Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » B5 és B8 végerősítő
 
Témaindító: banyaiakos, idő: Máj 31, 2008
Lapozás: OK   13 / 62
(#) Directors válasza vendelkiraly hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Szia!

Így néz ki nálam is ahogyan te a képre lerajzoltad.Számítógép a hangforrás.Másik erősítőmmel működik rendesen.
(#) hapro válasza Directors hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Akkor próbáld ki, hogy nem a számítógép a jelforrás, sőt be sincs kapcsolva a gép mikor próbálod mondjuk egy CD játszóról.
(#) Directors válasza hapro hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Kazettás walkman jó lesz?
(#) hapro válasza Directors hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Igen. Az a lényeg, hogy ne legyen köze a hálózati földeléshez.
(#) Directors válasza hapro hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Megnéztem de sajnos változatlan a helyzet.Meg ha az RCA aljzatokra nem is kötök semmit akkor is akkor is ugyan ezt csinálja.
(#) Alkotó válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
És ha lekötöd a panelok bemeneteiről az árnyékolt vezetéket? Akkor is csinálja? (nem is kell rövidre-zárni, csak úgy had lebegjen a vizsgálat idejéig).
Ha így jó, akkor huzalozási gond lesz nagy valószínűséggel, ha így is rossz, akkor maga az elektronika nem csinál jól valamit (gerjed, félrebillen, stb.)
(#) Directors válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Lekötöttem a panelokról a vezetéket.Így működik rendesen.Nem durrog.
(#) CIROKL válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Csinálj már egy fotot az erősítőd belsejéről ? Már tegnap is mondtam hogy földhurok !
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Hallgass Cirokl-ra. Szinte biztosan huzalozási gondod van.
Egyáltalán nem biztos, hogy a fotóról ki fog derülni, de első lépésnek mindenképpen megfelelő.
(#) Directors válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Rendben.Megpróbálok egy fényképezőt szerezni mert sajna nincs aztán csinálok egy képet.Ja és előtte még megpróbálok valamit.
(#) vendelkiraly válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Nem értem, hogy akkor miért durrog, ha rá van kötve a bemenet földpontja. A panelodon össze van kötve a jelföld, és a táp GND. Egy földhurok biztosan lesz, mert a bemenet földpontjai pl. a számítógép hangkártyájának Jack aljzatján biztos közösítve van. Ez a földhurok, viszont mindenképpen "keletkezik" ennél a huzalozásnál.
(#) Directors válasza vendelkiraly hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Igen össze van kötve a panelon a két GND.
(#) Alkotó válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Nagyon misztikus ez az erősítő.
Két dolog lehet, vagy van benne olyan megoldás amit esetleg szégyellsz megmutatni (ez hülyeség, láttunk mi már agyrémeket hidd el), vagy pedig valami olyan különlegesen szuper dolgok vannak beépítve, amit titokban akarsz tartani.
Ha tényleg csak a totómasina hiánya az oka, szerintem bármelyik szomszédodba becsöngetsz, ahol vagy átjönnek kattintani 8-10 képet, vagy odaadják a gépet, hogy csináld magad a megörökítést.
(#) Directors válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Úgy terveztem,hogy nekiállok egy új doboz összerakásának mert amibe most van és ahogyan bele van rakva az szörnyű.:hide: (Ezért nem szerettem volna képeket csinálni.Féltem,hogy nagyon le leszek tolva)

Egyébként azt nem mondtam,hogy 4db B5-ös erősítő van benne de ebből még csak kettő van bekötve szóval a másik kettőnek még vezetéke sincsen bekötve sehová.Ott lógnak a kábelek.Csak kettő erősítő van beüzemelve benne vagy is csak lenne ha működnének.Az egyenirányítás pedig 2 Egyenirányító híd végzi el és ez után vannak kötve a kondik(két db 25A híd).Az egyik 25A híd 2db B5 visz a másik 25A híd pedig a másik két B5-öt vinné.A trafó,pufferek és az egyenirányítók egy külön dobozba vannak az erősítőtőz közel.Mit javasoltok a két egyenirányítót cseréljem le egy 50A-re?.Egyébként tényleg nincs értelmes fényképező csak 1 helyen de ő most Pesten van így nem tudom elkérni tőle.Természetesen teló van de azzal szép képet nem tudok csinálni.
Még egy olyan kérdésem lenne,hogy a csillagpontot hogyan valósítsam meg,hogy minden kábelt betudjak oda kötni?Ti hogyan csináljátok?Csak azért kérdezem mert én egy bizonyos mennyiségű vezeték után már nagyon nehezen tudom odaforrasztani őket.Nem férnek el a kábelek
(#) CIROKL válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Idézet:
„A trafó,pufferek és az egyenirányítók egy külön dobozba vannak az erősítőtőz közel.”
Mostmár felettébb kiváncsivá tettél ? Még mindig azt javaslom csinálj képet aztán megvizuáljuk ! Ezzel a külön dobozzal meg aztán még érdekesebb . Megkérdezhetném hogy mennyi erősítőt építettél már ? a pályafutásod alatt . Ha netán nem publikus akkor bocs !
(#) Directors válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Már elkezdtem bontani.Szerintem nem szeretnéd megnézni.Hidd el nekem én sem szeretem nézni na meg már a kondikat el is kezdtem kiszedni meg a trafót.
:bummafejbe: :rinya:
(#) CIROKL válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
De nem kellene szétbontani inkább élesszük fel , had éljen főleg ha még 4 csatorna . Az már szép lenne B5-ből !
(#) vendelkiraly válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
A csillagpontot én a 21. oldal (#496505) hozzászólásomban csatolt képem szerint oldottam meg. Ebbe a csillagpontba csekély 11 vezeték fut be.
Vegyél valami hasonló kűtyüt, vagy ilyesmit és csavarozd össze őket. A diódahidad teljesen jó lesz, nem kell nagyobb.
Dobozolás előtt csináltál deszkamodellt (asztalra kiraksz mindent és összekötöd ami van)? Sokszor érdemes készíteni egy ilyet, és azzal kísérletezni. Miután az működik, jöhet a dobozolás.

(#) Directors válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Cirkol össze lesz rakva az erősítő csak másik dobozba.
Azért akarom szétbontani mert egy dobozba akarok mindent és,hogy nézzen is ki valahogy.Fából lesz azt már tudom.Bútorlap lesz az alja oldalai az eleje,teteje és a hátulja pedig laminált padló.Megpróbálok majd egy színt összehozni belőlük.

vendelkiraly a másodikból van is itthon egy zsákkal csak azt nem tudom,hogy ebbe hogyan kell a vezetéket rögzíteni.Nem tudod véletlenül?(Sodrott vezetékem van.)
Akkor azt mondod,hogy 1db 25A működni fog vagy azt,hogy maradhat úgy ahogy eddig volt szóval 2db 25A?
(#) CIROKL válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Idézet:
„a másodikból van is itthon egy zsákkal csak azt nem tudom,hogy ebbe hogyan kell a vezetéket rögzíteni.Nem tudod véletlenül?
Ehhez van egy fogó amivel rálehet krimpelni !Viszont ha ügyes vagy akkor bele is forraszthatod .
A B5 -tel kapcsolatban meg várjuk a fejleményeket !
(#) Directors válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Köszi a segítséget.
Rendben haladok vele ahogy tudok.
Így az első héten a suliba majd szerintem amúgy se visszük túlzásba a tanulást.


Uhh, új ismeretlen emberek az új suliba.
(#) vendelkiraly válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
A második amin van egy idegesítő kék izé, az is forrasztható.
Azt a kék vackot le lehet róla húzni. Én két db kombináltfogó segítségével szoktam elvégezni ezt a műveletet. Eléggé szorul de le lehet húzni. Ezután leblankolod a vezetéket, beledugod, aztán jöhet a forrasztás. Rögtön nem fogja be az ón, de tolod neki a hőt, és hirtelen szépen befutja, és a rézkábel már oda is van forrasztva.
Ha jól értelmezem, akkor valami hasonló 25A-es egyenirányítód van 2 db. Egyik az egyik pár erősítőnek, a másik a másik pár erősítőnek. Ez így jó ahogy van. Ez az erősítő nem fogja megizzasztani őket, itt nincs folyamatos nagy áramfelvétel. Ennél kisebb dióda is simán jó lenne. Ha esetleg A osztályú erősítőt csinálnál, oda már lehet, hogy ezek is kevesek lennének, de ez már más téma.
(#) Directors válasza vendelkiraly hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Akkor megpróbálom majd a forrasztást rajta.
Mekkora dióda lehet a legkisebb? 15A-lehet még?
(#) vendelkiraly válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Nálam is 25A-es van két csatornára, és kicsit sem melegszik. Valószínűsítem, hogy egy 15A-es is elég lenne, de miért akarsz kisebbet, ha már megvan az, akkor jó lesz az.
(#) Alkotó válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
nálam 10A-es greatz-ek vannak csatornánként, és olyannyira elég, hogy még az eredetileg tervezett hűtőbordát sem csavaroztam rá. Ebben a hozzászólásomban mellékeltem a fotókat a tápomról. Jól látszik, hogy csatornánként és tápfeszoldalanként 2x4700µF puffer van, azaz összesen 8db elkó, meg 2 greatz. De a saját kialakításodat elsősorban a trafók száma és tekercseik kialakítása alapján találd ki.

Csak egy óvatos javaslat, de ha mindenképpen újra építed a cuccot, akkor esetleg tájékoztass minket a részletekről, mert így talán születik egy-két hassznos huzalozási elképzelés. Hidd el, 4 erősítő az már komoly kihívás
(amit tudnunk kéne: trafók és tekercsek száma a legfontosabb, majd a greatzek száma és a pufferek mennyisége és összetétele, illetve minden más specialitás, amire neked külön szükséged van, ja és hogy milyen a panel, de ha jól rémlik már mondtad, hogy az a fajta, amin a panelon össze van kötve a "kétféle" GND)
(#) Cubijones hozzászólása Aug 28, 2009 /
 
Üdv.mindenkinek.Hosszas gondolkodás és olvasgatás után úgy döntöttem,h.belevágok a B5-ös,Alkotós verzióba.Szeretnék kicsit büszkélkedni,h.szinte elsőre sikerült,igaz csak egy(1)(mono)készült el.Hogy a hangja milyen,abba most nem szeretnék belemenni mert csak prototipus,a táp sem a legmegfelelőbb,mp3-asról volt meghajtva és somogyi házimozis hangfalon hallgatva...De az biztos,h.nagyon szépen és dinamikussan szól és kiváncsi vagyok,h.valójában mit is lehet belőle kihozni,de arra még várnom kell,ugyan is legalább mégy egyet,de igazság szerint összesen 6db szeretnék késziteni belőle és aktivan meghajtani 2 hangfalat amik 3sávossak..de ez még a jövő zenéje(lehet).
Viszont amiért hozzátok fordulok tanácsért és ha már szeretném megrendelni a 6db-ra valót,lenne egy kérdésem:A B5-ös erősitő C5-ös kond.milyen legyen?Jobb az alacsony impedanciás avagy elég a szokványos?És még egy:hogy a töbi kond. milyen legyen?(kerámia,fólia,alacsony impedanciás...stb) Előre is köszönöm...!
(#) lamalas válasza Cubijones hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Udv,

A C5 es a tobbi elko nem kell hogy feltetlenul low-esr legyen, foleg ha parhuzamosan kotsz veluk 1-1 100nF-os kondit. De ha meg akarod nyugtatni a lelked akkor low-esr-t veszel, valszeg nem annyira dragak ilyen kis meretekben es feszultsegekben, hogy sokkal nagyobb penzkiadast jelentsenek mint a normal elkok. De ezt neked kell eldontened.

A tobbi (nem elko) kondi lehet mind folia!

Sok sikert az erositokhoz!
(#) Directors hozzászólása Aug 29, 2009 /
 
Hali!

Így jó lesz az egyenirányítás?Aztán majd kialakítani a csillagpontot valahol az erősítőben.(Ezek a kondik vannak.)A hidegítő kondikat a 10ezer µF kondikra forrasszam rá vagy az erősítő panelra?

Megnéztem a trafót is és összesen 6 vezeték jön ki ebből van egy olyan ahol kettő vezeték van összekötve, van egy olyan amibe pedig 3 vezeték van összekötve.Ez a közép kivezetés és 1 vezeték van ami egyedül van.Ez a szekunder oldal.
(#) CIROKL válasza Directors hozzászólására (») Aug 29, 2009 /
 
Ebben az esetben nincs szükség a második greatz-re , ahogyan nézem a trafódról a képet , ez csak egy szekunderes !Szóval csak 2*XXX feszültség van rajta ?
(#) Directors válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 29, 2009 /
 
Igen 2× xxx valahány volt van rajta.Puffer után +-44V
De kell a kettő egyenirányító mert 4db B5-ös fog róla működni és 25A az egyenirányítók.Vagy vegyek egy db 50A egyenirányítót és akkor utána a pufferek?
Következő: »»   13 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem