Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A Technics SU-V4A egy igazi erőmű STK8050 végfokkal rendkívűl jó minőségű, és elég komoly hangfal kell hozzá.
Ha túlméretezett toroiddal gyártották volna 2x20000µF tápszűréssel csarnok kihangosításra is jó lenne Hi-Fi minőségben. ![]()
Sziasztok!
És a másikról mi a véleményetek? Mert jelenleg arra lenne pénzem ![]()
Szia!
Tudom, hogy levan járva, de ennyiért megtudom szerezni, és végül is ennek is 480W-os a teljesítmény felvétele. Igaz, hogy a Technicsnek 580, de 10000 ft-al drágább. És 120W, és 160W/4 ohm, az nemnagy hangerőkülömbség, db-be. Sztem ez is jó nem?
Hát én sok erősítőt halottam ez a Technics nagyon szépen szól kis zajú és bivaj erős, PA erősítőkhőz hasonlitva igen sokat megesz. :yes:
Azért szerintem az a 160W 4ohmon az túlzás egy picit ekkora hűtőbordákkal. A trafó nincs 580W-os az a képről is látszik. Volt már szerencsém 500VA-es trafóhoz és az igen csak 2X akkora. De én egy 2x80W-ot reálisnak találok rá. Ez sem kevés!
Egyébként nem is a Watt teljesítménye a lényeg amiért jobb. Az hogy 4.-16.ohm teljesen mindegy nem térdel le. Mozgás visszacsatolással ellátott végfok, minimál torzítás melett.
Sziasztok! Véleményetek szerint mejik végfokot érdemes megépiteni 30cm-es MNC szubládához?A VF2 es végfokot vagy a 80w-os darlingtonost?Várom szives véleményeiteket és tapasztalatokat!
![]() ![]()
Sziasztok
Szeretném az erősítőmben kicserélni a TDA7294-eket komolyabb STK végfokra. A táp +-35V, sztereó IC kellene kevés egyéb alkatrésszel, kicsi a hely. De a lényeg a szép hang, minél kisebb torzítás lenne. Ki milyen STK IC-t ajánlana? (a hangfal 8ohmos)
Sziasztok!
janocsi volt olyan úr, hogy megosztotta velünk a Regent 60-as erősítő rajzát. A rajz birtokában és a H.E. segítségével az évekkel korábban elkezdet erősítő javítását befejezhetem. A tápegység részből az elkókat évekkel korábban csere céljából kiszedtem. Amik a hosszú idő alatt szublimáltak. Fémeknél ez általában ritka jelenség de itt mégis megtörtént. ![]() Szóval 2 kondenzátor helyét, értékét sikerült a rajz alapján beazonosítanom. De az én erősítőm felépítése kicsit eltér a rajztól. Az előerősítők és a hangszínszabályzók a rajz szerintiek. De az ECF 82-es csővel kialakított áramköri rész nálam 2 darab ECC 83-mal van megoldva. Így van egy kondenzátorom aminek nem tudom az értékét, bekötését beazonosítani. Ebben tudna nekem valaki segíteni? Esetleg van valakinek másik (újabb/régebbi) rajza? Köszi előre is.
Szia lapose!
Hát ez több mint tökéletes! ![]() ![]()
Ezzel az rősítővel csak óvatosan barátkoznék .
Teljesítménye sem igaz amit ott írnak , 2x70 W /8 ohm . Már csak utángyártott IC kapható hozzá .
Sziasztok
Lenne egy lérésem. Tudnátok-e nekem - lehetőleg még ma - sűrgőssen egy nyáktervet adni ehhez a a kapcsolási rajzhoz. Bővebben: Link Ha tudna valaki küldeni beültetéssel együtt egy nyáktervet és még ma azt nagyon-nagyon megköszönném. üdv. Csabixszusz Link beszúrva. Ha három s-el sürgős, akkor is van egy IV. pontja a szabályzatnak! Nem is beszélve arról, hogy van saját topikja (nem is egy) a 2030-nak, ahol van nyákterv is. szamóca
Kösz a választ
Csak nem ez a kapcsolási rajz van ebben a cikkbe. Nem tudom miért linkeli be ezt pedig javítottam még a megírás után, hogy a kapcsolásirajzot direkt linkelje be azt a pár íráshibát is javítottam ami még ott van. Amúgy kösz, hogy fáradtál csak én pont egy olyan kapcsolást tudtam kifogni amihez nehezen találok nyák rajzot. ![]() üdv. Csabixszusz
Heló
Szerintem ebből nem ez a tanulság... Nekiállsz, és megtervezed, nem bonyolult. Ajánlom a Sprint Layout nevű programot, nagyon könnyen bele lehet tanulni a tervezésbe.
Könnyedén elkészíthető próba panelon is .
![]() Sőt találtam a neten igényesen kivitelezett légszerelt megoldást, vissza az elektroncsövekhez.
Hát igen...
Gondoltam rá. Végül is lehet, hogy az lenne a legjobb megoldás a jövőben, mert így nem kéne órákhoszat a kereséssel töltenem. A Sprint Layout-ot pedig ki fogom próbálni. Kösz a tippet.
Sziasztok.
Vettem egy 2*130Wattos erősitő KITet. MJ11015G és MJ11016G tranzisztor párok vannak hozzá. Azt szeretném megkérdezni hogy melyik tranzisztor kapja a + tápfeszültséget? Kéz alol vettem az erősitőt, és ugy kötöttem be a tranyokat ahogy a panelra volt irva. De igy valamiért rettentően melegednek az 5 Wattos 0.1Ohmos ellenállások. 6 amperes greatzel probáltam ki +-35Voltos tápfeszültséggel és a greatz kb 30mp után megadta magát és a trafó is nagyon meleg lett. Megmértem a tranyókat azok jók. Szóval azok nincsenek elpukkanva. Most a + tápfeszen a 15G van a negativon a 16G. Jo ez igy?
Nincsen kapcsolási rajzod hozzá ? Mert akkor megnézném.
Általában a PNP tranyó emiterén kell hogy legyen a pozitív, az NPN emiterén pedig a negatív.
Sajna kapcsi rajzot nemkaptam hozzá, de itt a Collector kapja a tápot.
Mellékelek két képet hátha segit. Remélem jol látható a kép. ![]()
Köszönöm a segitséget. Máskor jobban fogok figyelni. Hálisten tul élték a tranyók a megprobáltatást.
Most szól az erősitő. Köszi mégegyszer. ![]()
Azzal nemvolt baj. Csak nemtudtam a tranyókat hogyan kell bekötni. De már elküldte a srác a kapcsi rajzot és már jó a cumó.
Szinte mindegy,melyiket építed meg hozzá.Teljesítményben azonos kaliber a kettő,a darlingtonos valamivel egyszerűbb talán(nincs ic-s meghajtás),a hangminőség meg úgyse sokat számít szubládánál(jóformán semmit).
sziasztok!
Még kezdő vagyok és aztszeretném magkérdezni hogy milyen bonyolult elkészíteni és menyibe kerül kb. egy egyszeru de jó erősitő kéne nekem ![]()
Hát ha vitafórum lenne most vitába szálnék avval hogy mindegy milyen minőségű egy mélyláda erősítője.
Ezt ne hidjétek el, nagyon is nem mindegy! ![]()
Keres komplett kitt-et és kezdésnek azt építsd meg, válaszd a neked megfelelő ár kategóriát. Ha Pl. TDA 1554Q-IC-s végfokot építesz akkor 12V-os kapcsoló üzemű halogén táppal leegyszerűsítheted a tápot is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |