldva és egy műveleti erősítővel. Sokkal kisebb panelen, de ahhoz kellettek vezetékek összekötni vele az LCD-t. Annak jó hasznát vettem annak idején és modellező társaim is. A CRT monitor felé tartva 1m-ről is le lehetett olvasni a frissítési frekvenciát. Fénycső felé tartva hasonlóképp. Itt már a komparátor helyett az ADC és a szoftver dolgozik. Doncso, köszi, kérdés, hogy mennyi időm lesz cikket csinálni belőle.
Hali. Készülőben van LED mátrixom.... vagy itt a készülőben lévő dolgok, nem érdekesek?
Hali!
Ügyes munka. Mivel fogod vezérelni? Vagy PC-re kötöd?
Hogyne érdekelne, én is épp tervezek egy 192 LED-est. Mi fogja hajtani? Én LPT portosra csinálom, de bármikor illeszthető PIC-re, AVR-re ... ami szimpi.
tbence3: Mindenkit ez érdekel? Szerk: Ha jobban megnézem a vezérlő nyákot, PIC-es lesz, RS-232-ről programozva. Jól látom?
Ezzel aztán volt meló. Tetszetős panelek, gratulálok! Kíváncsi leszek, ha elkészül teljesen milyen lesz. Képet esetleg videót kérünk róla.
Gratula, szép!
Régebben csináltam egy 16x8 LED-es mátrixot, 5mm-es zöld LED-ekkel. Teljesen processzormentes volt. Lényegében egymás után rakta ki a kockákat. Tehát tudott futó szöveget és anmációt is. Lehet nekem is fel kéne élesztenem. Milyen IC-kkel hajtod a LED-eket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |