Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop LCD

Témaindító: ZLED, idő: Ápr 19, 2007
Lapozás: OK   7 / 15
(#) gilu válasza pintad hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Köszönöm a segitséget a leírást de csak külön vezérlövel lehetne meghajtani. Igy inkáb lemondtam rola.Elég drágalenne megépiteni.
(#) fsscode hozzászólása Aug 27, 2009 /

Sziasztok,

Nyitottam egy új témát mert nem találtam a problémámra megfelelő témát.
Tehát a helyzet: Adott egy Acer Aspire 3690 laptop, és az egyik napról a másikra meghalt a kijelző (képek Itt és itt )
Egy 15,4" wxga kijelző van benne, a gép 2 éves, és annyira nem volt használva mert apámé (napi 1-2 óra)
Külső monitorral teszteltem, és működik tehát nem video kártya.
Esetleg tudtok valamit rá mondani, vagy kevés információt adtam meg?

Köszönöm előre is.
(#) zolika60 válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Ez nem lett volna jó? Bővebben: Link Egyébként az LCD meghajtó rész még ehet attól hibás, hogy külső monitorról működik. De legelőször a képernyő csatakozót ellenőrizd nem kontakthibás-e?
(#) mizsei.robi válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Nézd meg a kijelző érintkezőit.Ilyet az enyém is szokott pillanatra becsikozodik,teljesen becsikozodik,fehér lesz. Általában csak ujra kell inditani.Próbáld meg mozgatni a kijelzőt, kicsit a kijezö alsó részének közepére odaütnide Óvatosan nehogy betörd.
Üdv!
(#) fsscode válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Igen megnéztem a csatlakozót, és semmi hibája nincs, gondoltam inverterre, vagy esetleg, hogy a kijelző ment szétt. És azon gondolkoztam, hogy ki próbálom az én laptopom kijelzőjével, csak attól félek, hogy nehogy mindkettő beadja a kulcsot.
(#) mizsei.robi válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Inkább ne próbáld meg másik laptop kijelzővel.Tuti hogy nem ugyanolyan a csatlakozása.
Üdv!
(#) bazsoo válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Szerintem inkább a "rossz" kijelzőt tedd rá a te gépedre. Ez szerintem nem okozhat hibát. Az eredmény ugyanaz. Ha a kijelző működik akkor a másik gép hibás. Ha nem működik akkor a kijelző rossz. Sok sikert!

Edit: Igen azt elfelejtettem említeni: CSAK akkor próbáld meg hogy ha a te géped is ugyanolyan. Igaz ha más a csatlakozó nemtudod összedugni. De jobb a biztonság.
(#) Action2K válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Mindenképpen vezérlő, vagy átvezető kábel (gép LCD között) szakadás. Inverter, LCD hibátlan!
(#) fsscode válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Kösz a válaszokat,
mizsei.robi: Újraindítás után sem működik, csati a helyén van próbáltam mozgatni.

bazsoo: Ok megpróbálom, megnézem neten milyen a csatija a két gépnek, apámé Acer, enyém pedig Fujitsu-siemens.

Szervízbe pedig csak a legvégső esetben akarom vinni, mert nincs ismerősöm és ugye nekik az lenne a jobb ha mondjuk kijelző hibásnak állítják be (tapasztalat).
Meg ugye egy új kijelző is olyan 40 körül van azthiszem, akkor már inkább új laptop.

Nézd meg a kijelző típusát. lehet,hogy tudok neked bontottat. Inverter hiba nem lehet.
(#) fsscode válasza Action2K hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

És azt, hogy tudnám ellenörizni?

Most egy jó 2 órára el kell mennem addig nem tudok válaszolni, mégegyszer köszi a válaszokat.

A kábelt méréssel. A vezérlőt csak próbával.
(#) bazsoo válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Ha Siófok környékén laksz vidd el a MobilComputerbe! Dózsa györgy úton van a ficopálya felé. Ott melózik tesóm. Normális hely.
(#) greatman válasza fsscode hozzászólására (») Aug 27, 2009 / 4

Jó esélyel simán át lehet rakni egyikből a másikba a kijelzőt. Ha a kijelző panel csatlakozója (ami az LCD -n van, és nem az alaplapon) egyezik, (ugyananyi lába van) akkor csak simán át kell dugni, meg persze a fénycsőt csatlakoztatni az inverterhez. A legtöbb esetben még a kijelző méret is mindegy. (Én már raktam át 15" -t 15,4" -be, sőt még 17" helyett próba idelyére 15,4" -t, stb... ) Ha az LCD átvezető kábelt át lehet dugni, akkor menni fog.
De szerelés nélkül is ki tudod zárni a hibát jó esélyell. Bekepcs után, óvatosan próbáld meg a kijelzőt "hajtogatni" a felső szélen. Ha változik a kép, pl. máshol jelennek meg a csíkok, akkor a kijelző kuka.
(#) verokek hozzászólása Aug 30, 2009 /

sziasztok!

megtudná mondani vki,hogy használat közben,néha csak úgy elfeketedik a laptopom képernyője,annyira nem értek hozzá.
köszi
(#) mikado válasza verokek hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

átvezető kábel, igy elsőre...
(#) papu720 válasza fsscode hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Angollal hogy állsz? Mert ha vágod, akkor ittit
mindent tudsz venni a gépedhez fillérekért! Tanácsokat is tudsz kérni és nagyon segítőkészek.
Próbáld meg!
(#) verokek válasza mikado hozzászólására (») Szept 3, 2009 /

köszi a segítséget!
elromolhat tőle a gép?
használhatom addig még meg nem nézik?
elöre is köszi
(#) pipi válasza verokek hozzászólására (») Szept 3, 2009 /

fényben, esetleg elemlámpával megvilágítva nézd meg van-e kép, vagy csak a háttérvilágitás kapcsol ki
(#) owl82 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2009 /

Sziasztok!
Úgy látom, itt mindenki a pc-re szeretné kötni a laptopból kiszerelt kijelzőjét, én nem. Az az ötletem támadt, hogy tv-t készítenék az enyémből (mondjuk scart bemenetről, de csak egy telefonszámot mondtam). Ez (az előző hozzászólásokat átfutva) egy kicsit komolyabb cucc, mint az előzők. Ez egy LG 14,1-es kijelző, típusa is van, mégpedig LP141XA-A1NA. Koreai a lelkem és találtam hozzá datasheetet is és készíttettem róla egynéhány képet is.
A 20 eres csatlakozóból az utolsó négyet nem használja, bár azok amúgy is csak GND-k NC-k Legkisebb problémám az NC-vel van, azt tudom, hova kössem, a többi nekem kicsit szűkszavú, ha valaki ránézne, megköszönném!
(#) verokek válasza pipi hozzászólására (») Szept 6, 2009 /

köszi a tippet,és persze a segítséget!
(#) pipi válasza owl82 hozzászólására (») Szept 7, 2009 /

hát az nem egyszerű dolog. a scart kompozit videojelet be kéne digitalizálni, duálportos memóriában tárolni, majd az lcdnek megfelelő frekin kipörgetni.
ez szerintem még szakdolgozat témának is sok egyszerre esetleg valami fpga/cpld...
(#) bbalazs_ válasza owl82 hozzászólására (») Szept 7, 2009 /

Ez nem fog menni. Az a kepernyo LVDS-es, a 141x-bol latom. Az kb 70Mhz-n porog es meg elotte tomoriteni is kell az adatokat.

Szerintem hirdesd meg, biztosan van, aki beleterdelt az ovebe es kellene neki. max 20k-t kerhetsz erte, de inkabb 10-12k a realis erteke..

Jobban jarnal egy ttlRGB-s kijelzovel, de azzal is nagyon nehez.
Elsokent ezek ugy 40MHz orajel korul mennek, erzekenyek a kabelhosszra, szoval 40cm felett mar nem biztosak.

Nem allitom, hogy lehetetlen, de erre a celra vannak cel-ick, amik ezeket elvegzik. Kulon megepiteni nagyon bonyolult es felesleges.
Bontokban vannak torott kijelzos LCD TV-k, esetleg azok elektronikaja hasznalhato lenne. Bar ott mar altalaban 8 csatornas LVDS-t alkalmaznak, a te kepernyod meg 4-es...

Ha megis belevagsz, en is javasolnek valami IGEN GYORS procit hozza...

(#) Konkycorp hozzászólása Nov 6, 2009 /

Sziasztok
Szétszedtem egy régi laptop kijelzőt (CITIZEN G6482L-FF MADE IN JAPAN) és nem találtam hozzá kiosztást. Valószínűleg monokróm és 640*480-as pc-re szeretném kötni. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
(#) Multiplex válasza Action2K hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

A hiba képből lehet következtetni a hibára?
Arra gondolok, hogy nem mindegy, hogy egy pixel szélességű csík van, vagy szélesebb, mint az enyémen.
Számítástechnikai emlékeim alapján a szélesebb lehet a kábel hiba, hisz így egy egész szekvencia kiesik.
(#) bbalazs_ válasza Multiplex hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Ha fuggoleges es szeles a csik a kepen (kb fel centi felett, akar fekete, akar szivarvanyszinu is), de a tobbi hibatlan, akkor a kijelzo uvege es az oszlopmeghajtok foliakabele valt el egymastol. Otthon, hazilag javithatatlan. Magyarul kijelzo csere.
(#) Inhouse hozzászólása Máj 31, 2010 /

Sziasztok!

Adott egy HP Compaq 530 laptop. Egyik nap (külső behatás nélkül) megjelent egy függőleges sárga (van, hogy a háttértől függően, inkább fehéresnek tűnő) 1 pixel széles csík. Ami érdekes, hogy néha eltűnik. Van esélye annak, hogyha elviszik szervízbe, nem kell kicserélni az egész kijelzőt, csak valami kontakt hiba?

A kép persze berajzolt vonalat tartalmaz, mivel a hiba az LCD-n keletkezik, nem a videó kimeneten, de valami ilyesmi...

Üdv
Inhouse

HP530.jpg

(#) webinas hozzászólása Jún 9, 2010 /

Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdésem lenne Notebook kijelzővel kapcsolatban, elnézést, ha esetleg nem megfelelő topicba írtam volna!
Szeretnék venni egy ACER laptopot, aminek a leírásában az van írva, hogy 15.6” LED CB.
Én ebből arra következtettem, hogy ez egy „úgynevezett” Led kijelző.
Viszont, a gyártó oldalán az van, hogy ez egy TFT LCD kijelző, LED háttérvilágítással!
Akkor hogy is van ez? A LED kijelzőnél csak az a különbség, hogy nem CCFL a háttérvilágítás, hanem LED-es? Valaki fel tudna homályosítani, hogy akkor most hogy is van ez?

Köszönöm előre is mindenkienk!
(#) webinas hozzászólása Jún 9, 2010 /

Találtam egy leírást, de nekem egy kicsit ellentmondásos. Vagy csak fáradt vagyok?

Mi a LED TV?

A LED (light-emitting diode), egy kétlábú áramköri elem, mely inkoherens keskenyspektrumú fényt bocsát ki elektromos áram hatására, más szóval világít. A LED-ek diódák, tehát csak az egyik irányban engedik át az áramot, azaz csak egy polaritású feszültség hatására világítanak. A hagyományos televíziókban a képernyő mögött található katódsugárcső hozza létre a képet. A LED televíziók azonban már fehér fénykibocsátó diódák, azaz LED-ek segítségével alkotnak képet.

Akkor mégsem a LED-es háttérvilágítás miatt LED TV?

(Ugyanezt a technológiát alkalmazzák a laptopok képernyőjében is.) A LED tévében a hideg katód fénycsövek (Cold Cathode Fluorescent Lamps - CCFL) helyett fehér fényű LED diódákat alkalmaznak tehát az LCD panelt megvilágító fényforrásként. Ez esetben a LED-ek - ahelyett, hogy a kép mögé tették volna azokat - a panel szélén lapulnak. Innen a karcsúság is. A LED-ek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak így, miközben sokkal pontosabb színeket, kontrasztosabb és tisztább képeket jelenítenek meg. A LED TV-ben már egy új, forradalmi technológia mutatkozik be, ez pedig nem más, mint az Edge LED technológia. Nemrégiben a LED tévékben a LED világítótestet a képernyő mögött helyezték el. A tervezők azonban kifejlesztették a világ első fehér Edge LED televízióját, amelyben a LED-ek oldalt, a keret közelében helyezkednek el. Ez a technológia új távlatokat nyitott a formatervezésben is, így végre megszülethetett a valóban rendkívül vékony televízió.
(#) bbalazs_ válasza webinas hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

JELENLEG ha LED-es kijelzorol olvasol - kulonosen ha nem meregdraga csucsmodellrol van szo - nyugodt lehetsz, hogy led-es HATTERvilagitasrol van benne szo.

Amit szoktak emlegetni, azok az OLED kijelzok es jelenleg kb a mobilok kijelzojenek mereteben letezik ipari mennyisegben. Ezek kb egy rontgenfilm vastagsagaban keszulnek es rugalmasak, sajat fenykibocsatassal. Kiserleteznek ugyan nagyobb meretekkel, de ezek ara es foleg tartossaga (allitolag a kek szin problemas) meg nem eri el az emberek ingerkuszobet
Következő: »»   7 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem