Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   134 / 1274
(#) Csmaki válasza Csmaki hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Sziasztok! Betettem a bizti helyére a 60 w-os izzót és most azt csinálja, hogy periódikusan felvillan az égő, majd elalszik, és közben kattog a relé. Még mindíg valahol zárlat van a tápban?
Üdv!
(#) Csmaki válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Helló! Köszi a választ! A biztit visszategyem, és a kollektor és test közzé tegyem az izzót? Nem fog kimenni megint a tápból a sok lom?
Üdv.
(#) Csmaki válasza (») Aug 28, 2009 /

Helló! Értem, vegyem ki a sorvégtranyót, és a kollektora meg a test közé tegyem az izzót. Ez ok! De ha visszateszem a biztit nem megy szét megint a táp? Bocs, ha bamba vagyok! Üdv.

Üdv! Kivettem a sorvégtranyót, a kollektora és a test közzé az izzót bettem, vissza a bizti, és bedug. Kis időre fél fénnyel égett az izzó majd durranás, és ismét kiment pár tranyó és a 4,7 ohm 5 w-os ellenállás.
Mi lehet a gond? Üdv.
(#) jofy válasza mindegy hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Szia! Köszi a service kódot, sikerült kioldani a gyerekzárat, üzemel a kollegina tvje

Üdv. Feladtam! Több energiát nem érdemel.
(#) bundzsy válasza Csmaki hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

hi mundenki..........
Csmaki.....kar volt meg kivenni azt az izzot. egy husz colos tv osszetort keppel, es kicsi fennyel ugyan de ment volna lampaval is. Legalabb is megtudtad volna merni a feszultsegeket. ha van kedved epitsd meg megegyszer es merjuk at az egesz tapot. addig ne vedd ki az izzot amig nem lesz meg a 112V a szekunderen. Se tobb se kevesebb! Szerintem itt tobb lesz az a baj.
Azt kellene inkabb megnezni, hogy az opto koreben rendben van-e minden. Amig nemtudod azzal a potival szabalyozni a tapot, addig ne vedd ki az izzot a primerbol, es ne is tegyel be sorvegtranyot. A 112V helyere tegyel egy fele akkora wattos izzot, mint a primerbe. igy szereld! es idonkent nezd meg, hogy nem melegszik-e a q601 hutobordaja. Ha ujra epited es vilagit mindketto izzo, vagy villognak esetleg akkor szolj.
(#) bundzsy válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

dragon0........mizujsag a PTC gyanus beteggel?
(#) dragon0 válasza Csmaki hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

helló hát sajnos a táp javítás macera de ne add fel ilyen könnyen szerintem még mérd át a diódákat a következő képen egy irányba kb 600 körül jelez a másik irányba zárlatot kell jeleznie szerintem (zener dióda lesz a ludas ) de ajánlom az ( SMR40200 TÁP JAVITÓ KITT) NEKEM IS BE VÁLT és nagyon könnyü beszerelni mellékelek neked a képet üdvhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=502747&pop=1#
(#) dragon0 válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

helló jó lett ki cseréltem ptc köszönöm segitségethttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=502781&pop=1#
(#) pl13 válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Idézet:
„a másik irányba zárlatot kell jeleznie”

Mármint szakadást..
(#) dragon0 válasza pl13 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

helló igen
(#) ronika2007 válasza patexati hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Üdv. Igazad volt a tekercsem egyik kivezetésén a forrasztást elengedte! Köszönöm a segitséget
(#) Tom77 HUN válasza moltam hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Tranyó...(trafó)
nem tudom,hol lehet...
meg azt se hogyan néz ki....
Tudom így segíteni,hogy halvány lila gőzöm sincs nehéz.
Köszönöm mindenkinek...
(#) moltam válasza Tom77 HUN hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Tranzisztor. Három kis fekete háromlábú jószág A képcső nyaka végéhez csatlakoztatott nyákon vannak általában.Csinálj egy fotót erről a részről.Azért mielőtt belenyulkálnál süsd ki a képcsövet.Egy vezetéket rákötsz a gnd re majd közelitessz vele a képcső nagyfesz csatlakozó lyukához.
(#) pintyu válasza moltam hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Szerintem nem célszerű tippeket adni olyannak aki az alapvető ismeretekkel sincs tisztában. Akár még rosszul is elsülhet a dolog. Tom77 HUN inkább keress egy szakit aki megnézni neked, mielőtt még nagyobb kárt okozol a készülékben, vagy inkább saját magadban. Persze ez csak egy vélemény...
(#) garamszegiroland hozzászólása Aug 29, 2009 /

hali mindenkinek!
Van nekem egy 120 centis samsung lcd tv-m aminek törött a kijelzője, és az lenne a kérdésem nem e tudja valaki honnan lehetne kijelzőt venni hozzá.
A tv tipusa:LE40N71B
A kijelzöé: LTA400WT-LH2
(#) Tom77 HUN válasza pintyu hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

O.K.
Nem piszkálom tegnap meg is csípett,pedig ki volt kapcsolva és kihúzva!
Gondolom kisült egy kondi...
Még futok 1-2 kört szerelőknél,mágusoknál ...stb,ha ott sem járok sikerrel,akkor föladom.
Köszi mindenkinek.
(#) pintyu válasza Tom77 HUN hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Üdv! 100% hogy képcsöves a tv-d. Nemhiába nem csinálták meg. Sajnos ez tipus hiba ezeknél. Ebbe bele kell törődni...tudom, hogy szép, mutatós tévék. Mondj le róla, én is lemondtam már párról.
(#) Bonanza02 válasza sirály12 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Ha nem vagy jártas Tv szerelésben,akkor bízd inkább szakemberre,mert a primér oldalon életveszélyes meglepetések értehnek (fázis).
Egyébként hálózatból kihúzott vezeték esetén a következőt megnézheted: a sorvégtranzisztort ki kell venned (kiforrasztanod) és kint kimérned. Ha ez zárlatos,akkor megfogta a tápot és ezért nem indul be.
Ha a tápot ki szeretnéd próbálni,akkor így sorvégtranzisztor nélkül meg kellene mérned a kollektor kör feszültségét. Ezt úgy tedd,ahogy fixen ráforrasztod az erre a célra készített mérőzsinórt a mérőpontokra. értelemszerűen egy vezeték test, egy vezeték kollektor kör. Tehát nem matatsz a bekapcsolt készülékben.
Ha ezt így biztonságosan megteszed,akkor kapcsold be a műszert DC200V állásba, majd a tv-t és így mérjél.
Utána kapcsold ki a tv-t, és oszd meg velünk,hogy jó-e a tranzisztor, és hogy valóban 100-125V közötti fesz van a kollektor körben.
(#) fbela1990 hozzászólása Aug 29, 2009 /

Üdv!

Valaki tud segíteni, hol találhatok ITT 3868 HPS tv-hez kapcsolási rajzot?
A panelon ezeket a számokat találtam: 54355740 H00108
és 959-09.
Korábban kaptam egy rajzot de az nem jó, meg pl. a rajzon a táp szekunder oldala tele van stabilizátorokkal, de a tv-ben egy sincs. Amúgy az a baj hogy bekapcsoláskor egy pillanatra elindul a táp, hallatszik is, de utána 1-2 mp múlva, semmi.

Előre is kösz!
(#) Bonanza02 válasza fbela1990 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Azt figyeld meg,hogy hallasz-e olyat,mintha 3-szor próbálna indulni. Ha a sorvégtranyód jó,akkor nagy valószínűséggel sorkimenő lesz.(A sorvégtranyót szigorúan kivéve kell kimérni,nem benne)
(#) Csmaki válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Hello!
A TV. szerelőhöz került 1 óra alatt megoldotta 5.000.-HUF.-ért. Azért köszönöm a tanácsokat, lehet nem voltam elég türelmes. Ez a kitt nem lehet rossz dolog. Üdv.
(#) Polo777 válasza ferzoo hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

még nem álltam neki, hogy szétszedjem a tv-t.
még az eredeti távkapcsolója van, és nem viszi. hogyan tudjam meg, hogy a kapcsoló vagy a tv-nél van a gond?
már teljesen tanácstalan vagyok, hogy mivel is kezdjem a problémakeresést.
(#) qgiszimi hozzászólása Aug 29, 2009 /

Hello,
Két betegem van, hátha lehet még rajtuk segíteni. Az egyik egy Videoton TS3354. Semmit nem reagál bekacsolára, KIkapcsolásnál megvillan a led az előlapon.

A másik egy Provision DMQ 1417. Ez már sokkal jobb, ebben "csak" a vízszintes eltérítés nem működik, a kép egy függőleges csík középen.

Merre induljak? TVk terén tapasztalatlan vagyok.

Kórtörténetet nem tudok, így kerültek hozzám.

Köszönöm,
q
(#) nagyimre10 válasza qgiszimi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

A provisionnál valószinü sokkal jobb a helyzet,a kép eltéritő tekerecs csatlakozoja felégett vagy eloxidálódott.Ezt ellenőrizd.A vidinél nagy valószinüséggel a táp hibásodott,azért egy rajz nem ártana.
(#) Bonanza02 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

A statisztikai valószínűség szerint a VT-nek a 074-es törésű új sorkimenő jelentené a probléma megoldását.
Ha beindul és utána csattogást hallasz a hátsó feléből a tv-nek,akkor van egy javítási tippem mielőtt beleugranál egy új sorkimenő beszerzésének.
Van olyan eset is,amikor a zárlatos 074-es elviszi a sorvégtranyót is.

Provision függőleges vonal van. Ezek szerint a TV "megy", a függőleges eltérítés megy. Érdekes eset,de valóban lehet hogy az eltérítő tekercs csatlakozója nincs kontaktban a panellel, vagy leszakadt a képcső nyakán lévő eltérítő tekercs kivezetéséről.
(#) qgiszimi válasza Bonanza02 hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Köszi az eddigi válaszokat

A vidi tápján látszik, hogy már javított, a BU504 cserélve. A sorkimenő nagyon gyatra, végig van szilózva. Honnan lehetne pótolni?

A provision merő egy KH. Kopogtatásos módszerrel kiderült hogy vhol az eltérítés csatlakozója melletti részen KH-s. Még az is előfordult, hogy volt kép Van ott egy alaktrész, mágnes a teteje és L-125 a felirata, az mi lehet?

Kösz,
q.
(#) Bonanza02 válasza qgiszimi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Nem mágnes a teteje,hanem ferrit. Fojtó trafó.Az kell,viszont ha melegszik,akkor van esély arra hogy a lába eloxidálódott.Találkoztam már olyannal is hogy be volt forrasztva látszólag,de az alkatrész lába és a forrasztóón között olyan oxidréteg volt,hogy KH-t okozott (ezt nevezik szívatós hibának. Ezért pl. sorkimenőláb, tekercsláb,stb, ahol nagyobb áramok folynak, ott le kell szedni a fáradt forrasztóónt, meg kell kapargatni az alkatrész lábát és szépen újra beforrasztani.Ha csak ennyi a hibája és nem kerül pénzbe,akkor pár órát megér. A csavarhúzó műanyag végét finoman kopogtasd végig a forrasztásokon.Szinte csak hozzáérjen.Így meg fogod találni azt a KH-t. (Én így szoktam volt.)

Hát sejtettem hogy a 074-es lesz. Most akkor el kell gondolkodni hogy megéri-e. Merthogy egy működőképes jó tv-t is vehetsz 7 ezerért (majdnem ennyi a sorkimenő és a BU ára is postaköltséggel).
Én dobnám. Azért is,mert sajnos ebben a típusban a képcső sem egy üde látvány ilyen korban. Ezek a tv-k "megették" a képcsövet.
(#) Bonanza02 válasza qgiszimi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Egy dolgot még talán megtehetsz. Egy BU tranyót talán megér a próba. De azt csak privát írom meg,mert technológiai titok.
Következő: »»   134 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem