Fórum témák
» Több friss téma |
Ebben az esetben tuti,hogy valami miatt felmágneseződött a csöved. Ez lehetett bármi olyan tárgy ami közel került a TV-hez és mágneses erőtere van. Hangszóró,trafó stb......De ezt hidegen indulva a Demagnetizáló tekercse a TV-nek elintézi.
Hali! a nagyanyámnak egy videoton ts 5327 txt tv-je van... Eltoltam elötte egy nagy teljesítményű hangszórót és most foltokban lilás zöldes a kép.. gondolom a mágnes miatt.. próbáltam utána egy mágnessel "lehúzni" róla de nem javult.. Ha valaki tud lécci segítsen mer nagyanyám megöl.... Köszii
Hali
kapcsold ki- és be a TV-t pillanatra egy váltóáramú mágneses teret csinál és ez lemágnesezi Ha ez nem segít akkor pl egy pillanatforrasztót(bekapcsolva) tartsd közel a tv képernyőjéhez és körözzél vele, majd szép lassan távolítsd el, ez is lemágnesezi ezt a módszert még nem próbáltam, csak hallottam Üdv
Szia !
A legjobb módszer, hogy egy bármilyen régi tipusú üzemképtelen szines tévé képcsövéről leveszed a demagnetizáló tekercset /műanyag fülecsek és rugók tartják/ ennek a kivezetését egy 230/24V-os pákatrafó 24V-os kimenetére kötöd ! Bekapcsolod a tv-t ! Bekapcsolod a trafót ! A tekercset a képcső előtt merőlegesen pár cm-re tartod, és körkörösen mozgatod, miközben távolodsz a képcsőtől ! Kb 1méter után a tekercset vízszintesre állítod és kikapcsolod a trafót ! Annak érdekében, hogy tökéletes legyen a demagnetizálás, többször ismételd meg a folyamatot ! Jó munkát ! Üdv.: moele
Megvan a hiba. Hátul a képcsőből jönnek lábak és csatlakozóba lehet bedugni azt mozgattam és jó lett a kép de nem sokáig , próbáltam forrasztgatni nem sok sikerrel 1 2 napig jó volt de ugyanúgy visszajött a rossz színminőség. Lehet valakivel normálisan át kellene forrasztgatnom a lábakat, hogy jobban érintkezzen
Szia !
Amit találtál hibát az szinfoltosodást nem okoz! Cserérd ki a PTK-t /melegedésre változó ellenállás/ ! Esetleg a szinvégfok tranzisztorok rosszak ! Párba érdemes kicserélni minden szinnél ! Mérve jónak mutatkozik, de üzemelés közben megváltoznak a paraméterei ! Ha pedig IC-s végfok akkor érdemes a lábakat újra forrasztani, a képcső panelon is vagy kicserélni a szinvégfokot ! Üdv.: moele
Hali! köszi ez bevált.. de még szürke foltok vannak a képben..
Sziasztok!
Kérhetek abban segítséget,hogy mivel árnyékolhatnám le a tv-met,hogy a közelében lévő sok hangfalam ne színezze el? Köszi!
Vedd le a szineket minimumra és ha nem tökéletesen fehér abból látod hogy melyik szin hiányzik rgb ből.
megoldva...felemeltem az egész tetejére és alá vasat....
Sziasztok.lenne egy kis problémám.A Tv lemágneseződik,de csak akkor ha a hálózati kapcolója ki van nyomva,vagy áramszünet van.Mit csináljak?
Előre is köszönöm!
Szia!
Mi a gond? A leírásod alapján a TV-d jó, annak így kell működnie!
Sziasztok. Nem pont johelyre irok de két tv röl is lenne szo. Egy 68 cm philips amiböl szinte eltünt a zöld. Ami zöld lenne az szétmosodik leginkáb jobbra, de az is nagyon gyenge. A többi szin erös és igy tiszta piros a fehér helyett. Világos zöld és citsomsárga nincs sötétzöld valamennyire van. Biztos ez hogy képcsö fáradás?
A másik egy philips 82 cm. Sok baja volt sarkában szin foltokis és az egész sárga volt kék csak a nagyon erös kéknél mutatott gyengén egy keveset de a fehér az teljesen sárgás volt és az egész kép tul zöldes árnyalatu. Aztán a kép nagyon soká jött be még már egyszercsak be se jött mert az elektronika nem küld rá képet. Ez szerintem fáradás de ezt az elektronikát ami letilt neme lehetne valahogy kiiktatni mert a kép még sokáig látszodna ha rátenné. Nem tud e valaki esetleg bele valo képcsövet? Megprobálok egy képet ide tallozni ha sikerül a földön levö a 82 cm még müködik a fent az asztalon a másik a 68cm es. Elöre is köszönöm. És nem vagyok szerelö.
Sziasztok.
Én is egy rosszul demagnetizáló tv-vel szenvedek, ami elvileg a ptc/ptk hibálya, ugye? Tudom, hogy általában meg kell ütögetni egy kicsit, s várni, hogy zörög-e benne valami, mert ha igen, akkor cserélhetem. Ez eddig mind szép, csak 1: nem vagyok benne biztos, hogy a ptc úgy néz ki, ahogyan elgondoltam, 2: több ilyen is van a tv-ben, s ezek közül 3 hűtőbordán ékeskedik, bár szerintem azoknak ikáb negatív irányban kell, hogy működjenek, vagy nem? Illetve akkor a ptc-k, amik a demag, tekercset hivatottak felmelegedésük után leállítani, addig pedig működtetni így néznek ki? Előre is kösz minden választ
Bocs, az előző hozzászólásomnál figyelmen kívül hagytam a google a barátom szlogent, s oda a Positive Temperature Coefficient-et beírva a képek között megtaláltam a kifejezetten demagnetizációhoz készült ptk-król egy képet .
Remélem ezzel, egy két hozzám hasonló balféknek tudtam segíteni
Tisztelt fórumozók!
Van egy BLAUPUNKT TC404-es 100 hz-es tv-m,ami bekapcsolás után csak hosszú idő után mutat helyes szineket./ a kék hiányzik/ így általában zöld-rózsaszinen nézzük. Összefügghet azzal, hogy nincs meg a szervizkód,és igy nem tudom hogyan lehet hozzáférni? Teljesen más a területem, de alapfokon javítgatok. Köszönöm!
Nem. Ez vagy a színvégfok vagy a cső.
Szervízmenüben, ha nem lett eddig babrálva, nem kell most sem állítani, mert jobb nem lesz. Megcsinálod és szervizmenü nélkül is jó lesz. -szerintem-
Köszönöm DUDUS válaszát.
A helyzet az, hogy a bemeneti jeleknél hiányzik a kék szín,antenna,scart,stb,de ha a tv saját menüjébe lépek csodálatos a kék háttér! Erre monjatok valamit,vagy jöhet a szerelő. Egyébként még nem volt hozzányúlva. Köszönöm!
Egy chasis kódot nem tudsz? Esetleg nincs rajzod hozzá?
Hello mindenkinek!
Van itthon egy QUART (Q211N) típusú tv, elég ismeretlen gyártmány. Amin időnként (van,h rögtön bekapcsoláskor, de van,h bekapcsoláskor még jó, viszont később,mikor kicsit már bemelegszik) képhiba jelentkezik, mégpedig a következő: A szélein lilás, a közepe táján pedig zöldes a kép... Olvastam még a téma elején,h a demagnetizáló PTK csere lehet segíthet rajta... itt is ez lehet a megoldás? Szétszedni még nem szedtem szét, nehogy nagyobb kárt tegyek benne, mint hasznot! Egyelőre csak tanácsokat várok,h miután szétszedtem mire figyeljek oda? Esetleg forrasszam át a csatlakozásokat? Üdv!
Szia!
Itt az idő, hogy szétszedd és kicseréld azt a lemágnesező ellenállást.
SziasztoK!
Szétszedtem az Orion 55cm tévémet, mivel elmágneseződött teljesen a kép. Gondoltam a ptk lehet benne a rossz, ezért szereztem egyet, de az 3 lábú. Vágjam le a középső lábat és úgy forrasszam be? Illetve ha tényleg rossz a PTK látszani is kéne rajta? Köszi előre is, várom a válaszokat, most itt hever a tv-m a szoba közepében... Ui.: A régi típusa: MZ72AL 9RM, az újé: MZ73B-30RM. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Nem feltétlen látszik rajta, hogy hibás. A háromlábút másként kell bekötni, mint a kétlábút. Elvileg helyettesíthető a kétlábú a háromlábúval, de lehet, hogy nagyobb gondot okozol vele. A lemágnesező tekercs minden bizonnyal a kétlábúra van méretezve.
Biztosat akkor tudnék mondani, ha ismerném mindkettő adatait, de ez az információm nincs meg. Remélhetőleg benéz egy gyakorlott TV doki, akinek a kisujjában vannak ezek az adatok. Azt azért mindenképpen várd meg, nehogy leégjen a tekercs.
Szia!
Azt csináld, hogy vegyél bele egy két lábú PTC ellenállást.
Ok, akkor megint rakhatom össze. A régit kilehet mérni valahogy hogy jó-e? Mutat ellenállást, kicsit nagyobbat mint az új két szélső lába. Mert már abban se vagyok biztos hogy nem megy a ptk mert első bekapcsoláskor kicsit pattan, hangosabban kapcsol be mint ha kikapcsolom és újra be.
Lehet, hogy nem működik a valamelyik videó végfok és azért rossz színű a kép. Foltosan van elszíneződve vagy egységesen?
Foltosan, és pillanatpáka trafóval lehet is rajt javítani úgy-ahogy, de egy pár napon belül visszaáll. Nincs nagyon közel hozzá semmi erős mágnes, úgy néz ki mintha a saját beépített hangszórói elég hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |