Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok! Betettem a bizti helyére a 60 w-os izzót és most azt csinálja, hogy periódikusan felvillan az égő, majd elalszik, és közben kattog a relé. Még mindíg valahol zárlat van a tápban?
Üdv!
Helló! Köszi a választ! A biztit visszategyem, és a kollektor és test közzé tegyem az izzót? Nem fog kimenni megint a tápból a sok lom?
Üdv.
Helló! Értem, vegyem ki a sorvégtranyót, és a kollektora meg a test közé tegyem az izzót. Ez ok! De ha visszateszem a biztit nem megy szét megint a táp? Bocs, ha bamba vagyok! Üdv.
Üdv! Kivettem a sorvégtranyót, a kollektora és a test közzé az izzót bettem, vissza a bizti, és bedug. Kis időre fél fénnyel égett az izzó majd durranás, és ismét kiment pár tranyó és a 4,7 ohm 5 w-os ellenállás.
Mi lehet a gond? Üdv.
Szia! Köszi a service kódot, sikerült kioldani a gyerekzárat, üzemel a kollegina tvje
Üdv. Feladtam! Több energiát nem érdemel.
hi mundenki..........
Csmaki.....kar volt meg kivenni azt az izzot. egy husz colos tv osszetort keppel, es kicsi fennyel ugyan de ment volna lampaval is. Legalabb is megtudtad volna merni a feszultsegeket. ha van kedved epitsd meg megegyszer es merjuk at az egesz tapot. addig ne vedd ki az izzot amig nem lesz meg a 112V a szekunderen. Se tobb se kevesebb! Szerintem itt tobb lesz az a baj. Azt kellene inkabb megnezni, hogy az opto koreben rendben van-e minden. Amig nemtudod azzal a potival szabalyozni a tapot, addig ne vedd ki az izzot a primerbol, es ne is tegyel be sorvegtranyot. A 112V helyere tegyel egy fele akkora wattos izzot, mint a primerbe. igy szereld! es idonkent nezd meg, hogy nem melegszik-e a q601 hutobordaja. Ha ujra epited es vilagit mindketto izzo, vagy villognak esetleg akkor szolj.
dragon0........mizujsag a PTC gyanus beteggel?
helló hát sajnos a táp javítás macera de ne add fel ilyen könnyen szerintem még mérd át a diódákat a következő képen egy irányba kb 600 körül jelez a másik irányba zárlatot kell jeleznie szerintem (zener dióda lesz a ludas ) de ajánlom az ( SMR40200 TÁP JAVITÓ KITT) NEKEM IS BE VÁLT és nagyon könnyü beszerelni mellékelek neked a képet üdvhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=502747&pop=1#
helló jó lett ki cseréltem ptc köszönöm segitségethttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=502781&pop=1#
Idézet: „a másik irányba zárlatot kell jeleznie” Mármint szakadást..
Üdv. Igazad volt a tekercsem egyik kivezetésén a forrasztást elengedte! Köszönöm a segitséget
Tranyó...(trafó)
nem tudom,hol lehet... meg azt se hogyan néz ki.... Tudom így segíteni,hogy halvány lila gőzöm sincs nehéz. Köszönöm mindenkinek...
Tranzisztor. Három kis fekete háromlábú jószág A képcső nyaka végéhez csatlakoztatott nyákon vannak általában.Csinálj egy fotót erről a részről.Azért mielőtt belenyulkálnál süsd ki a képcsövet.Egy vezetéket rákötsz a gnd re majd közelitessz vele a képcső nagyfesz csatlakozó lyukához.
Szerintem nem célszerű tippeket adni olyannak aki az alapvető ismeretekkel sincs tisztában. Akár még rosszul is elsülhet a dolog. Tom77 HUN inkább keress egy szakit aki megnézni neked, mielőtt még nagyobb kárt okozol a készülékben, vagy inkább saját magadban. Persze ez csak egy vélemény...
hali mindenkinek!
Van nekem egy 120 centis samsung lcd tv-m aminek törött a kijelzője, és az lenne a kérdésem nem e tudja valaki honnan lehetne kijelzőt venni hozzá. A tv tipusa:LE40N71B A kijelzöé: LTA400WT-LH2
O.K.
Nem piszkálom tegnap meg is csípett,pedig ki volt kapcsolva és kihúzva! Gondolom kisült egy kondi... Még futok 1-2 kört szerelőknél,mágusoknál ...stb,ha ott sem járok sikerrel,akkor föladom. Köszi mindenkinek.
Üdv! 100% hogy képcsöves a tv-d. Nemhiába nem csinálták meg. Sajnos ez tipus hiba ezeknél. Ebbe bele kell törődni...tudom, hogy szép, mutatós tévék. Mondj le róla, én is lemondtam már párról.
Ha nem vagy jártas Tv szerelésben,akkor bízd inkább szakemberre,mert a primér oldalon életveszélyes meglepetések értehnek (fázis).
Egyébként hálózatból kihúzott vezeték esetén a következőt megnézheted: a sorvégtranzisztort ki kell venned (kiforrasztanod) és kint kimérned. Ha ez zárlatos,akkor megfogta a tápot és ezért nem indul be. Ha a tápot ki szeretnéd próbálni,akkor így sorvégtranzisztor nélkül meg kellene mérned a kollektor kör feszültségét. Ezt úgy tedd,ahogy fixen ráforrasztod az erre a célra készített mérőzsinórt a mérőpontokra. értelemszerűen egy vezeték test, egy vezeték kollektor kör. Tehát nem matatsz a bekapcsolt készülékben. Ha ezt így biztonságosan megteszed,akkor kapcsold be a műszert DC200V állásba, majd a tv-t és így mérjél. Utána kapcsold ki a tv-t, és oszd meg velünk,hogy jó-e a tranzisztor, és hogy valóban 100-125V közötti fesz van a kollektor körben.
Üdv!
Valaki tud segíteni, hol találhatok ITT 3868 HPS tv-hez kapcsolási rajzot? A panelon ezeket a számokat találtam: 54355740 H00108 és 959-09. Korábban kaptam egy rajzot de az nem jó, meg pl. a rajzon a táp szekunder oldala tele van stabilizátorokkal, de a tv-ben egy sincs. Amúgy az a baj hogy bekapcsoláskor egy pillanatra elindul a táp, hallatszik is, de utána 1-2 mp múlva, semmi. Előre is kösz!
Azt figyeld meg,hogy hallasz-e olyat,mintha 3-szor próbálna indulni. Ha a sorvégtranyód jó,akkor nagy valószínűséggel sorkimenő lesz.(A sorvégtranyót szigorúan kivéve kell kimérni,nem benne)
Hello!
A TV. szerelőhöz került 1 óra alatt megoldotta 5.000.-HUF.-ért. Azért köszönöm a tanácsokat, lehet nem voltam elég türelmes. Ez a kitt nem lehet rossz dolog. Üdv.
még nem álltam neki, hogy szétszedjem a tv-t.
még az eredeti távkapcsolója van, és nem viszi. hogyan tudjam meg, hogy a kapcsoló vagy a tv-nél van a gond? már teljesen tanácstalan vagyok, hogy mivel is kezdjem a problémakeresést.
Hello,
Két betegem van, hátha lehet még rajtuk segíteni. Az egyik egy Videoton TS3354. Semmit nem reagál bekacsolára, KIkapcsolásnál megvillan a led az előlapon. A másik egy Provision DMQ 1417. Ez már sokkal jobb, ebben "csak" a vízszintes eltérítés nem működik, a kép egy függőleges csík középen. Merre induljak? TVk terén tapasztalatlan vagyok. Kórtörténetet nem tudok, így kerültek hozzám. Köszönöm, q
A provisionnál valószinü sokkal jobb a helyzet,a kép eltéritő tekerecs csatlakozoja felégett vagy eloxidálódott.Ezt ellenőrizd.A vidinél nagy valószinüséggel a táp hibásodott,azért egy rajz nem ártana.
A statisztikai valószínűség szerint a VT-nek a 074-es törésű új sorkimenő jelentené a probléma megoldását.
Ha beindul és utána csattogást hallasz a hátsó feléből a tv-nek,akkor van egy javítási tippem mielőtt beleugranál egy új sorkimenő beszerzésének. Van olyan eset is,amikor a zárlatos 074-es elviszi a sorvégtranyót is. Provision függőleges vonal van. Ezek szerint a TV "megy", a függőleges eltérítés megy. Érdekes eset,de valóban lehet hogy az eltérítő tekercs csatlakozója nincs kontaktban a panellel, vagy leszakadt a képcső nyakán lévő eltérítő tekercs kivezetéséről.
Köszi az eddigi válaszokat
A vidi tápján látszik, hogy már javított, a BU504 cserélve. A sorkimenő nagyon gyatra, végig van szilózva. Honnan lehetne pótolni? A provision merő egy KH. Kopogtatásos módszerrel kiderült hogy vhol az eltérítés csatlakozója melletti részen KH-s. Még az is előfordult, hogy volt kép Van ott egy alaktrész, mágnes a teteje és L-125 a felirata, az mi lehet? Kösz, q.
Nem mágnes a teteje,hanem ferrit. Fojtó trafó.Az kell,viszont ha melegszik,akkor van esély arra hogy a lába eloxidálódott.Találkoztam már olyannal is hogy be volt forrasztva látszólag,de az alkatrész lába és a forrasztóón között olyan oxidréteg volt,hogy KH-t okozott (ezt nevezik szívatós hibának. Ezért pl. sorkimenőláb, tekercsláb,stb, ahol nagyobb áramok folynak, ott le kell szedni a fáradt forrasztóónt, meg kell kapargatni az alkatrész lábát és szépen újra beforrasztani.Ha csak ennyi a hibája és nem kerül pénzbe,akkor pár órát megér. A csavarhúzó műanyag végét finoman kopogtasd végig a forrasztásokon.Szinte csak hozzáérjen.Így meg fogod találni azt a KH-t. (Én így szoktam volt.)
Hát sejtettem hogy a 074-es lesz. Most akkor el kell gondolkodni hogy megéri-e. Merthogy egy működőképes jó tv-t is vehetsz 7 ezerért (majdnem ennyi a sorkimenő és a BU ára is postaköltséggel). Én dobnám. Azért is,mert sajnos ebben a típusban a képcső sem egy üde látvány ilyen korban. Ezek a tv-k "megették" a képcsövet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |