Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Megmértem 2,16A folyik rajta a katalógus szerinti 2,3A helyett
![]() Viszont a pici mérete ellenére (60*30) épphogy érezni hogy megemelkedik a hőmérséklete jó fél óra üzem után!
Én is azt gondolom hogy egy maximum két menettel buktam el a dolgot!
![]()
Megnéztem 1kHz-es szinuszjelnél a PCL86PP-t.
Mintha alul torz lenne a jel. A kép nem valami jó, mert mobillal készült, de a lényeg látszódik. Lehet ezen valahogy állítani?
Én nem látok semmi torzulást. Ha 20-30 ohm-al növeled a katódellenállást, akkor változhat az eredmény. SE-nél tuti, de PP-nél is beválhat.
Szerintem is picit hegyesebb az alja .
Nézd meg kicsit túlvezérelve , hogy szimmetrikusan vág-e . Pontosabb beállításáról fentebb írtam , amikor építeni kezdted .
Mostmár nem macis a cuccos, CHZ pedig eléggé borulátó a folytó terén
![]() ![]() ![]()
Ha meghallgatod feltekert potikkal , üres bemenettel biztos Te is észreveszed , hogy nem igaz amit írsz .
Viszont ha megfelel Neked ez a minőség , akkor semmi probléma .
CHZ már jó pár erősítőt épített, hihetsz Neki!
És nem folytó, hanem FOJTÓ, mert nem folyik, hanem fojt ![]() ![]()
ott csak a folytóra harapnak, és nem a moderátorok, hanem a fórumozók
![]()
Egyébként ez az egész AZ4 mizéria azért van mert arra gondoltam, hogy miért disszipáljak el 100V-ot 80-90mA mellett csúnya fehér szögletes teljesítmény ellenállásokon, mikor ugyanezt megtehetem szép átlátszó kerekded AZ4-en is
![]() Legalább a körmös foglalatok száma is 4-ről 5-re gyarapszik a sasszin! Bár még futok egy kört EBL1 ügyben és ha sikerrel járnék akkor full körmös lenne a masina és persze a kerámia sapkájával jól mutatna az EF6-ok mellett (pontosabban mögött) ![]()
HÉ! "Elloptad" az ötletemet! Nekem is van két EBL1, csak én AZ7-tel hajtanám (mondjuk nem újak ...)
Bár tudjátok az én terveim csak nagyon ritkán, vagy sokára kerülnek megvalósításra .. ![]()
AZ7???
Persze én sem láthattam még mindent ![]() Mellesleg ezen a fórumon CHZ és CIROKL aki emberi léptékkel dolgozik, nekem is átlagosan 1 év az első elképzelésektől a premierig eltelt idő! ![]()
AF7, csak még közben az AZ4-en gondolkodtam
![]()
Szép darab még talán jobban is passzolna az EBL1-hez, viszont nagy előnye lehet az EF6-nak az azonos fűtés és hogy 5-6 ezerért vehetsz az ebayen szállítással együtt vadi új Tungsramokat négyesével! Akármennyit!
ebayen pontosan hol? Én annyira hülye vagyok hozzá .. már regeltem, de nem találok meg sose semmit
![]()
Sokan esnek abba a hibába hogy nem az "advanced search" - worldwide-on keresnek hanem az USA verzión!
Namármost ez történetesen norvég ![]() Bővebben: Link Innen vettem én két kupacot ami ugyebár 4 garnitúra a kis SE-hez sztereóban! Ha érdekel próbálok intézni neked ebayon kívül nála, gondolom van már respektem ![]() Olcsóbb persze nem lesz de legalább nem halásszák el az orrod elől az utolsó pillanatban (velem már megtörtént). Használd a link gombot, mert egyrészről ezt tudnod kell, másrészről meg széttolja az oldalt hogy a 24' monitorra sem fér rá a bemásolt webcím! Jav. szamóca
jaja elírtam bocsi
![]() ![]() ![]() ![]()
köszi! konkrétan ez a cső nem érdekel, hanem úgy általában semmi csövet, illetve "csövezéshez" való alkatrészt nem találtam, pedig sokan vásárolnak innen, tudom. De most már akkor tudom hogy keressek!
![]()
Elhiszem Neked , hogy így ezt jónak ítéled .
Kis melóval kiemelnéd a fojtót a helyéről és a hál. trafó környékén még felszerelhetnéd . Csendesebb is lehetne .
Én ezért a fűtőtekercseket mindig egy kicsit nagyobb feszültségre méretezem, és soros ellenállással lövöm be a kívánt értéket.Ez a bekapcsolási áramlökéseket is némileg csillapítja.
![]() üdv
Én nem aggódnék ez miatt a színusz miatt, egészen tisztességes.
![]()
Nah most van összeépítve teljesen az erősítő. A működést és a zajt nézve nincs problémám
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
mert az előfokodnak kicsi az erősítése, ha közvetlen a a végpentodák rácsait vezérled vele . Szerintem még vonalszintő jel sem hajtaná ki . Katódkövetővel semmire nem mész, erősítése nincs , azaz megközelítőleg egyszeres. egy-egy földelt katódú fokozat talán segítene ( de a PSE kivitelezés miatt nem ártana szerintem katódból hajtani a végcsöveket .. )
Én meg most próbálgatom a PCL82 PP-t, de nagyon torzít, az egyik cső G2 ellenállása leforrasztotta magát a foglalatról, a 2*180 ohm/17W-os ellenállások sorbakötve vannak a kimenő előtt, arról leesett a vezeték.
A kimenő egy 30cm3-s 110+110V/10V-os trafó. A kimenőnek 17:1 illesztés kéne. A táp kondija 150µF-s, a rajzot a mellékletben van. Csak a csövek pentóda módban mennek, és nem UL-ban. Összeválogatva nincsenek. Ja, a táp most 340V körül van, ebből kellene 290V-ot csinálni. Az ellenállás értéke 833 ohm körül lesz?
nemrég örököltünk egy csöves erősítőt amit fel kell kicsit újítani, kondenzátort cserélni, de mivel megfelelő kondenzátort nem kapni (50+50uf 450/500v és 10+10uf 350/435?) ezért azt javasolták hogy cseréljem ki két 50 és két 10uf-osra. Jók e ezek a kondenzátorok helyette (lefotóztam mindkettőt) és ha igen hogy kell bekötni. az utolsó amit javasoltak az volt, hogy kössem párhuzamosan és a közös lábat kössem a testre, de ezt most egy el84-esem bánta. valakinek van valami jobb ötlete?
Jók ezek a kondik helyette. Kösd össze a két kondi negatív lábát (ez a csíkkal jelölve), s ez lesz a csavaros kondi fém házával egyenértékű negatív pólus. A maradék két láb pedig a csavaros kondi 1-1 lába lesz. Tuti, hogy elszállt az az EL84-es? Nem szabadott volna. Szerintem. A régi kondik biztos kiszáradtak? Elektrolit kifolyást meg nem látok.
sajnos egy halk pukkanás és villanás után leolvadt a teteje. de már bekapcsoláskor is gyanusan zúgott. szerencsére a másik talán túlélte.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |